Vazgeçemediğimiz Yiyecekler ve İçecekler

Tatlıyı insanlar nasıl bu kadar seviyor anlam veremiyorum, ancak 6-7 saat yemek yemez ve çok acıkırsam canım tatlı çekiyor, onun haricinde hayatta yiyemiyorum.

Burger king'in yeni çıkan 2 menüsüyle, 2 kişilik fırsat menüsünü aynı anda yesem ölürmüyüm ki

reis bizim evde olurdu eskiden bundan balikesir versiyonu yani harbi versiyon, tadi muthis falan ama cok yagli bi teksture sahip idi o yuzden mideye zorlu dakikalar yasatirdi

Balıkesir versiyonu bu:

Açıkçası o konuda sana katılıyorum; Bende de rahatsızlık veriyor Balıkesir höşmerimi.
Ama Çanakkale Peynir helvası fırınlanmış olduğundan mı yoksa içine koyulan malzemeden mi daha hafif sanki.
Hele birde dondurma veya kaymakla yiyorsan gayet hafif bir tatlı.

H%C3%B6%C5%9Fmerim.jpg

Tatlıyı insanlar nasıl bu kadar seviyor anlam veremiyorum, ancak 6-7 saat yemek yemez ve çok acıkırsam canım tatlı çekiyor, onun haricinde hayatta yiyemiyorum.

Zamanında baklavanın bayat olduğunu bile bile yemiş bir adam olarak tatlısız yaşayamayacağımı önemle belirtmek isterim.Ha tatlılı ne kadar yaşarım orası muamma...Lanet olasıca bünyem...

Balıkesir versiyonu bu:

Açıkçası o konuda sana katılıyorum; Bende de rahatsızlık veriyor Balıkesir höşmerimi.
Ama Çanakkale Peynir helvası fırınlanmış olduğundan mı yoksa içine koyulan malzemeden mi daha hafif sanki.
Hele birde dondurma veya kaymakla yiyorsan gayet hafif bir tatlı.

H%C3%B6%C5%9Fmerim.jpg

balikesir mi canakkale mi hatirlamiyorum sen canakkale yazinca farkettim ikisinden biri olabilir :asd2:

Didim'de künefe yemistim, 1-2 kez hepsini yuttum toplam 15tl ödemem gerekiyordu. :apathy:

turkiyede benzeri varmi hamurdan yapiliyor suda kaynatip uzerine kavurma et ve sarimsakli yogurtla yeniliyor mutlaka vardir.

Geri
Üst Alt