Türkiye'den Göç Etme ve Yurtdışında İş İmkanları

Sen seviyor musun yani? Ayrıca sanrı dediğin benim yaşadıklarım sana mı inanak panpa ;) ayrıca Türkiye'de herkes suriyelilerden nefret etmiyor ama Almanya'da herkes suriyelilerden nefret ediyor... Ayrıca bir hıristiyan demokrat ya da CSU ne bileyim afd mensubu nefret edebilir mantıklı ama gurbetçilerin anlamadığı solcu liberallerin nasıl nefret ettiği ;)

Sol bambaşka bir yere evrildi... Sol evrensel olarak emekçidir, faize karşıdır, mültecinin yanındadır, dinlerle barışıktır, ırkçılık yapmaz, ayrımcılık yapmaz, farklı görüşlere açıktır... Şu an solculuk biraz ırkçılık biraz yabancı karşıtlığı biraz neoliberalizm biraz küreselleşme biraz hayvan hakları ve biraz da nükleer karşıtlığı AB'de...

Yahu liberalizmle finansla uyumlu sol muolur allasen ;) Bize Ecevit gibi geçenlerde vefat eden Mümtaz Soysal gibi Hikmet Çetin gibi Murat Karayalçın gibi gerçek solcular gerek Kemal Kılıçdaroğlu iyiydi ama bozdu... Mustafa Sarıgül, Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce sadece liberal ve sosyal demokrat tandanslr sergiliyorlar... Durum içler acısı...

Benzer durum siyasal islamcılarda da var milliyetçilerde de... AB taraftarı Türk-İslam sentezi mi olur :(

Sana karşı tavrımda kendimi sorguladım ve iletişim kurmaya karar verdim lakin ne kadar yanlış bir karar olduğunu daha ilk günden anladım! Uğur Güzel iken de Selami iken de nasılsan şimdi de aynısın. Sen benim vatanseverliliğimi sorgulayamazsın arkadaşım! Sen Türkiye’yi seviyor musun ki diye soramazsın. Seviyor da olabilir nefret ediyor da olabilirim bu kimseyi ilgilendiren bir şey değil.

Sonraki satırlarındaki nefret söylemini saymıyorum bile.

İyi forumlar!

Sana karşı tavrımda kendimi sorguladım ve iletişim kurmaya karar verdim lakin ne kadar yanlış bir karar olduğunu daha ilk günden anladım! Uğur Güzel iken de Selami iken de nasılsan şimdi de aynısın. Sen benim vatanseverliliğimi sorgulayamazsın arkadaşım! Sen Türkiye’yi seviyor musun ki diye soramazsın. Seviyor da olabilir nefret ediyor da olabilirim bu kimseyi ilgilendiren bir şey değil.

Sonraki satırlarındaki nefret söylemini saymıyorum bile.

İyi forumlar!
Sana böyle bir şey demedim orada yazıyor iftira atmayalım ayrıca benimle iyi iletişim kurmaya çalıştığını hiç anlamadım rahatsız oluyorsan alıntılamam zaten en son öyle söz verdim sonra sen beni turan usta diye alıntıladığından beri yazıyorum o kadar nerede nefret söylemi var ki ? Nefret söylemi bir ırka bir topluma yahut bir dine yapılır senlik bir mevzu yok yoksayayım istiyorsan sadece arkadan laf etme

Doğru ama çelişirsin böyle zira Amerikan örneğin Güney Afrika ile uyuşmuyor bu çalışmalar çöp mü yani :) oturduğu yerden olmasını istediklerini gerçek olarak yutturmaya çalışan tipler yerine ben kaynak görmek isterim açıkçası sosyal bilimler de bunun için var o zaman kapatalım gitsin boşuna maaş vermeyelim
Güney Afrika örneğini dikkate dahi almadım farkındaysan ki link mi attın ona bakmadım bile, her yazının kendine uyan kısmını cımbızla çektiğin için anlatılmak istenileni sürekli olarak kaçırman normal.

Şu tüm dünyayı da Türkiye ve Türk düşmanı olarak saymaktan vazgeç yav, her şeye dış mihraklar diyenlerden farkın kalmıyor. Ha Türkiye'yi içeren bilimsel çalışmalara Türkiye ile ilgili tüm verilerin girdiğini iddia ediyorsan kendini kandırıyorsun zaten.

Sorma geniş rica etmiş İsmail beni alıntılamasın cevap veremiyorum kimyam bozuluyor diye ben de söz verdim alıntılamadım ama kendisini tanırım az zaman geçince dayanamadı turan usta dedi arkamdan yoksaydım sandı herhold şimdi de sanki kankaymışız da antantı bozmuşum izlenimi veriyor ben karşılıklı yoksaymalara hetsem açığım üstat;)

Güney Afrika örneğini dikkate dahi almadım farkındaysan ki link mi attın ona bakmadım bile, her yazının kendine uyan kısmını cımbızla çektiğin için anlatılmak istenileni sürekli olarak kaçırman normal.

Şu tüm dünyayı da Türkiye ve Türk düşmanı olarak saymaktan vazgeç yav, her şeye dış mihraklar diyenlerden farkın kalmıyor. Ha Türkiye'yi içeren bilimsel çalışmalara Türkiye ile ilgili tüm verilerin girdiğini iddia ediyorsan kendini kandırıyorsun zaten.
Üstat kızma ama beni itham etmiş olduğun şeyi sen yapmış olmuyor musun acaba? Linke bile bakmadan analiz yapmışsın bana karşı önyargından ötürü :(

Sorma geniş rica etmiş İsmail beni alıntılamasın cevap veremiyorum kimyam bozuluyor diye ben de söz verdim alıntılamadım ama kendisini tanırım az zaman geçince dayanamadı turan usta dedi arkamdan yoksaydım sandı herhold şimdi de sanki kankaymışız da antantı bozmuşum izlenimi veriyor ben karşılıklı yoksaymalara hetsem açığım üstat;)
Üstat sana biraz takık gibi geldi bana gizliden gizliye hayranlık duyuyor olabilir, muhtemelen kendisi de bilinçli olarak farkında değildir bilinçaltı düzeyinde bir hayranlık olduğu kanısındayım.

Söylediklerine katılıyorum çok büyük çoğunluğu ortaya çıkmıyor bariz olanları bile örtbas ediliyor. Dolayısıyla devletin yaklaşımı ve verdiği rakamlar konusunda %100 katılıyorum.

Ancak şöyle bir araştırma var:

Ekli dosyayı görüntüle 65421

Burada gördüğüm tablo toplumda konuyla alakalı en azından bir "farkındalık" olduğunu gösteriyor. Örneğin Japonya'nın yüzdesi çok komik burada, taciz-tecavüz dosyalarının kabarıklığını da hesaba katarsak.
Tüm çalışmalarda saptırma olabilir bence bu konularda. Ülkelerin kültürel durumlarına ve yaşam tarzlarına göre çok farklı sonuçlar da gelebilir.

Mesela hiç bir derdi, sorunu olmayan ülkelerde sapkınlığın fazla olmasını bir ihtimal olarak görüyorum çünkü insanlar toplumsal normlara ve kimi zaman ahlak kurallarna ters heyecanlar yaşamaya meyilli oluyorlar.

Üstat kızma ama beni itham etmiş olduğun şeyi sen yapmış olmuyor musun acaba? Linke bile bakmadan analiz yapmışsın bana karşı önyargından ötürü :(
Yine anlamıyorsun benim yorumum sabit, mevzu senin yolladığın link de değil. Bu tür çalışmaları herkes kendisine göre yontabilir, örneğin sadece adli davalarak bakmak sence doğru sonuç verir mi? Gizli katılımcıların olduğu %10luk anketler verir mi keza? Bu çalışmalar genellememez çünkü ne yeterli bilgi vardır ne de azınlıklar genele mal edilemez.

Nüfusun çok az olduğu ülkelerde belki daha anlamlı sonuçlar çıkabilir.

Iceland hiking videoları izliyorum abi, cok guzel ya 😪
Mavi lagünü izle :) Sokakta hamama girmek ne demek anlarsın. :D Ama çok pahalı burası ya öyle böyle değil ;) Özellikle yiyecek-barınma feci derece de pahalı bir yer onun haricinde sessiz sakin, ayrıca en güzel şeyi insan yok.

Geri
Üst Alt