Cevap: # Ufuk Ceylan
Sadece kupa veya hazırlık maçları kimse için karın doyurmaz renktaş.
Bu sene Aykut sadece kupada, ligde bir maçta ve Steaua maçlarında (onlarda mecburi), benim her zaman destek verdiğim Orkun ise Antalya kampında sonradan oyuna girerek ve son 2 maçta (De Sanctis sakat olduğu için) oynadı.
Ufuk'un kaleye geçmesi as kalecinin (?) oynayamayacak durumda olmasına bağlı. Rijkaard tutupta as kaleci oynayabilecek bir durumdayken, herhangi bir Avrupa veya orta halli bir lig maçında Ufuk'a şans verecek değil.
Rijkaard Barça'ya geldiğinde altyapıdaki yedek kaleci
Albert Jorquera'da kiralık oynadığı kulüplerden dönmüştü. O zamanlar hatırlarsanız kaleye
Rüştü Reçber transfer edilmişti. Tabii Rüştü orada topu topu 7 maça çıkabildi, sonra kale
Victor Valdes'e emanet edildi.
Birşey daha söyleyeyim. Rijkaard'lı 5 sezonda sence Victor Valdes kaç lig maçında forma giymedi ?
190 maçın sadece 14'ünde.
O 14 maçta ya Valdes oynamayacak durumdaydı, ya da Barça iyi bir derece elde etmiş ve sezon içerisinde oynamayan kalecileri oynuyordu. Jorquera'nın altyapısı o kulüpten ancak adam 6 sezonda 7 maç forma giymiş düşünebiliyor musun ?
José Manuel Pinto'da Rijkaard döneminde Ocak 2008'de alındı. Yalnız 5 maç forma giyebildi.
Rijkaard, as kalecilerinden asla vazgeçmeyen bir zihniyete sahip. Nasıl ki klasik taktiği olan 4-3-3'ü oynatır diye konuşuluyor etrafta, bu da ondan farksız...
As kalecilerini oynatıyor.
Bu açıdan Ufuk Ceylan'ın gelmesine pek sıcak bakmıyorum. Kötü bir kaleci olduğu için değil.
Bilakis, ona çok güveniyorum. Ancak kendi kariyerine bu kulüpte kulübede oturarak zarar verir. Genç yaşında buna üzülürüm.
Rijkaard O'na mutlaka şans verir.Gelmesi bana göre hem kendisi,hem bizim için iyi olur.