TSL 2009/10 Sezonu 2. Hafta | Galatasaray 4 - 1 Denizlispor | Maç Sonu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 2. Hafta | Galatasaray 4 - 1 Denizlispor | Maç Sonu

Öncelikle farklı bir skorun çıkması sürpriz olmadı zira geçen hafta bu denizlinin fener karşısındaki oyununa göre bizim en azından 4-5 atacağımızı tahmin ediyordum ancak beni yanıltan durum reijkardın ciddi rotasyonu ve ilk yarıdaki çok tutuk oyunumuz oldu.

Reijkard milli takım oyuncularından sadece ardayı ilk 11e almış,defans bloğundaki dört önemli isim servet-zan-balta ve sabriyi kenera çekerek uğur-emre a.-emre g.-volkan dörtlüsü ile rotasyon yapıp sezon başındaki ciddi duruşunu bu maçdada göstererek formayı adaletli dağıtacağını,çalışanın forma hakkının her zaman olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.Bugün oyunda defsansın çok fazla hatası olmadı zira denizli güçlü kontra yapan bir takım değil.Yenilen golde adam paylaşımı sıkıntısını gördük buda bu dörtlünün ilk kez ciddi bir maçda görev alması idi.

Orta sahada mustafa sarp yine bu takımın aslarından olduğunu tekrar gösterdi.Kendisini eleştirenlere inat bu oyuncu her maçda üstüne koyarak oynuyor ve kendini geliştiriyor.Yaşı 28 olmasına rağmen mustafa sarpın bir kere fizik kondüsyonu çok iyi.İkili mücadelelerde ve top kapmalarda oldukça başarılı.Arda yine forvet arkası kısmında elinden geleni yapmaya çalışdı.Kritik anda golünü attı ,takımı ateşledi.Arda gerçekten bu takımın ne denli önemli oyuncusu olduğunu tekrar gösterdi.Forvette ise barosu çok tutuk gördük,tek başına sert denizli defansına karşı pasif kaldı.Kewell ve keita ise kanatları ciddi şekilde kullanıp hucum bloğunu olduğu gibi öne alıp rakip takımın defansını neredeyse kale önüne kadar çekmesine neden oldu.Reijkardın ofansif oyunu her geçen maçda üstüne korken maçın ilk yarısındaki takımın performansı geçtiğimiz maçlara göre iyi değildi.İkinci yarı ile takım toparlanmaya başladı.2 penaltıda doğru karardı.

Reijkardın 4-3-3 sistemi özellikle orta alanı çok zorlayan bir sistem.Takımın orta alanı ileri-geri sürekli oynamak durumunda zira ani atak yaptıkdan hemen sonra defans bloğuna geri çekilmek zorundalar.Burda ani ataklarda geri dönülmediği zamanlarda top rakibe geçtiğinde takım 4-2-4 gibi bir pozisyonda yakalanıyorki bu hızlı hucüm eden takımlar için ciddi posizyon yaratabilecek tehlikeler arasında duruyor.Bu anlamda elano ve mehmet topalın takıma gelişi ile bu durum düzelebilir.Form ve kondüsyon anlamındada 4-3-3 çok

zorlayıcı bir taktik.Orta alan oyuncularının maçın gidişatını etkilediği kesin zira arda-kewell ve barışın başarılı performansları tutuk kalan oyunun açılmasına neden oldu.Aynı şekilde mustafa sarpın etkili oyunuda orta alanda ikinci yarı sonucu tayin etmelerine neden oldu.

Galatasaray iyi yolda zira eksikliklerimiz halen var.Takıma elano,mehmet topal gibi oyuncuların ekleneceğini düşünürsek reijkardın ciddi rotasyon yapma ihtiyacını anlayabiliriz zira karşısındaki denizli takımın durumunu bilen reijkard her şekil kazanacağını biliyordu ve as gördüğü oyuncularını riske etmedi ancak yaptığı bu ciddi rotasyonda ilk yarı takım çok tutuk oynasada takımın etkili isimleri ile sonuca gitmesini bildi.Burda elbetteki oyun disiplinide çok önemli zira 1-0 geriye düşmemize rağmen taraftarların bu denizliyi farklı yeneceğimizi hissedebiliyorduk.Bu çok önemli bir gelişme zira reijkard herşeyden önce camiaya birşeylere inanmayı ve güvenmeyi aşıladı.Reijkard sezon boyunca elindeki kadroyu çok iyi değerlendirip takıma ve taktiğe göre takımını yöneteceğini artık görebiliyoruz,iş sadece biraz daha sabıredip takıma katılması gerek oyuncuların hazır olmasını beklemek.

Emre Asik bu performansiyla formayi kimseye kaptirmaz.

Maça dakikalar kala , koltuğuma oturdum . Maçlarda çenem düşer benim , çok konuşurum .

Yine aynı mesele...

Neyse , oturduk . Maç başladı . Benim " Harry parçalı formayı ne güzel taşıyor ya . Arda da 10 Numara + Kaptanlık + Parçalı , tadından yenmiyor " Babam da ; "Uğur'u da ekle o listeye , oda tasıyor " diyor .Aslında hepsi onurla - korkusuzca tasiyordaa...

İlk 11 de Sabri'nin olmaması tarafımdan "kıyamet alameti" olarak nitelendirildi . Ama o mevkiinin asıl hakimi bence Uğur,tek geçerim . Düşürüldüğünde ; "Aman Uğur sakatlanma , bizi Sabri'ye mahrum etme " , "Birşey olmasın ya" , "Uğuuuurruu düşürenninn ayaklarııı kırılsınnn " gibisinden çeşitli sloganlar attığımı belirtiyim .

Pozisyonlar sıra sıra geliyor , ses yok , Samiyen'den gol sesi hala yok ...

Olsun , bekliyorum . Babamın " 35.dk'da atarız " kehanetinden de bir sonuç alamıyoruz . Araya serpiştirdiğim saçma*-sapan sorularla zaten keyif vermeyen , tek kale oynanan maçı hepten soğutuyor . Tam bu anda , gol yiyiyoruz..."Amann olsunn klübede Frank var bi'şey olmaz " , "Atarız dimi baba , atalım atalım noluuurr " gibisinden yakarışlarım duyulmaya değerdi diyemeden geçemiyorum ... Neyse , pozisyonlar yine arka arkaya geliyor . Ha tam tekrar baslayacağı anda ; Baros'un , nam-ı diğer " The King"'in gördüğü haksız kartla bendeki moral -'lere düşüyor . Benim gibi bir Baros manyağından zaten bu beklenirdi .

Neyse . Babamda yarama tuz basıyor , "Baros'un eşi de güzelmiş " diyor . Ben de "Baba , o kadının resimlerini görsen böyle demezdin " diyerek eleştiriye noktayı koyuyorum . Neysee , daha ilk yarı bitmemiş , hala bir umut var yani , o anda kullanılan köşe vuruşundan sonra ,elle oynanıldığı için , penaltı kazanıyoruz . "Hadiiii Baross veya Kewelll hanginiz atarsa atsın atın yaa! " babamın ; "Sakin ol Şebnem alırız maçı alırıızz" demesiyle yine susuyorum . Transa geçtim , "Hadi Baros ! " Babamın : "O Baros'un değil Kewell " Tamam diyorum . "Hadi Hayrii , Hadii Kiwııll hadiiii! " Vee "Goooooooooooooooooooooooool" 1-1 . Penaltıdan da olsa güzel ya...

İkinci yarı baslıyor.

Maç 1-1. Yani her iki tarafında eşit şansı var . Ve tahmin edildiği gibi sahaya Arda çıkıyor . Vuruyoorr ve , Top ağlarda...O golü annesi ve babasına armağan etmesi de heralde Arda'nın içindeki duygusallıktan kaynaklanan birşey . Durum 2-1 iyice rahatladık koltuklarımıza kurulduk . Ardından Keita'yı biçeni hakem görüp 1 penaltı daha alıyoruz . ben yine topun başında Baros var sanıyorum . Yine yine yanılıyorum . Ben " Ama Kewell'in vurusları sert ya , Baros daha bi yumusak . Neyse , gol olsunda... Yine gol oluyor yinee kahretsin ( :D ) . 3-1 yani . E tamam maç garanti almısız . Kaçanları , atılanlara eklesem bi 15 olurdu heralde . Ama olmadı olsun..Önemli olan 3 puan . "Barooossummm tüm enerjilerimi yolluyorum , transa geçtim , gol bekliyorum haberin olaa " sanki Baros duyucak ya . Olsun , karsımda olsa yine yaparım. Babam gülüyor . "Şebnem , Florya'ya götürcem, orada bırakıcam " demesini bekliyorum ama yok . Maça dönelim . Maç hala 3-1 , Baros'un kaçırdıkları -sayılamaz...

Sonra , Keita'mız beliriyor...Ceza sahasını geçti , vurduu vee Denizli'li futbolcunun ters yöne attığı ayakla , durum 4-1 . Keyifler yerinde .

Maçın adamı mı ; sormaya gerek yok Arda Turan yine ... Ama Harry Kewell'de aynı...Biri değil , 11'i de...

(Bende yazıyım dedim :D )

Blogumda...

en guzel penalti nasil atilir diyorlar Hollanda milli takimina neeskens dahil.

verdikleri vecap bu:

gol olandir

en guzel gol hangisidir:

bos kaleye atilan

NOKTAAA

ve bu adamlar simdi bizim takimda.

total football= kolay futbol.

johan cruyff: futbol kolay oyundur ama zor olan kolay oynamaktir

ve ben diyorum ki

SABIRRRRRRRRRRRRRRRRR

SADECE SABREDIN hele ki bu 1-2 ay

Rijkaard ın röportajlarına dikkat edin!!!

çok zeki adam..

hazır cevap..

kendisine sorulan bu kadro dönüşümlerini ileride görecekmiyiz bu sürprizler sezon içinde olabilecekmi? sorusuna

söylersem sürpriz olmaz dedi.

diğer soruya penaltının gol olması önemli dedi..

penaltıcımız aslında şuydu buydu diye medyaya malzeme verecek kadar saf değil...

keita ilerde daha da süper olucak inşallah :D o zaman kaç atarız bilmiyorum :D

Keita

Baros

Uğur

Emre a

M.sarp

sırasıyla En çok Koşanlar

Keita 9556 m

Baros

Ugur

Emre asik

Sarp

En cok kosanlar.

uğur 47 pasın 41 olumlu

sabri gibi fezaya rocket de yok

MAŞALLAH!

ya ben uefa kadrosundan sonra ilk defa bu kadar heyecanlıyım...öyle bir kadro öyle bir teknik ekip öyle bir hava var ki inanın şimdi gelse denizli diyarbakır ne bilim hatta fener 5 atsa umrumda olmaz...bu havaya bu kadroya çok tolerasnlı olmalıyız...hayalini kuramayacağımız başarılar gelecektir emin olun...:cool:

emre asik ve emre gungor en isabtle pas atan 4. ve 5.

Ugur.

Sarp

Arda

Emre asik

Emre gungor.

Uğur Uçar geri döndü ya süper oldu bee.:D

ugur daha hazir degil arkadaslar

fizik eksigi ve kondisyon sorunu var gibi.

benim istedigim sag bek bize en az bir gol attirmali fark attigimiz maclarda

ugur daha hazir degil arkadaslar

fizik eksigi ve kondisyon sorunu var gibi.

benim istedigim sag bek bize en az bir gol attirmali fark attigimiz maclarda

renkdaş böyle oynayan bir uğuru sabriye bin kat yeğlerim. allah sakatlık vermesın yeter

sezon sonu Lyon forumlarında Keıta hakkında aaa biz bu adamı nasıl sattık tarzı yorumlar görürseniz şaşırmayın:)

irman togoglu keita nin penaltisinda art niyet ariyor dingil herif.

keita kendini atmak istiyor diyor.

penaltini Babasi

hoppalaaaaa

simdi de ben penalti calmazdim diyor sansal ve erman

Allahım yarabbim, Toroğlu'na göre 2. penaltıda Keita kendini atma niyetiyle gelmiş. :mad:

Kör müsün be, KÖR MÜSÜN?

erman ile şansal 2. penaltıya değil diyor bunların sülalesini

lig tv ye gidip canlı yayında Decoderi lazım

Geri
Üst Alt