Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yabancı sınırıyla filan da alakası kısıtlı, sınır bir bize var da rakipler muaf olmadığına göre...

Biz battik da onlar cok iyi halde mi sanki. Sponsor yok, tribunler bos, Avrupa'da butun kulupler yoklari oynuyor, Milli Takim les, puan farki da yok arada. Turk futbolundaki cokusun de sorumlusu Aysal ve Terim degiller herhalde. Biz yine son yillarda en basarili olan takimiz mevcut sartlarda. Hata yapilmadi diyen de yok zaten, ama yabanci sinirinin etkisi kisitli falan degil karabulut gibi tum Turk futbolunun ustunde.

Biz battik da onlar cok iyi halde mi sanki. Sponsor yok, tribunler bos, Avrupa'da butun kulupler yoklari oynuyor, Milli Takim les, puan farki da yok arada. Turk futbolundaki cokusun de sorumlusu Aysal ve Terim degiller herhalde. Biz yine son yillarda en basarili olan takimiz mevcut sartlarda. Hata yapilmadi diyen de yok zaten, ama yabanci sinirinin etkisi kisitli falan degil karabulut gibi tum Turk futbolunun ustunde.

Buna son derece katiliyorum.

Burada gecen gün hem ironi, hemde birazcik dämagoji yaptim, kabul ediyorum. Ünal Aysal Terim döneminde taha basindan imza attigi bir cok olay ile, hocanin isini zorlastirmisti ve sonunda Galatasaray´in sportif anlamda kötüye gitmesini bile bekleyemeden, takimi baltalayabilecek potansiyele sahip bir hamle yapip Terim´i sezon basinda göndermisti.Lakin bunu ilk sampiyonluktan sonra dillendirdigimde, bana kimse inanmak istememisti. Ben bu konu vasitasinda herzaman bu takima sportif anlamda hizmet etmis adamdan yana olacagimi hep belirttim, ister Terim, ister Hagi, isterse de Bülent olsun. Cünkü herzaman söylerim, Galatasaray ic dinamikleri fransiz devrimi gibidir, kendi evlatlarini yemeyi sever. Ikinci facia, ve bundan daha önemlisi Terim sonrasinin aylarca organize edildigine ragmen, cok plansiz bir sekilde gerceklesmesi. Terim sonrasi sadece isim geregi, kulaga hos gelen teknik adamlar getirildi ve bunun olcagini da bekliyordum. Oysaki takimi taniyan bir Senol Günes gelseydi, hem tarftarin gazini alirdi tribünlerde hemde bu takim sportif olarak cöküs yasamazdi. Hatta yükselirdi... Lakin bizim icin cöküs olan, rakiplerimiz ile kiyaslarsak bir cöküs bile degildir.

Ama bunlar bir kenara, fair olmak bir kenara. Ben Türk insaninin asiri övmesini, sonrasi ise insanlari asiri bir sekilde yerin dibine sokmasina uyuz olmaya basladim. Evet Ünal Aysal bir cok hata yapti, ve kulübü sorumsuzca yönetti. Ama bukadar hakareti hak edecek de bir hata yapmadi kendisi, sonucta tecrübesiz ftubol konusunda daha tuvaleti bilmeden, direk olarak patron koltuguna oturursan olacaklar bunlar zaten. Ama Galatasaray´da Aysal´i hain ilan edilecek kadar da kötü isler yapilmadi, sonucta Aysal Türk bir Baskan, ondan cok daha kötülerini gördü Türk futbolu. Türk taraftar toplumu olarak, artik toplumsal bir öfke kontrolü gereklidir. Yapilan hersey kötü, herseyde facia degildi.

Son düzenleme:
Rakipler cok mu iyi durumda ? Herseye ragmen bu takim o dönemden beri Sampiyonluk, CL Ceyrek Finali, CL´de gruptan cikma, 2 tane süper kupa, Türkiye kupasi, ve lig ikinciligi yasadi. Yani bunca sakandala ragmen takimin hale bu seviyelerde olmasi, bence pozitif bir durum. Sonucta senin bahsettigin rakiplerimizden iyi durumdayiz halen, onlarin da sikinti yasadigi dogru.

Kimse kimseyi kandirmasin, bu bahsettigim sikintiyi yillarca en fazla Fenerbahce cekti... 2005 yilinda yabanci siniri kalksaydi, bazi seyler cok degisik gelisirdi.

Galatasaray´da beni rahatsiz eden durum maddi, sportif degil. Sportif olarak bu takim cok daha kötü günlere alisikti eskilerde.

Rakiplerimizden iyi durumda filan değiliz...BJK stad yapma külfetinin de etkisiyle iyice zora girmiş, 5 yıldan önce toparlanması zor görünürken, onlarla aynı pozisyona gelmiş olduk; FB -3 Temmuz sürecine rağmen- mali yönden bizim kadar kötü durumda değil (Tabi şeffaf yapıda olmadıkları için kesin bilgi yok, o ayrı konu)...Onca para harcanıp oluşturulan kadrodaki pek çok oyuncunun tasfiyesinin bile ne denli külfete patlayacağı gerçeği ortada dururken, iyimser olmanın yeri yok...

Oysa ki 2012 şampiyonluğu sonrasında şartlar bizim lehimize idi, biraz dengeli gidip borçlar azaltılabilirdi, çok para harcandı da ne oldu?, CL başarıları, mütevazi bir bütçeyle de elde edilebilirdi, pahalı adamlardan ucuz adam performansı alabildik nitekim!...

Ben Terim' in ve hele de Aysal' ın, plansız programsız tutumlarıyla, İngilizlerin meşhur özdeyişiyle ''Benden sonra tufan'' anlayışı doğrultusunda hareket ettikleri kanaatindeyim...Kulübün içinde bulunduğu açmazlar için 'Tufan' tabiri hiç de ağır kaçmaz...Hala Prandelli gittiği anda birçok şeyin aniden düzelebileceğini zannetmek de ayrı bir aymazlık örneği....Ben Ersun Yanal' ın gelmesini, şimdiden gelecek sezonun kadro planlamasının yapılması için istemiştim, o da bu sezon mevcut kadroyla doğal olarak pek bir şey yapamazdı...Ama görüyorum ki gelmiş olsa bile bizdeki gerçekçilikten uzak anlayış içinde sezonu tamamlayamazdı muhtemelen, kendisi için belki de en doğru yere gitmiş oldu...

Endişeli öngörülerimin teker teker gerçekleştiğini görüp yaşamaktan sıkıldım, keşke yanılmış olsaydım. Bundan sonra da kısa vadede işlerin düzelebileceğine dair bir emare göremiyorum...

Yabancı futbolcu sınırını savunduğumu mu çıkardın mesajımdan?...Bahsettiğimiz kulübün yabancı hamleleri ortada; ''Sınır olmasaydı takımda Sneijder-Muslera gibi 3-5 kişi daha olurdu'' zanedelere karşı ben de ''Hangi planlama ve hangi parayla?'' diyorum...Top Class başka futbolcularımız zor olurdu da; elimizde nurtopu gibi başka Amrabat-Dany-Hayrovic-Burdisso-Ontivero-Telles vs vs gibileri bulmamız daha muhtemeldi...

Yönetim ve TD belli bir plan-program dahilinde hareket etmediği sürece, konulan ve kaldırılan kurallarla bağımlı ya da bağımsız olarak, eninde sonunda kulübün çöküş sürecine girmesi kaçınılmaz olacaktı...

Yabancı futbolcu sınırını savunduğumu mu çıkardın mesajımdan?

Alakasi yok. Boyle yazmistin:

Yabancı sınırıyla filan da alakası kısıtlı, sınır bir bize var da rakipler muaf olmadığına göre...

Ben de rakiplerin ve de milli takimin da ayni problemlerini yasadigini soyledim. Yabanci sinirinin etkisi kisitli falan degil yani senin iddia ettigin gibi, tum Turk futbolunu etkiliyor, cunku yerli futbolcularin vizyonu da, motivasyonu da, yetenegi de kisitli.

Real'den, Manu'ya, Chelsea'den, Arsenal'e, PSG'ye butun kuluplerin antrenorleri de, yonetimleri de plansiz hareket edip, hata yapiyorlar. Aysal'in, Terim'in yaptiklarindan daha beter hatalar da yapiyorlar daha iyi imkanlara sahip olmalarina ragmen. Onlarin yaptiklarina benzer hatalari yonetimlerin ve teknik direktorlerin yaptigina cok tanik oldum ama bizimki kadar "ben bilmistim" diye ego tatmini pesinde kosan aglak bir taraftar grubunu hic gormedim acikcasi.

Ünal Aysal'ın hataları var.Son 2 sezonda yapılan transferler, futbolcu sözleşmeleri, Burak ve Selçuk'la sözleşme uzatmak gibi.

Ama bunlar Fatih Terim olayında haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Aynı şekilde hükümetin Galatasaray ve yönetimle uğraştığı gerçeğini de.Bunun üzerinden Aysal'ı haksız çıkarma çabası komik.Her fırsatta buraya "büyük başkana komplo kurdular xd" yazanlar neyi ispat etmeye çalışıyor.Son 3 senede yapılan ve dalga geçtiğiniz şeyler Ünal Aysal yönetiminden çok Galatasaray'a zarar verdi.

tapatalk

Alakasi yok. Boyle yazmistin:

Ben de rakiplerin ve de milli takimin da ayni problemlerini yasadigini soyledim. Yabanci sinirinin etkisi kisitli falan degil yani senin iddia ettigin gibi, tum Turk futbolunu etkiliyor, cunku yerli futbolcularin vizyonu da, motivasyonu da, yetenegi de kisitli.

Real'den, Manu'ya, Chelsea'den, Arsenal'e, PSG'ye butun kuluplerin antrenorleri de, yonetimleri de plansiz hareket edip, hata yapiyorlar. Aysal'in, Terim'in yaptiklarindan daha beter hatalar da yapiyorlar daha iyi imkanlara sahip olmalarina ragmen. Onlarin yaptiklarina benzer hatalari yonetimlerin ve teknik direktorlerin yaptigina cok tanik oldum ama bizimki kadar "ben bilmistim" diye ego tatmini pesinde kosan aglak bir taraftar grubunu hic gormedim acikcasi.

''Kısıtlı'' ile ''Aysal döneminde sınır olmasa da yabancı futbolcu tercihlerinin çoğunlukla doğru kullanılamayacağı, elde Salih-Yasin-Veysel vs yerine fazladan birkaç tane daha Hajrovic-Ontivero-Telles vs olmasının takıma level atlatmayacağı'' düşüncemi ifade etmeye çalışmış, anlaşılacağını ummuştum, yoksa ilke olarak sınıra tamamen karşı olduğumu birçok kez ifade ettim burada...Kontenjan sınırı varken bile onca saçma sapan adamlar alınmışken, sınır olmasa daha düşük kalite (Ucuz diyelim) adamlar getirilmiş olacağı gayet açık değil mi?...Saydığın kulüpler öyle birkaç hatalı transferle darboğaza filan girmez, planlama sadece doğru futbolcu tespitinden ibaret değil tabi ki, idari ve mali boyut çok öncesinden başlar...

Detaylara girecek olsam ciddi bir makale boyutuna uzar, gerek yok, herkesin doğrusu kendine de bir hususa dokunmadan geçemedim; gerçek ismimi kullanmadığım, şahsen tanıdığım yahut birebir diyaloğa girdiğim tek kişi bile olmayan, geçmiş dönemdeki kadar bile zaman ayırma ihtimalim (ve niyetim) olmayan bir platformda ''Ego tatmini'' yaptığım iddiası komik olmuş. Yalnız Aysal' a çok inanan pek çok kişinin, şimdi onun hakkında olumsuz konuşmalara karşı tahammülsüzlüklerinin, bilinç altlarındaki ''Ego yaralanması'' na bağlı olabileceğini düşündüğümü, mesleki açıdan bu türden analizler yapma yetisine sahip olduğumu da belirtmem gerekir...

Ünal Aysal Galatasaray'lı falan degildir ve bizide satmıstır. Son 1.5 senede yaptıgı her hamleside buna senettir.

Tabi bizi karıstırması karsılıgında kendisine ne vaat ettiler sormak lazım.

Bu adam milyarder olmasina ragmen bizi maddi destek vermedi - vermek de istemedi.

Transfer konusu bile konusmuyorum, sadece oyuncularin maaslari, veya borcun belirli % ödeseydi bile yeterli oldu.

gerçek ismimi kullanmadığım, şahsen tanıdığım yahut birebir diyaloğa girdiğim tek kişi bile olmayan, geçmiş dönemdeki kadar bile zaman ayırma ihtimalim (ve niyetim) olmayan bir platformda ''Ego tatmini'' yaptığım iddiası komik olmuş.

Ben genel konsumustum her yorumunda yaptigin gibi konuyu yine kendine baglamissin.

Son düzenleme:
shots-fired.jpg

Siyasi tehdit almasaydı, Galatasaray'a büyük operasyonlar yapılmasaydı, bu adam Orta Doğu'nun en başarılı kulüp başkanı olurdu.

Siyasi tehdit ve şantajlara boyun eğmek zorunda kaldı.

Bilmiyorum benim 3-4 milyar dolar servetim olsa, siyaseti bile ezerdim ama demek ki, yaşı itibariyle uğraşmak istemedi.

Faruk Süren'den sonra en başarılı başkandır, Aysal'dan selamlar, Polat'çılar ve Polarcılar ölsün...

Günahların sevaplarını çoktan geçti be Aysal.. Çok iyi oynamışsın helal olsun. Yazık.. Ama taraftarın âhı kimsede kalmaz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt