Kısmetse yolculuk ne zaman? Bir an evvel gitmen için dua ediyorum bilgin olsun seviliyorsun
yani şimdi öyle bi mesaj yazmışsın ki, arkadaşım olsan tam sövmelik mesaj. akran olmadığımız için mümkün olduğunca ben açıklamaya çalışıyorum ama ne fayda
sorduğun sorunun cevabı sana sanırım 3 kez verildi. 4. kez elimi yormak istemem.
yukarda belirttiğim mesaja verebilecek bir karşılığın yok. hayır sadece turancı birisi değil, cumhurbaşkanı gelse yazdığım mesaja cevap dahi veremez. zaten o mesaja cevap verecek çapı olsa ülke bu durumda olmazdı.
bedel ödeyelim, hem de hep beraber. bedel, kazanacağın bir şey için ödenir. bir ülke bir kere taviz verirse diğer konularda taviz vermen için seni sıkıştırırlar. türkiye papazı verdiği gün işi bitti. arkana o kadar güvenmiyorsan, o adamı hiç hapse atmayacaksın, attıysan da bu şekilde çıkartmayacaksın. mesela orrda bi bedel ödeyebilirdik, destekledik hükümeti. ama her zaman olduğu gibi p.. gibi ortada kaldık.
şimdi benim nazarımda türkiyenin onuru (ne kadar onuru kaldığını siz düşünün) tamamen benim nazarımda, pakistan ya da iran kadar kalmamıştır.
bu adamlar neden aç kaldı, pakistan açlıktan öldü lağım suyu içtiler. neden? çünkü bu adamlar biz atom bombası sahibi olacağız, nükleer güç olacağız dediler. çok çok ağır bedeller ödediler. pakistanın ödediği bedel bizim başımıza gelse altından kalkamayız.
iran, aynı şekilde nükleer güç olmanın bedelini ödedi. hala da ödüyorlar, ama biz bedel öderken kuru soğan yeriz demediler. irana giren hiç bir güç burdan çıkamaz, cesetlerinizi toplarsınız dediler.
bu adamlar ezik değil, gurursuz değiller. aşağılık kompleksleri de yok. pakistanlılar lağım suyu içtiler hanginiz biliyor. çünkü acınacak hallerini kimseye göstermediler, bunu show yapmadılar.
benim de böyle ülkem olsun ben de bedel ödeyim. benim devletim neden zayıf olsun, suriyede kırmızı çizgi çektik, 2-3şalvarlı militan o çizginin canına okudular. bu da yetmedi türbe kaçırmak zorunda kaldık. ülkemizin başı dedi ki suriyede terör devleti kurdurmayız. topyekün bir harekat yapsan da o yapıyı oradan yok etsen, kıbrıs olayındaki gibi ağır bir ambargo yesek ben neden sesimi çıkarıyım. ırakı böldürmem dedin bölündü, suriye bölünmesin dedin bölündü.
şimdi sizin desteklediğiniz öyle bir devlet ve devlet yapısı ki, milşetin devleti bedel ödeyip bir şeyler kazanırken; biz bedel ödeyip kaybediyoruz. ben öyle bedeli niye ödeyim kısacık yaşantımda. şahsi bir bedelin ödenmesi gerekiyorsa, ki şuan olan da bu o halde bunu 80 milyona ödetmek niye