türkiye isveç'ten daha sosyal bir devlettir

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
yaklasik 1,5 saat once yigit bulut tarafından derin analiz programında soylenen, zat'in ve destekcilerinin hem fikir oldugu analiz/dusunce olarak tanimlanabilir

evet bizim rakı balığımız var, onların sadece somon'u var.

Yiğit Bulut sosyal derken acaba sosyal paylaşım sitelerine en çok üye sayısını falan mı kastetti acaba. :red:

Sosyal kelimesini cümle içinde farklı anlamda kullandığını umuyorum.

yakında halkı mecazi olarak değil, gerçekten :f68.gif:..

neyse hazırlığımı yaptım.. ekonomik krizi ve ülkenin batmasını bekliyorum.. çıksın dolarlar, batsın çomarlar..

makarnacıların açlıktan kırılacağı günler geldiğinde de biz başak geçeceğiz..

Daha sosyal tabi ne zannettiniz :P Bu arada forum yeni ak fedaisini bulmuş :asd22:

Analiz yaparken halkın cahilliğine güvenmek böyle bir şey işte.

Çok yaşa büyük usta:hat: sayende çok ''sosyal'' bir devlet olduk

Bazıları soyadını çok çekiyor galiba.

offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

FADİME ŞAHİNDAL türkiye den İsveçe göçen bir ailenin çocuğudur, aile tr ye dönüp kızını burada evlendirmek istemektedir. Ancak Fadime İsveçli bir gence aşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini söyler. Hatta İsveçli çocuk adetleimize uygun olarak ailesi ile birlikte kızı istemeye gelir, ve baba ve erkek kardeş çocuğu ve ailesini döverek evden atar. Fadime öldürülebileceğini düşünerek İsveç polisinden yardım ister. Kendisine polis koruması tahsis edilir ve babası ve erkek kardeşine uzaklaştırma cezası verilir.
Ancak babası bir şekilde Fadime ye ulaşarak onu öldürür. (buraya kadar bizim her gün haberlerde gördüğümüz ve maalesef (ben de dahil) kanal değiştirmkten öte bir tepki vermediğimiz olaylar)

Ancak sosyal olark bizden kötü olan İsveç te böyle olmaz İsveçli kadınlar devletten koruma talep eden Fadime nin ölümünü kabullenemez ve her gün yürüyüş yaparak sorumluların bulunmasını ister, kendilerine Toma ve biber gazı sıkılmaz emniyet müdürü istifa eder ancak bununla yetinmeyen halk Yeni Fadimeler Olmasın Derneği kurarar Fadime nin öldürüldüğü yerde 6 ay boyunca eylem yapar, her hangi bir havuza dahil olmayan İsveç medyası 8 ay boyunca bu olayı zaman zaman manşetten zaman zaman sürmanşetten zaman zaman da haber olarak duyurur.
Avrupa birliği kadın cinayetleri izleme komisyonunun tohumları bu olaylardan sonra isveçte atılır. Dönemin içişleri bakanı görevinden alınır. Fadime nin ismine bir park açılır ve öldürldüğü sokağa ismi verilir. Tüm Avrupa ya hiznet veren şiddet gören kadın sığınma evleri açılır. aradan 15 kusur yıl geçmesine rağmen ASOSYAL İSVEÇLİLER Fadime nin öldürüldüğü günün yıldönümlerinde toplanarak karanfil bırakırlar. KÜLTÜRSÜZ ASOSYAL İSVEÇ te durum böyle.

Geri
Üst Alt