uçak fobisi

İniş ve kalkışlarda Antep havaalanı yazın fena oluyor. Sıcaktan incelen havadan dolayı makas atan Ankara dolmuşu gibi iniyor her seferinde. Ama bir sefer vardı unutamadigim, lyonda fırtınada inmeye çalıştı uçak, kaç kez pisti pas geçti hatırlamıyorum, hosteslerden ağlayan vardı, ödüm b.kuma karışmıştı.

An itibariyle Palma de Mallorca adasına inmiş bulunmaktayım

Uçuş çok iyi geçti neden korktum onu da bilmiyorum
Hayırlısı olsun üstat. Bu sürekli Kemal'im Kemal'im diyen @Savaş Barış nerelerde insan bir merak edip sormaz mı ?

Bu adam ne yaptı uçuş nasıl geçti diye ayıp vallahi.

Herkesin en korktuğu Türbülans aslında en zararsız şey. Türbülanstan düşen uçak yok. (Eski bile olsa)
Asıl 2 sıkıntı var. Birincisi maddi olarak sıkıntılı şirketlerle uçmamak. Bu tür şirketler teknik bakım konusunda bazı şeyleri göz ardı edebiliyorlar. Her nekadar otoriterler kontrol etsede. Bir risk oluşturuyor. Periodik bakımları düzgün yapılmıyosa, arızalar görmezden gelinip kural dışı es geçiliyosa bu şirketlerle uçmamak lazım. Kabin içinde gördüğünüz düşen bir dolap lastiği yada ufak tefek şeyler değil demek istediğim. Uçağın mekaniğinden bahsediyorum.
İkinci husus ise terör saldırısı. Bunda şirket vs önemli değil. Şans lazım. Bu ikisi harici uçak gayet güvenli bir taşıma aracı

Ulan ne güzel 2019da pilot olacaktım, eşim ve annem seni daha çok görmek istiyoruz diye vazgecirdiler. Kabul almıştım, testleri falan geçmiştim. 18 aylık y.pilot eğitimi almaya hak kazandım, eğitim sektöründe güzel para kazandığım ve ailenin istemesi sebebiyle vazgeçtim. Ne güzel fırsatları teptim zamanında. Şimdi pilot maaşlarını falan gördükçe huzunlenirim

Ecel gelince uçak veya denizaltı fark etmeZzZzZ.

ucak fobisi degil de boeing fobisi olustu bende

50-100 daha fazla veririm airbusa binerim

son yillarda yasanan tüm kazalarda boeing marka ucaklarda oldu yanlis bilmiyorsam

Bundan yıllar yıllar önce, kışın ortasında Antalya'ya uçuyordum. Antalya’nın kış döneminde bazen felaket fırtınaları olur; işte o günlerden birindeydik. Akşam vakti, havalimanına az kalmıştı, başlamıştı dehşet anları. Uçak sallandıkça sallanıyordu. Herkes birbirine bakıyor, “Ne oluyor?” diyordu. Kendileri korkuyordu ama hosteslere bakıp cesaret almak isterken, hostesler kendileri panik içindeydi. Milletin havası da sanki “uçak düşecek” gibiydi. Ağlayan mı, çağıran mı, kelimesi saadet getiren mi, hersey birbirine karışıyordu. Bazıları sonra anlattı; uçak koridorunda siyah cüpeli bir şey gördüklerini söylediler. Ben görmedim ama uçak düşecekmiş gibi sallanıyordu, tam denizin üstünde turluyorduk. Yüzmeyi bilmediğim için daha büyük bir panik oluştu, “Ya düşerse?” diye. Şükür, sallana sallana zar zor inebildik. Kan ter içinde kaldım o gün. Yanımdaki babam uçuştan korkardı; o az kalsın rahmetli oluyordu. Bir daha böyle bir şey yaşamadım, uçuşlarda.

Türkiye’de 10 dakika araba sürmek 30 saat Avustralya uçuşundan daha riskli

Geri
Üst Alt