Ümit Davala: "Burak Elmas, koltuk sevdası yüzünden Fatih Terim'i yolladı"

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
kapak_113811.jpeg

Uzun yıllar Galatasaray'da forma giydikten sonra 3. dönem sarı kırmızılı takımda yardımcı antrenörlük yapan Ümit Davala, Galatasaray'da Fatih Terim ile yolların ayrılması ve ardından Domenec Torrent'in göreve getirilmesi sürecini değerlendirdi.

Ümit Davala:
"Maalesef başkan koltuk sevdası mı diyeyim, yönetimle aynı fikirde olması gerektiğini düşündüğü için mi bu kararı verdi ama ben Burak Elmas'ın her zaman Fatih Terim ile birlikte olduğunu düşünürdüm. Dışardan bakan herkes de öyle düşünür. Burak Elmas'ın Fatih Terim'den dolayı seçimde aldığı en az 400-500 oyu var. Bunu da unutmamak lazım. Ayrılık olacaksa hep birlikte olması gerekiyordu. Ben bunu Burak Elmas'ın koltuk sevdası olarak görüyorum."

Ümit Davala: "Kimse bunu beklemiyordu. Tamam ligde iyi olmayan bir gidişat vardı ama Avrupa'da da bir başarı vardı sonuçta. Ben en kötü sezon sonuna kadar beklenmesinden yanaydım. Bence bu ayrılık erken oldu, yanlış da oldu bence. Şu an gelecek olan antrenör bu durumu ne kadar değiştirir nasıl değiştirir bunu da sorgulamak lazım."

Ümit Davala: "Bir ayrılık olacaksa birlikte olması gerekiyordu. Yönetim tarafından Burak Elmas'a bir baskı oluştu. Bir çok ses hocanın gönderilmesinden yanaydı. Madem bir projeden, stratejiden bahsediyorsun, Fatih hoca bu proje, strateji kararını tek başına almadı. Sonuçta bir planlama varsa bu karar hep birlikte alnmıştır. Burak Elmas'ın açıklamaları talihsiz açıklamalar. Galatasaray'da yeni bir jenerasyon geldi. Bu oluşuma da biraz süre, biraz sabır göstermek gerekir. Bu süre ve sabrında bu kadar kısa olmaması gerekiyor."

Ümit Davala: "Aynı durumu 96'da biz de yaşadık. O dönemde yeni bir oluşum vardı. Biz de kötü bir dönem yaşadık. Hatta hoca yönetime istifasını sundu. Faruk Süren istifasını kabul etmemişti. İnandı güvendi ve sonuçlar ortada."

Ümit Davala: "Avrupa'da başarılı bir Galatasaray var. Bunu da Fatih Terim yaptı. Yeni gelen hocadan ben Avrupa Ligi'nde en az final bekliyorum. Demekki daha iyi birisi geldi Fatih Terim'den. Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde final oynaması gerekiyor. Ben bunun daha altını başarı olarak kabul etmiyorum çünkü."

Ümit Davala: "Selçuk ve Necati'ye yapılan saldırılar bizim dönemi hatırlatıyor. Adnan Polat döneminde Skibbe geldiğinde aynı saldırılar bize de yapıldı. Bunun kopyası gibi görünüyor. Önce yardımcılara saldırıp hocayı gönderme meselesiydi bizim dönemde. Şu an yaşanan da aynısı. Eski bir yöntem. Ama biz yemeyiz. Şampiyon olduğumuz dönem de ya da başarılı olduğumuz dönemde bizi kimse gelipte tebrik etmedi. Yardımcılar görevini çok iyi yaptılar demedi. Ne zaman işler kötü gittiğinde yardımcılar suçlu, yardımcılar yetersiz diyorlar. O zaman başarıda da aynı şekilde konuşun. Bu niye olmuyor."

"Avrupa'da başarılı bir Galatasaray var. Bunu da Fatih Terim yaptı. Yeni gelen hocadan ben Avrupa Ligi'nde en az final bekliyorum. Demekki daha iyi birisi geldi Fatih Terim'den. Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde final oynaması gerekiyor. Ben bunun daha altını başarı olarak kabul etmiyorum çünkü."

te allam bakis acisina bak , bir de hoca olacak bunlar .
denizli de o zaman cl alacak

Hadi lan ordan. Almancı rapçi seni.

Biraz olsun saygınlığınız vardı onu da kaybetmeyin.

96 konusu tam şehir efsanesi oldu.

Hep fener maçından sonra istifa sundu arkasında durdular örneği veriliyor da fener maçı zaten daha 4.hafta maçıydı ve 3 haftada 2 galibiyet 1 beraberlik vardı. Kötü günler falan değildi açıkçası. Bir mağlubiyetle kimse de adam falan göndermezdi.

Hocada koltuk sevdası için elması destekledi, geçiniz.

Bu arada senin haline gülüyorum, az utanma olur.
Terimle Elmasa oy kayması olmuştur ama Terimle çalışacak olmasından dolayı da Elmastan oy gitmiştir.
Terim sayesinde başkan oldu bu yüzden Terim giderse o da gidecek demek ahmaklık

Ümiti futbol oynarken sevdi isem sonrasinda iki kat uyuz oluyorum bu kadar sacmalik konussan utanma olmayan kendini hic bi sekil gelistiremeyen birisi olunmaz ya… seni bu mantikla kimse ne hoca yapar nede baska önemli bi is vermez. Ömer erdogan , emre belesoglu, okan a bi bak adamlar azim ile nerelere galdi ve sen ne durumdasin.
Ben eski efsane futbolcu olcam ve avrupayi gezcem…pep in Klopp un yanindan ayirlmam birsey ögrenmek icin bunlar da oturdugum yerde gecmisin ekmegini yemek derdinde

Ümit bırak kendini daha da batırma Mustafa Cengiz başkanımıza neler dedin adam rahmetli oldu kimbilir göbek attınız belkide.Ben seni efendi bi adam bilirdim.Sen Galatasaray başkanlarına sallamayı alışkanlık edindin.cebini yeterince doldurdun ondan Galatasaray a ihtiyacım yok artık diyorsun.Yazıklar olsun.

Bunlar nasil aciklamalar böyle , terimde iste böyle tipleri yardimci olarak kullandi kullaniyordu, ve hic bir faydasi olmadi ve sonunu getirdi.

Bu arkadas da Terimin parasiz avukati olmus, isini okadar iyi biliyorsun cik bir takima td ol göster daha iyisini de görelim. Rapci den Td olursa ancak bukadar olur.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Aynen delikanlı olup koltuk sevdasından vazgeçip 15. bitirmemize göz yumup yatırımlarımızı ve zamanımızı hiç etmeli sezon sonunda yaka paça Terim'le beraber kovulmalıydı

Dünkü mesajım buydu işte. 2 kelimeyi bir araya getirip konuşamıyor, vızıldıyor sonra ben de yardımcıydım beni niye seçmediler. Yahu maç sonu izlediğin maçı tvde yorumlayamıyorsun daha sen ne oldun yav?

fatih hoca seni niye yolladı. onu da anlat bi bilelim

Yahu 30 senelik kulübün basarisini bi kisiye baglamak nekadar dogru? Hic farkina varmiyorlar ki bu camiaya gelen basari tataftarin ta kendisindendir. En büyük örnegi pandemi dönemi, tarafrar yok basari yok.

Geri
Üst Alt