UEFA Avrupa Ligi 2. Tur İlk Maçı | Tobol 1-1 Galatasaray | 16 Temmuz | Maç Sonucu

Cevap: UEFA Avrupa Ligi 2. Tur İlk Maçı | Tobol 1 - 1 Galatasaray | 16 Temmuz

Maç bittikten sonra birçok arkadaşımızın bir çok şeyi yerden yere vurmalarını bekliyordum. Leverkusen maçından bile daha kötü eleştiriler olacağını umuyordum. Anladığım kadarıyla olmuş da.

Maçtan 5-6 gün önce Galatasaray'ın ölüsü berabere kalır ya da olmadı, tek farkla galip gelir demiştim. Aslında daha o gün iyi bir futbol beklemediğimi belli etmiştim. Dün de maçtan önce iyi bir oyun beklemediğimi, daha çok gençlerin oynayacağını ve bu fırsatı değerlendirebilirlerse gençlerin abilerinden daha hırslı oynamalarını beklediğimi iletmiştim. Beni üzen asıl şey ise gençlerin beklediğim hırslı oyunu sahaya yansıtamamaları oldu. Sonuç itibariyle sahadaki çocuklar ideal kadro mensubu değiller. Dün ilk yarı sahaya çıkan kadroyu göz önüne alırsanız 11 kişinin sadece maksimum 4 kişisi ideal kadronun parçası olacak. Bu öngörüde bulunmak zor olmasa gerek. Dile kolay sahadaki 11'in 7'si bebelerden oluşuyordu ve bunların 6'sı altyapıdan gelen oyunculardı.

Burada çok önemli bir noktayı gözden kaçırıyoruz. Bir kere Galatasaray maça pek konsantre olmadı, oyuncular fazla sallamadı, nitekim ilk gol de bu konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandı. Ama oyuncularda hiç panik denen şey görülmedi. Biliyorlardı ki öyle yada böyle gol atacaklardı. Bu maça bir Avrupa Kupası maçı olarak değil bir hazırlık maçı gibi bakmışlar, orası kesin. Futbol olarak tabii ki güzel oynamadık, hazırlık maçı tadındaydı ama dikkate almamız gereken bazı şeyler var. Bunlardan birincisi, bir çok Galatasaray taraftarı nerede bu gençler, neden bu gençleri hep satıyoruz, ulan neden gençleri oynatmıyorlar, bu Skibbe gençlere önem veriyor diye getirildi ama hiç gençleri oynatmadı yahu diye saydırıp duranlar vardı. Hem de nasıl saydırmalar. Burada bir çok başlık öne sürebiliriz, Ferhatlar, Gökhanlar, Anıllar, İrfanlar gönderildiğinde dellenen, bu gençlere yazık değil mi diyen. Başımızda öyle cesur bir hoca var ki, Avrupa Kupası maçıymış, turmuş, fark atmakmış gibi popülist düşünceden uzak durarak tam 7 tane gence görev verdi, onlara şans verdi. Karşıdaki rakip ne kadar zayıf olursa olsun fizik olarak bizden çok daha hazır bir takım oldukları gerçeği değişmezdi ve daha sert oynamaları, geriye yaslanmaları kaçınılmazdı. İdeal kadro ile oynamadığımız için gol noktalarında sıkıntı yaşayacağımız zaten bilinen bir gerçekti. Rijkaard popülist yaklaşmayarak aslında oyuncuların ve Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptı. Onlara güvendi. Formalarını verdi. Gençler etkili olmuştur, olamamıştır, bu önemli değildir ama takımın geleceği açısından Rijkaard'ın ne kadar önemli bir düşünce içinde olduğunu görmek lazım.

Bir tarafta dandik bir hazırlık maçına as kadrosuyla çıkan Fenerbahçe, diğer taraftan Avrupa'da tur maçına bebeleriyle, 7 genci, altyapıdan 6 oyuncusuyla çıkan Galatasaray. Normal şartlar altında göğüsleri kabara kabara övecekleri bir şeydi bu Galatasaraylıların. Çünkü biz anlık değil geleceğe yönelik olarak düşünmüştük. Gençlere lafta değil, gerçek anlamda forma vermiştik. İdeal kadrosuyla sahaya çıkmayan ve daha hazır olmayan bir takımın zayıf olsa da kesinlikle hazır olan bir takım karşısında üstdüzey bir futbol beklemeyeceğimizi zaten biliyorduk.

Olaya aslında şöyle bakmak lazım. Bu bizim ölümüzdü. Bebelerimizdi. Ölü halimizdi. Tobol'un da en konsantre ve en asılarak oynadığı maçtı. Bu bağlamda düşününce durum zaten ortada. Komplekse girecek en ufak bir durum dahi yok.

İlk yarı ileri üçlüye bakınız lütfen:

Yaser - Erhan - Aydın...

Bunlar ancak alternatif olabilecek isimler. Bu üçlünün fazla etkili olamayacağını az çok tahmin ediyorduk zaten. Çünkü Yaser ve Aydın kapalı savunmalara karşı etkili olamazlardı. Açık alan oyuncuları. Özellikle Aydın uzun alanda çalım atabilen bir oyuncu, o da hızıyla. Erhan ise teknik bir oyuncu olsa bile Baros ve Nonda'dan sonra ancak alternatif olabilecek bir oyuncu. Yaser ise aynı bölgede Kewell ve Arda'yı düşününce üçüncü alternatif. Aydın da başka bir alternatif.

4-3-3 sisteminin en önemli yapıtaşlarından biri olan ve gol denen şeyi belirleyen en öndeki üçlünüz ne kadar etkiliyse, sisteminiz o kadar işleyebilir. Yukarıdaki üçlüye bakınca (yaş ortalamaları kaç acaba-umurlarda mı?) şunu düşünmek lazım. Bunlar mı oynayacak, yoksa Kewell - Baros - Keita mı?

Dün sadece Arda ve Baros girdi diye, ideal kadrodan iki parçacık oyuna girdi diye oyunun şekli değişmişti. Peki, ya Mehmet Topal, Linderoth, Keita, Kewell, Arda, Baroslar bir arada olduğunda ne olacak? Yeni yabancı transferi eklendiğinde ne olacak?

Eee, neden şimdi oynatılmıyor onlar? Ne zaman oynatılacaklar denebilir. Geçen yıl tam olarak hazır olmayan futbolcularımızı sahaya sürdüğümüzde nelerle karşılaştığımızı unuttuk galiba. Teknik ekip oyuncular tam olarak hazır olmadan sahaya sürmek istemiyor. Geçen yılki sakatlıklar yaşanmak istenmiyor. Gerekli fiziksel güce eriştiklerinde zaten onbirin parçası olacaklar ve zamanla sisteme adapte olacaklar.

Galatasaray'ın sıkıntıları yavaş oynaması, pozisyon sıkıntısı çekmesi ve hareketli oynamaması. Asıl şam babaları geldiğinde o sıkıntılar zaten ortadan kalkacak. Adım gibi aşikar.

İlginçtir ama, dün Tobol maçından sonra zap yaparken LİG TV Galatasaray - Konyaspor maçını tekrar veriyordu. Hani şu geçen sezon sahamızda 4-1 kazandığımız, Baros'un ilk yarı uzaktan çatala taktığı maç. O maçın ikinci yarısına yetiştiğimde ve adam gibi izlediğimde şaşırdım gerçi. Bu oyunu daha önce izlemiştim ama daha sakin bir ruh haliyle izleyince mest olmuştum. İnanılmaz paslaşmalar, hızlı ve tempolu bir oyun. Göze hoş gelen futbol, tik tak tik tak paslar, körük gibi mücadele eden orta saha... Çok zevkli bir ikinci yarıydı Konyaspor maçı. Kim ne derse desin, bazı maçlarda cidden müthiş oynatmış Skibbe takımı.

Peki Rijkaard ne yapacaktır bunların üzerine?

Bu oyunu Konyaspor maçında o halleriyle oynayan oyuncularımız daha üstününü Rijkaard liderliğinde gerçekleştirecekler. Asıl şam babalarını bekliyoruz. Fiziksel olarak güçlenmelerini.

Benim minicik dahi kaygım yok. Başımda popülist bir teknik direktör yok. Başımda ne yaptığını bilen, yaptığı her şeyin farkında olan ve bile bile yapan bir hoca var. Hızlı ve seri oyunculara şans vermek isteyen bir hoca var. Alpaslan, Yaser, Aydın, Sabri seçimleri bunu gösteriyor.

Dün Alpaslan'ı çok beğendim. Biraz daha dengeli oynarsa gerçekten sol kanadımız gelecekte emin ellerde olacak. Haksız bir kırmız karttı vs olayına girmeyeceğim, ilk aldığı sarı kartta zaten adama dokunmamıştı bile. Bu arada Kazak takımı fizik olarak o kadar hazır ve güçlü olmasına rağmen her darbede ve olmayan darbelerde saatlerce yerde yattılar, kıvrandılar, debelendiler. Halbuki bunu geçen yıl bizimkiler yapıyordu. Dün en hazır olmadığımız anlarımızda bile geçen yılki yerde debelenme hastalığımızı görmedim bile. Sanki daha fazla işlerine bakmaları tembih edilmiş.

Bir de orta sahada Sarp'ı anladım ki Rijkaard ne istiyorsa onu yapıyor. Belli bir alana Rijkaard tarafından sıkıştırılmış. Defans oyuncuları pas atacakları zaman orta sahadan gelen pek adam yok. Ara sıra Ayhan geldi ama hepsinden daha fazla kendisini pas almak için sürekli gösteren Sarp'tı.

Şu belli ki ölü halimiz bu. İdeal kadro geldiğinde her şey güzel olacak. En ufak çekincem ve sıkıntım dahi yok. İçim inanılmaz rahat. Dün maçı izlerken 1 saniye bile kaygılanmadım. Çünkü beklediğim şeyler gerçekleşti ve maçtan 5-6 gün önce dediğim gibi, en ölü halimiz bile buradan en az beraberlik alırdı. Hem de gençlere şans vererek.

Dün akşam Tobol takımı ve taraftarı elinden geleni yaptı Galatasaray'a karşı üstünlük sağlamak ve devam ettirmek için. Arda'dan oyun kurucu olmuyor bu âşikar belli. Lincoln ya sağlam bir ceza ile affedilsin ya da hemen tüm ilişiğimiz kesilip yeni bir oyun kurucu alınmalı çünkü dün akşam yokluğu açıkça belli oldu. Ben Lincoln konusuna yazmıştım bunu bitmeyen hazırlık pasları devamlı geri viteste bir takım ve ataklar rolantide yapılıyor. Mustafa Sarp 2. yarı çok kötüydü kesemedi atakları Tobol her atakta defansla başbaşa kaldı. Alparslan sorumsuzluk örneği gösterdi Hakan Balta varken Alparslan zaten oynamamalıydı. Forvette Baros mutlaka olmalı bu iş çoluk çocuk işi değil. Yaser etkisizdi, Aydın etkisizdi. Enlemesine paslarla istatistik şişirdik. Bu maç ölçü mü? Hayır ama rövanşta böyle bir Galatasaray ve böyle bir kadro kabul edilemez! Söylemek istemiyorum ama tarihimize yeni bir facia daha yazılabilir.

Dün akşam Tobol takımı ve taraftarı elinden geleni yaptı Galatasaray'a karşı üstünlük sağlamak ve devam ettirmek için. Arda'dan oyun kurucu olmuyor bu âşikar belli. Lincoln ya sağlam bir ceza ile affedilsin ya da hemen tüm ilişiğimiz kesilip yeni bir oyun kurucu alınmalı çünkü dün akşam yokluğu açıkça belli oldu. Ben Lincoln konusuna yazmıştım bunu bitmeyen hazırlık pasları devamlı geri viteste bir takım ve ataklar rolantide yapılıyor. Mustafa Sarp 2. yarı çok kötüydü kesemedi atakları Tobol her atakta defansla başbaşa kaldı. Alparslan sorumsuzluk örneği gösterdi Hakan Balta varken Alparslan zaten oynamamalıydı. Forvette Baros mutlaka olmalı bu iş çoluk çocuk işi değil. Yaser etkisizdi, Aydın etkisizdi. Enlemesine paslarla istatistik şişirdik. Bu maç ölçü mü? Hayır ama rövanşta böyle bir Galatasaray ve böyle bir kadro kabul edilemez! Söylemek istemiyorum ama tarihimize yeni bir facia daha yazılabilir.

Takımı iyi atağa çıkaran eleman ihtiyacı duyduğumuz bir gerçek. Ama hazır olmadığımız da bir gerçek. Alpaslan kötü bir oyun çıkarmadı ayrıca. Takımın en iyilerinden biriydi. İlk aldığı sarı kartta adama dokunmamıştı bile. Önemi de yok zaten. Kendi sahamızda daha etkili olacağımız bir gerçek. Çünkü maça bir hafta daha var ve o zamana kadar ideal kadrodan bazı oyuncular muhakkak yer alacaktır. Bu maçın havası farklı olacaktır. Çünkü Rijkaard Ali Sami Yen'e ilk kez çıkacak, taraftar komple stadı dolduracak ve bir nevi bayram havasında geçecek, sezon açılışı gibi bir şey olacak. Hatta bu buluşma için şimdiden heyecanlıyım.

Bu forumdaki ana görevlerimizden biri genç taraftlarlarımızın bakış açılarını kör fanatizmden uzak tutmak ve onlara pozitif bakış açısını bir nebze de olsa kazandırmaktır.

Aşağıdaki bölümün altını çizerek, her mesajınızla buna yaptığınız katkıdan ötürü size teşekkür ediyorum Atilla Bey.

Atilla Çelik' Alıntı:
Bir tarafta dandik bir hazırlık maçına as kadrosuyla çıkan Fenerbahçe, diğer taraftan Avrupa'da tur maçına bebeleriyle, 7 genci, altyapıdan 6 oyuncusuyla çıkan Galatasaray. Normal şartlar altında göğüsleri kabara kabara övecekleri bir şeydi bu Galatasaraylıların. Çünkü biz anlık değil geleceğe yönelik olarak düşünmüştük. Gençlere lafta değil, gerçek anlamda forma vermiştik. İdeal kadrosuyla sahaya çıkmayan ve daha hazır olmayan bir takımın zayıf olsa da kesinlikle hazır olan bir takım karşısında üstdüzey bir futbol beklemeyeceğimizi zaten biliyorduk.

Neyi eleştiriyosunuz anlamadım.

Sorsanız hepiniz altyapı manyağısınız. Hepiniz kadronun iskeleti altyapıdan çıksın der Rijkaardbişte tam olarak bunu yapıyor. Güveniyor gençlere. Bir düşünün Valdes'in ilk maçlarını. Şimdi duyar gibiyim Valdes kalecimi diyenleri. Ama hepimiz izledik geçen sezon İspanya Ligini. Muhteşem maçlar çıkardı. Evet emek vermeden, risk almadan olmaz. Güven vermeden olmaz bu işler. Israr etmeden olmaz. Yollayın Aydın'ı. Kimse uğraşmasın yeteneğini kullanıcam diye. Onu anca yıllık bütçesi 400 milyon avro olan Barcelona yapar, Bojan'dan star yaratıcam diye uğraşır. 3 sene sonra da bakar kalırız ardından neden bizde Bojan gibi topçular çıkmıyo diye.

Maçı izledikten sonra foruma girmeye elim gitmedi.Biliyordum saçma sapan eleştiriler yapılacak,bu nasıl takım,böyle futbol mu oynanır denileceğini.Sahaya paf takımla çıktık yahu.Var mı ötesi?Sonra konuşuyor bazıları.Neden gençler oynatılmıyor,neden şans verilmiyor diye.Onları değerlendirmek için en uygun zamanlardan biriydi dün ve Rijkaard hiç tereddüt etmeden onlara güvendi ve sahaya sürdü.Çok da iyi yaptı.Şimdi kimden ne olup olmayacağını iyi biliyordur bence.Tamam kötü oynadık,pozisyon üretemedik.Bundan doğal ne varki?Şu an bir geçiş dönemindeyiz.Kolay değil oynamaya çalıştığımız sistem.Bazıları 2 günde Barça filan olacağımızı sandı heralde.Biraz gerçekçi olalım.Maçı izlemeye otururken kadroyu gören herkes az çok ne oynarız farketmiştir herhalde.Merak ediyorum da eleştiren arkadaşlar ne bekliyordu Aydın-Erhan-Yaser üçlüsünden?Rijkaard asların çoğunu oynatmadı.Bunu da göz önüne almak lazım.Bunun Kewell'ı,Keita'sı filan var.Ayrıca gördükki bir ortasaha transferi şart.Şu Lincoln biraz adam olsaydı,kampa zamanında katılıp istekli olsaydı kötü mü olurdu?O tip bir oyuncuya ne kadar ihtiyacımız var gördük dün.Üzülmemek elde değil.O kadar para saçıldı,taraftar o kadar severken Lincoln'ün yaptığı hiç olmadı.Neyse o defter kapandı zaten.Ama bir ortasaha transferi kesinlikle yapılmalı...

Yahu Rijkaard geldiğinde ki hafta demiyormuyduk,konuşmuyormuyduk bu topiclerde gençlere şans verilmesi gerektiğini,geleceğin Galatasaray'ının kurulması gerektiğini..Hangi mantığa uyar o zaman yaptığınız bu eleştiriler !? As takımın %90'ı hazır değil,kondisyonları zayıf.Rijkaard onları sahaya sürüp sakatlansalar daha mı iyiydi yani ?

Rijkaard öngörülerimizde belirttiklerimizi uyguluyor aslında bu dönemde.Ne UEFA'da puan almamızı önemsiyor,ne orda berabere kalmamızı,nede iyi futbol oynamamamızı..Rijkaard sadece elindeki genç oyuncuları bir an önce pişirip servis etme çabasında.Ve Rijkaard bunu yaparken de çok dikkatli davranıyor elbette,körü körüne saçma işler yapmıyor.Önemli olan bu gençlerin kadroda şans bulup kendilerini geliştirmesi,yoğun maç temposuna,heyecanına,stresine alışması.Ve bunu da en kolay Rijkaard'la kazanabilirler zaten ..

Rijkaard hiçbir şeyden taviz vermeyen bir hoca.İsteseydi daha pazartesi gelmiş Keita'yı,kampta 1 maç dahi oynamamış Kewell'ı,2 senedir sakat olan ve kondisyonu çok düşük olan Linderoth'u sahaya süremezmiydi ? Evet,çok kolay bir işlem değil mi bu ? Ama Rijkaard'ın bunu yapmamasının o kadar çok sebebi var ki..

Rijkaard,uzun zamandır gençlerle çalıştığı için gençlerin kondisyonunun daha iyi olduğunu söylememe gerek yok zaten.Ve Rijkaard takımdaki gençleri tanımaya çalışıyor,ve bunun için uzun bir vakti olmadığı içinde onlara sürekli şanslar tanıyor,onların yeteneklerini sınıyor,ölçüyor ve kafasında bir profil oluşturuyor onlar hakkında..Asların kondisyonu sıfırken oynaması sezonu berbat etmek bile olabilirdi örneğin,görmediniz mi Tobol denilen takımın akşam ne fauller yaptığını ? O faullerine zaten hafif hasarlı olan Kewell ve Linderoth'a yapıldığını düşünürsek ortaya kötü sonuçların çıkabilme ihtimalini yadırgayamayız.Rijkaard ne bu ihtimali yadırgadı,nede maçı kaybetme ihtimalini.Arda ve Baros'u sonradan oyuna sokma sebebi,hazır olmadıkları içindi - ki bunuda basın toplantısında belirtti zaten. - , ilk yarı özellikle Erhan,Yaser gibi oyunculardan beklediği verimi alamayınca Arda ve Baros'u mecbur olarak sahaya sürdü Rijkaard.

Aslında bende Erhan,Yaser gibi oyuncularda beklediğim mücadeleyi göremedim,hırsı göremedim,şevki göremedim.Niye,neden onu bilmem,ama bu çocuklar sonuçta PAF takımdan kampa davet edilmişler,2-3 tane hazırlık maçı yapıp birden bire kendilerini UEFA ön elemesinde ilk 11'de bulmuşlar.Zor bir durum değil mi onlar için?

Sabır arkadaşlar sabır,daha sezonun ilk resmi maçında böyle dırdırlanmaya başlarsak bütün sezon bitmez,uzar da uzar.Biraz sabredin,as takımla 4-5 maç sahaya çıkalım,takım birlikte oynamaya,taktiğe,düzene,Rijkaard'ın komutlarına alışsın.Gerçi 4-5 maç bile birden şablon değişikliği yaşayan bir takım için yeterli bir süre değil ya,bu sabırsız taraftara 4-5 maçtan fazlası ağır gelir .. :)

NOT : Şu yazıyada bir göz atın derim,MŞ transfer hakkında bizi hayal kırıklığına uğratsada futbol hakkında çok büyük bilgilere sahip bir insan. https://gayin-sin.net/2009/07/17/tobol-macinin-ardindan-4-3-2-1-0-4-3-3/

''Büyük adamlar risk almalıdır'' gibisinden bir cümle ifade etmiş sayın Rijkaard. Katılıyorum, almalıydıkta.

Ancak dün Tobol'a o kadroyla yenilebilirdikte. Bu da bazı fırsatçılar için bir alay konusu olurdu. Şu an şu 1-1 ile dalga geçen çok. Dandirik, kıytırık bir hazırlık maçı olan ULM maçına dahi as kadrosuyla çıkan Fener'den farkımız, resmi bir maçta dahi gençlerimizi oynatmamızdır.

Dün anladık ki şu anki alternatif kadroyu sahaya sürseniz uzunca bir süre iş falan yapamaz.
Sahayı falan bahane edemezsiniz. Zemin harikaydı ve futbol oynamaya elverişliydi. Işıklandırmalar çok sorun yarattı.

Ali Sami Yen'deki rövanşta as kadroyu görmek zorundayız. Hani şu Keita'lı, Kewell'lı, Baros'lu, Arda'lı, Franco'lu... kadroyu... Yoksa ilk maçtan beter oluruz. Gençler çok heyecanlı ne yazık ki. Tobol gibi bir takıma karşı adam gibi pozisyonlar bulamadık.

Gördüğüm kadarıyla, maç sırasında diğer Galatasaray forumlarında da benzer infialler oluşmuş.

Bizim bu konuya gösterdiğimiz hassasiyet, aslında o seviyesizliği kabullenmediğimizin bir göstergesidir.

Ağacı bırakıp ormana bakacak olursak, bu detaydan mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Bence bu olaylara biraz dur diyin artık.Ben forumda en küçük şeyde küfürden beter hakaret edeilen Sabri'ye bir daha böyle laflar söylenilmemesini isterim.En ufak şeyde takıma,oyuncuya hakaret edebiliecek konuma gelenler var bunlar için biraz engelleme şart sanırım.

Gscimbom gerçekten büyüyor ama kalite azalıyor.

(Bunu istekler/eleştiriler bölümünede yazdım ama okunmaz diye burayada yazıyım dedim.)

sorun sahaya genç oyuncularla çıkmak değil.sorun yaser, erhan gibi futboldan yoksun oyuncuları oynatmak.

sorun sahaya genç oyuncularla çıkmak değil.sorun yaser, erhan gibi futboldan yoksun oyuncuları oynatmak.

Bu kadar konuşmanın üzerine tüy dikmiş oldun Kadir Şipal.

Hani taraftarlık, hani destek, hani sabır? :(

Gördüğüm kadarıyla, maç sırasında diğer Galatasaray forumlarında da benzer infialler oluşmuş.

Bizim bu konuya gösterdiğimiz hassasiyet, aslında o seviyesizliği kabullenmediğimizin bir göstergesidir.

Ağacı bırakıp ormana bakacak olursak, bu detaydan mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Sabır, Tibet'in Dzogchen Manastırı rahiplerinin özelliğidir. Rahip olmak kolay değil. Bir insanın içi de dışı da bir olmalıdır. Sabır, sabır, sabır deyip bir anda destur diye ateşlenenlerin anlık hezeyanlarla hareket ettikleri gerçeğini bilerek onları Benchen Manastırı'na davet edemeyeceğimize göre onların çok istediği skorları bekleyeceğiz. Ki tatmin olsunlar... Aslolan Galatasaray değil, kendini zevklendirmek. Belki diğer takımlara laf atılmış olur böylece.

Bir tek ,as kadronun birbiriyle oynamaya alışamaması gibi bir çekincem var. Pek vakit kalmadı gibi. Dün Hakan Ünsal da buna benzer bir şeyler söyledi. Kendisini pek sevmememe rağmen ben de endişeleniyorum. Ligi eninde sonunda kurtarırız da, Avrupa yolunda sonraki eleme turlarında bir sürpriz yaşamaktan çekiniyorum.

Bu arada bir konuya daha değinmek istiyorum. Her zaman beğendiğim "Skibbe futbolunun" Rijkaard'ın elinde daha da ileri gideceğine inancım tamdır. Skibbe'nin geçen sene oluşturduğu futbol zeminine çok şey borçlu olduğumuzu ileride göreceğiz. Şu anki kötü oyun da kimseyi endişelendirmesin. Geçen sezonun başlarında takım Ali Sami Yen'de ıslıklanırken de aynı yorumu yapmıştım: Ayağa çabuk paslarla oynanan bir futbola geçiş yapmak bizim oyuncularımız için zor. Bisiklet sürmeyi öğrenmeye benzetmiştim bunu. Başta yalpalıyorsunuz ama öğrendikten sonra kimse sizi tutamıyor. Bunu geçen sene gördük ve şu anki durumumuzda bence aynı.

üzülerek söylüyorum bu genclerimizden 2-3 tanesi dısında cacık olmaz

Dün genç olarak oynayanlar, Alparslan, Erhan, Aydın ve Yaser ? 2-3 tanesi hangisi bi söyle de bilelim? Bunlardan birinden mi cacık olmaz.. Bu kanıya nasıl vardığını bize de açıklarsan engin futbol birikiminden tüm forum olarak yararlanmak isteriz..

Takımı iyi atağa çıkaran eleman ihtiyacı duyduğumuz bir gerçek. Ama hazır olmadığımız da bir gerçek. Alpaslan kötü bir oyun çıkarmadı ayrıca. Takımın en iyilerinden biriydi. İlk aldığı sarı kartta adama dokunmamıştı bile. Önemi de yok zaten. Kendi sahamızda daha etkili olacağımız bir gerçek. Çünkü maça bir hafta daha var ve o zamana kadar ideal kadrodan bazı oyuncular muhakkak yer alacaktır. Bu maçın havası farklı olacaktır. Çünkü Rijkaard Ali Sami Yen'e ilk kez çıkacak, taraftar komple stadı dolduracak ve bir nevi bayram havasında geçecek, sezon açılışı gibi bir şey olacak. Hatta bu buluşma için şimdiden heyecanlıyım.

Hazır olmadığımız doğru Tobol attığı goldeki organizasyonla gol bulmaya çalışıyor bunu maç içinde çok denediler. Alparslan iyiydi sorumsuzluğuna kızdım sadece Sabri bile korner çizgisinde rakibinin oscarlık düşüşüne zerre kadar etki etmedi, aşırı itiraz etmedi kart almamak için.Rıdvan Dilmen "Sinek var ya sahada" diye sitem etti o pozisyonda. Alparslan'ın 2. kartı yine oscarlık bir performans sayesinde oldu suçu yok tek kusuru kendini sakınmaması. Rijkaard'ı anlayabiliyorum bu gençlere bu güveni vermezse yok olup giderler as oyunların arkasında. Korkuyorum facialara yenisi eklenir diye. Mustafa Sarp en basit ayak oyunlarına, fakelere kanıyor bu dikkatimi çekti. Takımı tam kadro izlemeden yazdıklarımızın aslında pek geçerliliği yok.Ali Sami Yen'de Tobol'u taraftar desteğiyle evire çevire yeniriz.

1 maça göre mi anlıyorsunuz bi cacık olmayacağını.

İlginç bir yetenek.Üstelik bu çocuklar PAF takımdan çıktığı ilk sene UEFA ön elemesine çıkıyorlar.:rolleyes:

Dün genç olarak oynayanlar, Alparslan, Erhan, Aydın ve Yaser ? 2-3 tanesi hangisi bi söyle de bilelim? Bunlardan birinden mi cacık olmaz.. Bu kanıya nasıl vardığını bize de açıklarsan engin futbol birikiminden tüm forum olarak yararlanmak isteriz..

Aydın ve Yaserden cacık olmaz kaç maçtır sürekli yerdeler.Erhan,Alparslan,Emre değerlendirmeli.Emre çolak oynamadı dün çok üzüldüm.

''büyük adamlar risk almalıdır'' gibisinden bir cümle ifade etmiş sayın rijkaard. Katılıyorum, almalıydıkta.

Ancak dün tobol'a o kadroyla yenilebilirdikte. Bu da bazı fırsatçılar için bir alay konusu olurdu. şu an şu 1-1 ile dalga geçen çok. [sıze="4"] dandirik, kıytırık bir hazırlık maçı olan ulm maçına dahi as kadrosuyla çıkan fener'den farkımız, resmi bir maçta dahi gençlerimizi oynatmamızdır.[/sıze]

dün anladık ki şu anki alternatif kadroyu sahaya sürseniz uzunca bir süre iş falan yapamaz. Sahayı falan bahane edemezsiniz. Zemin harikaydı ve futbol oynamaya elverişliydi. ışıklandırmalar çok sorun yarattı.

Ali sami yen'deki rövanşta as kadroyu görmek zorundayız. Hani şu keita'lı, kewell'lı, baros'lu, arda'lı, franco'lu... Kadroyu... Yoksa ilk maçtan beter oluruz. Gençler çok heyecanlı ne yazık ki. Tobol gibi bir takıma karşı adam gibi pozisyonlar bulamadık.

:007::007::007::007::007:

Geri
Üst Alt