- 15 Nisan 2010
- 26.236
- 1.367
- 1.693
Cevap: Türk Telekom Arena İnşaat Fotoğrafları [ Güncel ]
Şu an 17 kullanıcı var. (2 üye ve 15 konuk).
Şu an 17 kullanıcı var. (2 üye ve 15 konuk).
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bayraktar, protokolde olmasına karşın Seyrantepe’nin üzerini kapatmayacaklarını bildirirken, "Orada başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız" dedi.
Seyrantepe spor kompleksi projesinin maliyetinin, yan yollar, kamulaştırmalar, hak sahiplerine verilecek konutlar dikkate alındığında giderek arttığına işaret eden Bayraktar, "Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli.
Üzerinin kapatılması şu aşamada çok da işlevsel değil. Ayrıca sonuçta bu bir kulüp stadı. Başka kulüpler de var" diye konuştu.
Seyrantepe Spor Kompleksi’nin üzerinin kapatılmasının maliyetinin, ihale tutarının yüzde 10 üzerine çıkması halinde TOKİ’nin yeni ihale yapması gündeme gelmişti. Ancak TOKİ, stadın üzerinin kapatılmasından vazgeçti.
Galatasaray’ın 2011 yılından itibaren maçlarını yapması planlanan ve 29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena’nın inşaatında önemli aşamaya gelinirken, Mayıs ayında yapılan tanıtım toplantısında da "çatı" tartışması yaşanmıştı.
TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, tanıtım toplantısında, "şu anki ihale içinde açılır-kapanır çatı bulunmadığını, Galatasaray Kulübüyle görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, "Çatının çelik konstrüksiyununu zaten yapıyoruz, tribünlerin üstü kapalı. Ancak biz burada açılır-kapanır çatının daha sonra montajını kolaylaştıracak tüm altyapı imalatını da yapıyoruz. Çatının durumu bilahare yakın bir gelecekte netleşecek. Zaten inşaatla açılır-kapanır çatının aynı tarihte yetişmesi mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.
ÇELEBİ’DEN SERT İFADELER
Türk Telekom Arena’nın çalışmalarında yoğun emeği geçen isimlerden biri olan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, açılır-kapanır çatı tartışmasına sert ifadelerle dahil oldu.
Toplantıyı izleyenler arasında bulunan Çelebi, mikrofon isteyerek görüş belirteceğini kaydederken, şu ifadeleri kullandı: "Kayıtlara geçmesi için söylüyorum. Çatının açılır-kapanır olacağı protokollerde açık ve net belirtilmiştir. Mart ayında da TOKİ’nin verdiği bir olur yazısı var ve yaptığımız toplantılarda bu kabul edildi. Bu konuyu yeniden tartışmak söz konusu olamaz. Çatı açılır-kapanır olacak. Alınan kararları yeniden tartışmanın gereği yok. Yapılacak olan, teknik olarak nasıl gerçekleştirileceğinin değerlendirmesidir. Bunun altını çizmek istiyorum. Aksi bir durumun hesabını Türkiye’de kimseye veremeyiz. Galatasaray camiasına da veremeyiz. TOKİ tarafından bu işin oluru zaten mart ayında açıklanmıştır." Işın Çelebi’nin, yerine oturduktan sonra da yanındakilere, "Hiç kimsenin gücü yetmez bunu yapmamaya. Şakası yok bunun" dediği duyuldu.
Çelebi’nin sözleri üzerine araya giren Adnan Polat ise ortamı yumuşatarak, "Kimse farklı düşünmüyor. Soru, statla beraber çatı da bitecek mi? Bizim, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da hazır bulunduğu protokolümüzde bu var. Sadece yetişip yetişmeyeceğini tartışıyoruz. Zaten altyapısı hazırlanıyor" dedi.
10 gün önce ' Alıntı:IŞIN ÇELEBİ STAD HAKKINDA KONUŞTU
Tartışmalar sonrasında Divan Üyeleri'ne inşaatı süren Türk Telekom Arena Stadı'nın son durumu hakkında barko-vizyon gösteri ile bilgi verildi. Stad inşaatı ile ilgili yönetim adına söz alan Işın Çelebi ise, "Uzay üssü gibi bir stadımız oluyor. Avrupa'nın en ünlü statlarından biri olacak. Gece gündüz çalışılıyor ve 29 Ekim'e yetiştirilecek. 29 Ekim'den Ocak ayına kadar stadı kulüp olarak teslim alacağız ve yaşanabilecek her türlü aksaklıklar içinh teknik önlemler alacağız. taraftarımızın, hepimizin, sizlerin gayreti ile mutlu sona çok yaklaştık. Ama hala stadımızın bitmemesi için inanılmaz çaba gösterenler var. Herşeye rağmen biz hedefe varacağız" dedi.