Usta Scout Adnan Bilgi

evet geldim arkadaşlar :) kerim herneysen öncelikle komik bir arkadaşsın şayet işine gelen parçaları alıntılayıp uzun bir konuyu işine geldiği gibi lanse etmeyi başarıyorsun ...

bana gelince arkadaşlar bu renktaşımız bu kadar uğraşmış zahmet etmiş 29 yaşındayım 4 yıldır futboldan uzağiım tek takibim galatasaray tek sevdam da ...

zamanında imscouting adlı bir proje vardı internet tabanlı scout database ve bünyesinde profesyonel kulüplerde bulunan bir site örneğin spartak moskova da bunlardan biridir fakat bugün o proje başka bir şekle dönüştü ben o sıralar imscouting projesinin türkiye ayağına bakıyordum ...

@Kerim ZENGİN arkadaşımızın bahsettiği 40 yaşındaki adamlara gelince avustralyalı grella yerine ortaya atılmış bir fikirdi scouting ile alakası yok zira o zamanlar bedava topçu arıyordu kulüp heryerde bende grella ismine bir tepki olarak ortaya attım ve hayri adlı arkadaşla tatlı bir atışmamız oldu zaten tatilimin sonuydu ve fenerbahçeye küfür ederek ban yedim :)

tabi ki cezam açılmış hatta yıllardır bu forumdayım kimseye saygısızlık etmem göze de batmam bir iddiamda yok @Kerim ZENGİN arkadaşımıza da fikirlerinden dolayı saygı duyuyorum :)

herkesin bir futbol bilgisi ve tarzı vardır bu farklılıklar göstermiştir her zaman nice transfer hataları olur nice isimler ise yıldız adayı iken söner gider belki o zamanlar daha gençtim heyecanla bu işe gönül vermiş biri olarak itici görünmüş olabilirim kimse kusura bakmasın forumdaki sevgi saygı ortamı da bozulmasın

ben bu isim altında paylaşımlarıma devam edeceğim ve tekrar ediyorum 4 yıldır scoutlukla uzaktan yakından alakam yoktur bir eğitimci olarak hayatıma devam ediyorum ve işimide çok seviyorum :) herkese güzel paylaşımlar

Kavga var @Alpay Asma @Osman Uzdu @Muhammed Safa Eker @Vasfi Vural

top.jpg

SONDAKİKA:ADNAN BİLGİ İDDİALARA CEVAP VERDİ !

Ekli dosyayı görüntüle 17142

Emre Utkucan

@EmreUtkucan

Galatasaray SK Head of Scouting & Performance Analysis - Galatasaray SK Scouting ve Performans Analizi Genel Sorumlusu - Lig TV European Football Commentator

Tek tük örnekler renkdaş, dikkat edersen kolay kolay ifşa etmezler yazdım. Herkesin bildiği isimler çok nadirdir, saklı tutulması zorunlu olur genelde. Hem kulüp olarak, bağımsız talent firmaları olarak ayrılır bu kollar falan filan işte.

En az 20 kere ValenciaCF antrenmanlarini izlemye gitmis ,La masia nin Guardiola doneminde 3 kez izlemis,yine valencianin 21 yas alti tum yas gruplarinda antrenmanlarinda bulunmus biri olarak bende mi scout luk yapsam :(

Scout kavrami gelismesini tamamlayammais bir organizma oldugundan , soyle soyleyebilirim ki bir cok klubun parali elamanlarinin takibe aldirdigi liglere gonderdigi adamlara deniyor.

Prof yapanlarda var yok degil.Adamin bari vardi yahu , ama Valencia klubu icin donem donem oyuncu izliyordu , bende o sayede geziyordum yaninda.

Oyuncuyu aldirabilirse primi vardi. yol otel falan masraflari disinda .

Bu is icin egitim alinan bir kurum varmi ki zaten ¿

Tek tük örnekler renkdaş, dikkat edersen kolay kolay ifşa etmezler yazdım. Herkesin bildiği isimler çok nadirdir, saklı tutulması zorunlu olur genelde. Hem kulüp olarak, bağımsız talent firmaları olarak ayrılır bu kollar falan filan işte.

Yok, anladım demeye çalıştığını zaten ya özellikle bizden örnek verdim takıldığım belli olsun diye, o dediğin şekilde de yalnızca profesyonel liglerde olur, biz de hala youtube'dan oyuncu beğenip transfer edenler var.

En az 20 kere ValenciaCF antrenmanlarini izlemye gitmis ,La masia nin Guardiola doneminde 3 kez izlemis,yine valencianin 21 yas alti tum yas gruplarinda antrenmanlarinda bulunmus biri olarak bende mi scout luk yapsam :(

Scout kavrami gelismesini tamamlayammais bir organizma oldugundan , soyle soyleyebilirim ki bir cok klubun parali elamanlarinin takibe aldirdigi liglere gonderdigi adamlara deniyor.

Prof yapanlarda var yok degil.Adamin bari vardi yahu , ama Valencia klubu icin donem donem oyuncu izliyordu , bende o sayede geziyordum yaninda.

Oyuncuyu aldirabilirse primi vardi. yol otel falan masraflari disinda .

Bu is icin egitim alinan bir kurum varmi ki zaten ¿

türkiyede yok fakat tffnin verdiği eğitimlerle kendine bir cv yaratıp ilerlemen muhtemel ... fakat unutmamak lazım bugün türkiyede galatasaray dışında bunu doğru uygulayan kulüp yok fenerbahçe menejerlerle beşiktaş ise daha çok gönüllülük ve önerilerle çalışıyor alt ligleri anlatmaya bile gerek yok ...

emre çok şanslı başkan ünal aysal adnan polattan sonra ki temelleri o zaman atıldı bildiğim kadarıyla bu sisteme inandı ve güvendi bugünse kulüpte profesyonel olarak yer aldılar hem başkanı hem hocaları hemde bu ekibi tebrik etmek lazım

Sevgili @Ozan Puki insanlarin soyisimleriyle dalga gecilmez :) illa geciceksen kendi soyisminle gec ve bu isim soy isim tabikide benim degil fakat cok sevdigim vefat etmis galatasarayli bir abimin ismi soyismi lutfen dikkatli ol ...

@Habib Aslan turkiyeye scoutingi marmara universitesi beden egitimi bolumu ogretim gorevlisi tarkan batgun getirmistir wyscout hala calismalarini devam ettirmektedir kendisi de bilgisayara bagli futbolcu performans analiz uzmanidir ve egitimlerini vermwktedir wyscoutu incelersen gerekli biilgilere ulasirsin :)

Bir arkadasta scoutlar kendilerini ifsa etmez demis bu insanlar ajan mi istihbaratci mi :)) turkiyede calisan yuz tane isim siralarim tabi kimse kendi ismiyle forumda takilmaz

Baska ogrenmeye merakli yada acizane hayatina renk arayan kisiliklerini baskalarini karalamayla olusturmaya calisan bunlardan birisi degilse bile trolluk yapip zeka pariltisi gostermeye calisan arkadasimiz var mi :)))

Musait oldukca cevap yazicam valla bana ayri bir eglence oldu bu durum

Sevgili @Ozan Puki insanlarin soyisimleriyle dalga gecilmez :) illa geciceksen kendi soyisminle gec ve bu isim soy isim tabikide benim degil fakat cok sevdigim vefat etmis galatasarayli bir abimin ismi soyismi lutfen dikkatli ol ...

@Habib Aslan turkiyeye scoutingi marmara universitesi beden egitimi bolumu ogretim gorevlisi tarkan batgun getirmistir wyscout hala calismalarini devam ettirmektedir kendisi de bilgisayara bagli futbolcu performans analiz uzmanidir ve egitimlerini vermwktedir wyscoutu incelersen gerekli biilgilere ulasirsin :)

Bir arkadasta scoutlar kendilerini ifsa etmez demis bu insanlar ajan mi istihbaratci mi :)) turkiyede calisan yuz tane isim siralarim tabi kimse kendi ismiyle forumda takilmaz

ya adamın konusunu bile okumamışsın daha birde cevap veriyorsun adama, ben niye dalga geçicem senle dön bak 1.sayfaya konuyu açan kişi belirtmiş bunu bende sordum durumu işte, ciddiye alma diyede gülücük koydum olur böyle şeyler kafana takma forumda daha aktif görmek istiyoruz sizleri, soyadımla ilgili yaptığın göndermeyide sineye çekiyorum neyse..

Baska ogrenmeye merakli yada acizane hayatina renk arayan kisiliklerini baskalarini karalamayla olusturmaya calisan bunlardan birisi degilse bile trolluk yapip zeka pariltisi gostermeye calisan arkadasimiz var mi :)))

Musait oldukca cevap yazicam valla bana ayri bir eglence oldu bu durum

bizde mahallede fayt kılap yapıyoruz

Kusura bakma oyleyse gulucugu dalga konusu olarak anlamisim guzel mesajin icinde tesekkurler malum suanda tatilde oldugumdan yazmaya vakit bulabiliyorum fakat yil icinde okuyucu olmak daha cok hosuma gidiyor arada maclardan sonra takimi konusuruz belki umarim galatasaray adina guzel bir yil olur

Harcadigin zamana yazik, gerçekten cocukça bir hareket, adam sana ne yapti da 4 sene sonra ona karsi içinde bu kadar kin var.

Edit : Kimseyi korumak gibi bir amacim yok ama bu konuyu da dogru bulmuyorum.

Bu konunun tek iyi tarafı, kendi adıma konuşmam gerekiyorsa, inanç erayın mesajlar atmasıdır :)

Dalgada geçmiyorum kesinlikle.

Geri
Üst Alt