Türkiye Yanıyor

manavgatta tablo vahim bütün köyler yandı neredeyse yanmaya da devam ediyor ve iç taraflara doğru her yer ormanlık tr tarihinin en vahim yangın tablosuyla karşı karşıyayız öyle böyle sıcak yok normalde zaten yazları yanıyoruz sıcaktan yangın sıcağı da eklendi felaket bir tablo var

İtanbul Valiliği, 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında; ormanlara girmeyi, orman çevresinde ve içinde mola vermeyi, orman alanlarında piknik yapmayı yasakladı.

geceleri ormanda herkes nöbet tutuyor aslında bu da çok tehlikeli burda da yasaklanması lazım sadece kolluk kuvvetleri devriye atması lazım ormana sivillerin girmesi tehlike içlerinde 1 tane hain nöbet ayağına girip ateşi çaksa ayvayı daha fazla yeriz

manavgatta tablo vahim bütün köyler yandı neredeyse yanmaya da devam ediyor ve iç taraflara doğru her yer ormanlık tr tarihinin en vahim yangın tablosuyla karşı karşıyayız öyle böyle sıcak yok normalde zaten yazları yanıyoruz sıcaktan yangın sıcağı da eklendi felaket bir tablo var
Bizim köye de çok yaklaşmış. Tüm köy seferber olmuş. Umarım yangınlar en kısa zamanda kontrol altına alınır.

Dugunumde (ki Avrupada yaşıyorum) nikah sekerleri niyetine davetlilere onların adına TEMA vakfi uzerinden fidan diktigimizi belirtmistik.

100 fidan civarı dikme imkanimiz olmustu. Ozamanlar butcemiz buna elverisliydi. Nekadar guzel birsey yaptığımızı bugun tekrar anladık hanim ile birlikte. Simdi yine guzel ulkemiz Turkiyenin yeşilip filizlenmesi için bağış zamanı. Bu ulke hepimizin
Aslan kardeşim benim. Kesin yengenin fikridir.

IMG_20210730_153828.webp

Tema gibi uzun vadeli hizmet dışında acil yardım için güvenilir kurumlar hangileridir şuan için? Her gördüğüm resim ve paylasimdan sonra yutkunuyoruz..

Sebep olanın allah belasını versin

TEMA sitesinden bagis yapmak istedim ama herhalde yurt disindan yapmak istedigim icin bir türlü olmadi. Ben de Kizilay'in sitesinden Yangin Afet Yardimlari icin bagista bulundum.

Forumdan yardim etmek isteyen baska gurbetci arkadaslarimiz olursa Giropay veya Sofortüberweisung üzeri yardimda bulunabiliriniz 2 dakikanizi bile almiyor.

Sırtımıza binmişsiniz full vergilerle boguyorsunuz bizi. Bu vergiler nereye gidiyor olm. Deprem oluyor halktan yardim topluyorsunuz, virus oluyor bizdesiniz. Yangin oluyor milletimiz comerttir diyorsunuz. Abi sizin bu halinizi gorup size hala nasil oy veriyor insanlar anlamıyorum.

Yangınların sebebini araştırma önergesi malum partiler tarafından reddedildi bile.. (İroni ama gerçekleşeceğini herkes biliyor.) Bizim burada ciğerimiz yansın, olan yine filler tepişirken çimenlere oldu.

O yaptı şu yaptı diye yepyeni bir mağduriyetimiz olur ama kimse demez ki; kolluk kuvvetinin birinci görevi suçun önlenmesidir, eğer ormanların kundaklanması gibi bir tehlike varsa gerekirse 50 metreye bir adam dikip nöbet tutturursun. Sihaları, ihaları 7 24 çalıştırırsın. ısı dedektörleri ile bölgeyi anlık izlersin. orman bölgelerini mümkün olduğunca kamera ile izlersin. bölgede ikamet eden hayvancılık çiftçilik yapan köylü dışındaki kimseyi ormana sokmazsın. biz fakirlikten gidemiyoruz tatil yerlerine, zenginlerde bi zahmet orman bölgelerine gitmesin tatil kamp için.

Hadi önlem alamıyoruz ki zaten neye alabildik son zamanlarda, ne mültecilere, ne darbeye, ne yangına, ne sele, ne enflasyona, ne de dövize. Bare olay gerçekleşmiş iken düğüne gitmek zorunda kaldım diyen THK başkanımız olmayaydı, azıcık liyakat atabileydik şu ülkenin siyasetine, azıcık işlerini bilenlere haklarını teslim etseydik belki de böyle olmazdı...

İtanbul Valiliği, 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında; ormanlara girmeyi, orman çevresinde ve içinde mola vermeyi, orman alanlarında piknik yapmayı yasakladı.
Hatay Valiliği de aynı kararı almış ve farklı olarak süre 31 Ekim tarihine kadar.

Yangınların sebebini araştırma önergesi malum partiler tarafından reddedildi bile.. (İroni ama gerçekleşeceğini herkes biliyor.) Bizim burada ciğerimiz yansın, olan yine filler tepişirken çimenlere oldu.
Rezillik

Yeter arkadaş yaw. Bi düşün bu ulkenin yakasından.

Geri
Üst Alt