Türkiye'den Göç Etme ve Yurtdışında İş İmkanları

He yani Almanya'da yaşayıp Türkiye çok güzel desem inanacan sen de ne güzel kafa be tebrik ederim.

Ne alaka ?

Ne yazdığımı anla ondan sonra konuş.Almanya'da yaşayan 2 farklı düşünceye sahip insan var

Sen ise Türkiye'de yaşayan birisin uzaktan adamın ne yaşadığını nereden biliyorsun da ahkam kesiyorsun ?

Türkiye’deki gerizekalı nüfus olduğu sürece Türkiye’den göç etmek akıl sağlığı açısından en doğru hareket olduğunu düşünüyorum. Bu gerizekalı nüfus yeni türedi iddiasında değilim. Bu ülke yıllardır üçkağıtçı, hırsız, namussuz, sapık yetiştiriyor ve uzun yıllar daha yetiştireceğiz.

Gencecik kizmizi katletmisler... maalesef Türkiye artik güvenli bir ülke izlenimi vermiyor....

TR kore gibi ama içerideki içeriyi anlar diyorum dışarıya çıkmak yasak diye demedim anlamak istediğin gibi anlıyorsun burdaki tek gerçek para Avrupa ne kadar leş olsa da oralar burdan kat kat iyidir.

Gurbetçilerle sorunum yok ama gelip benim ülkemi bana anlatmalarını garipsiyorum mesela @Can BÜYÜK olsun @Murat Saylak olsun hiç böyle övmüyorlar dışardan gerçekleri söylüyorlar direkt.
öyle olmasi lazim bence.. insanlari kandirmama gerek yok, bunun icin bir sebep yok zaten.

Kim demisti Turkiye icin "Dogru ulke,yanlis insanlar" diye? O kadar ulke gezdim Turkiye gibi guzel ulke gormedim. Gezmeye omur yetmez. Ama gel gelelim ki, ekonomi olsun.. Insanlar olsun.. Bu kadar guzellige ragmen Turkiyeyi cekilmez hale getiriyor.. Bazen dusunuyorum ulkenin sahibi almanlar, japonlar, finlandiya veya herhangi bir iskandinav ulkesi olsa ne olurdu diye..

Seni de tanıyoruz samimiyetini de. Geç bu boş işleri.

sent via GSC

Boş dolu orasını bilmem sadece gördüğümü söylüyorum

En yakın arkadaşı Alman olan adamın,Almanları övme fırsatını görünce bunu değerlendirmesini garipsemiyorum

Oysa Zdf de bile Almanların kendilerini eleştiren belgesel,filmleri mevcut niye acaba ? Sana belki denk gelmemiştir Uğur renktaşımız da farklı düşünüyor.Sanki senin dediğin tek doğruymuş gibi davranmaktan vazgeçmelisin

Ya aslında işin özü şu ak ya da kara yok. İnsanlar kendi pencerelerini tek doğru ve gerçek zannettiği için, kendi dar ve kısıtlı deneyimlerini genelleştirdikleri için ortaya salak saçma bir tablo çıkıyor. Ne Almanlar(veya genelde anlamda avrupalılar) pirüpak ne de biz. Bu konularda iki uç nokta var, bir tanesi sağcı popülistler diğeri de kendini liberal veya sol olarak tanımlayanlar bunlara da popülist liberaller diyelim. Gerçek veya doğru bu ikisinde de değil, ortada bir yerlerde aslına bakarsanız ortada evrensel bir gerçek ya da doğru yok kişinin deneyimi var bu sebeple yakın çevremden deneyimlerim sebebiyle akıl almak isteyenlere kendi deneyimimi çok fazla öne çıkarmadan tavsiyede bulunmaya çalışırım zira benim deneyimim kötü veya iyi oldu diye bir başkasının da aynı olacak diye bir şey yok.

X ülkesini Y ülkesi ile yarıştırma/karşılaştırma tartışması özünde çok dangalakça zaten, bu başlık altında yazılan şeylerin %90'ı değişken konular, bugün bu şekildedir yarın bambaşka şekilde olur, insanların yaşadıkları dönemi ve yaşadıkları dönemdeki olumsuzlukları sonsuza kadar sürecekmiş zannetmesi gayet bilinen ve sosyal bilimlerde yeri olan bir fenomen. Mesela ABD'nin altın çağı olan 80'lerde bir deney/araştırma yapıyorlar, refah seviyesi daha düşük olan 50 ve 60'lı yılları yaşamış kişilere dönemleri kıyaslamalarını istiyorlar, ezici oranda 80'lerin yani yaşadıkları dönemin en kötüsü olduğunu söylüyorlar, halbuki gerçekle uzaktan yakından alakası yok, yine benzer şekilde insanda ''diğerinin'' ya da ''diğerlerinin'' daha iyi durumda olduğu veya daha iyi olduğu yanılgısı var, ingiltere ve fransa arasında bir çalışma yapılıyor konu ise tekstil, ingilizler fransız kumaşının kaliteli olduğunu; fransızlar ise ingiliz kumaşının daha kaliteli olduğunu düşünüyor :) Uzun lafın kısası bu işin sonu yok.

Bambaşka bir pencereden ve detaya girmeden kaba bir şekilde başka bir ülkeye yerleşme konusunda fikrimi belirtecek olursum; çok değil bundan 60-70 yıl önce avrupalılar sistematik olarak birbirlerini yok etmek için uğraşıyordu, refah dönemi dediğimiz dönem 30-40 yıllık bir dönem yarın veya atıyorum 10 yıl sonra ne gibi bir avrupa realitesi ile karşı karşıya olacağımız belli değil, benim çevremde de göç etmek isteyenler oluyor sebeplerini tartışmıyorum kendilerine göre haklı sebepleri olabilir ama onlara gitmemelerini tavsiye ediyorum, özellikle avrupaya gitmelerine şiddetle karşı çıkıyorum. Dünya genelinde siyasi/sosyal ve ekonomik tuhaflıklar var artık yavaş yavaş iyice harlanmaya başladı, bu devirde kimseye x ülkeye y ülkeye göçmen olarak gitmesini tavsiye etmiyorum adı konmamış ve daha önce deneyimlenmemiş bir fırtına geliyor, evinde yani ülkende olmak en iyisi.
Katılıyorum yalnız doğru sıfatlar kullanalım liboş ya da troçkist gibi ;)

Boş dolu orasını bilmem sadece gördüğümü söylüyorum

En yakın arkadaşı Alman olan adamın,Almanları övme fırsatını görünce bunu değerlendirmesini garipsemiyorum

Oysa Zdf de bile Almanların kendilerini eleştiren belgesel,filmleri mevcut niye acaba ? Sana belki denk gelmemiştir Uğur renktaşımız da farklı düşünüyor.Sanki senin dediğin tek doğruymuş gibi davranmaktan vazgeçmelisin
Aydıncığım yorma kendini zira Liberal Faşizm diye bir gerçek var... Anlat anlat faşizan zihniyet kabullenemez sadece tek bir doğru olduğunu ve onun da kendilerine ait olduğuna iman etmişler... Takıl geç ama arada bilgi de ver ki okuyanlar nemalanır...

Portekiz'in Porto sehrinde tripadvisor için Türkçe pozisyonu var şu anda. Çalışma izni sağlıyorlar yol masrafını karşılamıyor. İlgilenen varsa

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
İşte başlığın yeni haline uygun ilk post... Millet memlekete sallamaktan biz de karşıt görüş sunmaktan kimse olayın özüne odaklanamıyor... Hmmm ne garip sanki Türkiye'nin son çeyrek asrı gibi ilginç neden acaba???

Aydıncığım yorma kendini zira Liberal Faşizm diye bir gerçek var... Anlat anlat faşizan zihniyet kabullenemez sadece tek bir doğru olduğunu ve onun da kendilerine ait olduğuna iman etmişler... Takıl geç ama arada bilgi de ver ki okuyanlar nemalanır...
Bu msj farklıydı degıstı gıbıme geldi

Alpay iş güç sahibi geleceği parlak bir arkadaş o neden bakıyor ki anlamadım ??? Demir baksın tabi...
Alpayın geleceğinin parlak olduğunu ya da Demirinkinin olmadığını nerden biliyorsun? Cidden her konuda böylesin, hiç yanılmadığını falan mı düşünüyorsun?

Mesela net bir şey söyleyeyim Demir iş hayatında Alpay'dan daha başarılı olacak özelliklere sahip.

türkiyenin güllük gülistanlık olduğunu iddia eden belli tuzu kuru kısım dışında ülkenin mevcut konumundan kimse memnun değil. hatta bence cumhurbaşkanı da değil. bu yaşta şu devletin düştüğ durumla cebelleşmek hiç istemeyeceği bir iştir. gidip torun sevsem diyordur ama malesef adam geçmişte yaptıkları yüzünden yargılanma korkusuyla koltuğu da bırakamıyor. ülkede gençlerden daha çok çıkmaz içinde olan ve gelecek kaygısı olan birisi varsa o da rte'dir.

kendini savunan müritlerine zaten bir şey olmaz. bu müritlere baktığınızda tuzu kuru insanlardır. kendi halinden memnunsa devleti böleceğiz deseler umurlarında olmaz. zaten istedikleri şey devletin ve milletin refahı ve huzuru değildir, kendi rahatlarıdır. zira öyle olsaydı eleştiriye ve yanlışlara tepki gösteriyor olurlardı. şimdi merkel kendine saraylar yaptırıp zevk sefa içinde yaşayıp kendi akrabalarına ve kendi partisinden olanlara yağlı kaymaklı işler verse alman halkı ne yapar? ve türk halkı ne yapıyor. bu devlet için ciddi bir beka sorunudur. türkiyenin asıl beka sorunu liyakatın ortadan kalkmış olmasıdır. zaten ülkesini ve ülkesinin geleceğini düşünen herkes bu uygulamalara tepki gösterirdi. yok bu uygulamaya tepki göstermiyorsan zaten sen de o haltın içindesin ya da torpille yağlı kaymaklı bi yere getirilmişsin demektir.

Türkiyede yolunda giden hiç bir şey yoktur. Ordusu, emniyeti, sınav sistemi, eğitim sistemi, ulaşım sistemi, belediyeciliği, rejimi, ekonomik dağılımı, vergi sistemi, adaleti, sanayisi, üretimi, borçlanması, sahip olduğu parayı verimli kullanabilmesi, liyakati, atamaları, şehirciliği, alt yapısı üst yapısı, allah tarafından pek az ülkeye bahşedilen güzel doğasını koruması, yandaşlara orayı burayı peşkeş çekmesi, yerel seçimi genel seçimi, insanların aldıkları maaşlar, toplumsal huzur, ahlak, nüfus planlaması, göç planlaması, göçmeni, iç politikası dış politikası, iktidarı muhalefeti, verdiği beyin göçü vb gibi konulardan yüzlerce sayabiliriz.

bunların hepsi rezil oğlu rezildir. bu kadro öyle bir kadro ki, nerde ne kadar beceriksiz var hepsininin bir araya toplanması asla tesadüf olamaz. hala utanmadan arlanmadan ülkede her şey yolunda da eleştirenler, terörist eleştirenler vatan hainiymiş de tuzu kuru olan şaklabanlar vatansevermiş gibi konuşuluyor. aslında asış vatanını seven yanlışları söyleyen ve bunların düzelmesi için haykıranlardır. zaten artık çok da savunan kalmadı. bu ülke 2008deki gibi ekonomiye sahip olsa, devlet yöneticileri referandum yapacağız sonucunda doğu bizden ayrılabilir dese kimse çıtını çıkarmazdı. kriz ne zaman milletin cebindeki paraya dokundu millet o zaman eleştirmeye başladı. şimdi cebindeki paraya henüz zeval gelmeyen kesim alıntılayıp, kriz yok diyebilecek yüzsüzlüğe sahip olabilir. bu kesimi zaten ciddiye almamak gerek.

Demirin sadece tipine bakarak şunu çok net söyleyebilirim ki yakın gelecekte en aşağı 12 bin lira maaş alacak orta yaşlarında baya iyi standartlarda yaşayacak. Alpay kardeşim de öyle ama sanki böyle ne bileyim kolay kırılacak çabuk dağılabilmr potansiyeli var gibi, önüne çıkacak zorluklarda yıkılmazsa yürür gider.

Serkan Şafakın geleceği hiç parlak değil ne yazık ki ne uzuyacak ne kısalacak sıradan bir hayat sürecek

Mahir Koç ise bugün gördüğü günün üzerine çıkamayacak bundan sonrası yokuş aşağı, sokakta yatan kalkan bir şarapçıya dönme ihtimali yüksek.

Şimdilik bu kadar.

türkiyede şu an üç dört kişilik bir ailenin iyi bir arabaya ve ortalama seviyede 3+1 eve sahip olmaları için aylık geliri ne kadar olmalı

türkiyede şu an üç dört kişilik bir ailenin iyi bir arabaya ve ortalama seviyede 3+1 eve sahip olmaları için aylık geliri ne kadar olmalı

bence bu yaşadığın yere göre değişir. anadolunun küçük bir ili ya da ilçesinde 5-6 ideal. istanbul çok farklı bir örnek orada bence 10+ gerekir. ankarada da 7-8 gerekir

Geri
Üst Alt