Onur Bakır
Hocaların Hocası
- 22 Ocak 2010
- 52.105
- 33.528
- 3.073
NELER DEMİŞİMEski sistem iyiydi bence
CL şu anki gibi Köyferans kaldır AL 48 takımla devam
KENDİMDEN UTANIYORUM
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
NELER DEMİŞİMEski sistem iyiydi bence
CL şu anki gibi Köyferans kaldır AL 48 takımla devam
Bu sezonki simülasyonlarda 9 puanın da yeteceği yazıyor. Bilemiyorum.Bu format büyük maçlar lig aşamasında olsun diye yapıldı. 3 sene simule ettiler. Hatta açıklamada 7.5 yani 8 puan alan ucl için 24 e kalacak diyorlardı ama tutmadı tutmaz da. Neye göre bunu dediler anlamadım. Konferans için olabilir belki. Bu format uzun süre devam eder. 12 puan direkt çıkar 11 için de averaj önemli.
Bu sezonki simülasyonlarda 9 puanın da yeteceği yazıyor. Bilemiyorum.
Bir hesap 10bin küsür simülasyondan GS’ın aldığı 9 puanın %90 olarak tur atlamaya yeteceğini yazmış. Doğrudur, işin içine matematik girdiyse çok karşı çıkmam. Ama ben içimin rahatlaması açısından her türlü Gilloise’ı yenip 12 puanla turu garantileyelim derim.Büyük takımların ne kadar süpürücü olduğuna bağlı biraz da.
2. 3. ve 4. torba takımlarının içinden geçip sadece birbirlerine puan kaybetselerdi 8 puanın yetebileceği bir senaryo olurdu belki ama geçen sene pek öyle olmadı. Bu sene biraz daha yaklaştı o işe.
Bir hesap 10bin küsür simülasyondan GS’ın aldığı 9 puanın %90 olarak tur atlamaya yeteceğini yazmış. Doğrudur, işin içine matematik girdiyse çok karşı çıkmam. Ama ben içimin rahatlaması açısından her türlü Gilloise’ı yenip 12 puanla turu garantileyelim derim.
Romantizm.(@lemarcaspors_)
İlkay Gündoğan, LinkedIn hesabından Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatıyla ilgili bir yazı yayımladı.
"Öncelikle Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kaldığımız için hala çok mutluyum. Bu sezon şimdiden birlikte ne kadar çok iniş ve çıkış yaşadığımızı düşünmek inanılmaz! Bu yeni formatta Galatasaray'ı temsil etmek ve Avrupa'nın en üst seviyesinde rekabet etmek bana büyük bir gurur veriyor.
Yeni format ilk çıktığında bizzat eleştirmiş biri olarak, bu formatta geçen 1,5 sezonun ardından şunu itiraf etmeliyim: Şampiyonlar Ligi futbolunu taraftarlar için gerçekten çok daha heyecan verici hale getiriyor. Ayrıca benim için de, Galatasaray'ın oynamadığı günlerde diğer maçları izlemek gerçekten çok keyifli.
Eski formatta, neredeyse tüm grupların kaderi 6 maçın sadece 4'ünden sonra belli oluyordu. Şimdilerde ise herkes sonraki turlar için en iyi konumu elde etmek istediğinden, tüm üst düzey takımlar son maç gününe kadar sınırları zorluyor. Sportif açıdan rekabeti açıkça artırdı.
Ancak: Her madalyanın iki yüzü vardır.
Pek çok kişi bu sportif cazibeyi kutlarken, futbol "sektörünü" içeriden bilen biri olarak ben iş yükü konusunda derin endişeler taşımaya devam ediyorum. Fikstür inanılmaz derecede sıkışık. Yeni CL formatları, genişletilmiş FIFA Dünya Kupası, Kulüpler Dünya Kupası ve milli takım maçları arasında resmen ince bir buzun üzerinde yürüyoruz.
Dürüst olmak gerekirse: Bugün 17 veya 18 yaşında olmadığıma şükrediyorum. Günümüzdeki genç yeteneklerin kariyerlerini belki de 1.000'den fazla rekabetçi maça çıkarak tamamlayabileceklerini düşündüğümde... bu tam bir çılgınlık. Oyuncular üzerindeki uzun vadeli fiziksel ve zihinsel sonuçların ne olacağını henüz bilmiyoruz bile.
Ekonomik çıkarlar ile başrol oyuncularının refahı arasında sağlıklı bir diyaloğa ihtiyacımız var. Oyuncular yeterince dinlenip toparlanamadığında futbolun kalitesi de zarar görüyor"
Çok doğru söylemiş... oyuncuların üzerinden biraz yük almak lazım... mesela şu yerel kupalar artık kaldırılabilir... Ne cazibesi var ne de finansal getirisi... Bir de uluslar ligi kaldırılabilir... Hem kupa elemesi oynayıp bir de uluslar ligi oynamanın manası yok...(@lemarcaspors_)
İlkay Gündoğan, LinkedIn hesabından Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatıyla ilgili bir yazı yayımladı.
"Öncelikle Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kaldığımız için hala çok mutluyum. Bu sezon şimdiden birlikte ne kadar çok iniş ve çıkış yaşadığımızı düşünmek inanılmaz! Bu yeni formatta Galatasaray'ı temsil etmek ve Avrupa'nın en üst seviyesinde rekabet etmek bana büyük bir gurur veriyor.
Yeni format ilk çıktığında bizzat eleştirmiş biri olarak, bu formatta geçen 1,5 sezonun ardından şunu itiraf etmeliyim: Şampiyonlar Ligi futbolunu taraftarlar için gerçekten çok daha heyecan verici hale getiriyor. Ayrıca benim için de, Galatasaray'ın oynamadığı günlerde diğer maçları izlemek gerçekten çok keyifli.
Eski formatta, neredeyse tüm grupların kaderi 6 maçın sadece 4'ünden sonra belli oluyordu. Şimdilerde ise herkes sonraki turlar için en iyi konumu elde etmek istediğinden, tüm üst düzey takımlar son maç gününe kadar sınırları zorluyor. Sportif açıdan rekabeti açıkça artırdı.
Ancak: Her madalyanın iki yüzü vardır.
Pek çok kişi bu sportif cazibeyi kutlarken, futbol "sektörünü" içeriden bilen biri olarak ben iş yükü konusunda derin endişeler taşımaya devam ediyorum. Fikstür inanılmaz derecede sıkışık. Yeni CL formatları, genişletilmiş FIFA Dünya Kupası, Kulüpler Dünya Kupası ve milli takım maçları arasında resmen ince bir buzun üzerinde yürüyoruz.
Dürüst olmak gerekirse: Bugün 17 veya 18 yaşında olmadığıma şükrediyorum. Günümüzdeki genç yeteneklerin kariyerlerini belki de 1.000'den fazla rekabetçi maça çıkarak tamamlayabileceklerini düşündüğümde... bu tam bir çılgınlık. Oyuncular üzerindeki uzun vadeli fiziksel ve zihinsel sonuçların ne olacağını henüz bilmiyoruz bile.
Ekonomik çıkarlar ile başrol oyuncularının refahı arasında sağlıklı bir diyaloğa ihtiyacımız var. Oyuncular yeterince dinlenip toparlanamadığında futbolun kalitesi de zarar görüyor"
Biraz gecikmeli de olsa Anfield'a gidiyoruz )))Bu yeni sistem güzel. 8 maç 8 farklı takım. Yendiğin bir takımla da rahatça toştoş geçebiliyorsun ne de olsa rövanş yok.
Düşünsene şu 1-0'ın ardından Anfield'a gittiğini, Arne Slot Galatasaray ıslık penaltı yattılar hüüüüü diye 1 ay ağladı. Orada bayağı hırslı olurlardı.
ilkay'ın o konuyla bir itirazı yok ki.Romantizm.
1m € alan adamlar 10m € alıyor artık. Kazançlar x10 katına çıktı.