Galibiyet ödülü 450k
Beraberlik 150k
Grupta ilk 16da bitirine 600k ek
16-24 arasina 300k
Ligi 1.bitirene 2.75m 2. -75k diye giderek sonuncuya 75k euro bu garanti ücret.
Ayak bastı ücreti 4.3m
Son 16 ödülü 1.75m
Çeyrek 2.5m
Yari final 4.2m
Final 7m
Şampiyonluk +6m
--------------------------------------------
3G alsak 1.35m
3B alsak 450k
Ligi ilk 16 da bitirsek 600k
Ligde 13.olsak 1.8m
Son 16 kalsak 1.75m
Kazayla çeyrek çıkıp elensek 2.5m
Ayakbasti 4.3m
Toplam 12.7m hafife alınacak bir para değil bence.
Daha 3. kalem olan "value pillar" gelirlerini saymamışsın. O da başarıyla alakalı değil, girişte belli olan rakamlar. Biri hayli karmaşık 2 ayrı sıralama yapılıyor. Bunların karmaşık olan birincisinde ülkenin yayıncısının Avrupa ülkeleri arasında EL+CONFL yayın gelirlerine katkı sıralaması, takımın son 5 yılda Avrupa kupalarına katılım sayısı (ve hangi turnuvaya katıldığı) ve 5 yıllık takım puanı etki ediyor. Diğerinde sadece 10 yıllık takım puanı etki ediyor...
Bu sıralamaların birincisinden, yani o karmaşık olandan elde edilen sıralamada (aynı senin yazdığın o puan sıralamasına göre verilen ödülde olduğu gibi) en geridekine 1 hisse, en üsttekine 36 hisse düşecek sıralama yapılıyor. Bunun bir hissesi EL'de 223k... Yani bu sıralamada 1. olan yaklaşık 8m alıyor. Ülkenin yayın geliri katkı sırasını bilmediğim için bizi sıralamadan bir yere koymak zor ama herhalde minik minik ülkelerin çoğundan fazla getiriyoruzdur... En kötü 25. olsak, ki ben 20. oluruz falan diyorum ama minimum gidelim, 223k x 12 = 2,67m daha geliyor. Bence en az 3m alırız buradan... [Ek bilgi: Bunda FB ile çok yakın sırada olacağız, 1 veya 2 sıra üzerimizde olurlar maksimum. BJK da 1-2 sıra altımızda olur sanırım.]
İkinci sıralamada dediğim gibi 10 yıllık takım puanı esas alınıyor. Onda da aynı hisse sistemi uygulanıyor. Üşenmedim baktım, hata yapmadıysam 10 yıllık sıralamada bu sene EL'ye katılan 14 takımın üstündeyiz, yani 22. sıradayız. Onda hisse başına 74k alıyoruz, böylelikle hesabım doğruysa 15 hisseden 1,1m gibi bir rakam daha gelecek... [Bu sıralamada maalesef BJK ve FB ile aramızda çok takım var. FB ile 6 takım var aramızda, BJK ile 8. Yani FB 22 hisseden 1,62m, BJK 24 hisseden 1,77m gibi bir gelir alacak]
Bu iki geliri de toplarsak en az 4m civarı daha senin yazmadığın gelirimiz var diyebiliriz. İlk sıralamada ülkenin yayın gelirlerinin durumuna göre belki 4,5-5m civarını zorlayabilir.
Bir de ek not: Lig maçlarında her berabere biten maçta takımlara ödenen toplam prim, bir takım galip geldiğinde ona ödenen primden az olacağından, her berabere biten maçtan artan ödül (150k ediyor) primi olan senin yazdığın lig sonu puan sıralamasına göre verilen ödül hisse toplamına ekleniyormuş. Hayli ufak bir fark yaratır ama bilgi olsun.