TSL 2009/10 Sezonu 14. Hafta | Bursaspor 1-0 Galatasaray | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 14. Hafta | Bursaspor 1-0 Galatasaray | Maç Sonucu

Taraftar çırpınıyor ekran başında,statta,takım en ufak bir cevap veremiyor.Hayatımda çok az bu duyguyu yaşadım.Yaşattılar,şimdi kutlasınlar bayramlarını.

Hala baros diyenler var ya,bizim sorunumuz gol atamamak mi yani,bu mudur?

Yok sorunumuz gol atamamak değil. Pozisyona girememek. Bana bi tane pozisyon söyleyin bu maçta. Bana bir tane pozisyon söyleyin Manisa maçında. Bana bir tane pozisyon söyleyin Fenerbahçe maçında.

Nerde bu takım?

Ya arkadaşım takım orta sahada pas yaparken top kaybeder de oyuncular kötü dersin. Pas yapmaya çalışan yok ki. Ayağına topu alan vuruyor topa gitsin. Böyle sistem mi olur. Biz sisteme falan çalışmıyoruz ki eninde sonunda yapabilelim. Sistem dediğiniz şey sadece 4-3-3 oynamaksa bunu herkes yapıyor zaten. Ama sistem barça gibi oynamaksa bizim bunu yapmak için çalıştığmızı zannetmiyorum.

Kafa yemeğe gerek yok aslında,bu sefer reijkaard bize 2-3 gömlek fazla geldi zira bu oyuncu kafası ve mantalitesi ile reijkaardın aklındaki oyun anlayışına uyumsuz bir oyuncu topluluğumuz var birkaçı hariç.

Yönetim bunu görüyorsa ben bu sezona çizgi çekmeye razıyım,yeterki şu eksik taraflarımızı giderilim amma velakin aynı tas aynı hamam gidip saçma sapan adamları alacaksak reijkaardında önünü kesmeye gerek yok.

Herşey ortada takım bir kişinin oyununa baglı.

takımda Arda oynamadıgı sürece takımda oynamıyor...

ve koskocaman Galatasaray takımında bi tane forvet var.

Ligden böyle sonuçlar çok çıkar ama Uefada başarılı oluruz buna emin olun...

ve Eric ten sonra bu takımda çift forvet oynadıgımızı hatırlamıyorum...

Sercan'ı alırsak bir daha maçlarımızı izlemem,aman lütfen böyle bir hata yapmasın yönetim...

Nonda'yla devam diyorsun yani.Veya Arda tek forvet oynasın dmi?Hiç olmadı Kewell'ı çekeriz oraya.

Bunların kendine hayrı yok be!

valla arkadaşlar kimse kusura bakmasın...

bkz: volkan şen

bkz: sabri

ikiside sağ açık... biri neler yapıyo öteki neler yapamıyo...

hele o arda ve hakan balta... kaptanmışşşş... çoluk çocuk oyuncağına çevirdiler kaptanlığı helede GALATASARAY kaptanlığı... çocuğu kaptan yaparsan böyle kalkar bi tarafları sahada gezinir durur... 2 aydır geziniyo... devam etsin gezinmeye...

bu hafta sonunda 4.yüz... helal olsun hepsine helal olsun...

mustafa sarp'a dikkat edin maç bitmeden epey bi küfür salladı takım arkadaşlarına, bu akşam yürekten oynayan bir o vardı bana göre, gerisi hepsi çöpe gidebilir...

hele o hakan balta... devre arası inşşaalllaahhh takaslanır daha iyi bir adamla... yeter artık adamlar ısrarla soldan geldiler soldan geldiler...

sıradan bir takım haline getirdiler koskoca takımı...

sadece Baroş'un olmaması takımın berbat oynamasının arkasına sığınılacak bir sebep olamaz... olmamalı...

Nonda'yla devam diyorsun yani.Veya Arda tek forvet oynasın dmi?Hiç olmadı Kewell'ı çekeriz oraya.

Bunların kendine hayrı yok be!

Sercan'a 8 milyon € vermektense Nonda'yla devam etmeyi yeğlerim...

Seneyede Makukulayı alırız 8 milyon €'a..

Yıldırım Demirören yönetmiyor bu kulübü Allahtan...

Bu felsefe için Servet ile Gökhan yollanmalı. Herkes Servet çok iyi stoper diye kendini kandırıyorya katlediyorlar kaç haftadır takımı.

Gozumu kapatıp acsam o Galatasaray defansında atletık sezgileri guclu birini gorsem ne kadar mutlu olurdum.Ama gercekten bu detayı atlamaları cok pahalıya mal olacak.Keske Elano yerine onun kalıtesınde bır stoper olsaydı.

bayramı zehiir ettiniz be...bugün farktan yırttık bırakın 3 puanı konuşmayı şu performansa baktığında ligin sonunu görebilen var mı? 4 . lüğe düştük oralarda sürünürüz...ama önemli değil be sallayın gitsin sistem oturtuyoruz:o olacak o kadar...sanki başarıya ihtiyacımız var maşallah tüm başarılara doymuşuz...açın gözünüzü azcık bırakın bu kendini kandırma çabalarını...siz rijkaardın bizde 4-5 senelik kariyer mi planladığını sanıyosunuz??? sistem diye 2 yıl geçirirz elimizde patlar sistemi de ligi de avrupası da ardası da sonra abbas yolcu hooopp hadi baştan yeni bi ekol ara:) beşiktaş milyon dolarları yi cebe indiriyo ş.l de.bu sene 3-4 yıllık taksitle transfer yaptık yayın hakkı yine öle.taraftarın da yönetimin de hiç bişeye sabrı yok..rijkaard 5 yıllık sözleşme imzalasın o zman bi kaç yıl maç izlemem bile o bilir işini halleder derim rayına oturtur derim ama bunlar zor şeyler...allah kahretsin!

3 ön libero ile oynamak defans yapmak demek midir? Sürekli dillerde xavi iniesta dolaşıyor. Ya kimse Mehmete, Mustafaya, Barışa veya herhangi birine iniesta olun demiyor. Sorun o 3 ön libero defansif adam dediklerinizin boşa kaçıp pas istemekten aciz olmasıdır. Mehmet Topal bir pozisyonda tam 30 saniye olduğu yerde durdu. Pas hatası yaparsın gol atamazsın asist yapamazsın ok normal ama bari bir boşa kaç bir top iste. Mücadele edip çabalamadıkca total futbol değil doldur boşaltı bile beceremeyiz..

Taraftar çırpınıyor ekran başında,statta,takım en ufak bir cevap veremiyor.Hayatımda çok az bu duyguyu yaşadım.Yaşattılar,şimdi kutlasınlar bayramlarını.

Ben sana söyleyim hocam bu takım ciddi bir protesto edilmeli.Bu kadar ruhsuzluk olmaz.Ligin başında da kötü olsak anlıcam daha oturmadı ama Beşiktaşa Pana ya 3 atan takımın düştüğü hale bak.Bu takımı nasıl taraftar havaya sokuyorsa taraftar eleştirecek

Herkes farklı bişey söylüyo umarım geçen seneki duruma düşmeyiz bejeke yenerse 4.yüz ..

YouTube - ultrAslan Yeni Beste - SABRET 2010 SÜPER

3 değil 5 tane yesen bile

gönül vermişiz bir kere.

Yenince sevmedik ki biz seni

terk edelim yenildiğimizde..

Bu sene kupa almasan bile

sabrederiz dedik bir kere
Elinden geleni yap yeter ki

o bile yeter bizlere..

Şampiyon olmadın 14 sene

yalnız kaldın mı o gün bile

bu sevda kolay sarsılmaz öyle

Aşık olmuşuz bu renklere!

Söyledi en başta kurucumuz

Hedefimiz avrupa diye

Yüz yılın takımını kurmuşuz

Sabretmek kaldı sadece!

Devre arasında acil bir forvet defansın önünde Aurello gibi oynabilecek kapasitede bi adam sol beke İsmail Köybaşı gibi ataklara cıkacak adam alınması lazım.

Yoksa biz daha çok futbolculara bagırır cagırırız...

Neeskens başkan

Maç sonrası olduğu için duyguların oldukça yüksek.O yüzden benim dediklreimi pek kabul etmeyeceksin.Ancak Mehmet'in Dinamo maçındaki oyununu tekrar izlemeni tavsiye ederim.Bana göre takımda kötü denilbilecek şeyler Dİnamo ve Sivas gibi zayıf takımlar kaşısında tutan 3 tane yaratıcı olmayan orta saha çıkarmak kötü etkiliyor bizi.2.olarak takımın ileride yaptığı presden sonra rakip topu şişiriyor.Ancak Servet ve Gökhan kafa toplarını rakibin işine yarıyacak en iyi bölgeye atıyor.(bunu antrenmanda çalışmalılar)3.şey ise takımdaki ruhsuzluk.Ve bence Neeskens'in 90.dakikadaki hareketi bu ruhsuzluğu ortadan kaldırdı.(Ayrıca oyun disiplini genel anlamda sorunumuz olduğu için söylemiyorum)

Sorun zaten orta saha kaynaklı. Bi ligin başındada defansif manada kötüydük,fakat ofansif yeteneklerimizden ötürü maçları rahat alıyorduk.Şimdi ofansif anlamda sıkıntı çekincede sonuç bugünkü Galatasaray.Mehmet,Dinamo maçında oynadığı oyunu her maçta çok değil yalnızca 15 dakika oynasın,Adil kardeşime katılıyorum diyeceğim.Hatta umutlanmak için bahane arayan ben,mutlu olacağım.

Sadece bireysel açıdan kötü olsak sorun belki bir nebze olarak çözüme kavuşturulabilir.Ama takım ne ofansta çoğalıyor ne defansta,çoğalsada kuru kalabalık,bu seferde bireysel başarısızlıkla birleşince böyle oluyor işte.

Ama bazı arkadaşların dediği gibi,seneye Rıjkaard'ın tespit ettiği ve istediği transferler yapılınca belki total futbol takıma yerleşebilir.Ama Rıjkaard'ın şuanlik için takımda sertçe tek vurgulaması gereken şey "ayağa pas yapın,pata güme oynamayın,rakibi pres ile boğun" olmalı.Belkide vurguluyordur ki buna eminim.

İnşallah sene sonu bu eleştirili mesajımı alıntılarsında güleriz birlikte.Benimde istediğim şey bu zaten

Devre arasında acil bir forvet defansın önünde Aurello gibi oynabilecek kapasitede bi adam sol beke İsmail Köybaşı gibi ataklara cıkacak adam alınması lazım.

Yoksa biz daha çok futbolculara bagırır cagırırız...

Bize atağa çıkmaktan ziyade önce defansı iyi yapacak sol bek lazım. En zayıf yerimiz defans. Gelene geç diyoruz ya.

Benim Galatasaray'ım rakibin canını cıkarmadan maglup bile olmazdı.Bu benım takımım degil.Forma olayından sonra takımıdamı degıstırdıler nedir.

Bugun dunyada futbol top teknigi yuksek oyuncularla oynaniyor. Chelsea, Real Madrid, Barcelona gibi takimlara bakin. Sadece hucumculari degil; defanstaki adamlarinin bile belli bir teknik kapasitesi var. Simdi bugun Galatasaray'da oynayan adamlara bakalim.

Leo

Sabri

Servet

Gokhan

Hakan

Mehmet

Mustafa

Baris

Elano

Aydin

Kewell

Keita

Arda

Nonda

Simdi topu kaleye 30 metre mesafeye koysak, kaleci falan da olmasa, bombos olsa kale; bu adamlardan kaci o bos kaleye topu atabilir?

Galatasaray topu kullanmayi bilmeyen defans dortlusu ve ortasaha uclusu ile, oyun kurmaya calisiyor. Bu sistemle kazanmanin tek yolu, ileride Hakan Sukur gibi her gelen topu yanindakilere indirebilecek bir adamin olmasi. O da yoksa, aldiginiz her topu rakibe teslim edersiniz bugunku gibi. Ustune biraz da mucadele etmemek, ruhsuzluk, Galatasaray'da oynuyorum diye kendini bulunmaz hint kumasi zannetmek eklenince boyle yenilgiler kacinilmaz oluyor.

Olay bundan ibaret işte.Misal Pique'deki top tekniği değil defans oyuncularımızda ortasahamızdaki Türk oyucularda bile yok.Futbol yetenekli adamlarla oynanır kim ne derse desin.Bizim kadromuz ise boş,vasıfsız adamlarla dolu.Neeskens çıksa oynasa şu haliyle Topal'ı Barış'ı cebinden çıkartır arkadaş.

Geri
Üst Alt