hahaaa, pek iyi denemiyiniz olmamis abi. Evet hak veriyorum biraz damak tat ve oranin yasamiylada alakali olabilir.
Ama avrupada kanserin daha fazla olmasinin sebepleri tuketimden degil aksine fazla alkol kullanimi ve diger faktorlere baglamak gerek. Ornek olarakda verdim sebze ve meyveyi Turkiyede fazlasiyla uretim var ve bu nedenne fazla ilaclanmaya gerek yok. Mesela Kuzey avrupa 80% yesllik ve meyveyi dis ulkelerden getiriyor ve bunlarin en az 1 ay kadar curumemesi gerek.
Sana bi soru abi, turkiyedeki ortalama en cok tuketilen sucuklarin icinde ne var oldugunu biliyormusun?
Yada o yedigimiz popkeklerin icinde sut ve kakao miktari % kac ?
Daha çok sağlık açısından değerlendirmiştim aslında ama tam ifade edememişim, fabrikasyon gıdanın belli bir standardizasyonu var, aşağı yukarı her ülkede aynı işlemler uygulanıyor, paketli (fabrikasyon) ürünleri sık tüketen ülkelerde kanser oranı anlamlı bir şekilde artıyor. Öyle veya böyle ürünlerin raf ömürlerini uzatmak zorundalar, bunun içinde ismini bile bilmediğimiz maddeleri kullanıyorlar.
Türkiye ne yazık ki her geçen yıl bu gıda konusunda batılılaşıyor. Hukuk, demokrasi, insan hakları vs gibi konularda da ortadoğululaşıyor. Muhteşem bir kombo söz konusu yani nerede kötü bir şey varsa gidip onu alıyoruz.
Almanya'da olsun, ne bileyim Fransa'da olsun çeşit çok daha fazladır hiç şüphesiz ona zaten lafım yok. Bu ülkelerin alım gücü ve refah seviyesiyle alakalı bir durum olduğu için de gayet normal.
Son olarak hani demişsin Türkiye'de sebze meyve yetişiyor bu yüzden ilaçlamaya gerek yok diye, alakası yok bizimkiler ilacın alasını kullanıyor. Müthiş bir cahillik ve bilinçsizlik hakim, Rusya gibi standartları düşük olan bir ülke bile geri çevirebiliyor bizim tarım ürünlerini o kadar rezil bir durum var.
Son düzenleme: