UEFA Avrupa Ligi'nde Rakiplerimiz Belli Oldu

Galibiyet ödülü 450k
Beraberlik 150k

Grupta ilk 16da bitirine 600k ek
16-24 arasina 300k

Ligi 1.bitirene 2.75m 2. -75k diye giderek sonuncuya 75k euro bu garanti ücret.

Ayak bastı ücreti 4.3m

Son 16 ödülü 1.75m

Çeyrek 2.5m

Yari final 4.2m

Final 7m

Şampiyonluk +6m
--------------------------------------------
3G alsak 1.35m
3B alsak 450k

Ligi ilk 16 da bitirsek 600k
Ligde 13.olsak 1.8m

Son 16 kalsak 1.75m

Kazayla çeyrek çıkıp elensek 2.5m

Ayakbasti 4.3m

Toplam 12.7m hafife alınacak bir para değil bence.
Çok iyi para. Gitti yarisi BBne. Kaldı 6m. Ver onu da Zaha'nin maaşına. Simdi diğer alacaklara gecelim. Oliveir..

Yine kimseyi hafife almamak lazım ama son torbadan Elfsborg ve Riga çekmek de yani ballı olmuş. Bilbao, Nice, Anderlecht, Hoffenheim, Twente arasında gidip bu ikisini birden bulmak iyi denk gelmiş. Bir de iyi kura çekmek en kritik torba son torba bence. Diğerleri daha dengeli. Bu torbada skala daha geniş. [Gerçi hangi sırayla çekildi bilmiyorum ama aynı ülkeden 3 takım vermediği için Twente imkansız diye biliyorum]

İlk torbadan belki birini biraz ekstra zor çekmişiz ama o da çok belli olmaz, Tottenham inişli çıkışlı olabiliyor. Yine de Lazio, Roma, Slavia Prag, Rangers onlara göre bir tık daha olabilirdi. Yine de bunların hiçbir kolay değil zaten, ondan çok problem değil... Ajax zaten o torba için aşırı kötü sayılmaz... Yine de saydıklarım Ajax'a tercih edilebilirdi belki bilmiyorum...

İkinci torbadan normal çekmişiz denebilir. Ortalama yani. Ne iyi ne kötü... O da kabul edilebilir ama iyi oynamamız lazım.

Üçüncü torbadan bir tık zor çekmişiz gibi geldi. Yani çok değil ama bir tık zor... Plzen, USG, Ludogorets sanki bir tık daha iyi olurdu çektiklerimize kıyasla...

Her türlü önemli olan bizim nasıl oynadığımız olacak tabi... Umarım fikstürde içeride mutlaka kazanmamız gereken bir maçla başlamayız. Ajax veya AZ deplasmanı ile başlamak iyidir..

Fener - D
Tottenham
Kasımpaşa
Ajax - D
Alanyaspor
------------
Antalya- D
PAOK
Tjk
BAY geçiyoruz
Alkmaar - D
Samsun
-----------
Bodrum - D
Dinamo Kiev
Eyüpspor
------------
Sivas- D
Malmö - D
Trabzonspor
------------
Hatay -D
Elfborg
Konyaspor
RFS-D
Antep- D
------------

fiikstürler böyle oluyor galba .

Fener - D
Tottenham
Kasımpaşa
Ajax - D
Alanyaspor
------------
Antalya- D
PAOK
Tjk
BAY geçiyoruz
Alkmaar - D
Samsun
-----------
Bodrum - D
Dinamo Kiev
Eyüpspor
------------
Sivas- D
Malmö - D
Trabzonspor
------------
Hatay -D
Elfborg
Konyaspor
RFS-D
Antep- D
------------

Fikstur daha belli değil yav

Fener - D
Tottenham
Kasımpaşa
Ajax - D
Alanyaspor
------------
Antalya- D
PAOK
Tjk
BAY geçiyoruz
Alkmaar - D
Samsun
-----------
Bodrum - D
Dinamo Kiev
Eyüpspor
------------
Sivas- D
Malmö - D
Trabzonspor
------------
Hatay -D
Elfborg
Konyaspor
RFS-D
Antep- D
------------

Fikstur yarın belli olacak Rfs 1. Tottenham 8 de olabilir rfs 2 tottemham 3 paok 8 ajax 1 vs de neye gore belirledin ki bunu

Guncel oyun duzensizligimiz ve kadromuzla maksimum 6 puan aliriz. Okan hoca balida yetmez daha fazlasina.
Avrupa işi başka iş terim bile neler yaptı vasat sezonda. Bir anda 0 toplayıp madara da olabilirsin 7G bile alabilirsin. Bizim suni ligimizle Avrupanin alakasi yok

O degilde 50 puan fark attigimiz bjk ile ayni turnuvada olmak bana cok koyuyor

Galibiyet ödülü 450k
Beraberlik 150k

Grupta ilk 16da bitirine 600k ek
16-24 arasina 300k

Ligi 1.bitirene 2.75m 2. -75k diye giderek sonuncuya 75k euro bu garanti ücret.

Ayak bastı ücreti 4.3m

Son 16 ödülü 1.75m

Çeyrek 2.5m

Yari final 4.2m

Final 7m

Şampiyonluk +6m
--------------------------------------------
3G alsak 1.35m
3B alsak 450k

Ligi ilk 16 da bitirsek 600k
Ligde 13.olsak 1.8m

Son 16 kalsak 1.75m

Kazayla çeyrek çıkıp elensek 2.5m

Ayakbasti 4.3m

Toplam 12.7m hafife alınacak bir para değil bence.

Daha 3. kalem olan "value pillar" gelirlerini saymamışsın. O da başarıyla alakalı değil, girişte belli olan rakamlar. Biri hayli karmaşık 2 ayrı sıralama yapılıyor. Bunların karmaşık olan birincisinde ülkenin yayıncısının Avrupa ülkeleri arasında EL+CONFL yayın gelirlerine katkı sıralaması, takımın son 5 yılda Avrupa kupalarına katılım sayısı (ve hangi turnuvaya katıldığı) ve 5 yıllık takım puanı etki ediyor. Diğerinde sadece 10 yıllık takım puanı etki ediyor...

Bu sıralamaların birincisinden, yani o karmaşık olandan elde edilen sıralamada (aynı senin yazdığın o puan sıralamasına göre verilen ödülde olduğu gibi) en geridekine 1 hisse, en üsttekine 36 hisse düşecek sıralama yapılıyor. Bunun bir hissesi EL'de 223k... Yani bu sıralamada 1. olan yaklaşık 8m alıyor. Ülkenin yayın geliri katkı sırasını bilmediğim için bizi sıralamadan bir yere koymak zor ama herhalde minik minik ülkelerin çoğundan fazla getiriyoruzdur... En kötü 25. olsak, ki ben 20. oluruz falan diyorum ama minimum gidelim, 223k x 12 = 2,67m daha geliyor. Bence en az 3m alırız buradan... [Ek bilgi: Bunda FB ile çok yakın sırada olacağız, 1 veya 2 sıra üzerimizde olurlar maksimum. BJK da 1-2 sıra altımızda olur sanırım.]

İkinci sıralamada dediğim gibi 10 yıllık takım puanı esas alınıyor. Onda da aynı hisse sistemi uygulanıyor. Üşenmedim baktım, hata yapmadıysam 10 yıllık sıralamada bu sene EL'ye katılan 14 takımın üstündeyiz, yani 22. sıradayız. Onda hisse başına 74k alıyoruz, böylelikle hesabım doğruysa 15 hisseden 1,1m gibi bir rakam daha gelecek... [Bu sıralamada maalesef BJK ve FB ile aramızda çok takım var. FB ile 6 takım var aramızda, BJK ile 8. Yani FB 22 hisseden 1,62m, BJK 24 hisseden 1,77m gibi bir gelir alacak]

Bu iki geliri de toplarsak en az 4m civarı daha senin yazmadığın gelirimiz var diyebiliriz. İlk sıralamada ülkenin yayın gelirlerinin durumuna göre belki 4,5-5m civarını zorlayabilir.

Bir de ek not: Lig maçlarında her berabere biten maçta takımlara ödenen toplam prim, bir takım galip geldiğinde ona ödenen primden az olacağından, her berabere biten maçtan artan ödül (150k ediyor) primi olan senin yazdığın lig sonu puan sıralamasına göre verilen ödül hisse toplamına ekleniyormuş. Hayli ufak bir fark yaratır ama bilgi olsun.

Geri
Üst Alt