Türkiye Yanıyor

bu kadar çok orman yandıktan sonra umarım eskisi gibi bitişik, sık şekilde ağaçlandırma yapılmaz. misal 2 kmlik orman hattına 50-100 metrelik bir boşluk bırakırlar. kare plan gibi sınırda boşluk veya kanal gibi bir alan bırakırlarsa yangının sıçrama riski azalır diye düşünüyorum.

Ne diyon adem, otel komplekslerini bitisik mi yapmasinlar diyon...?

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Burada devlet hükümet ayrimi mi kalmis, bu eskiden di. Hükümet devletin her kademesini kontrol altina almis... O kurumlarin icinde
herkes hükümet böcegi olmayabilir, ancakdevlet kurumlarin kontrolü onlarin elinde...

Derin düşüncelere dalıp bu ülkede geleceğin olmadığını hissettiğim bu saatler şahsımı ziyadesiyle üzdü. Bu ülkeyi bu hale getirenlerin yargılanması dileğiyle

Bu arada milasda ki yangin suan en buyuk yangin devasa buyuklukde

Öyle ilginc insanlari barindiran bir toplum ki, yakinda dünyanin en nefret edilen ülkesi olacaz.

Ülke öyle boktan hale gelmiş ki!! Ülkemizde ne kadar gerizekalı siyaset adamı Türkiye’de toplanmış. Bu ülkeyi yönetenin de başla ne kadar boş gereksiz siyaset adamı varsa temizlenmeli. Şu ülke yararına bir tane Allah’ın kulu da yok ki oy atalım. Sanırım 5-10 sene bu çileyi çekeceğiz!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

küfür edip banlanmayayım diye hiçbir şey yazasım gelmiyor bu başlığa. bunlardan olan herhangi birine tahammülsüzlüğüm selamını bile almayacak pozisyona geldi, reelde bunlar gibi tanıdıkları olanların yaşadığı eziyeti hayal edemiyorum.

Icmeler ve turuncu civarlarinda 96-97 senelerine ait fotograflara baktim. Sonra, elime gecen yangin ve yangin sonrasi fotograflara baktim... Oyle bakakaldim. Benzemiyorlar ki ? Yangin ve insaat talani... ama yangin, en cok o yakti cigerimizi.. 96 senesi, yine yangin olmustu, yola atlayan minik hayvanlari hatirlarim, babam ani frenler yapardi... Eee abi yine yandilar... Hani buyuk devlettik ?

Bir itfayeci ile görüştüm biraz önce. Yardım turundan eşya indirdik. Düzenek kurduklarindan bahsetti. 7-8 tane benzin bidonunu yere çukur açarak gömüp düzenekle patlatiyorlarmis. 80-100 metrekare alan anında yanmaya başlıyormuş. Şuan Isparta yanıyor. Su falan yükledik bunlara hiç gerek yok çünkü orada indirip dağıtacak kimse yok orda dedi. Bir tır su telef olmuş. El feneri, powerbank, pil, araç şarj kiti tepe lambası gibi şeyler gerekiyor çünkü telefon olmazsa ölürüz diyor. Yangına en fazla 750-800 metre yaklasabiliyoruz biri bir tarafa gidiyor diğeri diğer tarafa, telefonla haberlesiyoruz diyorlar. Ters bir rüzgar eserse direkt ölümle burun burunasin. Yerel halk için kuru bakliyat vs istiyorlar. Oradaki halk aç. İtfayecilere konserve vs gerekiyor. Ayran falan sıcakta direkt gidiyormuş. Halkın yangın yerine gitmesi personeli zorluyormus, sadece trafik tıkanıklığı değil sorun, maske ekipman vs olmadığı için zehirleniyorlar, kendilerinden ziyade onlarla ilgilenmek zorunda kaliyorlarmis. Yangın diyor, Allah ne zaman isterse o zaman soner diyor. Dağın tepesi yanıyor, oraya araç veya bireysel çıkmak imkansız diyor. Ispartaya tek uçak 2de helikopter gönderdiler, 3-4 saat çalıştılar gece calisamamislar. Ne yazikki güzelim ormanlarımız mahvoldu. 1-2 köy yandı bu gidişle dahada yanacak. Yönü Serik ve Yenişarbademli ilçelerine gidiyormuş yangının ki Yenişarbademli dediğimiz yer orman ilçesi. Yakan kisiler 3 kişi, biri yakalandı diğer ikisi bulunamadı.

Ulan hiç mi utanmanız yok ahlaksız yaratıklar? Hiç mi arlanmanız yok? Çoluğunuzun çocuğunuzun suratına nasıl bakıyorsunuz ulan?

Ulan Araplar yabancılık çekmesin diye koca akdenizi çöle çevirdi herifler.

Güçlü Türkiyeymiş.

Geri
Üst Alt