türkiye'nin ortalama iq seviyesi

Ayrıca "Fetih" ve "İşgal" arasındaki farkı gösterebilecek birini arıyorum.

-Biz başkasının toprağını zaptedersek fetih, onlar bizim toprağımızı zaptederse işgal oluyor.

-"Ama biz din için yapıyoruz" diyenler var. Oysa Bizans da din için yapıyordu. Hatta adı üzerinde. "Haçlı Seferleri..."

Çıkıp "ama bizim dinimiz gerçek din" diyorlar. Hristiyanlara göre onların dini sahte din mi ?

Sözün özü, "fethettik" diye gururlanmayı bırakmak gerek. Düpedüz işgal ettik. Adamların, yıllarca inşaatını sürdürüp, görkemli törenlerle açtığı kiliselerini (Bizdeki ismiyle Ayasofya, orijinal adıyla Hagia Sophia) ele geçirip camiye çevirdik. Sonra da "kimsenin dinine ve değerlerine müdahale edilmedi" dedik.Yetmezmiş gibi, sanki ezelden beridir camiymiş de sonradan müzeye çevrilmiş edasıyla "AYASOFYA İBADETE AÇILSIN !" naralarıyla, ayasofya önünde namazlar kılıyoruz. Be arkadaş bundan büyük müdahale mi olur ? Düşünün ki bu topraklar ele geçiriliyor ve Sultanahmet Camii kiliseye çeviriliyor. Gezegeni ateşe verirdi aynı kitle.

Neresinden tutulsa, elde kalıyor yapılanlar...

Milletlerin kendilerini özel/farklı yere konumlandırmasından kaynaklanıyor tüm bunlar, ve bu öyle bir şey ki kendisinin ''özel'' olduğundan en ufak bir şüphesi olmadığından hiçbir şekilde bu konuyu tartışmıyorlar, kalıp cümleler ile savuşturuyorlar bu gibi tartışmaları...

Mesela yunanlar okullarında öğrettikleri tarihte kendilerinin hiçbir zaman saldırı niteliğinde harekette bulunmadığını ve hep mağdur/işgal edilmeye çalışılan olduklarını işlerler, ama bunlara eee ozaman büyük İskender taa hindistana niye gitti dersin, verecekleri cevap hiç bir şekilde tartışmaya açık değildir, cevap ise basittir; Biz oraları işhal etmedik ÖZGÜRLEŞTİRDİK.

Romalılar içinde benzer söylemler var.

Aynı soruyu Osmanlı için soracak olursan bu seferde bizlerin cevabı, Osmanlı'nın gittiği her yere adalet götürdüğü olacaktır.

ve günümüze gelecek olursak ''vatansever'' bir abd vatandaşı ise ülkesinin yaptığı işgalleri, ''biz oralara demokrasi götürüyoruz'' şeklinde savunacaktır, yani kısacası asırlar geçiyor ama değişen bişey yok sadece konjonktürel olarak takılan kulplar değişiyor o kadar.

imkanı olsa milliyetını degıştırecek adamlar var burda.

evet çağ atıp kapatmış mılletız.ıstanbulun fethı orta çağı sonlandıran olaylar sılsılesını başlatan yegane unsurdur.bunu da bir çok tarıhçı kabul eder.ıstanbulun fethı ıle batı roma imparatorluğu'nun çöküşü i ulusal monarşilerin yükselişi, avrupalılarca denizaşırı keşiflerin başlaması, hümanist canlanma ve 1517'de başlayan protestan reformlar baslamıştır.dedıgın tum reform hareketlerını bızanstan kaçan yuksek ve elıt tabaka yapmıştır.gecmışten ders almamız lazım gecmışı olmayanın gelecegı de olmaz.su andakı durumumuz tabıkı ıyı degıl ama bu bızım IQ su dusuk bır mıllet oldugumuz anlamına gelmıyor.

Yahu alaymi ediyon bizimle? soyledigin seyler celiskilerle dolu hem diyon biz cagi kapattik hem diyon protestanlar kacan bizanslilar!! Haa desenki bizim yuzumuzden oldu neysede sen direk biz baslattik diyosun!! O mantikla gidersek turkiye cumhuriyetini ingilizler kurdu!! nede olsa onlar bizi isgal etmeseydi hala osmanli devleti vardi!! Yuce tengri sahittir sen en az 55 puan dusuruyosun!!

-Biz başkasının toprağını zaptedersek fetih, onlar bizim toprağımızı zaptederse işgal oluyor.

-"Ama biz din için yapıyoruz" diyenler var. Oysa Bizans da din için yapıyordu. Hatta adı üzerinde. "Haçlı Seferleri..."

Çıkıp "ama bizim dinimiz gerçek din" diyorlar. Hristiyanlara göre onların dini sahte din mi ?

Sözün özü, "fethettik" diye gururlanmayı bırakmak gerek. Düpedüz işgal ettik. Adamların, yıllarca inşaatını sürdürüp, görkemli törenlerle açtığı kiliselerini (Bizdeki ismiyle Ayasofya, orijinal adıyla Hagia Sophia) ele geçirip camiye çevirdik. Sonra da "kimsenin dinine ve değerlerine müdahale edilmedi" dedik.Yetmezmiş gibi, sanki ezelden beridir camiymiş de sonradan müzeye çevrilmiş edasıyla "AYASOFYA İBADETE AÇILSIN !" naralarıyla, ayasofya önünde namazlar kılıyoruz. Be arkadaş bundan büyük müdahale mi olur ? Düşünün ki bu topraklar ele geçiriliyor ve Sultanahmet Camii kiliseye çeviriliyor. Gezegeni ateşe verirdi aynı kitle.

Bakis acisi

Zamaninda Aya sofya (bir cok klise camilestirildi-bu biraz daha sembol bir ibadethane)

Gezegenin atese verilmedigi yer ise andaluz bolgesinde dunyanin en buyuk camisi olan ,Cordoba bolgesinde ki ibadethanenin-caminin- kiliseye cevrilmesidir.

Isgal ve Feth yada karsilikli sehid olma mevzusu ,taraf olmakla alakali ve yine iki tarafta kismen dogrudur.

Dısardan bakınca sanki fetih kelimesi mesru kiliyor digeri kilmiyor gibi gozukse de ikisi arasinda cok fark vardir.

Fetih ettigin yeri kendine baglamis olursun artik ordaki halk senin tebaandir sehir senin sorumlulugundadir oraya tas ustune tas koymalisindir.Misal Osmanli Istanbulu isgal edip biraksa bu tamamlanmamis bi eylemdir sadece somuru ve bi guc gosterisi manasina gelir.Istanbulu adam eden ,iskan yapan Osmanlidir zaten Bizans zamani kirik dokuktur sehir Haclilar yapmistir bunu ayrica ,iskan alanlari da yoktur dogru duzgun.Ayni sekilde Ayasofya mevzuda Osmanli orayi kendi haline biraksa bugun Ayasofya diye biyer yoktu ne muze ne cami ne kilise olarak bitik destek kolonlarini hep Osmanli yenilemistir.Istanbul gibi biyeri fethetmenin bi sembolu olmalidir Fatihte normal olarak orayi secmistir Turk ve Islam hakimiyetini gostermek icin ve asli vakiftir oranin.Bugun 2 dinin izlerinin olmasi gayet hos bisey bence he ayrica Ispanyollar Emevi camilerinin %100'nu kiliseye cevirmislerdir diger mimari eserlerin hepsini yakmistir bunlarin icindeki kitaplarda Avrupanin bilim,felsefe temelleri vardir..

Yahu alaymi ediyon bizimle? soyledigin seyler celiskilerle dolu hem diyon biz cagi kapattik hem diyon protestanlar kacan bizanslilar!! Haa desenki bizim yuzumuzden oldu neysede sen direk biz baslattik diyosun!! O mantikla gidersek turkiye cumhuriyetini ingilizler kurdu!! nede olsa onlar bizi isgal etmeseydi hala osmanli devleti vardi!! Yuce tengri sahittir sen en az 55 puan dusuruyosun!!

IQ dan bahsedene bak.aynen dediğin gibi ingilizlerin de Türkiye cumhuriyetinin kurulmasında emegi olmuştur.çünkü osmanlı hanedanı belki yüz yıl daha ülkeyi yönetebilirdi.belki Atatürk orduda asker olarak hayatını devam ettirebilirdi.durgun bır suya bir taş at tüm gölde karaya kadar bir dalga olur.işte istanbulun fethi bu olaya neden olmuştur.istanbul kaç defa fethedilmiş kime kısmet olmuş bir bak.yüce tengrin ile iyi muhabbetler.son yaralı türkü taşıyan bozkurta selamımı ilet.kusura bakma magarasına gelemedim.

solo-test.png

Beyinsiz çıktık ya la. :redface:

IQ dan bahsedene bak.aynen dediğin gibi ingilizlerin de Türkiye cumhuriyetinin kurulmasında emegi olmuştur.çünkü osmanlı hanedanı belki yüz yıl daha ülkeyi yönetebilirdi.belki Atatürk orduda asker olarak hayatını devam ettirebilirdi.durgun bır suya bir taş at tüm gölde karaya kadar bir dalga olur.işte istanbulun fethi bu olaya neden olmuştur.istanbul kaç defa fethedilmiş kime kısmet olmuş bir bak.yüce tengrin ile iyi muhabbetler.son yaralı türkü taşıyan bozkurta selamımı ilet.kusura bakma magarasına gelemedim.

Dolayli yoldan desen tamam dedim zaten ama sen direk diyosunki bizzat biz yobaz avrupalilari aydinlattika getiriyon!! Ayrica istanbul daha onceden venedikliler tarafindan feth edildi sonra geri verildi. Yine bircok ordu tarafindan ele gecirilme asamasina gelindi ama bizanslilarin politikasi sayesinde tonlarca altin haracla halledildi.

Dolayli yoldan desen tamam dedim zaten ama sen direk diyosunki bizzat biz yobaz avrupalilari aydinlattika getiriyon!! Ayrica istanbul daha onceden venedikliler tarafindan feth edildi sonra geri verildi. Yine bircok ordu tarafindan ele gecirilme asamasina gelindi ama bizanslilarin politikasi sayesinde tonlarca altin haracla halledildi.

Pek bilgim olan bir konu değil lakin benim bildiğime göre haçlılar ani bir kararla İstanbul'u yağmalamaya karar veriyorlar yani Bizans hazırlıksız yakalanmış diye biliyorum bu sebeple karşılaştırmak doğru olmaz diye düşünüyorum, ama dediğim gibi yanlış biliyorda olabilirim.

öncelikle bu araştırmanın sonucunun doğru olduğunu düşünmüyorum. ayrıca internet üzerinden çözdüğünüz testlerin gerçek iq testleri ile uzaktan yakından alakası yok, onlara güvenmeyin. bizim üniversitede bir hocamız bu işle uğraşıyordu, gelin sizi de ölçelim falan demişti de ben gitmemiştim. o zaman hocamız demişti, türkiye ortalaması 100 diye ne kadar doğrudur bilemem. en azından 2 araştırma arasında bu kadar fark olmamalı.

onun haricinde iq testlerinin de güvenilir olduğu düşünmüyorum, çünkü test daha çok sayısal zekayı ölçmeye yarıyor. fakat her insanın sayısal zekası daha gelişmiş olacak diye bir şey yok. kiminin sözel zekası daha ön plandadır, kiminin görsel, kiminin sosyal vs vs. ondan dolayı çok fazla dikkate almamak lazım bu tarz testleri

Ben olmasam AlmNya 90 olurdu

* LG G2 Tapatalk *

herkez 110iq, boyu 1.88cm, kafa hariç 17cm, herkez kaslı, kimse şüşgo değil, herkez mavi gözlü, yakışıklı falan fıstık... Bende uzayda yaşıyorum, ve internette kendini tanıtan hiç sokağa çıkmıyor.

Kendinizi aşağılamayı ne kadar seviyorsunuz anlam veremiyorum.nedir bu avrupa sevdanız.Avrupalıyım deyin ırkınızı inkar edin bitsin.

Türkler beyin gyrus derinliği en fazla olan ırktır.yapılan arastırmalar bunu göstermiştir. Gyrus girinti ve çıkıntılar zekayı belirler.

İyiki Türküm, ben ırkımla gurur duyuyorum

Bazıları newtonu örnek gösterirken bizden,de cübbeli RTE demişler

Biraz geçmişinizi araştırın.halen tıpın babası olarak görülen İbni sınadır.modern kimyanın babası Cabir dir.atomu ilk bulan ve atom bombası fikrini ilk söyleyendir. Literatürleri biraz okuyun araştırın. İlk uzay Rasathanesi harrandadır.aklıma gelen bir kaç tanesi bunlar.daha niceleri var.

Bize kimse iq.su düşük diyemez. Sadece zekayı kullanmıyoruz. Sırf burda saçma sapan yazanlar gibi

Yaptigim butun Iq testlerinde ustun zekali cikiyorum ama bildigin normal zekaya sahibim. Yani kimseye karsi bir ustunlugumu goremedim. Dolayisiyla bu Iq testleri bana gore sacmalik.

Geri
Üst Alt