Her basliga sunu yaziyorsun da sana Almanya'dan gel Turkiye'ye ayni hatta daha yuksek maas vericez deseler kabul eder misin? Belki senin tek kriterin paradir ama cevrendeki bircok gurbetcinin kabul etmeyecegine adim gibi eminim.
Quaresma gibi bir serseriyle ile Drogba, Sneijder, Hagi, Popescu gibi lider ruhlu, sembol futbolcularin transferleri arasindaki benzerligi de ancak Ahmet Cakar'in programlarini gereginden fazla izlemis biri bulabilir herhalde. Hepsi kolay, Yildirim Demiroren'in de yapabilecegi transferlerdi evet.
Seni böyle bir cevap yazmaktan daha zeki düsünürdüm Ali, hele hele bir gurbetciye bunu söylemek daha da gariptir. Bizim dedelerimizin, babalarimizin buraya gelme yegane sebebi, is olanaklaridir. Gelir 10 sene calisir, sonra memlekette köseyi döneriz diye geldik buralara.
Almanya´dan Türkiye
´ye gurbetci akademisyenler son yillarda büyük bir akimin basladigini da ifade etmek lazim. Orada yine mesele is olanaklaridir, diplomalarini Almanya´dan aldiysan, sana Türkiye´de kapilar agzina kadar aciliyor ve daha iyi is olanaklari bulabiliyorsun.
Ben gercekler üzerine tartisirim Alicim, sen galiba Hagi´nin Ispanya´da nasil bir itibar biraktigini hic arastirmadin. Hagi´de karakter sorunlari, ve yasi geregi yapilmis bir transferdir. Hagi, Popescu, Sneijder, Drogba, konuyu Anelka, Carlos, Guti, Quaresma, Carew diye de acabiliriz mesela.
Bu oyunculari kariyerin zirvesinde alamazdin zaten.
Sen 2004 yilinda Guti, 2002 yilinda Carlos, 2006 yilinda Drogba, 2009 yilinda Sneijder, 2006 yilinda Q7´yi zaten istesen de alamazdin. Bu dönemlerde alman icin, belki 4-5 katini teklif etmen lazim, ama o paralari bizde veremeyiz.
Juventus 2 Milyon brut, sen Drogba´ya 4 Milyon yillik net, arti 4 Milyon eline para teklif etmissin. Bu adam heralde askindan, tutustugu icin gelmedi. Performans düstügü, ve oyuncu kariyerin kritik noktalarina geldigi an, parayi düsünmeye baslamasi mantiklidir zaten. 1.5-2.5 misli civari teklif edipm getirebilirsin adami... Adam zaten Allahin mafya Cin takimina gitmis para icin, bize neden gelmesin.
Herkes kabul etmez belki, ama kabul edenleri rahat bulursun.
Zaten senin aramana bile gerek kalmaz, menejerler direk gelir seni bulur.