TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1-1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç

Dönsün de bombalığı kalsın...

Tobi ne yapsın sanki isteyerek sakatlanıyor...

Sonucta başına gelen şey binde bir gelen birşey ....

Ben onunda çok üzüldüğünü düşünüyorum bu duruma ...

Dua edelim de başka sakatlık vermesin ne O'na ne de diğerlerine...

Fırsatım olsa Tobi'nin formasına nazar boncugu iliştiricem:)

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç

Bence Elano,Mustafa Sarp yada Mehmet Topal ikilisininden birinin yerinde oynaması için alındı!Fakat Elano,10 numara oynatıldı Rijkaard tarafından.

Elano gibi bir adamın var faydalanamıyorsun,bu benim kafama takıldı.Eğer bahsettiğim gibi o pozisyonda oynamak için alındıysa Elano yanlış transfer oluyor.

Elano asla ön libero oynamadı... oyun kurucu olarakta oynamadı.. sistem içindeki pasördür Elano, serbest gezer... Man City'de sağ ve sol'da görev yaptığı oldu.. ama esas bölgesi orta alanda gezinip sıkı toplar atmaktır... ama oyun kurucu diğildir.. işleyen takımda kusursuz pasları atar... çalımcı falanda diğildir.. defansif yönü kuvvetli diğildir, fazla pres yapan bir oyuncuda diğildir.. bu yüzden Sarp Topal kısmına falan alınmadı yani zaten saçmalık olur o bölgede 5 tane adamımız var hepside 1. kalite... Elano, Arda'nın yedeğidir... Yada, zaman olur Arda onun yedeği olur... forma girerse... Elano'yu sağ kanattada görebilirsiniz...

Elano asla ön libero oynamadı... oyun kurucu olarakta oynamadı.. sistem içindeki pasördür Elano, serbest gezer... Man City'de sağ ve sol'da görev yaptığı oldu.. ama esas bölgesi orta alanda gezinip sıkı toplar atmaktır... ama oyun kurucu diğildir.. işleyen takımda kusursuz pasları atar... çalımcı falanda diğildir.. defansif yönü kuvvetli diğildir, fazla pres yapan bir oyuncuda diğildir.. bu yüzden Sarp Topal kısmına falan alınmadı yani zaten saçmalık olur o bölgede 5 tane adamımız var hepside 1. kalite... Elano, Arda'nın yedeğidir... Yada, zaman olur Arda onun yedeği olur... forma girerse... Elano'yu sağ kanattada görebilirsiniz...

sadece pas atması içinmi alındı yani bu adam :S çok saçma.

Linderoth sağlamken hakikaten dinamo gibiydi.Topal ayhan karışımı bişey tobias ve eksikliğini çok hissettiğimiz birisi

Uykusunda bile kontrol edilmeli sakatlanıyor mu diye :)

Ayrıca Tobi bu takım için ne kadar gerekli gittikçe anlaşılıyor.Tabi sakatlıktan çıkıp form tutması da zaman alacaktır.Ürkek oynar mı o da soru işareti...

Bakın Ayhan Akman sakatlandığından beri Mehmet-Mustafa oynuyor.Ve en sıkıntılı dönemlerimiz bu zamanda ortaya çıktı.Biz o bölgede oyunu kuramıyoruz,Ayhan Akman bu yüzden takım için çok önemli!Bence Elano o bölgede pas dağıtmak oyunu rahatlatmak amacıyla alındı.Yani ben hep öyle düşündüm.Eğer Elano,Arda nın yedeği yada joker olarak alındıysa keşke bu takıma Zigic,Carew gibi nokta santrafor alınsaydı veya sağ bek!Bu noktada Elano transferi Gs için lüks yanlış mı anladım?

Linderoth sağlamken hakikaten dinamo gibiydi.Topal ayhan karışımı bişey tobias ve eksikliğini çok hissettiğimiz birisi

Hele Sion maçı ASY deki süper oynamıştı ki,bir daha göremedik:S

1000. ci mesajı ben atayım bari:D fena oynamadık ama eskişehir bazı mal takımlar ( fb ye 4 e sıfır gibi bi pozisyon veren öküzler utansın) gibi bırak dk 90 ı son yarım saat rakip sahada bi tane adam bırakmadı kapandılar ve 1 puanı hakettiler...kapalı defansı açamadık...kewell etkisizdi yedek kulübesinde çok zaman geçirir..arda sonuca varacak bişi yapamadı.keita tek başına bir takım.sabri özletmişti kendni ve efsane geri döndü:D bu beraberlik abartıldığı kadar kötü bi sonuç değil.hala namağlubuz..en azından herkesin ayakları yere basmaya başlar...haftaya liderliği geri alırız içim rahat...;)

Valla renkdaş haftaya liderliği almasakta olur.Fener ilk yarı sonuna kadar çok puan kaybedecek yeterki biz değerlendirelim

Hocam şöyle bir durumda var,Eskişehir son 20 dk 1-1 e razı olduğunu herkes gördü,adamların bize gol atacak takati mi kaldı?Sok Baros u Nonda ile karıştırsın ortalığı dememek elde değil.

Sercan renkdaş,

Karşındaki rakip eskişehir. Kasımpaşa yada antalyaspor değil. Bugune kadar hiç yenilmeyerek zaten ne kadar diri bir takım olduklarını göstermişler. Haydi farzedin risk aldık Baros'uda Nonda'yla oyuna soktuk. Dün fenerin attığı gol gibi. Tam biz bastırırken geldi Eses bir gol buldu ve maçı yenik tamamladık. Ne olacak ? O zaman burası cellatlarla dolardı.

Şu açıdan bakın. Şimdi Allah var tamam iyi oynadık vs ama maç devam etsede gol atamayacağımız belliydi. Yani maç beraberliğe kitlenmişti. Rijkaard'da madem 3 puan zorda bari elimdeki 1 puanı kaybetmeyeyim havasına girdi. Sonuçta beraberlikte kötü birşey degil ligin 3. durumdaki rakibe karşı.

Haa rijkaard'ı eleştirelim derseniz bir konuda eleştirebiliriz. 3. değişiklik olarak Elano'yu tercih edebilirdi. Hatta maçın ilk 20 dakikasını kaçırdım. Kadrolardan falan haberim yoktu, maçtada Hakan'ı stoper olarak görünce dedim herhalde Emre Aşık sakatlandı, Uğuru aldık hakan'ıda ortaya çektik diye düşündüm ve bu yuzden değişiklik hakkımız yok diye düşünüyordum.

Ama şunu unutmayın. Ballı, şanslı diyip durdular ya hep bize 6 haftadır. Esas ballı kendileri haberleri yok. Şu anda futbolun adeleti olsa bakın fenerbahçe bizden 2 puan geride olması gerekti. Önce manisa karşılaşması sonra antalya maçı. Son dakikada aldılar. Bizim ise geriye baktıgımızda zorlandıgımız tek maç 88 de gol attıgımız kasımpaşa maçı. O maçtada zaten gol atamasak sürpriz olurdu. Golün geleceği her halinde belliydi.

Siz bu takımı izlemeye devam edin. İlk yarıdaki paslaşmalar ve olumlu hareketler bu takımın iyi yolda oldugunu gösterdi. beraberlikte bir bakıma iyi oldu. Artık lider fener ve oklar onların üzerine çevrilecek bizde bu baskıdan kurtulacagız. Önümüzde graz maçı var. O maçta olacakları izleyelim. Birde feneri izleyelim. Ak popo kara popo avrupa arenasında ortaya cıkıyor zaten. Ligde'de er yada geç çıkacaktır merak etmeyin.

Sercan renkdaş,

Karşındaki rakip eskişehir. Kasımpaşa yada antalyaspor değil. Bugune kadar hiç yenilmeyerek zaten ne kadar diri bir takım olduklarını göstermişler. Haydi farzedin risk aldık Baros'uda Nonda'yla oyuna soktuk. Dün fenerin attığı gol gibi. Tam biz bastırırken geldi Eses bir gol buldu ve maçı yenik tamamladık. Ne olacak ? O zaman burası cellatlarla dolardı.

Şu açıdan bakın. Şimdi Allah var tamam iyi oynadık vs ama maç devam etsede gol atamayacağımız belliydi. Yani maç beraberliğe kitlenmişti. Rijkaard'da madem 3 puan zorda bari elimdeki 1 puanı kaybetmeyeyim havasına girdi. Sonuçta beraberlikte kötü birşey degil ligin 3. durumdaki rakibe karşı.

Haa rijkaard'ı eleştirelim derseniz bir konuda eleştirebiliriz. 3. değişiklik olarak Elano'yu tercih edebilirdi. Hatta maçın ilk 20 dakikasını kaçırdım. Kadrolardan falan haberim yoktu, maçtada Hakan'ı stoper olarak görünce dedim herhalde Emre Aşık sakatlandı, Uğuru aldık hakan'ıda ortaya çektik diye düşündüm ve bu yuzden değişiklik hakkımız yok diye düşünüyordum.

Ama şunu unutmayın. Ballı, şanslı diyip durdular ya hep bize 6 haftadır. Esas ballı kendileri haberleri yok. Şu anda futbolun adeleti olsa bakın fenerbahçe bizden 2 puan geride olması gerekti. Önce manisa karşılaşması sonra antalya maçı. Son dakikada aldılar. Bizim ise geriye baktıgımızda zorlandıgımız tek maç 88 de gol attıgımız kasımpaşa maçı. O maçtada zaten gol atamasak sürpriz olurdu. Golün geleceği her halinde belliydi.

Siz bu takımı izlemeye devam edin. İlk yarıdaki paslaşmalar ve olumlu hareketler bu takımın iyi yolda oldugunu gösterdi. beraberlikte bir bakıma iyi oldu. Artık lider fener ve oklar onların üzerine çevrilecek bizde bu baskıdan kurtulacagız. Önümüzde graz maçı var. O maçta olacakları izleyelim. Birde feneri izleyelim. Ak popo kara popo avrupa arenasında ortaya cıkıyor zaten. Ligde'de er yada geç çıkacaktır merak etmeyin.

O angutlar bir tek bursayla oynadı dişli takım olarak.Onların esas baba maçları bu haftadan sonra başlıyo.Bakalım o angut kuşlar bundan sonra da böyle ötebilecekler mi merak ediyorum

dert etmeyin kılıçları çektiler artık puan kaybettik yaa:) bide yenilelim siz ozaman görünn neler diyecekler bu bir oyun zevk almaya bakın tsl de şampiyonuz zaten bırakın lider olsunlar bırakın yapsınlar konuşsunlar biz boyle devam edelim yeniliriz yenerizde ama heyecan veriyo takım bana.......

O angutlar bir tek bursayla oynadı dişli takım olarak.Onların esas baba maçları bu haftadan sonra başlıyo.Bakalım o angut kuşlar bundan sonra da böyle ötebilecekler mi merak ediyorum

Evet bu zamana kadar onlarda dişli bir rakip oynamadılar. Zaten tek şaşırtan skor bursa maçındaki skordu. Bursadan mutlak puan bekliyordum. Ayrıca bizim birde derbimiz cepte. diğeride içerde trabzonla. Herhalde alırız o maçıda bir sürpriz olmazsa. Feneri birde derbilerde izleyelim. Daha durun bakalım bu derenin altından cok sular akar. Daha 7. haftada 2 puan geride kaldık hayallerimiz yıkıldı havasına girmeyelim.

Onlar şimdilik sevinsinler, balon batladı nihinahaha diye salyalarını akıtsınlar. 34. haftanın sonunda en tepede kim var ona bakılacak. Ama bunlarda öyle bir taraftar profili var ki; biz sampiyon olsak bile "Ama biz 7de 7 yaptık, rekor kırdık" derler :D:D:D

dert etmeyin kılıçları çektiler artık puan kaybettik yaa:) bide yenilelim siz ozaman görünn neler diyecekler bu bir oyun zevk almaya bakın tsl de şampiyonuz zaten bırakın lider olsunlar bırakın yapsınlar konuşsunlar biz boyle devam edelim yeniliriz yenerizde ama heyecan veriyo takım bana.......

O angut kuşlar kadıköyde bizi yenemesinler o zaman el mi yaman bey mi yaman lig sonunda görürler.İkili averaj çok önemli.Kadıköyde yenemesek bile en azından yenilmemeliyiz ki ali sami yen de onlara koyunca elimizde ufakta olsa bir avantaj olur

Evet bu zamana kadar onlarda dişli bir rakip oynamadılar. Zaten tek şaşırtan skor bursa maçındaki skordu. Bursadan mutlak puan bekliyordum. Ayrıca bizim birde derbimiz cepte. diğeride içerde trabzonla. Herhalde alırız o maçıda bir sürpriz olmazsa. Feneri birde derbilerde izleyelim. Daha durun bakalım bu derenin altından cok sular akar. Daha 7. haftada 2 puan geride kaldık hayallerimiz yıkıldı havasına girmeyelim.

Onlar şimdilik sevinsinler, balon batladı nihinahaha diye salyalarını akıtsınlar. 34. haftanın sonunda en tepede kim var ona bakılacak. Ama bunlarda öyle bir taraftar profili var ki; biz sampiyon olsak bile "Ama biz 7de 7 yaptık, rekor kırdık" derler :D:D:D

Renkdaş trabzonu çok rahat yeneriz.Trabzon eskişehir gibi kapandığı zaman oyunu kilitleyebilen bir takım değil.Bugün yaptığımız tempo ve baskıya dayanamaz trabzon.Ben en kolay maçlarımızdan biri trabzon olacak diyorum.Angutlarında balonu patlayacak elbet bir gün.Ve onların fikstüründe balonları bir patlarsa peşpeşe pir patlayacak.Mayın tarlası gibi fikstürleri var.Allahtan ankarasporla oynamıyolar ondan kurtuldular.Ben çok rahatım tek üzüldüğüm hiç bişey oynamayan yarım pozisyonu olmayan bir takıma puan vermemiz o kadar.Yoksa isterlerse 33.hafta lider olsunlar 34.hafta biz lider olalım yeterli.2006 daki gibi bu angutlara koymak ne zevk verir bize renkdaş be :D:D:D

Rıdvan Dilmen klasiği.....B planı yokmuş ...

Sonuç olarak dün gece görüldü ki, Rijkaard’ın bir B planı yok. Sezon başladığından bu yana işler kötü gittiğinde forvet hattını yeniliyor, günü kurtarıyordu. Eskişehir karşısında bu kez bu formülün işe yaramaması Galatasaray için gelecek adına sıkıntı yaratabilir. Bunun için değişik taktik planlar üretilmeli.

Rıdvan Dilmen klasiği.....B planı yokmuş ...

B planıyla alakası yok.Nonda 11 de başlayınca ikinci yarı yoruldu ve baroş girdi ama baroş oyundayken bizim oyunu rakip sahaya yıkma şansımız yok denecek kadar az.Bugünkü olay bundan ibarettir

Her geçen maç daha iyi oynuyor takım. Berabere kalmışız yenilmişiz önemli değil. Sistem otursun takım iyi top oynasın seyir zevki versin yeter.

Oynadigimiz oyun daha onceki 3-4 maca gore cok daha iyiydi; ama bir turlu son vuruslarda etkili olamadik. Eskisehirspor'un bir Burak Yilmaz'la, bir de Youla'yla buldugu yarim pozisyonlar var. Onun disinda pozisyonlari yok. Yedigimiz gol buyuk sanssizlik. Ama futbolda var bunlar. Gun gelir biz de oyle gol atariz. Her neyse su medyanin gazindan kurtulmus olduk en azindan. Simdi onumuzde gruptan cikma adina cok onemli bir Sturm Graz maci var. Ona odaklanmaliyiz.

Oyuna Baros ve orta sahada Sarp, Topal ikilisinden birinin yerine Ayhanla başlasaydı çok daha iyi olabilirdi. Orta sahadaki pas trafiğimiz daha olumlu olurdu, Baros da rakip defansı koşularıyla yorardı, Nonda girip öldürücü darbeyi vurabilirdi. Baros'la başlayıp Nonda sonradan girebilir ama Nonda ile başlayıp Baros' sonradan giremez. Hele ki Ayhan'ın olmadığı bir maçta bu kesinlikle olamaz.Kewell'a o kadar süre sabredemezdim özellikle. Bu maçtan gereken dersler çıkarılmıştır umarım.

Fazla şut çekemedik nedense, ceza sahası çevresine kadar getirip ondan sonra zorlanıyoruz, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Elano bir an önce takıma alışırsa iyi olacak. Ceza sahası ve çevresinden bitirici vuruşlar yapabilen ve paslar atabilen birisi lazım.

Geri
Üst Alt