Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
getirmek sadece paraya bakar.

Her basliga sunu yaziyorsun da sana Almanya'dan gel Turkiye'ye ayni hatta daha yuksek maas vericez deseler kabul eder misin? Belki senin tek kriterin paradir ama cevrendeki bircok gurbetcinin kabul etmeyecegine adim gibi eminim.

Quaresma gibi bir serseriyle ile Drogba, Sneijder, Hagi, Popescu gibi lider ruhlu, sembol futbolcularin transferleri arasindaki benzerligi de ancak Ahmet Cakar'in programlarini gereginden fazla izlemis biri bulabilir herhalde. Hepsi kolay, Yildirim Demiroren'in de yapabilecegi transferlerdi evet.

Her basliga sunu yaziyorsun da sana Almanya'dan gel Turkiye'ye ayni hatta daha yuksek maas vericez deseler kabul eder misin? Belki senin tek kriterin paradir ama cevrendeki bircok gurbetcinin kabul etmeyecegine adim gibi eminim.

Quaresma gibi bir serseriyle ile Drogba, Sneijder, Hagi, Popescu gibi lider ruhlu, sembol futbolcularin transferleri arasindaki benzerligi de ancak Ahmet Cakar'in programlarini gereginden fazla izlemis biri bulabilir herhalde. Hepsi kolay, Yildirim Demiroren'in de yapabilecegi transferlerdi evet.

Seni böyle bir cevap yazmaktan daha zeki düsünürdüm Ali, hele hele bir gurbetciye bunu söylemek daha da gariptir. Bizim dedelerimizin, babalarimizin buraya gelme yegane sebebi, is olanaklaridir. Gelir 10 sene calisir, sonra memlekette köseyi döneriz diye geldik buralara.
Almanya´dan Türkiye´ye gurbetci akademisyenler son yillarda büyük bir akimin basladigini da ifade etmek lazim. Orada yine mesele is olanaklaridir, diplomalarini Almanya´dan aldiysan, sana Türkiye´de kapilar agzina kadar aciliyor ve daha iyi is olanaklari bulabiliyorsun.

Ben gercekler üzerine tartisirim Alicim, sen galiba Hagi´nin Ispanya´da nasil bir itibar biraktigini hic arastirmadin. Hagi´de karakter sorunlari, ve yasi geregi yapilmis bir transferdir. Hagi, Popescu, Sneijder, Drogba, konuyu Anelka, Carlos, Guti, Quaresma, Carew diye de acabiliriz mesela. Bu oyunculari kariyerin zirvesinde alamazdin zaten.

Sen 2004 yilinda Guti, 2002 yilinda Carlos, 2006 yilinda Drogba, 2009 yilinda Sneijder, 2006 yilinda Q7´yi zaten istesen de alamazdin. Bu dönemlerde alman icin, belki 4-5 katini teklif etmen lazim, ama o paralari bizde veremeyiz.

Juventus 2 Milyon brut, sen Drogba´ya 4 Milyon yillik net, arti 4 Milyon eline para teklif etmissin. Bu adam heralde askindan, tutustugu icin gelmedi. Performans düstügü, ve oyuncu kariyerin kritik noktalarina geldigi an, parayi düsünmeye baslamasi mantiklidir zaten. 1.5-2.5 misli civari teklif edipm getirebilirsin adami... Adam zaten Allahin mafya Cin takimina gitmis para icin, bize neden gelmesin.
Herkes kabul etmez belki, ama kabul edenleri rahat bulursun. Zaten senin aramana bile gerek kalmaz, menejerler direk gelir seni bulur.

Son düzenleme:
Seni böyle bir cevap yazmaktan daha zeki düsünürdüm Ali, hele hele bir gurbetciye bunu söylemek daha da gariptir. Bizim dedelerimiz, babalarimizin burayi gelme yegane sebebi, is olanaklaridir. Gelir 10 sene calisir, sonra memlekette köseyi döneriz diye geldik buralara.
Almanya´dan Türkiye´ye gurbetci akademisyenler son yillarda büyük bir akimin basladigini da ifade etmek lazim. Orada yine mesele is olanaklaridir, diplomalarini Almanya´dan aldiysan, sana Türkiye´de kapilar agzina kadar aciliyor ve daha iyi is olanaklari bulabiliyorsun.

Ben gercekler üzerine tartisirim Alicim, sen galiba Hagi´nin Ispanya´da nasil bir itibar biraktigini hic arastirmadin. Hagi´de karakter sorunlari, ve yasi geregi yapilmis bir transferdir. Hagi, Popescu, Sneijder, Drogba, konuyu Anelka, Carlos, Quaresma, Carew diye de acabiliriz mesela. Bu oyunculari kariyerin zirvesinde alamazdin zaten.

Juventus 2 Milyon brut, sen Drogba´ya 4 Milyon yillik net, arti 4 Milyon eline para teklif etmissin. Bu adam heralde askindan, tutustugu icin gelmedi.

Orda yetsimis genc jenerasyona bir sor bakalim, Turkiye'den gitmis dedeleri gibi mi dusunuyorlar. Bu futbolcular da onlar gibi Turkiye'dekinden bambaska bir kulturde buyumus adamlar. Ayrica o geri doneriz diye gidenlerin kacta kacinin dondugu malum.

Hagi, Sneijder, Drogba, Popescu ayarinda sadece R.Carlos var o yazdiklarin icinde. O da papaz oldu baskaniyla zaten kelepceler yuzunden. Carew, Anelka, Quaresma ile cok alakasiz transferler hem vizyon hem de verdikleri katki acisindan. Iyi oyuncu getiriyorsan yuksek maas vereceksin tabii ki, ama hersey para degildir. Melo transferi bile ne kadar cetrefilliydi, sor anlatsin hayrani oldugun Albayrak.

Sen benim yazdiklarima sasirmissin, senin yazdiklarin beni hic sasirtmiyor maalesef, ama her baslikta ayni zirvalarini gormekten biktim acikcasi.

Ne quereşması yha

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Orda yetsimis genc jenerasyona bir sor bakalim, Turkiye'den gitmis dedeleri gibi mi dusunuyorlar. Bu futbolcular da onlar gibi Turkiye'dekinden bambaska bir kulturde buyumus adamlar. Ayrica o geri doneriz diye gidenlerin kacta kacinin dondugu malum.

Hagi, Sneijder, Drogba, Popescu ayarinda sadece R.Carlos var o yazdiklarin icinde. O da papaz oldu baskaniyla zaten kelepceler yuzunden. Carew, Anelka, Quaresma ile cok alakasiz transferler hem vizyon hem de verdikleri katki acisindan. Iyi oyuncu getiriyorsan yuksek maas vereceksin tabii ki, ama hersey para degildir. Melo transferi bile ne kadar cetrefilliydi, sor anlatsin hayrani oldugun Albayrak.

Sen benim yazdiklarima sasirmissin ama senin yazdiklarin beni hic sasirtmiyor maalesef, ama her baslikta ayni zirvalarini gormekten biktim acikcasi.

He, Alman´lar zaten akademisyen gurbetcileri ülkede tutmak adina, bosuna sosyal calismalar yürütüyorlar. Senin sorunun, dogru düzgün hakim olmadigin konular ile ilgili yorum yapmaktir. Diger arastirmalari da yüklerim istersen, almanlarin cahillerin kalip, egitimli insanlarin gitmesinden ne derecede rahatsiz oldugunu gösteren.

10933947_876484525729235_5427022922820332755_n.jpg

Özellik ile Guti ve Anelka´nin kariyerini biraz daha fazla arastirmani tavsiye ederim. Mesele sadece kariyer de degil, senin o futbolculari kariyerlerinin hangi acisinda getirmen, ama onu dahi anliyamadin, yada anlamamak icin diretiyorsun. Kariyerinin zirvesinde olan hic bir oyuncu, Türkiye´de oynamak icin sicak bakmaz. Sen Türkiye´de hangi takima gidersin git, senin seviyeni zaten asagi cekiyor.
Bu yüzden Türkiye´ye avrupada kariyer olarak zirve yapmis hic bir oyuncu gelmez. Bir yada iki sene performans olarak düserse, senin yildiz bir oyuncuyu, iyi bir paraya getirme, ihtimalin dogar.

Türkiye´ye bu formülün disinda gelmis tek oyuncu Mario Jardel´dir.

Bu yüzden, bu tip oyuncularin menejerleri zaten bu dönemlerde türkiye´de pervane gibi dönerler.

Son düzenleme:
Oyle bir tecrubeden sonra Turkiye gibi bir ulkeye getirmek daha zordur Drogba'yi.

1.5 sene icin adam 12 Milyon avro katti cebine net olarak. Yasanan tatsizliklari unutmak adina, bence güzel bir arguman. Juevntus´a gitse cebine katacagi para belki 3-4 Milyon avro.

Özellik ile Guti ve Anelka´nin kariyerini biraz daha fazla arastirmani tavsiye ederim. Mesele sadece kariyer de degil, senin o futbolculari kariyerlerinin hangi acisinda getirmen, ama onu dahi anliyamadin, yada anlamamak icin diretiyorsun. Kariyerinin zirvesinde olan hic bir oyuncu, Türkiye´de oynamak icin sicak bakmaz. Sen Türkiye´de hangi takima gidersin git, senin seviyeni zaten asagi cekiyor.
Bu yüzden Türkiye´ye avrupada kariyer olarak zirve yapmis hic bir oyuncu gelmez. Bir yada iki sene performans olarak düserse, senin yildiz bir oyuncuyu, iyi bir paraya getirme, ihtimalin dogar.

Türkiye´ye bu formülün disinda gelmis tek oyuncu Mario Jardel´dir.

Bu yüzden, bu tip oyuncularin menejerleri zaten bu dönemlerde türkiye´de pervane gibi dönerler.

O verdigin rakamlar benim icin hicbir sey ifade etmiyor acikcasi. Benim de var cevremde ulkemizde muslumanligi tam yasariz en azindan diye donen bir suru tip. Futbolcularla kel alaka yani verdigin sayilar. Bu forumda yazilan bu ulkeden gitme vakti geldi diye yazanlarin mesajlarini bir oku bakalim. Cevrende Alman kulturunu benimsemis genclere sor Turkiye'de yasamak isterler mi.

Sneijder'in Fenerbahce'yi duyunca gulmesinin sebebi de zaten az para vermeleriydi. Tek kriter para cunku, para verdin mi geliyorlar ya.

Diger konu da gelen adamlarin kalitesi ve verdikleri katkilar. Sneijder, Hagi gibi oyunculari para verip getiren yoneticileri tabii ki taraftar sever. Parayi dogru kullanmislar demek ki. Hep bahsettigin Quaresma, Anelka, Guti transferleriyle her yonden kel alaka yani.

Yine lafi alakasiz yerlere cekip Ahmet Cakarcilik oynayacaksin kendi capinda biliyorum. Umarim verdigim ornekler yeterlidir ve Demiroren de Quaresma'yi almisti diyerek kendini komik duruma dusurmekten vazgecersin bu ve diger basliklarda.

O verdigin rakamlar benim icin hicbir sey ifade etmiyor acikcasi. Benim de var cevremde ulkemizde muslumanligi tam yasariz en azindan diye donen bir suru tip. Futbolcularla kel alaka yani verdigin sayilar. Bu forumda yazilan bu ulkeden gitme vakti geldi diye yazanlarin mesajlarini bir oku bakalim. Cevrende Alman kulturunu benimsemis genclere sor Turkiye'de yasamak isterler mi.

Sneijder'in Fenerbahce'yi duyunca gulmesinin sebebi de zaten az para vermeleriydi. Tek kriter para cunku, para verdin mi geliyorlar ya.

Diger konu da gelen adamlarin kalitesi ve verdikleri katkilar. Sneijder, Hagi gibi oyunculari para verip getiren yoneticileri tabii ki taraftar sever. Parayi dogru kullanmislar demek ki. Hep bahsettigin Quaresma, Anelka, Guti transferleriyle her yonden kel alaka yani.

Yine lafi alakasiz yerlere cekip Ahmet Cakarcilik oynayacaksin kendi capinda biliyorum. Umarim verdigim ornekler yeterlidir ve Demiroren de Quaresma'yi almisti diyerek kendini komik duruma dusurmekten vazgecersin bu ve diger basliklarda.

Guti dedigimiz Adam Real Madrid efsanesi, Anelka dedigimiz oyuncu Ronaldo ve Bale ile dünya futbol tarihinde en yüksek bonservisi genere etmis oyuncu. Quaresma dedigimiz adam Ronaldo ile yillarca kiyaslanilmis, genc yaslarda avrupanin en iyi kanat oyunclardan bir tanesi olarak lanse edilmis oyuncu. Tabi, Q7 gelseydi, elinin tersi ile iterdi taraftar. Deron Williams ve Allen Iverson zaten esantiyondu. :) Yildiz futbolcu/Oyuncu getirmek icin, özel ikna kabiliyetlerine sahip olman lazim.

TASD arstirmasina göre Almanya´da gurbetci akademisyenlerin %40´i Türkiye´ye dönmek istiyor. 2005 yilindan beri Almanya´dan, Türkiye´ye her sene daha fazla insan göc ediyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Almanya´da alman akademisyenlerin issizlik orani 3%, Gurbetci akademisyenlerin issizlik orani 13%, bu yüzden mantikli düsünüp cok daha iyi bir is sahibi olabilecekleri, Türkiye´ye dönüyorlar. Türkiye yoksul insanlar icin bir izdirap olabilir, ancak iyi para kazanan insanlari icin cennetdir.

Son düzenleme:
Yok Adem objektif informasyon kullanmak yasak, sen çevrene sormalisin :asd22:

Ayrıca normal kişi ile bir profesyonel futbolcuyu kiyaslamak da neyin nesi. Profesyonel futbolcuların başka ülkelerde futbol oynamalari gayet normal görülüyor. Normal kişi ise genelde yaşadığı ülke de, profesyonel futbolcudan çok daha para kazandığı işi yapıyor

Juventus bizden daha fazla para verseydi, Drogba şimdi Italyada oynamış olacakti

Guti dedigimiz Adam Real Madrid efsanesi, Anelka dedigimiz oyuncu Ronaldo ve Bale ile dünya futbol tarihinde en yüksek bonservisi genere etmis oyuncu. Quaresma dedigimiz adam Ronaldo ile yillarca kiyaslanilmis, genc yaslarda avrupanin en iyi kanat oyunclardan bir tanesi olarak lanse edilmis oyuncu. Tabi, Q7 gelseydi, elinin tersi ile iterdi taraftar. Deron Williams ve Allen Iverson zaten esantiyondu. :) Yildiz futbolcu/Oyuncu getirmek icin, özel ikna kabiliyetlerine sahip olman lazim.

TASD arstirmasina göre Almanya´da gurbetci akademisyenlerin %40´i Türkiye´ye dönmek istiyor. 2005 yilindan beri Almanya´dan, Türkiye´ye her sene daha fazla insan göc ediyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Almanya´da alman akademisyenlerin issizlik orani 3%, Gurbetci akademisyenlerin issizlik orani 13%, bu yüzden mantikli düsünüp cok daha iyi bir is sahibi olabilecekleri, Türkiye´ye dönüyorlar. Türkiye yoksul insanlar icin bir izdirap olabilir, ancak iyi para kazanan insanlari icin cennetdir.

Guti real Efsanesi evet, ama hic bir Zidane kadar, Figo kadar ihtiyac görülmedi. Hep o starlarin arkasindaki gölge olarak kaldi.
Anelka yetenkdi, ama isteyen seviye ye hic gelemedi, yoksa Real salak miydi o genc yasta onu bir sezon icinde PSG ye satti. Ayni sey Quaresma icin de gecerli, Barcelona da bi türlü isteyenen seviye ye gelmedi, Porto da iyi isler cikardi, ve Intere gitti ve yine rezil oldu. Yani Wesley gibi kariyeri hep yükseklerde gecmedi bi oyuncularin. Bir tek alt yapidan geldigi icin Guti Real Madrid den geldi. Üstellik bizim gibi yaptigimiz bir cok yanlisin, herkes yapti, bazi oyuncular tek para ve party icin geliyorlar, bazilari ise futbola saygi duyup gelip isler cikariyorlar, Wesley gibi.

Quaresmayi yıllarca istediler durdular, adam gelmeye yanaşmadı bile. Ne zaman bi baltaya sap olamayacağını anladı, o zaman geldi. Ronaldo'yla kiyaslaniyormus. Bu mu kıstas?

iN5i

Guti real Efsanesi evet, ama hic bir Zidane kadar, Figo kadar ihtiyac görülmedi. Hep o starlarin arkasindaki gölge olarak kaldi.
Anelka yetenkdi, ama isteyen seviye ye hic gelemedi, yoksa Real salak miydi o genc yasta onu bir sezon icinde PSG ye satti. Ayni sey Quaresma icin de gecerli, Barcelona da bi türlü isteyenen seviye ye gelmedi, Porto da iyi isler cikardi, ve Intere gitti ve yine rezil oldu. Yani Wesley gibi kariyeri hep yükseklerde gecmedi bi oyuncularin. Bir tek alt yapidan geldigi icin Guti Real Madrid den geldi. Üstellik bizim gibi yaptigimiz bir cok yanlisin, herkes yapti, bazi oyuncular tek para ve party icin geliyorlar, bazilari ise futbola saygi duyup gelip isler cikariyorlar, Wesley gibi.

Real Madrid ve Barcelona´da futbol oynamak cok degisik bir seviyedir. Sen Hagi´nin oaralarda banko mu oynadigini zannediyorsun ? Quaresma´nin karakter sorunlari var, ancak yetenkleri üst düzeydir. Benim Q7 ile alakali dedigim konuyu anliyamiyorsunuz, Porto dönemlerinde avrupanin en iyi kanatlari arasinda geciyordu. Q7´nin popularitesi, kariyerinden cok daha yüksek olmustur... Eger cocuklar sokakta Rabono, ve Trivela deniyorsa, bunlar dünya futboluna Q7 tarafindan sevdirilmis ve populär edilmistir. Potansiyalinin cok altinda kaldi, ancak teknik kapasitesi yüksek olan kanatlarin tartisildi bir alanda, bu adamin ismi herzaman gecer...
Anelka´da yeteneklerinin cok altinda kaldi, ama yillarca avrupanin en gözde forvetlerinden biri oldu. Adam icin kariyerinde 130 milyon avro bosuna ödenmemis.

Benim dedigim konu, zaten cok baska yerlere cekildi. Bu tip oyunculardan, kadronu kurarsin basarili olunmaz deniliyordum. Akilli bir transfer politikasi degil. Yoksa bir, iki tane alinmasina karsi degilim.

özer hurmacı'ya anqaralı messi diyorlardı alırsak büyük iş başarmış oluruz bence.

Quaresmayi yıllarca istediler durdular, adam gelmeye yanaşmadı bile. Ne zaman bi baltaya sap olamayacağını anladı, o zaman geldi. Ronaldo'yla kiyaslaniyormus. Bu mu kıstas?
iN5i

Yanasmaz, cünkü hedefleri büyük ve talipleri coktu. Benim aslinda dedigim bu zaten, alabilme sansin yok nerdeyse zirvede bu oyunculari. Öyle bir oyuncuyu, zirvede getirmek transfer basarisidir, bana göre. Yoksa iyi günleri geride kalmis oyuncular bosa düsünce, zaten menejerleri pervana dönüyor Türkiye´de.

Q7 halen Porto´dan gayet iyi bir performans cikariyor bu aralar, yillarca bos bos gezinmesine ragmen. Q7 BJK´ye gelmek yerine, pastirma gibi Porto´ya gidip, yeniden yildizini parlatabilirdi. Ancak orada net kazanacagi para 800 Bin avro net. Türkiye´de alacagi para 4 Milyon avro net, arti bol bol bonuslar... Oradan bile yine bir arabistan yapip, cepleri doldurdu, simdi 30 yasinda yeniden kariyerini toparlamaya calisiyor, ve dünyanin en iyi takimlarinin birinde ilk 11 oynuyor.

Q7 adam akilli bir kadro planlamasi dahilinde, ve iyi bir bir teknik adam ile calissaydi, bir cok sey farkli olurdu Türkiye´de. BJK o sene üst düzey kaliteli, ancak kazanmaya takati olmayan bir takim kurmustu.

Son düzenleme:
Ya siz adamları kişisel olarak tanımadan etmeden hiç alakanız yokken nasıl parayı ver gelsin diyorsunuz valla komik. Sanki robot bunlar klonlanmış yabancılar diye bi ırk var hepsinin beyin yapısı aynı ya:D He Sneijder reklamlar- sponsorlar falan derken Amerika'ya gitse Katar'a gitse bizde kazandığının 2 katını kazanmaz mı zaten? Para etkendir ama parayı ver gelsin diye bişey yok. Sneijder'in fener lafını duyunca ya onlar kim omg tarzı gülmesi güzel örnek bence. Kü7 gibi hayatında Porto harici hiçbir takımda başarılı olmamış adamı örnek göstermekte tam olmuş.

Tartistigimiz olaya bak, Q7 ozamanlar BJK´ye degil, GS´ye gelse Havalimanini yikacak insanlarin taviri beni icten eglendirmektedir aslinda. Türkiye´de futbol taraftarinin genel olarak, bir birinden ne kadar farksiz oldugunu, bir kere daha gün yüzüne cikariyor.

Bireysel yetenek olarak Q7 Türkiye´ye de futbol oynamis en iyi 5 oyuncudan bir tanesidir. Q7 kariyeri boyunca kendini dissiplin edememis, ve bireysel futboldan gittikce uzaklasan moderen futbola ayak uyduramamistir. Q7 2000´ler degilde, fizik seviyesinin düsük oldugu 1990´lerde yada 80´lerde baslasaydi futbol hayatina, o bireysel futbola dayali sistemde kariyer olarakta dünyada en iyileri arasinda yerini bulurdu.

Q7 kariyerinin son 6 senesinde yatmasina ragmen, su an 31 yasinda Türkiye´den kat ve kat daha iyi bir ligde, ve Galatasaray´dan 2,3 gömlek üstün olan bir takimda ilk 11 oynamaktadir.

https://www.youtube.com/watch?v=eezQXBbcBLI

Q7 ronaldodan daha yeteneklidir bu net birsry ama dengesiz ve beyinsiz olmasi o nu herseyden Mal etti

Real Madrid ve Barcelona´da futbol oynamak cok degisik bir seviyedir. Sen Hagi´nin oaralarda banko mu oynadigini zannediyorsun ? Quaresma´nin karakter sorunlari var, ancak yetenkleri üst düzeydir. Benim Q7 ile alakali dedigim konuyu anliyamiyorsunuz, Porto dönemlerinde avrupanin en iyi kanatlari arasinda geciyordu. Q7´nin popularitesi, kariyerinden cok daha yüksek olmustur... Eger cocuklar sokakta Rabono, ve Trivela deniyorsa, bunlar dünya futboluna Q7 tarafindan sevdirilmis ve populär edilmistir. Potansiyalinin cok altinda kaldi, ancak teknik kapasitesi yüksek olan kanatlarin tartisildi bir alanda, bu adamin ismi herzaman gecer...
Anelka´da yeteneklerinin cok altinda kaldi, ama yillarca avrupanin en gözde forvetlerinden biri oldu. Adam icin kariyerinde 130 milyon avro bosuna ödenmemis.

Benim dedigim konu, zaten cok baska yerlere cekildi. Bu tip oyunculardan, kadronu kurarsin basarili olunmaz deniliyordum. Akilli bir transfer politikasi degil. Yoksa bir, iki tane alinmasina karsi degilim.

Tamam da Barcelona da ancak bir sezon kalmis, ve hemen geri satilmis. Avrupa nin Kanat sayili oyuncu diyorsun da, kimse bu adama yanasmiyordu, herkes Porto yu sömürüyordu, ama buna kimse yanasmadi bi tek Mourinho oda pisman oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt