Türkiye'den Göç Etme ve Yurtdışında İş İmkanları

Çok idealist ve başarılı bir mühendis idim aslında yeni mezunken, savunma sanayisinde ülkeye faydalı işler yapmak temel hedefimdi, kısa sürede iyi işler de yaptım ama ahbap-çavuş ilişkisi beni soğuttu bu işlerden. Çünkü çalıştığım firma projeyi yetkinliğinden dolayı değil hükümete yakınlığından dolayı almıştı. Biz işleri ilerletmek istesek de birileri çomak sokuyordu, kıskançlık, çekememezlik vs kısımlarını saymıyorum bile.

Şu an o kafadan çok uzağım açıkçası. Her firmada dönenleri de biliyorum, dışarıya yansıyan haberlerin çoğu palavra.

şimdi ne iş yapıyorsun hoca mı oldun

Doktorayı bitirmeye çalışıyorum şu aralar ama akademide devam eder miyim bilmiyorum. Seçenekleri değerlendireceğim o yüzden 1-2 yıl içinde.

trde parayı 2005 2015 arası vuran vurdu o ara vuramayınca çıkar yol çıkmak oldu

iş kurmak yapılacak en iyi şey

kaybedecek biraz sermayesi olan herkese tavsiyem odur

türkiyede şu an üç dört kişilik bir ailenin iyi bir arabaya ve ortalama seviyede 3+1 eve sahip olmaları için aylık geliri ne kadar olmalı
iyi araba diyince aklina hangi marka ve model geliyor mesela?

ev sifir mi olmali?

Çok idealist ve başarılı bir mühendis idim aslında yeni mezunken, savunma sanayisinde ülkeye faydalı işler yapmak temel hedefimdi, kısa sürede iyi işler de yaptım ama ahbap-çavuş ilişkisi beni soğuttu bu işlerden. Çünkü çalıştığım firma projeyi yetkinliğinden dolayı değil hükümete yakınlığından dolayı almıştı. Biz işleri ilerletmek istesek de birileri çomak sokuyordu, kıskançlık, çekememezlik vs kısımlarını saymıyorum bile.

Şu an o kafadan çok uzağım açıkçası. Her firmada dönenleri de biliyorum, dışarıya yansıyan haberlerin çoğu palavra.

Ah o idealler! İdeallerimi gerçekleştirme yolunda beş parasızdım ama çok mutluydum. Ülkedeki dönüşüm sonrası bir kenara bıraktım. Şimdi birikmese de para kazanıyorum ama mutsuzum. İkisini elde edebildiğin bir dünya yok!

Alpayın geleceğinin parlak olduğunu ya da Demirinkinin olmadığını nerden biliyorsun? Cidden her konuda böylesin, hiç yanılmadığını falan mı düşünüyorsun?

Mesela net bir şey söyleyeyim Demir iş hayatında Alpay'dan daha başarılı olacak özelliklere sahip.
Sen daha yakındantanıyorsun Demir bankacı olarak kariyerine devam edecek gibi ama neden Alpay'ı bu kadar gömdün ki sen kendisini benden çok seversin ve benimle Alpay arasında husumet var ama feraset sahibi olduğumu düşünüyorum geleceği parlak gıcık alsam da ;)

Peki üstat herkes kendi fikrini beyan ederken neden sadece benimkiler dogmatik olarak eleştiriliyor ki? bu da benim fikrim levhi mahfuzu okumadım ki belki Alpay dediğin gibi sokaklarda sürünecek ama tahmin başarılı bir kariyeri olacağı yönünde...

o kadar parayi hangi ortalama üstü hane görüyor acaba? imkansiza yakin. özel bir bankanin sube müdürü ile bir ögretmen hanim evli olsa o kadar yine alamazlar toplamda.

çalışan insanların %48'i 2020 tl alıyor. bu kesimin hrmen hemen yarısı da yemek kartına sahip. burdan da 600 tl yatıyor. yani çalışan insanların yarısı 2000 -2.500 arasında paraya ömür çürütüyor. bir taraftan da adam bilmem ne müsteşarlığından, türkcell genel kurul yönetimliğinden, bilmem nerenin yöneticiliğinden aynı anda 3-5 maaş alarak 200 bin tl aylığı görebiliyor.

bu bağlamda çalışan nüfusun yarısı ve emekli olanların büyük kısmını birleştirdiğimizde dar gelirli bi topluluğa rastlıyoruz. bunlar için de 5-7 bin tl aylık insanların büyük kısmı için çok yüksek maaş demek oluyor. yani ülkenin yarısından fazlası için 6-7 sınırı orta-seviyeye tekabul ediyor ki. 6 bin küsür yoksulluk sınırı zaten. ülkedeki fakirliği sen düşün

Aydıncığım yorma kendini zira Liberal Faşizm diye bir gerçek var... Anlat anlat faşizan zihniyet kabullenemez sadece tek bir doğru olduğunu ve onun da kendilerine ait olduğuna iman etmişler... Takıl geç ama arada bilgi de ver ki okuyanlar nemalanır...
Ne anlatıyorsun sen yine ya Allahın delisi.

sent via GSC

Geri
Üst Alt