Üyelerimizden eleştriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: What the hell ?

Sıram gelmiş gibi hissediyorum, başlayayım.

Konunun başından sonuna her mesajı okumadım, dürüst davranayım. Sadece konunun ilk mesajını ve arada kendimin de dahil olduğu bölümleri okudum. Genel olarak dem vurulan sorunlar hep benzer tarzda. Az-çok anlayabildiğim ve belki de yönetimde benim defalarca dillendirdiğim, çözüm bulunması gerekiyor dediğim sorunlardır. Dileyen diğer yönetici arkadaşlara sorabilir, çok kavga etmişimdir hepsiyle.:)

Bu kısımları es geçiyorum, özetle kafamda kalan sorunlarla ilgili konuşayım.

1- İlk problem moderasyondaki sıkıntı, sizin baktığınız açıdaki sıkıntı. Moderasyon aslında -aranızda içine girmiş çalışmış kişiler de var- öyle göründüğü kadar kolay bir iş değil. Bütün gün binlerce mesaj yazılıyor ve her bir mesajı okumak zorunda olan bir ekip "moderasyon" dediğimiz kişiler. İşin bu boyutunda baktığınızda her editlenen mesajın hesabını vermek de kolay değil, her kapatılan konunun da. Bu forumda yapılan bir çok edit, uyarı, ceza vb. yaptırımlar, moderasyon bünyesinde çalışan "moderatör" sıfatlı kişilerden bağımsız gerçekleşir. Bu bir hiyerarşik düzen ve bu düzen içersinde moderatörler tamamen işin "işlevsel" kısmını yapmakla yükümlü, karar kısmı daha çok üst yönetime aittir ve bu tip sorunlarda ticket açma talebimiz de sadece üst yönetimin görebildiği bir sistem olmasından kaynaklıdır. Burada moderatörlerin yaşına, siciline, karakterine, kişisel kavgalarına bakılmaz. Burada bakılan şey, moderatörün bize verebileceği hizmetin ölçüsüdür.

Süper moderatör denilen kişiler ise bu moderasyon bünyesinden sizin tabirinizle "çoluk-çocuk" arasından seçilmemeye, üyelerle polemiği olmayan kişilerden seçilmeye özen gösterilir. Gel gelelim burada şikayet edilen şey en ufak küfürün dahi editlenmesi. Olayın özünde bu yani, bu konuda da yaptırımlarımız belli ve bu yaptırımların da bir çoğunda siz memnuniyetsiz kalsanız bile uygulamadığımızda da aynı sizin gibi şikayet edenler var.:)

2- Yönetimden memnun değiliz vb. söylemler de var. Çok despot vs. diye. Kısmen haklı olduğunuz yerler var, hatta bazı konularda tamamiyle haklı olduğunuz yerler var. Bunları tek tek yazmayacağım. İşin özünde yönetimde bulunan bazı isimler bir dönem yönetimden şikayetçi olan kişilerden de oluşuyor. Her fırsatta eleştiren kişilere de şans verdik ve şimdi o kişiler aslında dışarıdan göründüğü gibi olmadığını söyleyenler şu anda.

3- Forumun eskisi gibi olmadığı konusuna katılıyorum. Ben de çok yakınıyorum bu konudan. Bir konuya girerken tıpkı sizler gibi yazasım gelmiyor, bazı mesajları görünce alıntı yapmak bile gelmiyor içimden. Üye artımı konusunda çabamızın olduğu doğru ama bunu biraz bilinçsizce yaptığımız da bir gerçek. Biz de buna önlemler almaya çalışıyoruz, örneğin yeni bir "kayıtlı üyelik" sistemiyle problem çıkarma ihtimali olan yeni üyeleri oraya aktarıp mesajlarını denetlemeden geçirdikten sonra güvenirsek mesaj yazımına imkân veriyoruz. Forumun 2 yıl önce, eylül 2009'da üyesi olmuş biri olarak ve daha öncesini, yani Oğuz Serdar dönemini de bilen biri olarak o dönemde bile daha sıcak ve samimi bir ortam olduğu gerçeğini de kabul ediyorum. Bunda biz de suçlu olduğumuz kadar üyelerin de suçu var, eskiden bir futbolcu yüzünden yapılan tartışmalar konu içinde kalırken son dönemlerde birbirlerine forum içinde "asarım, keserim" ifadeleri kullanmaya başlayanlara kadar geldik. Bunların içinde eski üyeler de var, yeni üyeler de. Tek hata bizde değil yani, eski ortam yok, kabul edilebilir bir şey. Bunu düzeltmek de sizlerin elinde, en az bizim elimizde olduğu kadar.:)

4- Son olarak, benim başıma kakılan, hatta benim başıma kakması gereken en son insan olan Okan'ın yakındığı diğer konu, Mehmet'in üslubu. Mehmet'i uyardım evet ama bunu bu konu içinde yapamazdım. Adam admin ve forumun en yetkilisi, mesaj yazmasını engelleme olanağım dahi yok. Ben burada ona haddini bildirerek sizleri mutlu etmezdim veya memnun bırakmazdım, sadece forumda beraber görev yaptığım, karşılıklı -en kötü ihtimalle forum içinde- konuştuğum adamı bu kadar üyenin içerisinde zor durumda bırakırdım. Daha önce de benzer şeyler yaptı, ben hepsinde msn yoluyla haşladım, isterseniz kendisine sorun sabah ettiğim küfrün haddi hesabı yoktur ona, konuyu kilitledim çünkü onu susturmanın başka yolu da yoktu. Neticede nazım geçer ve geçti de.

Bu konunun ört bas edileceğini söyledi Okan ama ört bas edilecek bir durum yok ortada. Daha önce Caner'in de benzer bir konuda problem olduğunu hatırlıyorum ama onda dahi Caner'e karşı olmadım açık alanda. Açıkçası o da bilir, kendisine hatalı olduğunu söylediğimi ve aynı şeyi kendisi de kabul etmişti. Bu konuların hepsi buraya yansımıyor diye kapatılıyor sanıyor herkes lakin öyle bir durum yok. Mehmet'in daha önce bu tip tavırlar takındığını bildiğim için de defalarca tartışmama rağmen onunla bu tip yönetimsel işlere karışmamasını da söylemişimdir.

Neticede, bunun tamamını kaçınız okudu bilmiyorum, hepinizin sorunuyla ilgilenmeye de hazırım, en azından okulum başlayana kadar 1 ayım var, bir ay içinde herkesle tek tek ilgilenebilecek vaktim var, bu işi de kimseye bırakma niyetim yok, kararlıyım bu sefer her şeyle ilgilenen tek kişi olmaya çalışacağım ve iki taraf arasında arayı bulmayı umuyorum. 1 ay içinde umarım bütün sıkıntılarınızı çözeriz, çözemediklerimizde anlayış da bekleriz ama. Sizden ricam da şikayetçi olduğunuz ne kadar çok şey varsa bana özelden de iletebilecek rahatlıkta olmanız. Her attığınız PM'e cevap verileceğinden emin olabilirsiniz. Burada başka bir yönetici size (örnek olarak Mehmet üslubuyla cevap vermiyorsa) siz de karşı tarafa ağır bir üslup kullanmayın lütfen. Her yapılan şeyden şikayet etmeye başladığınızın farkında değilsiniz ve bu en çok bizim (özelde benim) sinirlerimizi yıpratıyor. Çünkü bu sorunlarınzın ve sıkıntılarınızın yanında bize derdiyle, şikayetiyle gelen tam 10 bin üye var ve biz bir tek size çalışan bir yönetim değiliz. Yardımcı olmaya çalışırsanız biz size daha çok yardımcı oluruz.

Sonuç olarak istediğim tek şey var, bu konu kapanmayacak, yönetici arkadaşları da uyaracağım tartışmadan uzak kalacaklar ve siz ister kendi aranızda tartışarak isterseniz de kimseye cevap vermeden aklınıza geldikçe yazarak sıkıntılarınızı dile getirin, ben de bunlara çözüm bulmaya çalışayım.

Son ricam da birbirinize laf sokma, alay etme gibi davranışlardan vazgeçin, bu tip şeyler olduğu sürece yapanı konudan atacağım, açık ve net.:)

Hala tartışıyor musunuz yahu? Sertaç bugün ki tavrıyla gösterdi ki değişen hiçbir şey yok, asla da olmayacak. Dediğimi anlayan olmadı çünkü.

Boşa yazmışım, onu anladım, sağol.

O zaman bu konuda bende yorum yapayım.Bu forumu çok seviyorum ama bazı eksiklikleri olduğu yadsınamaz.Kurallar olması gerekenden çok katı bence.Sonuçta burası keyifli vakit geçirmek için girilen bir yer.Bir forum için fazla düzenli

Ama benim asıl şikayetçi olduğum şey en ufak bir tartışmada bile konunun kapatılması.O kişileri bırakın belki onlar 2 gün tartışacaklar ama sonunda uzlaşacaklar.Olay hakaret ve küfür boyutundaysa o zaman tabii gereken yapılsın ama konu kapatılmasın.Bir konuda 100 kişi tartışıyor.98 kişi küfre başvurduğubu varsayalım.Konunun kilitlenmesi düzgünce tartışan o kalan 2 kişiye saygısızlıık bence.98 kişiyi konudan uzaklaştırın,sakinleştirin ama konu kilitlenmesin.Ne zaman hararetli bir tartışma olsa buna hazır değiliz diyerek konu kilitleniyor.Belki doğru tartışmayı bu yollardan geçerek öğreneceğiz

Forumdan yönetici manzaraları;

Gökhan orada yanlış anlaşılmış, niyeti anladığın gibi değil yani. Gurbetçi olduğu için ifade etmekte zorlanıyor kendini, tek y.rrağı olan erkek o değil, gören de sanar hiç böyle geyikleri yapmıyorsun.

Te Allah'ım, git işine ya, senle uğraşamam ben, bana ADAM gibi eleştiri yapacaksan gel, çoluk çocuk gibi caps'ler alıp triplere girme.

Forumdan yönetici manzaraları;

Aninda sana özel mesajla hangi resmi istedigimi gönderdim, ona cevap yazmadan gelip buraya elestiri yapmissin.

4e8bb165.jpg

Index icin yapilan bi resim demeyi unutmusum ama anlasilacagini düsündüm. Bi anlik dikkatsizligime gelmis.

Bu kadar fesat olmaya gerek yok.

Gidin DH forumda yapsanıza şu yaptığınızı. Hadi caps de alın bekliyorum akşama kadar yapın.

Gidin DH forumda yönetimden memnun değiliz diye veya What the hell ? diye bir başlık açın ne oluyor 15 saniye içinde görün. Kalmadı böyle devam edin, yönetime çoluk çocuk diyin, üstüne twitter üzerinden bazılarınız hakaret etsin ne oluyor bakalım.

Türkiye'nin en büyük forumlarından birinden bahsediyorum, hadi bi gidin, burada yaptığınız isyanı orada deneyin, GSC mi katı, yoksa sizde mi sorun var görün. Lütfen rica ediyorum.

Kişisel sorunlarınız GSC'ye yıkmaya çalışıyorsunuz. Korkmayın hangi mod-smod-admine gıcığınız varsa onu söyleyin, forum kurallarını bahane etmeyin lütfen. Şuana kadar bu yüzden kimse ceza almadı, farkındaysanız.

Gidin DH forumda yapsanıza şu yaptığınızı. Hadi caps de alın bekliyorum akşama kadar yapın.

Gidin DH forumda yönetimden memnun değiliz diye veya What the hell ? diye bir başlık açın ne oluyor 15 saniye içinde görün. Kalmadı böyle devam edin, yönetime çoluk çocuk diyin, üstüne twitter üzerinden bazılarınız hakaret etsin ne oluyor bakalım.

Türkiye'nin en büyük forumlarından birinden bahsediyorum, hadi bi gidin, burada yaptığınız isyanı orada deneyin, GSC mi katı, yoksa sizde mi sorun var görün. Lütfen rica ediyorum.

Kişisel sorunlarınız GSC'ye yıkmaya çalışıyorsunuz. Korkmayın hangi mod-smod-admine gıcığınız varsa onu söyleyin, forum kurallarını bahane etmeyin lütfen. Şuana kadar bu yüzden kimse ceza almadı, farkındaysanız.

Sorun sadece gıcık olsa, çekinmem söylerim zaten. Kimseden korkacak da değilim. Yapabileceği max. şey beni forumdan atmak olur ki forum olmadan da yaşamıma bir türlü devam ederim ben. Herkes eder gerçi. He illa duymak istiyorsan Caner ve Mehmet Yavuz'a gıcık oluyorum açıkcası.

Eski yazdıklarımızı okumadan gelip laf atmayın. O kadar uzun şey yazmışken ve gayet düzgünce yazmışken gelip ''bu forumu ben adam ettim'' diyen yöneticileriniz var, bunu dile getirince suçlu biz oluyoruz.

Ayrıca kişisel sorun? Forumun genel sorunlarını içeren bir başlık açılmış, ''kurallar'' tartışılsın deniyor, hatta gelip yöneticilerden bile kurallar tartışılsın, tek tek masaya yatıralım beraber diyen çıkıyor, konunun tamamını okumadan gelip ahkam kesiyorsunuz.

Olayı bireyselleştiren biz değil, Mehmet Yavuz oldu ilk başta. Gelip Murat ve bana laf atarsa bende devamını getirip, hakkımı ararım. Kusura da bakmayın yani.

Sorun GSC'nin inceliği katılığı değil. Amatörce yönetilmesi. Bence tabi.

Yahu Mehmet Yavuz'u takmazsın sende veya beni takmazsın olur biter. Sen her sana zıt mesaj atan adamı kafana takıp, o siteye küsüyor musun? Verdiğim örneği gidin bir deneyin.

Forum kurallarından kim rahatsız ise, gitsin DH Forum-MaxiCep gibi kalbur üstü forumlarda bu tarz bir konu açıp, yöneticilere hakaret ve baskı yapmaya çalışsın bir deneyin, denemekten zararlı çıkmazsınız.

Kaldı ki burada yönetimden size cevap yazan 5 kişiden 4 tanesi diyor ki, sizinde haklı olduğunuz yerler var. Hatta bunu diyenlerden birisi ''Root Admin'', diğeri ''Admin'' yani en yetkili 2 rütbe.

Eee sen daha gelmiş sorununu anlatırken, ''çoluk çocuk'' :D diye gülerek dalga geçerek, insanların belki de onurunu kırıyorsun. Ha buna ben dahil değilim. Bana istersen en ağır küfürü et burda, zerre umrumda değil. Ama yönetimdeki insanların çalışma zevkini, normal hayata bile yansayabilecek türden canlarını sıktığınız kesin.

Olayın açıklığı da şu bende biliyorum;

Nevizade'de herşeyin editlenmesi veya çok rahat takılamamanız. Ve küfür edip edit yemeniz ve ceza almanız.

Ben bundan 11 ay önce, GSE rütbesindeyken sadece Elisha Cuthberg'in yüz resmini koydum diye rütbem gitti ceza aldım. 1 gün boyunca itiraz ettim, kabul görmedi sustum oturdum. Ne hakaret ettim, ne de uzattım. Yani illa ki eleştirin zaten size kimse, eleştiremezsiniz demiyor.

Ama dikkat çekmek için ilginç isimde başlıklar açmaya veya başlık açmaya hiç gerek yok. Ticket diye bir sistem var, açarsın ve cevabını bekler oradan konuşursun gerekli kişilerle.

Dediğim gibi bu bütün büyük forumlarda böyle. Bizi İngiliz-Alman vs... forumları ilgilendirmiyor. Burası Türkiye ve bu forumda Türkiye kanunlarına bağlı düzende çalışıyor. Örnek vereyim alakalı alakasız; Sen gider İngiliz forumunda Atatürk'e küfür edersin ceza almaz, hatta edit bile yemeyebilirsin ama burada aynısını yaparsan hukuki suça kadar giriyor bu Anayasa diye bir olay var ortada ve tüm internet ortamı da buna dahil.

Dediğim gibi Ticket kullanma alışkanlığını kazanırsanız ortada bir sorun kalmaz, önerinizi yapın öneriniz illa ki değerlendirilir, ''bu ne saçma öneri'' diyen olmaz buna emin olun.

Tekrar örnek vereceğim anlamıyor konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz; DH Forum-MaxiCep bu tarz bir büyük foruma girin, yöneticilere nasıl ulaşıldığına bir bakın.

Raporların bile önemli-acil-önemsiz diye süre tercihleri var. Kaldı ki sen bir Teknosa-Vatan Bilg. tarzında bir şirkete sorun-şikayetin olduğunda adamlar sana 24-48 saat arasında geri dönüş garantisi veriyorken, biz bu kalabalık talebe rağmen en geç 2-3 saat içinde Ticket'lara da cevap verirken bize de haksızlık yapıldığının farkına varın.

Dediğim gibi uzun yazı okumak istemeyenler için özet geçeyim; bir soru-öneri-şikayet vs... herhangi bir aklınızda soru işareti olan konuda Ticket açın ve her cevabı orada alın. Burada yönetimi insanların önüne sunup, aşağıya çekmeye çalışmayın bize birşey olmayacağı gibi, sizin de elinize birşey geçmez.

İhraç yiyip, gizli gizli başka üyelik alan çok üye gördük.

Lütfen artık bu konu uzamasın.

Madem amaç kuralların değiştirilmesi/düzenlenmesi vs,o zaman şahsi olayları deşmeyelim,zamanı değil.

Aklıma gelmişken yazayım dedim:

TÜ forumundaki bazı arkadaşların bazı yorumlarına müdahele etmediğimiz zaman (açık forum içerisinde yazdıkları),diğer üyelerden inanılmaz bir tepki geliyor,Oooooooo adam kayırmada 1 numarasınız,biz olsak 1 ay verirdiniz,nedir bu adam kayırmacılık vs gibisine tonla tepki....

Diyorsunuzya hani bir çok şeyi alttan alın edit vs yapmayın relax olun :) yooo işte öyle değil,sizin kendinizce çok temiz sandığınız bir yoruma müdahale etmediğimiz zaman diğer taraf isyan bayrağını kaldırıyor,müdahale ettiğimizde siz isyan bayrağını kaldırıyorsunuz.

Tabir-i caizse her türlü yönetime dönüyor oklar.Aslında anlatmak istediğinizi çok iyi anlıyor ve destekliyorumda( tamamını değil )

Burdaki kültürel yapıymış vs imiş Allah'ınızı severseniz İngiltere,ABD vs ile kıyaslamayın yahu.

Bize gelen raporları buraya koysam yuh dersiniz.Öyle raporlar geliyor ki tek kelime ile süper bir yorum ama beğenmeyen çıkıyor.Kreş gibi,yok bu bana la dedi,öbürü bana lan dedi,sie,mk,mg, vs...... dedi dedi dedi...Editleyip uyarsan sorun uyarmasan editlemesen ayrı bi sorun.

Ayrıca yönetime nasıl sallarım,nasıl bulaşır ve çamur atarım derdine düşenler var.Komik duruma düşüyorlar.Ergen muhabbeti yapıpta ergen gibi davrananları görünce sadece gülüyorum.

@ Emir

Dostum diğer mesajımda da söyledim sana, sen İngiliz forumu ile kıyaslıyorsun burayı ama iki ülke insanı arasında büyük farklılıklar var. Sana "mal" dedi diye sen bozulmazsın belki ama sırf o laf denildi diye adres verecek tipler var forumda. Abartılı dalga geçme mevzusuna sen alınmazsın, ama buna alınan, takan bir çok insan var. Hep söylüyoruz, bir tarafı mutlu ettiğimizde diğer taraf mutsuz oluyor sürekli. O konuda herkes tarafından kabul görecek ortak bir görüşe varmamız çok zor bu yüzden şu anki sistem iyi bana göre biraz revize edilebilir ama tabii ki.

Yazdıklarında katıldığım yerler de var tabii ki. Mesela yeri gelmişken belirteyim ;

* Yukarıda yazılan maddelerden birisi GSCimbom Yönetim Kurulu’na karşı işlenirse cezanın miktarı 2 katına çıkacaktır."

Şu maddeyi bizim doğru düzgün uyguladığımız yok. En azından kendi açımdan konuşayım yönetim olduğum süreçte, bana karşı yapılan çok şey olmuştur ama kimseyi şikayet etmedim. Bana şunu dedi ceza verin falan da demedim. Demem de. Öyle bir olay gövde gösterisi yapmak olur gibi geliyor çünkü bana ki yönetimdeki bir çok kişi de böyle düşünüyor bu konuda. Yine de o madde kaldırılabilir, sorun değil.

Türkçe'ye gelince, olayı kendi açımda değerlendirirsem, ben Türkçe'nin kurallarına uygun olarak kullanılması taraftarıyım. En azından düzenli yazılsın, çünkü bazen öyle yazılar oluyor ki okumakta zorlanıyorum. Zaten, Türkçe konusundaki cezayı da doğru düzgün uyguladığımız yok, kimseye Türkçe yüzünden ceza verdiğimizi hatırlamıyorum belki 1 kişi falan olmuştur o da gözümden kaçmıştır.

Konu kilitlenmelerine laf edenler olmuş. Örneğin iki kişi tartışıyor, konu neden kilitleniliyor falan deniliyor. Haklısınız, iki kişinin diğer bir çok kişinin rahatını bozmaya hakkı yok. Zaten bu yüzden abartan kişiler konudan uzaklaştırılıyor kısa süreliğine ve daha sonra engelleri açılıyor. Böylece o an için en azından bir çözüm sağlanmış oluyor. Konuyu da artık hakim olamadığımız konularda kilitleme gereği duyuyoruz sadece ki bunun süreci de en fazla 5-10 dakika oluyor.

Fazla zamanım yok, o yüzden her şeye cevap veremeyeceğim ama şunu da belirteyim.

Ceza vermek, mesaj editlemek, konu kilitlemek bizim isteyerek yaptığımız işler değil. Kimse ceza yemesin, hiç mesaj editlenmesin, herkes adam gibi her konuda tartışsın. Bunları ben de isterim ama böyle bir düzenin burada kurulması çok ama çok zor. İnsanlar yeterince duyarlı değiller çünkü, en ufak konularda tartışma çıkarabiliyorlar. Bir denge sağlayabilmek gerçekten güç.

Bu yüzden kendinizi biraz da bizim yerimize koyun, orda olmak inanın daha kolay. Size tam anlamıyla haksızsınız falan da demedim, haklı olduğunuz yönler olduğunu da söyledim, hatasız olamayız çünkü, insanın doğasında olan bir şey bu. Bu yüzden sizden ricam artık yıkıcı eleştirilerdense yapıcı eleştirilerle gelin, bu sözüm kimsenin özeline değil, genele söylüyorum.

Bir de herkesten ricam kimse kimseyi kırmasın, bunu gerektirecek bir durum yok ortada çünkü.

Sorun GSC'nin inceliği katılığı değil. Amatörce yönetilmesi. Bence tabi.

Bu konuda bize profesyonelce yönetilen site örnekleri verebilir misin? Benchmark yapmak istiyorum.

Madem problem tanımı yapabiliyoruz. Yanında ne yapılması gerektiğini de söylersen sevinirim.

Hayri cidden şehit konusunda biri ***ya ibne dedi diye dildolarla mı saldırıyorlar dediysen katıksız su götürmez malın tekisin. Esprinin de bir yeri var, ölümden ciddi şey yok şu Dünya'da, hele şehit konusu hiçbir şekilde dalga geçilmeyecek bir şey.

@ Hayri & Serdar: Amerika'da işler nasıl dönüyor kültür değişimi mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bunda relax olunacak bir şey yok.

Hayri cidden şehit konusunda biri ***ya ibne dedi diye dildolarla mı saldırıyorlar dediysen katıksız su götürmez malın tekisin. Esprinin de bir yeri var, ölümden ciddi şey yok şu Dünya'da, hele şehit konusu hiçbir şekilde dalga geçilmeyecek bir şey.

@ Hayri & Serdar: Amerika'da işler nasıl dönüyor kültür değişimi mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bunda relax olunacak bir şey yok.

yok totoshum cok alindim teroristlere ibne denmesine

rahatladinmi hala relax degilmisin?

alt tarafi uyarirsin yeri degil espirinin dersin olur biter

bundan bahsediyoruz ama anlayamadiniz hala galiba

ha evet sehitlere bir tek siz uzuluyorsunuz aslan parcalari

Daha fazla ceza almadığına dua etsin, ne uyarısı?

yok totoshum cok alindim teroristlere ibne denmesine

rahatladinmi hala relax degilmisin?

alt tarafi uyarirsin yeri degil espirinin dersin olur biter

bundan bahsediyoruz ama anlayamadiniz hala galiba

ha evet sehitlere bir tek siz uzuluyorsunuz aslan parcalari

Uyarılacak şey var, görür görülmez ceza verilecek şey var. Bu konunun hangisine girdiği belli.

Olayı bireyselleştirmenin anlamı yok. Kişilerin aldığı cezaları mı tartışacağız yoksa genel forum işleyişini mi? Olay bireyselleşince konuya kilit gelip, söylemek istediklerimizi içimize atmak zorunda kalıyoruz.

Okan, söylemek istediklerinizi yazın dedim 2-3 sayfa önce, hepsiyle ilgileneceğim dedim, yarım saat uğraşıp yazı yazdım, o yazıdan sonra bahsettiğimle ilgili tek bir mesaj yok. Bir tek Emir yazdı o tip bir yazı. Geriye kalan her şey gereksiz tartışma, şikayet değil.

Başlayabilirsin, içine atma dedim zaten, yaz ben de çözüm önerileri sunayım, tartışayım, kafa yorayım.

Okan, söylemek istediklerinizi yazın dedim 2-3 sayfa önce, hepsiyle ilgileneceğim dedim, yarım saat uğraşıp yazı yazdım, o yazıdan sonra bahsettiğimle ilgili tek bir mesaj yok. Bir tek Emir yazdı o tip bir yazı. Geriye kalan her şey gereksiz tartışma, şikayet değil.

Başlayabilirsin, içine atma dedim zaten, yaz ben de çözüm önerileri sunayım, tartışayım, kafa yorayım.

Birazdan dışarıya çıkacağım o yüzden yazmaya başlamadım. Gece yazarım bir yazı o zamana kadar bu konuya kilit gelmezse. Olmadı senle özelden konuşurum zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt