Venables: "Maradona, Pele ve Messi'yi seyrettim ama Ronaldo hepsinden iyi"

messi tanrı vergisi bir yeteneğe sahip ronaldo ise çok çalışkan ve disiplinli messi bir tık ronaldondan daha becerikli ve oyunu okuyor gibi görüyorum ben.Ancak messi gibi bir yetenek bile ronaldo gibi bir istikrar karşısında tahta tek başına oturamaz o ayrı mesele.

Sagopa ninnoştur...

Sonuna kadar katiliyorum ayrica omurgasizdir, hatta rapci bile degildir

Ceza diye cevaplayacağımız bir soru doğrusu. Sagopa 2 parçası dışında arabesk rap denen illetin başlangıç noktası gibi şarkılara sahip. İnşallah fi tarihinden kaset bulup atmazlar.

"Allah rapin Ceza'sini verdi." o kadar. Gercek versus Ceza - Mode XL olmaliydi ama insanimiz arabeske merakli maalesef.

İyi geceler
hqdefault.jpg

Tartışmanın iki tarafını da okuduğumda eğer ki konu hakkında pek bir bilgim olmasaydı bile seçeceğim taraf çok net olurdu..Bir taraf mantıklı argümanlar sunarken diğer taraf romantik romantik takılmakta.Adam diyor ki CL şampiyonlukları dağılımı gayet normal bir İtalyan ağırlığı yok,diğer taraf İtalya'da şu şu futbolcu oynadı diye fikrini savunmaya çalışıyor.Trajikomik.Kaldı ki tahminimce ne Maradona'yı izlediler bu övgülerin altını dolduracak kadar ne Messi'den Ronaldo'dan güncel futboldan haberleri var.Futbolun zirvesini CL sanıyorlar ehemehe yapmışlar bir de,e aklın yolu bir ne sanacağız?Oynanan futbol kalitesi ortada.98'den beri dünya kupası izliyorum,izlediğim hiçbir turnuva 2013 CL sezonunun yanına dahi yaklaşamaz mesela futbol kalitesi olarak ve futbol geleceğine yön verme açısından.Devir değişti üzgünüm.Ronaldo ve Messi bambaşka seviyelerdeler,siz belgesel falan açıp cacığa devam edin.

Okuma yazman varsa oku bence.

THE FALL OF ITALIAN FOOTBALL

Serie A in the 1990s or Premier League in the 2000s? What was the best league era of all time?

Son düzenleme:
Maradona deyince 1 Dünya Kupası ve Napoli'de 2 şampiyonluk diyenler nedense Barcelona kariyerinin vasatlığını söylemiyor. 2 yılda sadece 21 la liga maçına çıkabiliyor bu futbol ilahı. Hem de öyle sakatlık geçirip 7-8 ay sahalardan uzak kalma gibi bir durum yok ortada. 3 maç oynamış 6 hafta oynamamış sonra yine 4-5 maç oynamış yine bir süre ortadan kaybolmuş. Yani istikrarın i'si yok. Ronaldo ve Messi'nin yarım devrede attığı gol sayısına 2 senede ulaşmış. Dönemin Barcelona'sı birinde 4. diğerinde 3. olabilmiş. Daha da hüsranı 2 senede de Kupa Galipleri Kupası'na katılmasına rağmen çeyrek finalde elenmiş. Yani bir tarafta Şampiyonlar Ligi kupalarını üstelik de şimdiki format çok daha zorken sıralamış 2 adam diğer tarafta Kupa Galipleri gibi sıradan bir kupayı bile kazandırmayan efsane. Ayrıca bu adam neden Barcelona gibi bir takımdan ayrılıp Napoli gibi bir takıma gitmiş o da muamma. Sadece idealist biri olma hevesi mi yoksa diğer dev kulüplerin ona güvenmemesi mi tam olarak bilemiyoruz. Öte yandan 10 dakikalık güzel hareketlerin olduğu kısa videolarla tam 13-14 senedir her anını izleyebildiğimiz adamları kıyaslamak da çok mantıklı değil bence..

Hep diyorum eskinin defans kurgusu ve futbol anlayışıyla şu an arasında uçurumlar var. Bana göre hem Ronaldo hem de Messi Maradona'dan da Pele'den de üstün. Messi de bir numaradır bana göre, ama Ronaldo diyene de saygı gösteririm, çok farklı meziyetleri olan adamlar, herkesin bakışı farklı olabilir.

Maradona deyince 1 Dünya Kupası ve Napoli'de 2 şampiyonluk diyenler nedense Barcelona kariyerinin vasatlığını söylemiyor. 2 yılda sadece 21 la liga maçına çıkabiliyor bu futbol ilahı. Hem de öyle sakatlık geçirip 7-8 ay sahalardan uzak kalma gibi bir durum yok ortada. 3 maç oynamış 6 hafta oynamamış sonra yine 4-5 maç oynamış yine bir süre ortadan kaybolmuş. Yani istikrarın i'si yok. Ronaldo ve Messi'nin yarım devrede attığı gol sayısına 2 senede ulaşmış. Dönemin Barcelona'sı birinde 4. diğerinde 3. olabilmiş. Daha da hüsranı 2 senede de Kupa Galipleri Kupası'na katılmasına rağmen çeyrek finalde elenmiş. Yani bir tarafta Şampiyonlar Ligi kupalarını üstelik de şimdiki format çok daha zorken sıralamış 2 adam diğer tarafta Kupa Galipleri gibi sıradan bir kupayı bile kazandırmayan efsane. Ayrıca bu adam neden Barcelona gibi bir takımdan ayrılıp Napoli gibi bir takıma gitmiş o da muamma. Sadece idealist biri olma hevesi mi yoksa diğer dev kulüplerin ona güvenmemesi mi tam olarak bilemiyoruz. Öte yandan 10 dakikalık güzel hareketlerin olduğu kısa videolarla tam 13-14 senedir her anını izleyebildiğimiz adamları kıyaslamak da çok mantıklı değil bence..

Bak bakalim Maradona Barca dayken neler olmus. O herifin ayagina nasil bastigi utube da halrn olabilir. Bu arada 58 macta 38 gol atan santrafor degil orta saha!!!

Diego Armando Maradona'nın Hayatı - Kulüp kariyeri - Wattpad

Bak bakalim Maradona Barca dayken neler olmus. O herifin ayagina nasil bastigi utube da halrn olabilir. Bu arada 58 macta 38 gol atan santrafor degil orta saha!!!

Diego Armando Maradona'nın Hayatı - Kulüp kariyeri - Wattpad

Diego Maradona

Ben Maçkolik'i baz alırım. Bence en kapsamlı arşiv onlarda var. O da 36 lig maçında 22 gol. Oran olarak iyi bir istatistik aslında ama maç sayısı olarak az. Kazanılan kupa olarak az. Kıyasladığınız adamlardan biri son 5 yılda 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve gol kralı olurken, diğerinin de 9 La Liga 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu pek çok gol krallığı var. Son 10 yılda sadece Messi ve Ronaldo'nun paylaştığı Ballon Dor ödülünü Maradona 1 kez bile kazanamamış enteresan bir şekilde. 1986'da bile neden vermediklerini ben de anlamadım ama verilmemiş sonuçta.

Neyse mesele o değil. Ben de yaşım gereği 90'lı yıllarda futbolu daha keyifli bulurdum hatta az da olsa Maradona'yı canlı izlemişliğim de vardır ama Ronaldo ve Messi dünyanın gözü önünde biri 2003'ten biri 2005'ten beri atılmadık gol, yapılmadık asist, çalımlanmadık oyuncu, alınmadık kupa, kırılmadık rekor bırakmamışken ve bunları 2-3 sene değil her sezon yapabiliyorken Maradona'dan daha fazla para kazanmalarına rağmen Maradona gibi hiç bir dönem formsuzluk, boşvermişlik, sorumsuzluk, skandal yaşamamışken, 10 dakikalık videolara, 1 saatlik belgesellere bakarak, ama Dünya Kupası kazandı ama Napoli diyerek Şampiyonlar Ligi finalinden Kral Kupası 1. tur maçına kadar her maçı milyonlarca bazen milyarlarca kişi tarafından Hd görüntüde izlenebilen, kaç km koştuğu, ne kadar olumlu ne kadar olumsuz oynadığını gösteren her türlü istatistiği tutulabilen bu adamların göz ardı edilmesini kabul edemiyorum.

- Baz alınacak konu yetenekse; Ronaldinho da benzer güzellikte hareketler yapabiliyordu ve o da Maradona gibi istikrarsız, çabuk biten bir kariyere imza attı.
- Baz alınacak konu Dünya Kupası kazanmaksa; Zidane da onun kadar etkileyici 1 Dünya Kupası kazandı, 1 final kaybetti.
- Baz alınacak konu küçük takımla Serie A şampiyonluğuysa; aynı dönem Verona ve Sampdoria gibi kulüpler de şampiyonluk yaşamıştı.
- Baz alınacak konu küçük takımla şampiyonluksa; Leicester City gibi gubidik bir takımla şampiyon olabilen Vardy ve Mahrez de var.
- Baz alınacak konu UEFA Kupası'ysa; bir Türk takımının hayal bile edemeyeceği şeyi başaran Hagi de var.
- Baz alınacak konu bir nesile etki etmekse; Pele, Cruyff, Brezilyalı Ronaldo gibiler de var.

Örnekler çoğaltılabilir..

Kupa, istatistik ve bireysel ödül olarak baktığımızda Cruyff daha iyi zaten.

Maradona bariz bir şekilde romantikliğin ürünü; adamın başarılarını toplayıp gelmiş geçmiş en iyi olmak için kriter yapmışlar, diğer noktalarda çuvalladığı için.

Diego Maradona

Ben Maçkolik'i baz alırım. Bence en kapsamlı arşiv onlarda var. O da 36 lig maçında 22 gol. Oran olarak iyi bir istatistik aslında ama maç sayısı olarak az. Kazanılan kupa olarak az. Kıyasladığınız adamlardan biri son 5 yılda 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve gol kralı olurken, diğerinin de 9 La Liga 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu pek çok gol krallığı var. Son 10 yılda sadece Messi ve Ronaldo'nun paylaştığı Ballon Dor ödülünü Maradona 1 kez bile kazanamamış enteresan bir şekilde. 1986'da bile neden vermediklerini ben de anlamadım ama verilmemiş sonuçta.

Neyse mesele o değil. Ben de yaşım gereği 90'lı yıllarda futbolu daha keyifli bulurdum hatta az da olsa Maradona'yı canlı izlemişliğim de vardır ama Ronaldo ve Messi dünyanın gözü önünde biri 2003'ten biri 2005'ten beri atılmadık gol, yapılmadık asist, çalımlanmadık oyuncu, alınmadık kupa, kırılmadık rekor bırakmamışken ve bunları 2-3 sene değil her sezon yapabiliyorken Maradona'dan daha fazla para kazanmalarına rağmen Maradona gibi hiç bir dönem formsuzluk, boşvermişlik, sorumsuzluk, skandal yaşamamışken, 10 dakikalık videolara, 1 saatlik belgesellere bakarak, ama Dünya Kupası kazandı ama Napoli diyerek Şampiyonlar Ligi finalinden Kral Kupası 1. tur maçına kadar her maçı milyonlarca bazen milyarlarca kişi tarafından Hd görüntüde izlenebilen, kaç km koştuğu, ne kadar olumlu ne kadar olumsuz oynadığını gösteren her türlü istatistiği tutulabilen bu adamların göz ardı edilmesini kabul edemiyorum.

- Baz alınacak konu yetenekse; Ronaldinho da benzer güzellikte hareketler yapabiliyordu ve o da Maradona gibi istikrarsız, çabuk biten bir kariyere imza attı.
- Baz alınacak konu Dünya Kupası kazanmaksa; Zidane da onun kadar etkileyici 1 Dünya Kupası kazandı, 1 final kaybetti.
- Baz alınacak konu küçük takımla Serie A şampiyonluğuysa; aynı dönem Verona ve Sampdoria gibi kulüpler de şampiyonluk yaşamıştı.
- Baz alınacak konu küçük takımla şampiyonluksa; Leicester City gibi gubidik bir takımla şampiyon olabilen Vardy ve Mahrez de var.
- Baz alınacak konu UEFA Kupası'ysa; bir Türk takımının hayal bile edemeyeceği şeyi başaran Hagi de var.
- Baz alınacak konu bir nesile etki etmekse; Pele, Cruyff, Brezilyalı Ronaldo gibiler de var.

Konuda okuduğum net en iyi mesaj bu bence. Tebrikler renktaş başından sonuna kadar katılıyorum.

Bilal'e anlatır gibi anlatmışsın, anlamamak olmaz.

sent via GSC

Diego Maradona

4 yilda 1 birileri zaten DK kazaniyor ama hic biri Diego kadar tek basina etki etmiyor.

Tipki Michael Jordan gibi.

Napoli gibi tarihinde sampiyon olmamis takimi Sacchili Milan onunde CL sampiyonu oldugu yil sampiyon yapan adamdir Diego.

Bana gore Diego nun durumu MJ gibidir.

Kisisel aptalliklari ayri. Simdiki oyuncular buyuk disiplin ve egitimle yetisiyor. O zaman sokakta buyuyen oyuncu bunlar.

Neyse bana gore tarihin en iyileri

1. Maradona
2. Messi
3. C. Ronaldo
4. Pele
5. Zidane

Bu kadar netim.

4 yilda 1 birileri zaten DK kazaniyor ama hic biri Diego kadar tek basina etki etmiyor.

Tipki Michael Jordan gibi.

Napoli gibi tarihinde sampiyon olmamis takimi Sacchili Milan onunde CL sampiyonu oldugu yil sampiyon yapan adamdir Diego.

Bana gore Diego nun durumu MJ gibidir.

Kisisel apralliklari ayri. Simdiki oyuncular buyuk disiplin ve egitimle yetisiyor. O zaman sokakta buyuyen oyuncu bunlar.

Neyse bana gore tarihin en iyileri

1. Maradona
2. Messi
3. C. Ronaldo
4. Pele
5. Zidane

Bu kadar netim.
reis madem netsin, neden sayfalar boyunca kendini ispat etme derdine girdin ?

Biraz da gozlerin pası silinsin !

videoyu izledim bu adam mı süratli ? Hız ve hızlanmasına 20 üzerinden 14-15 veririm.. gerçekten vasat bir süratı var..

hele karşısındaki defans oyuncularına, markaj ve top kapma özelliklerine, 11- 13 puanı veririm..

maradona şuan futbolcu olmuş olsaydı piyasa değeri 13milyon € olurdu.. Zaten verilen 10 milyonunu çantasında taşıdığı balya balya kokainden sağlıyor..

kalan 3 milyon ise o sıska boyuna rağmen iyi zıplayarak sevinmesinden kaynaklı verilir..

tıpkı saraylardaki şaklabanlar gibi.. tribüne gelenler; "bak şimdi şu küçük adam nasıl zıplayacak izleyin ;D" diyecekler..

Diego Maradona

Ballon doru Maradona veya avrupa disi herhangi birinin kazanamama sebebi budur.

https://www.quora.com/Why-have-Diego-Armando-Maradona-never-won-a-Ballon-dOr

Geri
Üst Alt