TSL 2009/10 Sezonu | 4. Hafta | Fenerbahçe 2-1 Manisaspor | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu | 4. Hafta | Fenerbahçe 2-1 Manisaspor | Maç Sonucu

Emre 3-4 mac ceza almali.

Adami küfür etti, futbolculari ve hakemleri tehdit etti.

Ayrica mac sonu hakemle konusmak istemis, izin vermemis arkadasslari.

Maçın başında fenerin öyle kolay kazanmayacağını hatta puan verebilceini düşünmüşdüm.Ayrıca futbol adına vereceklerinide söylemişdim.Söylediğim hemen hemen tüm şeyler çıktı.Fener asla takım oyunu oynamıyor,bireysel yetenekleri ile yine sonuca gitti ama manisada çok kötüydü ,yani biraz ayapa top yapsalar biraz daha dirençli olsalar maçı kazanabilirlerdi,en azından 1-1 bitirebilirlerdi.Yazık oldu.Geçen diyarbakırda olduğu gibi bu haftada fener bireysel yeteneklerle olayı bitirdi.

Ama fenerin ileriki haftalarda çok büyük futbol oynayacağını kimse iddia edemez zira bu takımın oluru bu.Alex yürüyerek top oynar,açık bulursa vurur,frikik olursa ya tutarsa atar.

Defans bloğu ve orta alanı çok ağır olan fener,ileri uçda guiza ile fazla posizyona giremiyor.Bize sürekli söylenen "güçsüz rakiplere 3-5 atarsınız birde büyüklere karşı kendinizi gösterin" laflarına karşı bu fener kendinden güçsüz bir takıma adeta yenilmekden son anda kurtuldu.Aradaki farkları ilerleyen haftalarda daha belirgin göreceğiz zira bu fener öyle çok üstün futbol oynayamaz,geçen sezondan ben pek fark göremiyorum.Olan yine semihe olacak gibi görünüyor zira alex oynadıkça semih yedeklikden kurtulamayacak oysaki guiza yerine semih oynasa ileri uçda daha etkili olabilir fener yada guzia ile beraber oynamasıda etki yaratabilir ama daumun alex ısrarı feneri 10 kişi oynattığı gibi takımıda olumsuz yönde etkiliyor birde buna bu yıl carlos eklendi ve fenerin sol tarafı adete otobana döndü,şu manisa bile ilk golü carlosun bölgesinden rahat rahat attı.Fener avrupada dişine göre rakip çektiğini düşünüyor ama bu şekilde bu fener avrupadada zorlanır.Bu yılki fener çoğu kişiyi yanıltacak sadece 1-2 maç takılmalarına bakar sonrası sivas gibide olabilir.

Manisa maçı ile gördükki fener öyle korkuyla bakılacak,çekinilecek bir rakip değil.Şundan artık gururla eminimki Galatasaray ligin en çekinilen ve korkulan takımı oldu.Fener portallarında bile kendilerinden çok bizi konuşmalarıda bunun en güzel kanıtı olduğunu düşünüyorum.Bizim 15-20 sayfayı geçmeyen fener maç yorumlarında yüzlerce Galatasaray başlığı ile rakip takımın forumlarının bizi konuşması sanırım daha belirgin etkidir bizim adımıza.

Fenerin bu sezon geçen sezondan farklı olamayacağını tekrar üstüne basa basa söylüyorum.Sercanıda alsalar birşey değişmeyecek zira mantalite aynı fenerde o yüzden sezon başından beridir söylediğim deyim hala geçerli feneri için;

Aynı tas aynı hamam fener,tam gaz bu şekil aynen gider..

Gel 10.hafta ,herkez takım görsün niyetine..

Söylediklerine katılıyorum.

1- Fb çok yorgundu bu belli rotayonda olmadı.

2- Gökhan gönül yoktu sağ taraf çöktü.

Tek kanadı olmayan kuş uçar mı.İmkansız.Christan ve emre uzak oynayınca fb çok kopuk gözüktü.Bekir,bilica ve önder bu takımın defansı olmaz.Carlos sol bek sürekli açık.Defans rezaletti ama nedeni sağın çökmesi dengesiz kaldı.Önder-lugano bu ligi kaldırır ama cl de kucağa alıp zıplatırlar.Bu takım alex varsa

christian

topuz emre

alex

oynamazsa emre çok yalnız kalır ortada ve bilrek faul yaptı manisa 2 kırmızı vardı delirttiler atıldı.Emreye bunu hep yapıcaklar.Susmazsa kıpkırmızı olur sürekli.Defansta gökhan ve lugano hariç soru işareti performansı carlos 90 dakka gitmiyor.

Manisa´ya yazik oldu iyi oynadilar ama kaybettiler. Bundan süphesiz hakeminde etkisi vardi. Gollü verilmedi penalti pozisyonu vs.

ama yinede Manisa cok acemi davrandi. Gereksiz Top kayiplari ile kendilerini yaktilar aslinda.

Bu arada Daum da iyice sov yapmaya basladi. Bu kadar cok seviyordun sen Türkiye´yi neden Almanya´da hic göstermedin. Hep fenere geldin mi kabariyor o damarin senin. Avrolar olmasa kabarmazdi eminim.

Bu maçın hakkı beraberlikti,hakem katletti maçı,fenerasyon son 2 haftadır iş başında.:cool::cool:

Öyle görnüyorki kendi işimizi kendimiz hal edecez,işi başka takımlara bırakmıyacaz.

Manisa´ya yazik oldu iyi oynadilar ama kaybettiler. Bundan süphesiz hakeminde etkisi vardi. Gollü verilmedi penalti pozisyonu vs.

ama yinede Manisa cok acemi davrandi. Gereksiz Top kayiplari ile kendilerini yaktilar aslinda.

Bu arada Daum da iyice sov yapmaya basladi. Bu kadar cok seviyordun sen Türkiye´yi neden Almanya´da hic göstermedin. Hep fenere geldin mi kabariyor o damarin senin. Avrolar olmasa kabarmazdi eminim.

o birazda geçen haftaki diyarbakırspor deplasmanına takmış kafayı :)

Direk kirmizi en az 2 mac olmasi lazim, ama feNerasyon varken sade 1 mac ve gülünecek para cezasi verirler bücüre...

Maç 0-0ken bu kadar bariz bir penaltı verilmemesi olacak iş değil. Yazık adamların emeklerine ya. Emre çirkefi hakettiği gibi kırmızı kartını gördü. Alsın 2 maç ceza da kendine gelsin.Yok öyle dayılanmak önüne gelene.Ezdiğin kızın babası da sana dayılanır sonra( anladın sen onu).Uzatmalarda olmaz öyle koçerolar her sefer.Neyse fbnin zar zor hakem makem aldığı maç işte.

Öyle böyle Fener üzerine gelen Anadolu takımlarından puan kaybeder gibi.En azından ben bunu gördün 3 maçtır.:)

Söylediklerine katılıyorum.

1- Fb çok yorgundu bu belli rotayonda olmadı.

2- Gökhan gönül yoktu sağ taraf çöktü.

Tek kanadı olmayan kuş uçar mı.İmkansız.Christan ve emre uzak oynayınca fb çok kopuk gözüktü.Bekir,bilica ve önder bu takımın defansı olmaz.Carlos sol bek sürekli açık.Defans rezaletti ama nedeni sağın çökmesi dengesiz kaldı.Önder-lugano bu ligi kaldırır ama cl de kucağa alıp zıplatırlar.Bu takım alex varsa

christian-topuz-emre-alex

oynamazsa emre çok yalnız kalır ortada ve bilrek faul yaptı manisa 2 kırmızı vardı delirttiler atıldı.Emreye bunu hep yapıcaklar.Susmazsa kıpkırmızı olur sürekli.Defansta gökhan ve lugano hariç soru işareti performansı carlos 90 dakka gitmiyor.

Luganonunda performansı iyi değil,oda edusuz sanki yeni partnerine ısınamamış gibi geliyor bana.Luganonun bilica ile iyi bir ikili olacağını düşünmüyorum zira dilinden anlayan ve hatalarına rağmen iyi bir ikili oluşturan edu ile bir şekilde işi götürüyordu ama şimdi işler daha karıştı.Önderin eksiklikleri ve bilicanın uyumsuzluğu sadece gökhan gönülün üstün performansı ile devamlılık yaratmaz.Gökhan gönülde zorlanmaya ve yorulmaya başladı,ayrıca şu avrupa maçları zamanlarında 3 günde bir maç oynamaya alışmalı takımlar,Galatasarayda reijkard rotasyon olayını boşuna başlatmadı,her oyuncuya ihtiyacı varken şu fenerin rotasyon yapacak kaç oyuncusu var? alexin yerine semihe oyun kurucu görevi veren,defansda lugano harici alternatifi olmayan takım hem avrupa hemde ligi aynı anda zor götürür.

10 milyon euroluk topuzunda bu fenerde öyle ahım şahım top oynamayacağı bugün ortaya çıktı.Biz geldiği günden beridir gayriresmi dışladığımız mustafa sarp inanılmaz performansı ile milli takıma giderken bu topuz denilen 10 milyon euroluk topçu istanbulda gecleri gündüz ediyor.

Kısacası kadrosunu iyi yöneten,3 günde bir maç trafiğini kaldıran takımlar başarılı olacak.Sadece bireysel yetenkler ile birkaç maç kazınırsınız,şu manisayı kendi evinizde 90+4 lerde zor bela yeniyorsanız Galatasarayın bir antepi bir kayseriyi yenince "onlar güçsüz takımlardı 3-5 atarsınız ,daha güçlü rakiplere karşı sizi görelim" demiyecekler..Bu takımlarında nasıl top oynadığını görüyoruz zaten söylemeye gerek yok can yakmayada başladılar..

Kısacası bizi çekemeyen çok,sonraki hafta beşiktaş maçı var,"siyah ve beyaz" belli olacak bu maçda.Biz bjk maçınıda kazanırız,yeterki şuana dek sürdürdüğümüz disiplini ,özveriyi ve karakterli oyunu tekrar yansıtalım.Ne bjk nede fener önümüzde durabilir.

Gerçekten bu sezonun en iddiali ve rakipler bakımından en çekinilen takımı olduk bu yönden çok gururluyum,uzun yıllardan beridir özlediğimiz takımı kurduk.

ergine emreye müdahalede 2. sarıyı vermedi kırmızı almalıydı.Dos santosu biçti gene 2. sarıyı vermedi tam 2 adam yüzde yüz çıkmalıydı.Maçın için etti.Emre de çıldırdı sonunda gitti kırmızısını aldı.Baktı mahvettim maça gitti ofsayt dedi golü vermedi manisanın ama genede 1 dakka sonra attılar.İlk gol ve son gol goldür.Topuzun ve erginin penaltıları diye birşey yok.Orta alanda emre baroni çok uzak oynadılar emre çok ileri çıkmak isteyince toplu halde manisa ayak kırarakta üstünlük kurdu.Gökhan ın yokluğunda takımın sağı çökmedi resmen öldü.Kötü bir oyun ama çok arzulu oynadılar.Takım çok yorgun,emre baroni arası uzak olunca bide gökhan gönülsüz sağ kanat çökünce çok zorlandık.Manisa salaklık edip top çevirmese aptalca beraberlik hatta galip bile gelebilirdi.Tipik bakkal takımı faullü,hızlı ve ayağa hücum ama oyun zekası yok.Sezeri oynatmaması da ayrı bir zeka örneği ii ayrıca.

Eger o sari kartlari soyluyorsan Baroninin Manisa golunden once yaptigi hareketde kesin ikinci sari kart cikmaliydi. Hee birde Ergin ile Mehmetin penalti pozisyonlarini bir tutuyorsan sana diyecek bir sozum yok zaten. Mehmet sari kart gormedigine sukur etsin.

fener bu oyunu bursaspor maçında sahaya yansıtsın puan kaybı kaçınılmaz olur

Dışarıdaydım, biraz önce maçın özetini izledim. Hakem maçı zorla kazandırmış Fener'e...

Bir yandan antuya bakıyorum, adamlar hakemden şikayetçi. Ülkemiz taraftarları çok ilginç olabiliyor bazen.

0-0 iken manisanın skandal bir penaltısı verilmedi birde %100 gol pozisyonu ofsaytla kesildi.

erdem kardeşim fenere 2 penaltı verseler antuda şerefsiz hakem 3 penaltımızı yedi diye konu açacak kadar objektiflikten uzaktan yakından alakası olmayan yüz karası adamların takıldığı bir forum bakmana bile gerek yok.

klasik fenerasyon geri döndü ama normal nede olsa bu galatasarayla tek başlarına baş edecek bir güce sahip değiller o kuşlar.

son üç maçtır ıkına ıkına galip geliyorlar puan farkı başından açılmasın diye final oynar gibi çok kasıyorlar ama korkunun ecele faydası yok çekirge bir sıçrar iki sıçrar demişler.

hiç olmadı o paketi biz kadiköyde açıcaz çıldırın geliyoruz ama bu sefer lafla değil alayına geliyoruz korkun bizden ;)

Fener afedersiniz b...k gibi oynayip zar zor puan alinca Angut da acilan bir konuya bakarmisiniz?

Türk futbolunda ileri zekalı(!) antrenörler.

5-6 maç oynayıp katkısı görülen santos´a verilen markaj 2 senedir geseye katkısı tartısmasız olan ardaya verilmiyor.

Alex´le iyi anlaşıyor diye geçen sene Semih´e verilen markaj 20 gol atan Baros´a verilmedi.

Alex´i yeri gelince 2kişiyle tutanlar‚ geçen sene lincoln formdayken markaj bile vermediler.

Hasan şaşın Emre´den daha agresif bir futbolcu olduğunu bilenler dün hasan şaşa yaklaşmazken bugün Emre´nin üstüne oynuyorlar.

Son olarak abartıldığı kadar iyi futbolcu olmayan ama birebirde etkili olabilen Keita´ya markaj verilmezken‚ Kazım yüzünü döndüğü an indirtiliyor.

Ya, yemin ederim yok böyle birsey. "Kötü oynadik ama Allahtan 3 puani almayi becerdik" diyeceklerine, actiklari konuya bakarmisiniz.

Ezik oglu ezikleri sizi. Kus beyinlerinize tüküreyim. Yok bu dünyada sizin gibi ezik düsüncelere sahip olan bir yaratik daha.

Fenerden bir cacık olmaz. Sion ve Manisa maçlarında geçen seneden bir farkları olmadığını gösterdiler. 3 haftalık bir rüzgardı geldi geçti.

Dört haftada bütün rakiplerimizi gördükten sonra merak ettiğim tek şey, kaç puan farkla ve kaç hafta kala şampiyon olacağımız :)

2.Hafta Fenerbahçe-Sivasspor Kazım'ın golü ofsayt

3.Hafta Penaltı değil Semih'in pozisyonu

4.Hafta verilmeyen Manisa penaltısı ve ofsayt ile kesilen bir atak.

Gerizekalılar daha düne kadar 3 senedir rezalet ötesi oynamasına rağmen carlosu Hakan baltayla kıyaslayıp,H.balta ligin en kötü sol beklerinden diyorlardı şimdi de :D Nerde carlos uğur bari oynasın diyorlar :D

İte kaka bir yere kadar.Sonrasında bizim elimizdesin kuzularım.

Dışarıdaydım, biraz önce maçın özetini izledim. Hakem maçı zorla kazandırmış Fener'e...

Bir yandan antuya bakıyorum, adamlar hakemden şikayetçi. Ülkemiz taraftarları çok ilginç olabiliyor bazen.

İlginç değil SALAK onlar:) Artık buna kanaat getirdim:) Fenerbahçe forumunda Fenerbahçe maçı topiğinde bile Galatasaray'ı konuşuyorlar. Hani Ali Koç dedi ya Adnan Polat bizi geçmeye çalışması bizim başarımızdır falan diye kendi taraftarları tamamen Galatasaray'a endeksli. Kendi oyuncuları kırmızı yer bize laf atarlar. Bi oyuncuları basına küfür eder bize laf atarlar. Bi maç kötü ynarlar yine bize laf atarlar neden gs'ye zamanında markaj yapılmadı diye.UEFA VE SÜPER KUPAyı kazanırız tesadüf derler. Ne SALAK herifler bunlar yahu:)

NOT: Antu'daki yorumculardan bahsediyorum yanlış anlaşılmasın.

Ulan fener sonunda bi hayrını gördüm aferin kuşum:)

bknz:iddadan 117 lira kazanmak:)

Geri
Üst Alt