Tudor: "Tek tuhaflık icat ettiğim şey Başakşehir maçına çift forvet çıkmamdı"

Değildim ve eleştirilerim de malum. Ama Terim ile de iç saha oyunlarıdna geriye gittik bence ama Terim'in de elindeki kadroyla iyi işler yaptığını düşünüyorum genel olarak. Tudor için de öyle görüyordum.

Malatya maci haric ben tudoru pek elestirmiyorum , fb macinda eksik kaldik ve ayrica fb daha derli topluydu bugune gore ve son sanslariydi o mactan puan cikarmak , bir de cuneyt cikti

basaksehir ve besiktasa disarida yenilmis olmasi da tudoru gommez . Beni malatya maci uzdu baya

dusunun 6 puan gerimizdeki fb , basaksehir ve malatyadan 6 puan alirken biz 0 cektik

antalya , malatya maclari tudora yaziliyorsa , sivas ile kasimpasa da terime yazilir

ama boyle bakarsak avci da , senol da , aykut da antrenor degil , hepsi abarti puan kaybetti

bu cok normal , kimse figuran degil ligde artik , kimseyi ciddiye almadan yenemezsin , yani yenersin de bir kere iki kere olur ucuncude patlarsin

Hakederek derken? Sportif sonuçlardan dolayı mı? Eğer Tudor sportif sonuçlardan dolayı gittiyse herkesin yeniden hafıza tazelemeye ihtiyacı var. 1996'da Fener'den 4 yiyen ve devreyi 9 puan geride kapattığı için göndeirlmeyen adam şu anda Türkiye'nin en başarılı hocası. Tudor medya ve taraftar tarafından sadece ama sadece yabancı olduğu ve arkasında kimse olmadığı için yendi. Aynı skorları bırakın Terim'i, Okan Buruk alsa baş tacı edilirdi. Tudor'un yepyeni takımla aldığı skorları alan her hoca kovlsa idi dünyada iyi hoca diye bir şey hiç yaşanmadan her sezon devre arası biterdi.

Milan'da başarısız değilken Terim'in başına ne geldiyse benzer şeyleri yaşadı Tudor. Üzücü olan ilkinde mağdur olanın ayak oyunlarıyla, verdiği ve vermediği demeçlerle ikincisinde bizzat mağdur edenlerin başında gelmesi.

Peki sana çok kısa ve öz bir soru.Tudor ile devam etseydik şuanki konumumuzda olurmuyduk.Objektif ol ama.Bak sende olayı tam anlamamışsın hala.Olay yediği farklar yada başarısı falan değil.Olay bilhassa büyük maçlarda tarihimizin en rezil en ezik oyunlarımızı oynamamız.

Çift forvet oynayıp ileriye top doldurmayı ilk Östersunds maçının son 10 dakikasında akıl etse maçı en kötü 1-0 bitirirdik. Orta sahamız olmadığı için leriye topu götüremedik, güç bela götürdüklerimizi ise ileride tutamadık. Gomis ve Eren'e geriden top şişirip baskı kurabilirdik.

Peki sana çok kısa ve öz bir soru.Tudor ile devam etseydik şuanki konumumuzda olurmuyduk.Objektif ol ama.Bak sende olayı tam anlamamışsın hala.Olay yediği farklar yada başarısı falan değil.Olay bilhassa büyük maçlarda tarihimizin en rezil en ezik oyunlarımızı oynamamız.

Malatya maçını ben zaten önceden gönderilmiş hocaya bazı oyuncuların son tekmesi olarak görüyorum. Onu da ekleyerek söylemeliyim ki 3 aşağı 5 yukarı aynı puanlarda olurduk.

Bence tudor un en buyuk fiyaskosu ostersund eslesmesiydi , ligdeki seyler ust uste geldi ve goze batti , 8 de 7 yapmisken sonra 8 de 3 te kalinca oyuldu hakli olarak

ama ostersund her ne kadar cikis yapmis da olsa , her ne kadar vardar degilse de , Gs daha ilk on elemede ostersund a elenemez . Osmanli denen takim 3 on eleme gecti bir sene once

bi şizofreni,futbolcularıyla iletişimi 0 birini savunmanın mantıgı olamaz.komik geliyo ama bu komiklikte artık sıktı.

Malatya maçını ben zaten önceden gönderilmiş hocaya bazı oyuncuların son tekmesi olarak görüyorum. Onu da ekleyerek söylemeliyim ki 3 aşağı 5 yukarı aynı puanlarda olurduk.

Objektif ol dedim ama olamadın.Çok geriye gitmiyorum tudor ile fener maçına çıksaydık en az 3 yerdik.Zaten Terimin farkını derbilerde göreceğiz.Tudor kalsa idi şampiyonluk şansımız 0 dı bunu herkes biliyor.

Aslinda bu savunmak degil de , tudorda hadi hakliydi insanlar ama en isimli adamlari da getirsen hep kabahatli teknik direktor oluyor

yonetimler , futbolcular hep yirtiyor , tek problemli olanlar teknik adamlar

rijkaard , del bosque , aragones , tigana , mancini ve prandelli gibiler futbolu bilmemekle itham edilerek , yenikoy kasabi lakaplari ile kovuldu bu ulkeden

denizli, ersun veya benzer yerlilere girmiyorum bile

denizli 80 ler sonunda harikaydi , 2000 de fb ile superdi , 2010 da bjk ile sampiyondu ama 2015 te bir anda hic bir seyden anlamaz oldu

bu ulkede 2004 ten 2018 e kadar lucescu da lucescu dendi , simdi tukakanin dibinde adam

Hakederek derken? Sportif sonuçlardan dolayı mı? Eğer Tudor sportif sonuçlardan dolayı gittiyse herkesin yeniden hafıza tazelemeye ihtiyacı var. 1996'da Fener'den 4 yiyen ve devreyi 9 puan geride kapattığı için göndeirlmeyen adam şu anda Türkiye'nin en başarılı hocası. Tudor medya ve taraftar tarafından sadece ama sadece yabancı olduğu ve arkasında kimse olmadığı için yendi. Aynı skorları bırakın Terim'i, Okan Buruk alsa baş tacı edilirdi. Tudor'un yepyeni takımla aldığı skorları alan her hoca kovlsa idi dünyada iyi hoca diye bir şey hiç yaşanmadan her sezon devre arası biterdi.

Milan'da başarısız değilken Terim'in başına ne geldiyse benzer şeyleri yaşadı Tudor. Üzücü olan ilkinde mağdur olanın ayak oyunlarıyla, verdiği ve vermediği demeçlerle ikincisinde bizzat mağdur edenlerin başında gelmesi.

1. Hamza aldı 6 ay sonra 3 kupalı iken teneke bağlayıp gönderildi yönetime meze edilerek. (Puan ortalaması en yüksek GS hocası son 10 senede muhtemelen Hamza)
2. Terim'in gelişini taraftar Dursun vs karşısında sığınacak bir figür aradığı için istedi biraz da.
3. Medya hiç olmadığı kadar Terim'in ayağını kaydırmak için yer arayan konumda o yüzden bu kısmı geçerli bulmuyorum bu sefer için.

Değildim ve eleştirilerim de malum. Ama Terim ile de iç saha oyunlarıdna geriye gittik bence ama Terim'in de elindeki kadroyla iyi işler yaptığını düşünüyorum genel olarak. Tudor için de öyle görüyordum.

Büyük maçlara kadar ben de Tudoru savunuyordum ve oynanan oyundan memnundum. Uzun zaman sonra iyi bir kadro kuruldu ve ilk maçlar iyi geçiyordu.

Lakin büyük maçlarda sürekli ezildigimiz için eğer şampiyon olmak istiyorsak bu Tudorla olmayacağını anladım.

Herşeye rağmen ona zırt pırt hakaret eden ergenleri görünce suç tamamen Tudorda olmadığını anlıyorum. Eleştiri hak ediyor da tabiri caizse bokunu çıkaranlar var malesef.

evet biz tudorun gelmesini başta istedik ama böyle bi manyak cıkacagını bilmiyoduk.ona verdiğimiz şansın içine etti.ve ligden başarılı başka bi yabancı hocaya da soguk bakmamızı sagladı.bu yüzden kendisini tebrik ederim.

Tudor un iki faydasi oldu , iyi kondusyon yukledi , gereksiz bir cok adamin fisini cekti yolladi

safralar atildi ve bu sayede takim belhanda ve fegouli gibileri tolere edebiliyoruz

bu takima bir lato-nagatomo degisikligi bile ciddi etki etti

Terim sonrası Donk ve Sinan performansına bakacak olursak kadroyu nasıl dar hale getirdiğini görürüz...Oyuna müdahale anlamında çok yetersizdi ve en büyük sorunlarından biri de buydu...Şimdi diyelim Galatasaray dk 60 da skoru bulamamış hepimiz eminiz ki golü bulana kadar oyuna Eren ve Sinan girecek...Tudor zamanında oyuna kimin girip çıkacağı kaçıncı dakikada müdahale edeceği tam bir belirsizlikti....

Evet buna da katiliyorum , kadroyu darlastiran , alternatifsizlestiren de tudordu , yine kabul edelim selcuk, donk ve sinandan bu kadar bile performans ummuyorduk , yasin de iyi basladi ama sonra dustu

tudor doneminde ise once bruma sonra rodriguez gibiler bile makas yedi

kadroyu kullanma konusunda malesef kendi ayagina kursun atti

ayrica bir takim neden cift forvet oynayamasin , basaksehir macinda ilk 2 gol fauldu , buna ragmen 2-1 e geldi mac , hakkaten 5 gol de garipti ve nerdeyse 5-1 lik maci kaybetmeyi haketmedik desem yeridir

besiktas macindaki oyun ve malatya macindaki skor sonunu hazirladi

yalniz su var , 30 seneye yakin antrenorluk yapan ferguson ve wenger hep mi basariliydi , her oyuncu ile mutlak iyi iliskiler mi kurdular , hep mi skorlar lehineydi ?

Hemen onlar sirket , baska seylere bakiyorlar demeyin , cunku o olaylar nispeten yeni , eskiden de cok basarisiz , cok oyuncuyla problemli olan bu 2 teknik adama nasil sabredildi ? Ingilizlerden kat be kat iyi mi biliyoruz bu isleri ?

Adam gibi adam Gs yi küçük düşürücü açıklamalar yapacağını sananlara yine güzel bi tokat geçirmiş

Gönderilmesi en doğru karardı.Bize uzak olsun.Başarılar dilerim.

Tudoru bitiren tecrübesizlik ve inatçilikti. Hatalarindan ögrenmek yerine elaleme laf atmaya çalişmasi adami bayagi antipatik yapti. Yoksa sezonun ilk maçlarinda hiç de fena oynamiyorduk.

Başak'tan 5, Beşiktaş'tan 3 yememize sebep olan bir hıyar için bu kadar tartışma gereksiz.

Terim de fb den 4 yedi , iki macta 0 puan aldi , ayni sene 4 derbide 12 puanin 2 sini alabildi

bu mantikla o gunlerde de terimi sutlamaliydik .

Büyük maçlara kadar ben de Tudoru savunuyordum ve oynanan oyundan memnundum. Uzun zaman sonra iyi bir kadro kuruldu ve ilk maçlar iyi geçiyordu.

Lakin büyük maçlarda sürekli ezildigimiz için eğer şampiyon olmak istiyorsak bu Tudorla olmayacağını anladım.

Herşeye rağmen ona zırt pırt hakaret eden ergenleri görünce suç tamamen Tudorda olmadığını anlıyorum. Eleştiri hak ediyor da tabiri caizse bokunu çıkaranlar var malesef.

Ben sportif olarak da başarısız bulmazken bir yandan da başka bir meseleden dolayı destekliyorum. Ben futbolda hep aynı yüzleri, aynı ayak oyunlarını, aynı arabesk kültürü görmekten sıkıldım. Bu yüzden Avcı, Erol Bulut, Tudor, Sumudica, Tamer Tuna filan başarılı olunca mutlu oluyorum. Futbolda yeni birşey katan, farklı bir çehre getiren, bize sürekli arabesk abi, baba, adam , floryanın çimleri düzeldi, camianın çocuğu gibi lafları ettirmeyecek atraksiyonlar istiyorum. Bazen şampiyonluk kadar değerli geliyor bu yenilikler. Yoksa başarıya giden yolda herşey mübahtır mantığıyla bakarsak her yol benzer hocalara çıkıyor zaten.

Belki bilirsin burada Terim'e Aysal sebebiyle en ağır hakaretleri edenlere karşı da Terim'in hocalığına laf edilmemesi gerektiğini söylemiş biriyim. Halihazırda ülkenin en büyük hocası ve başarılarına da tesadüf denilemez. Ama TFF'den hakettiği tazminatı alma yolunda dava sürerken bunu fırsata çevirip alaturka ve yalan dolan bir 1905 TL muhabbeti sizi rahatsız etmiyor mu mesela? Ben buna ne gerek var diye düşünüyorum ve itici buluyorum.

Geri
Üst Alt