ünal aysalın medya ve iktidar tarafından gönderildiği gerçeği

Son kez yazacağım.Hem sıkıldım hem de kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz.
Aysalı eleştirenler bence komik duruma düşüyor.Bir kere her başarı ama her başarı ekip işidir.UEFA kupasını sadece Terim değil,Terim+Futbolcular+Yönetim üçlüsünün eşit başarısıdır.Aynı şekilde 2002-2003 ve 2003-2004 başarısızlığı da sadece Terimin değil herkesindi.Yönetimin etkisi az olur diyenler var.Onlara basit bir örnek vereyim.Terimin ilk sezonunda Sami Yende şikecilere 4-0 yenildiğimizde Terimin arkasında kim durdu?Aynı Terim Milandan 7-8 haftada kovulmadı mı?Milanın yaptığını Faruk Süren yönetimi de yapsaydı bugün tarih nasıl değişirdi?Yönetim-Hoca-Futbolcular uyum içerisinde değilse hiçbir başarı gelmez.
Faruk süren efsanedir dyen adamlara bizi borç içinde bıraktı desek "ama o kadar başarı ve kupa kazandırdı" derler.Konu aysala gelince "kulübü batıırdı bitirdi".Aysal zamanında alınan kupalar-şampiyonluklar gazozuna mıydı?
AYsal Polattan aldığı borcu azaltamamış da Polat zamanında 320-340 milyon dolar borç yapılmış da ortada ne vardı?Futbolda-Basketbolda ne başarısı vardı?Futbolcuların değeri ne kadardı?Aysal da 320-340 milyon dolar borçla bıraktı ama hem futbol hem de basketboldaki başarıları ortada.
Aysal hatalı mıdır?Son bir yılı hatasızdı diyen çarpılır zaten.
Terim hatalı mıdır?Benim futbol anlayışıma göre aldırttığı adamlar çoğunlukla hatalıdır ve Elmander-Necati ikilisinden Burak-Umut ikilisine dönmek tümüyle faciaydı.Birisi everest ise diğeri çukurovadır.Futbol yapıları olarak tamamen zıt ikili.
Aysal kaçtı mı?Bilmiyorum belki kaçtı belki kaçmadı.Kaçtı diye eleştirecekseniz Terimin de 2004 yılında kaçtığını kabul etmek zorunda kalacaksınız :) Yani bir adamı eleştirip diğer adamı övecekken hiçç olmazsa tutarlı olun.Veya adam gibi Terim bu kulübü batırsa da bitirse de o bizim ölümsüz imparatorumuz diye yazın da kimlerle tartıştığımızı bilelim :)
İşin özeti,herkes hata yapabilir ama bu onları afaroz edeceğimiz anlamına gelmemeli.

Faruk Süren döneminde futbolcular kac kere boykot etti idmani ? Fatih Terim ve isimleri bende sakli bir kac kisi kisitli imkanlarina ragmen yardimci oldular. Ancak Cem Uzan´in maddi olarak yaptigi yardimlari olmasaydi, bizdeki sistem zamaninda cökmeye mahkumdu, cünkü diger yardimlar bir damla su gibi kaliyordu yaninda. Galatasaray Alp Yalman döneminden beri kötü ve sorumsuzca yönetiliyor, bu maalesef bir gercek. Ve günahim kadar sevmem Cem renktasimizi.

Faruk Süren bu kulübü en büyük zarara sokmus Baskan´dir. Bunu her seferinde yaziyorum, cünkü adamin AIG projesi bize sirketleri birlestirmek icin kullandigimiz Kredi dahil toplam 300-400 Milyon dolar civari bir batakliga sokmustur... Adnan Polat ve Özhan Canaydin kulübü maddi olarak daha bile kötü yönettiler... Ancak Canaydin ve Polat´in diger yönetimlere büyük hizmet verecek iki tane projeleri vardir. Bir tanesi TTA Stadi, digeri de sirketlerin birlesmesi. Bunu yapmak icin Polat 100 Milyon dolarlik kredi cekti, ancak yapmasaydi her sene 25 Milyon dolar yemege devam edecekti o kanser hücresi. Yani gelecek 20 senede kulüp 500 Milyon dolarlik bir zarardan kurtulmus oldu.

-----------------------------------------------------------------------

Bak güzel kardesim benim demek istedigim bu... Türkiye´de ön planda durup, sahneyi isgal etmeye calisan yöneticilerden cok cekiyor. Bak, ara, tapelerde oku Lütfü Aribogan eski basketbolcu iken, neden futbolda görev yaptigini görürsün. Mesele reklam yapmak, ve ön planda durmak. Elinde sampanya kadahleri ile yildiz futbolcular ile poz vermek cogunun hedefi.
Ben o yüzden genel olarak Yöneticiler arka plana, ve futbolcular ve teknik adamlari ön planda görmek istiyorum. Cünkü sahne onlarindir, ben bu futbolu bu insanlar icin istiyorum. Sportif Direktör ve Manager de olabilir tabiki, ama is adamlarini sevmek ve yüceltmek icin izlemiyorum ben bu sporu... Ben bu felsefe ile bakarken konuya, daha nerdeyse hic bir Galatasaray taraftari Aysal diye bir isimin oldugunu dahi bilmiyordu. Sike süreci boyunda da, Aziz Yildirim´i koruyan Fenerliler ile uzun uzun tartistigimda hep bunlari savundum.

Tabiki, yöneticilerin de bir katkisi var, ama bu bana göre minimum seviyede. Ve sonuc olarak Teknik Ekip ve Sporcularin da mali konularda katkisi olabiliyor. Sen sportif olarak ne kadar basarili olursan, maddi anlamda kulübü yönetmek adina okadar önünü acarsin yönetimin... Yani bunun hesabini yapmak sacma bana göre. En mantiklisi bu konuya bölüm bölüm bakmaktir...

A: Spor adaminin temel görevi sportif bölümdür, ve orada basari ve basarisizlik temel olarak ona ayittir.
B: Yönetici temel olarak kulübün mali kismi ile degerlendirilir, mali olarak kulübe kattigi deger temel olarak onun basarisidir.

Tabiki burada iki yapinin da bir birine destek olma, ve uyumlu bir sekilde calismasi yatiyor.

---------------------------------------

Su konuda ben zaten sana hak veriyorum. Bu konulari benim gibi degerlendiren taraftar sayisi belki 10% seviyesindedir. Geri kalan taraftar genel olarak sportif basarilarda büyük bir pay bicerler yöneticilere. Bu prensiplere göre Aysal´a kacti ve basarisiz demek de yanlis. Ama bu sadece taraftarin ne kadar anlik yasadigini ve vefa duygusunun ne kadar önemsiz oldugunu ortaya seriyor.

Ünal Aysal görevini yapti, ve sonlandirdi. Benim kizdigim tek nokta bunu sezon ortasinda yapmasi, ve iki kere üst üste kulübü bir krize sokmasidir sezon baslarinda. Hemde hic degilse sportif olarak iyi giderken yapti bunu. Terim kalsaydi ne olurdu kimse bilemez, ama bunu yasamamis olmamiz bile büyük bir eksikliktir. Aceba nereye kadar giderdik diye düsünürüm hep. Bu konuda Terim´de sucludur, cünkü gercekten zor bir insan ayni Ergin hoca gibi. Bunu zaten herzaman biliyorduk.

- Fatih Terim ile Körpüye ihtiyacim yok diyip Albayrak ve Dürüstü göndermesi...
- 2 ay sonra kominikasyon sorunlarini öne sürüp Terim´i göndermesi...

Bütün senaryolari, düsünceleri birakalim. Bu hic birsey yoksa bile bir yöneticilik zaafiyetidir...

Aysal´a baskanlik yaptigi icin muhtesem bir saygi duyarim. Ve kara propaganda yapma pesinde olsam, emin ol ki her hafta eski bir aciklamasini cimbizlayip burada piyasaya sürüp, karakteri ile ilgili atip tuardim. Ama bunu kendime yakistiramam, sonucta herkesin kendine göre bir yönetim tarzi vardir.

Son düzenleme:
Doğrudur gerçektir lakin bir diğer gerçek ise kulübümüzün içerisindeki irlandalılardır... Bu bir kısım irlandalı, kongre ve divan üyeleri arasında kol gezmektedir.

sonrasında yapılan karalamalar da bilinçlidir. aysalın tek hatası italyanları başına bela etmesiydi. vizyon ve yönetim muazzamdı ama kulüpte futboldan anlayan bi yönetici yoktu.

Geri
Üst Alt