ultrAslan'dan Yönetime Açık Mektup!

Aciklamada tek hatali bolum , uzerinde her okudugumda kelam etme geregi hissettigim finansal fair play kismidir

Orada yazilan cumle yanlis degil. Yani finansal fair play , bir kisitlama degil duzgun hareket etme yoludur filan mealinde yazilmis . Dogru

Ama su atlanmis . Ffp nin duzenleyici oldugu kadar cezai tarafi da var. Ve sen kurum olarak buna devamlilik iceren sekilde baglisin

Yani dursun doneminde yahut aysal doneminde olusturulan aykiriliklar , sonraki donemlerin elini kolunu baglayabilir

Anlasma maddeleri iyi okunursa , takilan kelepcenin ne kadar sert ve tavizsiz oldugu rahatca anlasilir

Yazinin o bolumu , iyi niyetli , genel cercevedr dogru ama bize uygulandiginda durumu izah etmekte cok yetersiz kalan bir bolum malesef

Financial Fair Play ‘in evet cezai yaptırımı var. Bunu biz de kabul ediyoruz ama anlamadığımız ve yönetimin açıklamak zorunda olduğu şey şu, ffp nin kılıcı son 2 yıldır üzerimizde yani transfer dönemi başlarken bu biliniyor. Yani kadro mühendisliğini ona göre yapman gerekiyor. Bu ne demek, 3 ayın var. Oyun tarzına ve hocanın isteklerine göre hedeflerini belirle ve aksiyona geç.

Ne eksiğimiz var ana hatları ile Şampiyonlar liginde oynayacağız ve hoca defans hattını ilerde kurmayı istiyor yani eldeki stoperler bu plana çok uygun değil çünkü yavaşlar. Bunu onları kötülemek için de söylemiyorum teknik birşey bu. Defansı daha geride kurarken Serdar ve Maicon iyi oyuncular ama defans ilerideyse her an gol yeme riskin var ki Şampiyonlar liginde takımların ne kadar hızlı çıkabildiğini düşünürsek. En son Real Madrid maçını hatırlıyorsanız adamlar 3 saniyede kendi ceza sahalarından kalemize iniyorlardı ve bunlar muhtemel rakiplerin. Neyse, Denayer yani elindeki tek gızlı sayılabilecek stoper gidiyor. Ya adamı tekrar alacaksın yada başka hızlı stoper bulacaksın, sonuç 0 (yazı ile de sfır)

Forvete gelecek olursak. Geçen sezonu neredeyse tek başına forvet hattında tamamlayan ve gol rekorlarını kıran neredeyse tek forvetimiz Gomis ile sorunlar olduğu yazın ortalarında çıkmaya başladı. Neredeyse tek forvet diyorum, şuan tek forvetimiz olan Eren geçen sezon yalnızca 4 (yazı ile dört) maçta oynadı. Şampiyonlar ligi de dahil 3 kulvarda yarışacağımız için 2. Bir forvet şart iken biz elimizdeki Gomis ile sorunları çözmeye çalışmayıp (sorunları çözmek derken buna zam yapmak yada zam yapmayıp karşılıklı buzları eritmeye çalışmak da dahil) kendisini transfer sezonunun bitmesine 1 hafta kala apar topar arabistana gönderirken karşılığında 6m $ alıyoruz. Arabistana hangi oyuncuların ne kadara satıldığını bildiğimizden bu fiyatın pazarlama başarısızlığı olduğunu bile es geçiyorum. Bu zaten gösteriyor ki herhangi bir piyasa, müşteri taraması vs. yapmamışız, menejerleri bu konuda görevlendirmeyip gelen ilk teklife elden çıkartmışız. Daha sonra farkediyoruz ki bir B planımız da yok, açıklamalar yapıyoruz 2 forvet alıcaz diye. Ancak bir yandan yapılan alım-satım dengesinde bonservis için yaklaşık 1 milyon dolar gibi bir bütçe kalmış ya buna uyacağız yada Ocak ayında bir satış yapacağız. Son olarak panikle Vagner Lowe gibi, Seleznyov gibi, Andreas Cornellius gibi birçok isme saldırıyoruz ama sonuç itibari ile boşta birçok iyi forvetin takım bulduğu 3 aylık periyotta hiçbir forvet almadan transferi kapatıyoruz...

Sonuç olarak şu var, burası Galatasaray spor klübü. 2. Ligde bir takım veya amacı ligde kalmak olan bir takım yönetmiyorsanız bu yukarda yazdıklarım çok büyük bir başarısızlık olarak nitelendirilir ve bunun sonuçları olması gerekir. Kimse bunu ne olacak canım diye geçiştiremez. Ben Kubilay Türkyılmaz ‘lı, Ümit Karan ‘lı zamanlarda Galatasaray ‘ın şampiyonlar ligi maçlarını izlemiş biri olarak, değil Galatasaray tarihinde şampiyonlar ligi tarihinde as forveti olmadan bu klasmanda başlandığını görmedim.

Bundan sonra yapılacak şudur bence, takıma destek verilecek, teknik direktöre destek verilecek ama ilk genel kurulda acil olarak yönetimin değişmesi lazım. Neden bir iş adamı başkanımız olmuyor, neden para koymuyorlar demiyorum. Daha profesyönel bir yapıda bir yapılanma, birşeylerin gizli gizli yapılmadığı daha şeffaf bir klüp yapısı oluşturulmalıdır. Transfer için komite olmalı ve bu komite işinde iyi ve maaşlı olarak çalışan bir scout ekibinin raporlarını sadece transfer zamanı değil, devamlı tarayarak gerektiğinde takıma kazandırılmasını sağlamalı. Ayrıca komitenin başında gerçekten iş bitirici özelliklere sahip ve transfer görüşmelerinde bulunacak diksiyonu düzgün, karizmatik ve karşısındaki etkileyecek niteliklere sahip bir yönetici (örneğin Haldun Üstünel) ve eski oyuncular (örneğin Tugay Kerimoğlu) olmalıdır. Ve ayrıca başkanlık konularında liseden bağımsız, yok Kıraçmıl yok bilmemneymiş kimsenin elini atamadığı bir yapı oluşturulmalı.

Bu sene için ise ne kadar olur bilmiyorum ama onları da strese sokup kaybetmeden eğer Malik ve Ahmet Sivri rotasyona sokulabilirse faydaları olur diye umut ediyorum... Sonuçta şampiyonlar ligi seviyesinde bile 18-19 yaşlarında oynayan oyuncular göüyoruz. Ama bu çocuklar herşeyden önce hızlı bir şekilde psikolog eşliğinde mental olarak, fizyoterapistler eşliğinde vücut gelişmesi anlamında hazırlanmalı.

Ne derseniz deyin benim gibi yonetimi savunan biri bile cok buyuk hayal kirikligi yasiyor ve yonetimin yaptigi hatanin affedilir cinsten olmadigini dusunuyorum.

Bu hatanin otesinde .

Cunku forvetsiz ve stopersiz bu yil belki CL den kazabilecegimiz extra 20 milyon euro ve seneye sampiyon olup kazanabilecegimiz extra 50 milyon euro cok buyuk risk altina girmistir.

Ustelik bu is bu 70 milyon euro ile sınırlı da degil. Fiko CL ye gidemeyince ne dedi ? %35 küçülmek zorundayiz.

Siz fb nin bu kadro ve mali yapisi ile CL geliri olmadan 3-4 sene kendilerine gelebilecegini mi saniyorsunuz ? Ibb yaşlanan kadrosu ile ayni iddiayi koruyabilecegini mi saniyorsunuz ? Veya nakit akisi probleminden her oyuncusunu satmaya calisan ve yaşlı bjk nin bir yil daha CL ye gidemezse ayakta kalabilecegini ve şenolu tutabilecegini mi saniyorsunuz?

Kaybettigimiz 70 milyon euronun çok otesinde inanin. Gerçekten alacaklari cok iyi bir santrafor ve cok iyi bir stoperdi sadece.

Kimse ffp diye aglamasin. Bonservissiz bir dolu aday bulabilirlerdi.

Mesela sol ayakli stoper Leandro Castan bonservisi elindeydi. Tek futbolcu ile anlasacaktin.

Mesela Modeste. Fesih etmis herif. Git al.

Git dunyanin herhangi bir yerinden erenden daha hizli daha golcu birini bul 3 ayda. Git epl den bir tane 4. Forvet bul kirala !! Cok mu zor ?

Git bu donem al satta 4-5 iceri gir devre arasi feghouli, belhanda birini sat !!

Yatacak yerin yok ey mustafa cengiz, yatacak yerin yok !

Hincal hakliymis. Beceriksizin tekiymişsin !

Hersey dogru ama aciklama cok hafif kalmis, bunlar akillanmaz, acil protesto ve tepki lazim, hatta istifaya davet edilmeliler

Ne derseniz deyin benim gibi yonetimi savunan biri bile cok buyuk hayal kirikligi yasiyor ve yonetimin yaptigi hatanin affedilir cinsten olmadigini dusunuyorum.

Bu hatanin otesinde .

Cunku forvetsiz ve stopersiz bu yil belki CL den kazabilecegimiz extra 20 milyon euro ve seneye sampiyon olup kazanabilecegimiz extra 50 milyon euro cok buyuk risk altina girmistir.

Ustelik bu is bu 70 milyon euro ile sınırlı da degil. Fiko CL ye gidemeyince ne dedi ? %35 küçülmek zorundayiz.

Siz fb nin bu kadro ve mali yapisi ile CL geliri olmadan 3-4 sene kendilerine gelebilecegini mi saniyorsunuz ? Ibb yaşlanan kadrosu ile ayni iddiayi koruyabilecegini mi saniyorsunuz ? Veya nakit akisi probleminden her oyuncusunu satmaya calisan ve yaşlı bjk nin bir yil daha CL ye gidemezse ayakta kalabilecegini ve şenolu tutabilecegini mi saniyorsunuz?

Kaybettigimiz 70 milyon euronun çok otesinde inanin. Gerçekten alacaklari cok iyi bir santrafor ve cok iyi bir stoperdi sadece.

Kimse ffp diye aglamasin. Bonservissiz bir dolu aday bulabilirlerdi.

Mesela sol ayakli stoper Leandro Castan bonservisi elindeydi. Tek futbolcu ile anlasacaktin.

Mesela Modeste. Fesih etmis herif. Git al.

Git dunyanin herhangi bir yerinden erenden daha hizli daha golcu birini bul 3 ayda. Git epl den bir tane 4. Forvet bul kirala !! Cok mu zor ?

Git bu donem al satta 4-5 iceri gir devre arasi feghouli, belhanda birini sat !!

Yatacak yerin yok ey mustafa cengiz, yatacak yerin yok !

Hincal hakliymis. Beceriksizin tekiymişsin !

Aynen.

Bedelsiz 50-60 oyuncu vardır piyasada. Ne kiralayabildiler ne de bedelsiz oyunculara yöneldiller.

Ocak ta da forvet alınmazsa bu yönetimin ipi çekilir.

Yönetim doğru olanı yaptı adı sanı bilinmeyen adam almak yerine hiç adam almamak daha iyidir
Transfer i artida kapatmak gibi mecburiyetin var bunuda gerçekleştirdi
13 milyonluk maaş bütçesi açtı
Gönül isterdi iyi biri gelsin olmadı kadromuz ileri uç hariç mükemmel e yakın

Ben omru hayatimda bu kadar aciz ve aglak bir yonetim imaji almadim Dursun Ozbek donemi dahil. Dursun Ozbek daha iyi kotu tartismasina hic girmiyorum al birini vur otekine.

Takima ve hocaya destegim tam. Hatta sampiyonluk icin daha da hirsliyim ancak yonetim bu kulubu ve bu sureci iyi yonetemeyecegini gostermistir. Kesinlikle en yakin secim doneminde daha profesyonel ve is bilen bir ekip gelmeli, Fatih Terim ile birlikte uyum icinde calismalidir.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

hey oley ultrAslan ultrAslan!

Alayınıza ultrAslan!
Yaşasın Galatasaray!
Yaşasın Tam Bağımsız ultrAslan!

BİZ NE DERSEK O :)

Eğer Fatih hoca tarafından açıkça ve defalarca belirtilmemiş olsa ve buna karşılık sözler verilmemiş olsa yersiz bir açıklama derdim ama şu durumda gerekliydi.

Hoca mactan önce ve mactan sonra bu yönetimi bombalamalidir. Zira en kisa zamanda becerikli ve aciz olmayan bir baskan gelmelidir.

Yonetimi ovme yerme islerine girmek istemiyorum ve katiliyorum , gorevinde basarisiz olan zamani gelince ayrilir

Muhalefet ettigim sey ise , meselelerin senin benim gordugum kadar kolay olmadigi . Mesela modeste . Git al . Alamiyorsun iste . Hangi maddi hukuki detayina hakimiz ki konusuyoruz ? Cok sacma geliyor bana isin basinda olmayip uzaktan konusmak

Bu adamlarin ellerinde harcayacaklari para Gs nin parasi , yani isteseler kredi borc falan denklestirip imza attirirlar ama senelerdir harcama yaparken yarini dusunmeyen yoneticiler yuzunden uefa komiteleri onunde kamp kurduk

Benim yonetimleri basarili basarisiz diye degerlendirecegim an bu degildir . Su an 8 aylik bir yonetim bu ve onlerinde cok yuklu 8-9 tane kontrat var . Bunlarin sureleri bitmeden yahut ayrilmalari saglanmadan , dogru adimlar dahi olsa , adim atmak cok zor

Benim su an icin onceligim 4 senelik bu ffp anlasmasinin tum maddelerine uyulmasidir . Uefa adeta bir lutuf gostererek bizi yarismalarina soktu , artik eksiye giderek tekrar yalvarir pozisyonlara dusmemeliyiz

Ondan sonra da , kah tolga tarik selcuk eren gibilerin biten sozlesmeleri , kah 100% dusunulmeyen feghouli belhanda gibi adamlarin satisi ile , yavas yavas kadro revize edilecektir

Bir de malesef henuz daha ortada bir basarisizlik yokken yangin yerine cevirme huyu da var . Takim lige 3/3 baslamis , sampiyonlar liginde daha bir mac yapilmamis , neredeyse sampiyonluk kaybedilmis bir moda sokulduk

Gecen sene de bruma ve ndiaye satislarinda benzer firtinalar koparilmisti.

İyidir veya kötüdür ama ultrAslan’ın istemediği bir yönetim er geç gider. Çünkü hiçbir yönetim kendi stadında her maç istifa tezahüratları duymaya dayanamaz. Bu yüzden yönetimin artık kredisi kalmadı. Her yanlışlarında bu açıklamaların dozu daha da artacak. ultrAslan’a özellikle Dursun Özbek döneminde yaptıklarından dolayı nefret etmiştim ama Dursun Özbek yerine Mustafa Cengiz’i desteklemeleri, ardından bu tepkili açıklama benim saygımı kazandı. O sucukçu tayfada da bir şeyler değişti sanırım. En azından bizim içimizdekileri söylüyorlar. Hep yapmaları gereken şeyleri geçen 1 yılda yaptılar. ultrAslan’ın işi de zor vallahi. Eleştirseler “Neden eleştiriyorsunuz? Sen kimsiniz? Yeniçeri.” bilmem ne deniyor. Eleştirmeseler sucukçu oluyorlar.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bazen hata bizde diyorum. Dursun malı için sokakta görsek takmayacagimiz, vasıfsız birini istedik. Keşke diğer genç aday başkan olsaydı. Projesi olmayan , hep şikayet eden , reklamını yapan , bes parasız bir gereksize kadar düşmemeliydik. Neyse zaten 10 kişiden savunan 3 aptal kaldı onlar da zaten ileride en çok söven olur

SM-A320F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yukardaki acıklamanın neresini begenmedin, açıklar mısın? Baskanlık sistemi, ya itiat et, yada o kafalar kopar gibi abuk subuk lafların anlamı ne? Bu açıklamayı Aziz'in Feneri bile yapmadı, ne demek bunlar?

Sorduğun sorunun cevabı "forum kuş dolu ama kovalayan mod yok" olacak renkdaş. Modlarımız ancak transfer nöbetini kilitler, kuşları raporlayan üyelere de "bizi yormayın" diye sitem eder.

Açıklamayı doğru ama fazla nazik buldum. Sövmesinler tamam ama biraz daha acı verici birşey yazmalılardı, kaldı ki tarihte böyle bir rezalet bir daha zor yaşanır. Yönetim taraftarla dalga geçti, kandırdı, hiçe saydı, yalan söyledi.

Deselerdi ki biz Gomis'i satacağız ve yerine de kimseyi almayacağız o zaman hem Fatih hoca hemde burda hiçbir üye Gomis'in satılmasına onay vermezdi. Gomis'in satılmasını istediğim için ben şimdiden pişmanım çünkü böyle bir rezil olasılık olabileceğini dahi düşünemedim. Çünkü yönetim böyle bir olasılığın olmadığını belirtti. Abdürrahim Albayrak bize yalan söyledin. Mustafa Cengiz bizle dalga geçtin. Bu yaptığınızı unutmayacağım.

Hocam Canaydın dönemindeki uA ile ilgili hatalar neydi? Yanlış anlama öğrenmek için soruyorum.

uA' nın geçmişteki önemli hataları nelerdi?
İlk yönetimi baskı altına alıp toplu bilet isteme, eski emektar amigoları tribünden atma, diğer taraftarları sindirme, yönetimle direkt temas kurma, karşılığında yönetim lehtarı tezahürat, yönetim aleyhinde yapılacak eleştirileri sindirme, kavga, dövüş, amatör branşlara musallat olma hemen hepsi Özhan Canaydın zamanında başladı ama millet Alpaslan Dikmenin ölümüne yordu esas sebep o dönem Serdar bilgili ve yıldırım demirörenin süleyman sebaya öncesinde de aziz yıldırımın ali şene karşı giriştiği tribün kalkışmasının başarısız özhan canaydına hoş gelmesiydi...Özetle bu kadar...

Ffp dolayısı ile sucukta da kısıtlamaya gidilmiş herhalde?

Geri
Üst Alt