Türkiye Yanıyor

Küresel ısınma mı, pkk mi yakmış, rant mı değil mi tartışmaları bir kenara bu ülke yangınını söndüremiyor. Bu konu yangının çıkış sebebinden çok daha önemli. Yangını söndürelim, insanların malları kurtulsun sebebini sonrasında komisyonlar kurularak bulalım. Ama bunların hiçbirisi olmayacak. Yangın söndükten sonra muhtemelen muhalefet araştırma komisyonu için meclise öneri getirecek ve mecliste önerge reddedilecek. Halk zaten unutacak.

Bu arada rant sadece turizm ile olmaz. Maden ocakları, taş ocakları için de bu ülkede ormanlar yok edildi.

Hayir emekli askerler ve yıllardır THK munda yöneticilik yapan kan emiciler. Hangi partiden olduğunun önemi yok anladın mı?

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ya bırak thk yı akp yedi bunu bile söylemiyorsun emekli askerlermiş allah senin gibilere akıl ve vicdan versin

Bunlar rant değil okadar cahil olmaya gerek yok rant olunca kaç dönüm ihtiyaclari varsa okadar yakıyorlar yani nokt atışı bu alenen terör saldırısı ülke yanıyor ama ilginç bir şekilde reisi cumhur günlerdir ortada yok

ya bırak thk yı akp yedi bunu bile söylemiyorsun emekli askerlermiş allah senin gibilere akıl ve vicdan versin
Furkan kim olduğumu bilmiyorsun boş yapma. ThK yıllardır birilerinin çiftliği bilmeden yorum yapma. Birilerinin kim olduğundan çok çiftlik olduğu önemli.

Bunlar rant değil okadar cahil olmaya gerek yok rant olunca kaç dönüm ihtiyaclari varsa okadar yakıyorlar yani nokt atışı bu alenen terör saldırısı ülke yanıyor ama ilginç bir şekilde reisi cumhur günlerdir ortada yok
Hangi olayda çıktı ki. Açılış olsa, gaz falan bulunsa anında çıkar ortaya.

Anahtar kelime işleniyor zaten. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla

Furkan kim olduğumu bilmiyorsun boş yapma. ThK yıllardır birilerinin çiftliği bilmeden yorum yapma. Birilerinin kim olduğundan çok çiftlik olduğu önemli.

Ülke çiftlik değil THK çiftlik yani valla bravo. Emeklilerden olaydıda olaydı en azından şu anda işe yarardı

akpnin kontrolünde olmayan hiçbir yer yok ülkede bıraksınlar bu ayakları
adam çıkmış rahatça ben düğündeydim diyebiliyor ya ne diyeyim ki daha ben

Açıkçası orman mı insan mı (ormanı da tahrip eden insan sonuçta) deseler ormanı tercih edecek kadar hassasım.Başlangiçta Kurban Bayramı sonrası düşüncesiz bir çok insan mangal keyfi yapayım deyip bilinçsizce ormanı mı yakıyor diye düşünürken sonrası her yerde çıkan yangınlar sonucu bilinçli bir şekilde olduğu tarafımca bariz şekilde ortaya çıkmış gözüküyor.Hangi terör örgütü hangi yasa dışı faaliyet gösteren grup ya da kamuoyu oluşturmak için hangi çeteci zihniyetler olursa olsun lanetliyorum bu ahmaklari...
Hukukla ilgilenenler Orman Yasalarını bilir yaptırımlar çok ağır ancak ülkemizde maalesef rant uğruna bu bahsedilen çoğu orman içinde tatil köyü ve oteller var.Kimseye yaptırım uygulanmamış.2B gibi sözüm ona Orman vasfını yitirmiş deyip binlerce dönüm araziyi gecekondulara tapu dağıtır gibi herkese hibe eden zihniyeti de kınıyorum.Riyakar bir toplumun sadece yangın çıktığı anda duyarlılık gösteriyormuş gibi yaparak kendisini kurtarması olmaz; bir sürü doğayı tahrip edici proje,imar afları, gecekondular gibi alanlarda siyasetten talepkar olup sonrasında nerede bu devlet diye çığırtkanlık yapmalarını ise acıyarak izliyorum.Bugün işin güvenlik, istihbarat kısmını eksik yapanlar hesaplarını versin ama ormanları sadece bugün kaybetmiyoruz, yıllarıdır el birliği ile zaten kademe kademe ormanları bitiriyoruz.Herkes şapkasını önüne koysun, herkes hesap versin...
Son olarak bundan sonrası için neler yapalım da elimizde kalan yerleri koruyup üzerine yeni ormanlar ekleyelim.Biliyoruz ki her şeyin başı para ve bu parayla yapılacak iyi bir planlama sonucu kararlı bir duruşla çok daha iyi yerlere gelebiliriz.Orman Bakanlığına ayrılan bütçe arttırılarak ormanların denetimi artırılmalı (kamera sistemleri, güvenlik personeli, acil müdahale ekipleri, yangın söndürme uçakları vs.)... Sonrasında net bir dille ekranlarında ormanlar ile ilgili gelen taleplerin geri çevrileceği(HES projesi, maden arama, kesim vs.)ve kuralları ihlal edenlere çok ağır yaptırımlar uygulanacağı ekranlarında net bir şekilde siyasi otorite tarafından ilan edilmeli.Üçüncü olarak kampanyalar ile kamu arazileri imara değil de ormana dönüştürülmek üzere bakanlığa devredilmeli.O zaman fidan bağişlama ve yeni ağacın etkisi olur Yoksa zaten ormanlar kendisini yineleme kapasitesine sahip.Son olarak da yeniden Türkiye Ormanlarının haritası çıkarılarak bu alanlar Milli Park statüsüne sokularak kafayı esenin mangal yapacağı korunaksız alan olmaktan çıkarılması gerekiyor...Her ülke başına gelen felaketten bir ders çıkarıp gelecek nesiller adına daha sağlam bir yapı kurarken umarım biz de bunu becerir ve önümüzdeki süreçte daha fazla üzülmeyiz.

Keske vergilerin bir kismini cemaatlere, yandaslara falan dagitmasaydiniz ya da 1 2 tane daha az saray yaptirsaydiniz da yeterli donanim ve sayida ucak alsaydiniz. Simdi utanmadan, arlanmadan, yuzu dahi kizarmadan cikar bilmem kac tane ucak satin aliyoruz diye reklam yapar hasmetli sahis.

Aynı zihniyetin yıktığı son imparatorluktan sonra gözünü cumhuriyete de diktiğini görüyoruız.
Bu cinnet hali son bulmak zorunda. Daha fazlasını kaldıracak takatimiz kalmadı. Kendi içinde birbirine düşman cepheler yaratıldı son 20 yılda. İçerdeki keskin kutuplaşma, zalim yönetimin amansız taraftarlığını yapan kitleler ile dışarıdan gelen milyonlarcası ile geri dönülemez bir noktaya gidiyoruz. Bu işin sonunda kurmaktan korktuğum cümleyi kurmaya başladığımızı görüyorum. Ülkenin refahı, huzuru ve bağımsızlığı tehlike altında. Önümüzde tünele girmeden önce tek bir sapak kaldı, ya o sapaktan döneceğiz ya da bu ülkeyi kaybedeceğiz.

TEMA vakfının sitesi yoğunluktan ötürü sanırım, hayli ağırlaşmış. Bağış için girdim ama, zor açılıyor. Olsun. Bu da güzel bir şey. İnsanların ilgi göstermesi.

Geri
Üst Alt