Haber VAR Kayıtları Değerlendirme Başlığı

Zaten hakemi çağırıyorsun, izlet karar versinler. Kör galiba bu hakemler, anlatıyorlar. :D

"Temas anı bu" diye hakeme gösterdiği top ele değiyormuş gibi görünen ama aslında ele değmeyle alakası olmayan o kare:

TEMAS ANI BU.png

Aynı anın başka açısı:

TEMAS ANI BU 2.png

Bu hakem birinciye "TEMAS ANI BU" derken elinde bu diğer açıyı görme ve senkronize şekilde görme imkanı var.

Bakın bu top az daha ilerledikten sonra aynı oyuncunun pazu kısmını veya omzunu sıyırmış veya değmemiş olabilir. KONU O DEĞİL. Konu VAR hakeminin temas tespit edemediği halde, temas olmayan bir kareyi durdurup hakeme temas varmış gibi satmasıdır.

Bu açıkça şikedir.

O kendinden emin "TEMAS ANI BU" deyişinin bedelini ödetmeliyiz...

Savunmayin su herifi artik. 90 dk kosmusmus, adrenalinmis, guvenmismis falan uydurmaca. Masadaki bak burda eline carpiyo diyo o da hemen evet gordum diyo. 50 yasima girdim beni insanlarin saf olduguna inandiramazsin.

Arkada oyuncu var diyip Çağlar'ı söylemeleri de çok enteresan bazı arkadaşlar demişler zaten. Orada Çağlar'ın olup olmamasının penaltıyla hiçbir ilgisi yok ki. İsterse hiç kimse olmasın ceza sahasında, eliyle oynadıysa penaltıdır, oynamadıysa değildir. Yani eline çarptı ve top yön değiştirip Çağlar'a gelmesini ve Çağlar'ın şut çekmesini engelledi yorumunu (tabii açıkça bunu söylemiyor ama oraya getiriyor) ancak taraflı biri yapabilir.

Acayip bir manipülasyon var burada. Orada orta hakemin de bu açıdan çarpıp çarpmadığı net anlaşılmıyor dememesi işi bitirmiş zaten. O da belki kolayına kaçtı işin belki yorgunluktan, koşturmaktan ne olduğunu bile tam anlamayıp Var'daki herife fazla güvendi o kadarını bilemem.

VAR özetleri

Erkan: Cihannnnnn çabuk penaltı ver lan inceleme filan yapma

VAR hakemi bak el var diyor, orta hakemi zorluyor. Orta hakem ben görmedim ama sen dediysen doğrudur diyor, böyle bir saçmalık böyle bir hakemlik olmaz, nerden tutsan elinde kalır. İkisininde suçu var.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkada oyuncu var diyip Çağlar'ı söylemeleri de çok enteresan bazı arkadaşlar demişler zaten. Orada Çağlar'ın olup olmamasının penaltıyla hiçbir ilgisi yok ki. İsterse hiç kimse olmasın ceza sahasında, eliyle oynadıysa penaltıdır, oynamadıysa değildir. Yani eline çarptı ve top yön değiştirip Çağlar'a gelmesini ve Çağlar'ın şut çekmesini engelledi yorumunu (tabii açıkça bunu söylemiyor ama oraya getiriyor) ancak taraflı biri yapabilir.

Acayip bir manipülasyon var burada. Orada orta hakemin de bu açıdan çarpıp çarpmadığı net anlaşılmıyor dememesi işi bitirmiş zaten. O da belki kolayına kaçtı işin belki yorgunluktan, koşturmaktan ne olduğunu bile tam anlamayıp Var'daki herife fazla güvendi o kadarını bilemem.

Orta hakem güveniyor çünkü "temas anı bu" diyor. Yani ben burada teması gördüm diyor, fotoya bakarsan el ve top üst üste... Ben de orta hakem olsam VAR'ın kötü niyetinden şüphelenmem. Ha daha dikkatli ve titiz olabilirdi ama yani en azından güvenmemesi için sebep olmaması lazım. Çok büyük şike yapıyor herif kasıtlı olarak ya. O biliyor çünkü ele temas anının o olmadığını. Bilmemesi imkansız.

Lan olm nasil temasi gordun sen yaw. Pozisyonu tekrar tekrar izledim hakem temasi gordum dio ben goremedim birader.

Sorun benim gozumde galiba

Bizim pozisyona penalti degil diyen yorumcular var bu pozisyon net penalti bu arada yaw.
Herif beinin kameralarindan daha iyi yakalamis aghsgsh

Bizimkinde VAR hakemi ne kadar net şekilde temas anını doğru göstermiş gördünüz mü?

VAR'ın karışması gerekecek kadar ağır ve gri olmayan pozisyon mu değil mi orasından bağımsız bir konu bu. Rakibin ayağının Tete'nin ayağına temas anı bu diyor net şekilde ve doğru fotoğrafı kanıt olarak koymuş. Hakem de izlemiş, hatta emin olmam lazım tekrar göreyim demiş ve kararını vermiş...

Fener'in penaltısındaki gibi UYDURMA TEMAS ANI göstermemiş. Sahte kanıt sunmamış.

Dünden beri sözde en aklı başında ve hatta GS'li yorumcular bile iki pozisyonu da "VAR'ın devreye girmemesi gereken pozisyon" adı altında eşdeğer olarak anlatıyor.

Halbuki birinde KANIT VAR ve DOĞRU ama sadece VAR'ın karışıp karışmaması gerektiği tartışmalı. Diğerinde KANIT YOK, VAR HAKEMİ KANIT UYDURMUŞ. Topun ele temas ettiğine kanıt bile bulamayan VAR, temas olmayan bir anı kanıt diye göstererek bile isteye hakemi kandırmış.

Ben yeni dinledim...

Bizden baslayayim;

Gayet ideal sekilde, VAR hakemi uyariyor, bir potansiyel penalti/faul var diyor. Farkli teknik ve acilarla goruntuyu yolluyor, hakem bir karar veriyor (penalti) ve buna da anlasildi tamam diyerek aramayi bitiriyor...

fenevin VAR kayit sesleri;

Bu masa hakem bildigin orta (ana) hakemi yonlendiriyor.. Aliyor, gidiyor carpiyor bak arkada su var diyor, gol olabilir diyor.. el diyor, oynadi diyor, digeride bir karar verip onay istiyor :)

Neyse, benim dinledigim ve anladigim bu... Resmi bir yonlendirme ve $ikedir bu.

VAR’dan sorumlu Tolga özkalfa istifa etmiş.
Yerine en az erkan engin kadar şikebahçe holiganı olan cem satman geçmiş.
Yani erkan engin 1-2 hafta sonra yine görev alır ve haftasonunda derbide emre malok VAR odasında olur.
Yönetim halen isim vermeyerek boş konuşmaya devam etsin.

Geri
Üst Alt