Utanmazların, arsızların, pirsizlerin taşıdıkları o adalet yazısı var ya, adalet dışında her şeye hizmet etti bugün.
Bu ülke böyle arkadaşlar. Adil olunsun diye adalet istenmez, birilerinin götü kurtulsun diye adalet kullanılır.
Gördüğüm kadarıyla; Bir suçu, bir hakszlığı, bir adaletsizliği masum gösterme konusunda en etkili yol, o olayı sulandırmak, ele ayağa düşürüp değersizleştirmekten geçiyor. Çünkü böyle olunca ehemmiyeti azalıyor, insanların gözünde hakikatliği zayıflıyor.
Bu şike olayı aynen böyle oldu işte. Bir düşünün başvurulan her mahkeme ona verirken, suçlar her seferinde daha da sulandırdı işi, başka mecralara çekti.
En basitinden;
Olay patlak verdikten ele başı içeri tıkıldıktan sonra 1 yıl boyunca savunma için hazırlandı bu adam. Medya ayaklarında paspas olmuş, büyük şeyler açıklanacak diye beklemişti.
Ve günü gelince mahkemede gördük ki, savunma dediği şey sadece rakibinin bir avrupa maçını izletmekten başka bir şey değildi. Acizliğin bu kadarı. Yani "ben yaptım ama onlar da yapmıştır bakın" demişti bu adam.
Bu kendini acındırma mottosunun tutmadığını anlayınca bu adam, o an ülkenin gündemde ne varsa onu kullanmaya başladı. Suçu hükümete attı, suçu uefa sekreterine attı, bizi bitirmek istiyorlar diye vs.
Son olarak malum bir 17 aralık yaşandı. Bu adam bunu kaçırır mı? Bu sefer ortaya cemaat bize de komplo kurdu diye atıldı. Bu arada suçu 5574534 defa mahkemece onamıştı. Savunduğu argümanlar da tam bu iş böyle yapılır dedirten cinstendi.
"Vay efendim beni herkes bilir ben atatürk ilkerine bağlı laik demokratik bla bla bla.." gibi klasiğin de klasiği ancak her dönem bu halka yedirilen bir ağızla çıktı ortaya.
E bu kadar şeyi kullanan bir adam; Ali İsmail'i mi kullanamayacak? Adaleti mi paspas yapamayacak ayaklarına?
"Olay sadece fenerbahçe değil anlamadın mıııaa yeaa" gibi sığırlığın dibine vuran bir cümle mi kurdutmayacak taraftrara?
Böyle gelmiş böyle de gider. Adalet, hukuk denen şeyler her zaman güçlülere hizmet eder. O kadar taraftar da Ali ismal'in annesi de kendilerine sanır gider yürüyüşe katılır.