Vazgeçemediğimiz Yiyecekler ve İçecekler

Dün itibariyle şekeri unu, pirinci ve genel olarak basit karbonhidratı bıraktım, bu sefer çok katı bir şekilde uygulama niyetindeyim. Alkolden vazgeçemediğim için, bir şeyleri kısmam icab ediyor, karaciğer beyefendi bu konuda ısrarcı.

Bunlarsız lezzetli alternatifler kovalıyorum şu an, çökertme kebabını gözüme kestirmiş bulunmaktayım. Bundan sonra bol bol balık yerim, inş bereketli bir sezon olur da eşek yüküyle para bayılmayız Allahın balığına.

Dün itibariyle şekeri unu, pirinci ve genel olarak basit karbonhidratı bıraktım, bu sefer çok katı bir şekilde uygulama niyetindeyim. Alkolden vazgeçemediğim için, bir şeyleri kısmam icab ediyor, karaciğer beyefendi bu konuda ısrarcı.

Bunlarsız lezzetli alternatifler kovalıyorum şu an, çökertme kebabını gözüme kestirmiş bulunmaktayım. Bundan sonra bol bol balık yerim, inş bereketli bir sezon olur da eşek yüküyle para bayılmayız Allahın balığına.

Hakikaten öyle. Cumartesi günü barbunya balığı alayım. Canım çekti.

47501494-fresh-mozzarella-and-tomato-sandwich-with-fresh-basil-served-with-sweet-potato-fries.jpg

wudnt say no to some decent sweet potato fries + mozzarelly & tomato sandwich wid uber BASILICO!!

Ne demek nedir? Barbunya balığı işte. @Mehmet Arslaner gör abi. Sen gavur yiyecekleri bilmediğim için beni yargılıyorsun Tamer Bey denizlerimizde çıkan balığı bilmiyor.
Barbun diye aklında kalmıştır, barbunya yazınca bir anlık şaşkınlık olmuştur. Tamer bey kardeşimin yerli ve milli barbunya balığını bilmeme ihtimali yoktur.

Ne demek nedir? Barbunya balığı işte. @Mehmet Arslaner gör abi. Sen gavur yiyecekleri bilmediğim için beni yargılıyorsun Tamer Bey denizlerimizden çıkan balığı bilmiyor.
Burda haklısın sanırım...

Bizde buna kısaca barbun derler. Sen resmi adını yazmışsın, ben halk arasındakini... Ama seninki daha bilimsel olmaktan kazanır parayı vede like ı...

Barbun diye aklında kalmıştır, barbunya yazınca bir anlık şaşkınlık olmuştur. Tamer bey kardeşimin yerli ve milli barbunya balığını bilmeme ihtimali yoktur.

Barbun nedir allah aşkına! Kısaltma kullanmak için millet, neresinden ne uyduracağını şaşırmış!

Barbun u kızartırken kafasını bıçakla yarmazsan tam pişmez ve hamsi sardalya gibi kafasıyla yemek zorlaşır.
Barbun un kafaası vücudun %40 ından fazlasını oluşturduğu için; kafasıyla yiyemezsen 15-20 taneden azı kesmez, fazlası da cebe dokunur...

benzer durumdayım abi. yerine koyacağım doğru düzgün bir şey yok yaw. Canan hocama mı gideyim ne yapayım bilmiyorum

MK nın canı damak lezzeti çekmiş.
Ama, kısık ateşte somon fleto buğulama gibisi yoktur..
crepe.gif

benzer durumdayım abi. yerine koyacağım doğru düzgün bir şey yok yaw. Canan hocama mı gideyim ne yapayım bilmiyorum

Türkiye'de ürün gamı çok alt seviyelerde ama yine de yenebilecek bir sürü yemek var yav. Zorluk çekiyorsan youtube'a keto recipe yaz baya bir fikir edinirsin. Ha yemek yapma becerin yoksa veya azsa sıkıntı olabilir bak o zaman haklısın.

Ben geçen sene vegan olmaya kalktım büyük sıkıntı yaşadım, abartmıyorum bak ABD'deki çeşitliliğin 100'de 1'i yoktur Türkiye'de. Çok klasik, basma kalıp bir ürün yelpazemiz var ve bu yelpaze dışında kalan ürünler fahiş fiyata satılıyor.

Bakın ne güzel palamut bolluğu var. Ekmeksiz bol sebzeli buğulamalara başlayın. Ekmeksiz olmaz derseniz, çay tabağı büyüklüğünde 1-2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği abartmadan olabilir.
Soğan,biber ve domates standartına ilave olarak, Ödem söktürücü kırmızı/beyaz Lahanalı; Barsak çalıştıran patlıcanlı veya taze fasulyeli versiyonlarını veya hayal gücünüzü serbest bırakarak halledin işte...
Bir kere başlayınca zaten ekmek için acele etmezseniz yemek sonuna doğru tokluktan ekmek yemeyi es geçebilirsiniz rahatlıkla ...

Ben geçen sene vegan olmaya kalktım büyük sıkıntı yaşadım, abartmıyorum bak ABD'deki çeşitliliğin 100'de 1'i yoktur Türkiye'de. Çok klasik, basma kalıp bir ürün yelpazemiz var ve bu yelpaze dışında kalan ürünler fahiş fiyata satılıyor.

Macro center bu konuda cennet gibi üstad, fakat fiyatları baya pahalı. Arada uygun ürünler oluyor. Türkiye geneline yayılsa sadece belirli yerlerde olması üzücü :(

Geri
Üst Alt