Diego Maradona
Ben Maçkolik'i baz alırım. Bence en kapsamlı arşiv onlarda var. O da 36 lig maçında 22 gol. Oran olarak iyi bir istatistik aslında ama maç sayısı olarak az. Kazanılan kupa olarak az. Kıyasladığınız adamlardan biri son 5 yılda 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve gol kralı olurken, diğerinin de 9 La Liga 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu pek çok gol krallığı var. Son 10 yılda sadece Messi ve Ronaldo'nun paylaştığı Ballon Dor ödülünü Maradona 1 kez bile kazanamamış enteresan bir şekilde. 1986'da bile neden vermediklerini ben de anlamadım ama verilmemiş sonuçta.
Neyse mesele o değil. Ben de yaşım gereği 90'lı yıllarda futbolu daha keyifli bulurdum hatta az da olsa Maradona'yı canlı izlemişliğim de vardır ama Ronaldo ve Messi dünyanın gözü önünde biri 2003'ten biri 2005'ten beri atılmadık gol, yapılmadık asist, çalımlanmadık oyuncu, alınmadık kupa, kırılmadık rekor bırakmamışken ve bunları 2-3 sene değil her sezon yapabiliyorken Maradona'dan daha fazla para kazanmalarına rağmen Maradona gibi hiç bir dönem formsuzluk, boşvermişlik, sorumsuzluk, skandal yaşamamışken, 10 dakikalık videolara, 1 saatlik belgesellere bakarak, ama Dünya Kupası kazandı ama Napoli diyerek Şampiyonlar Ligi finalinden Kral Kupası 1. tur maçına kadar her maçı milyonlarca bazen milyarlarca kişi tarafından Hd görüntüde izlenebilen, kaç km koştuğu, ne kadar olumlu ne kadar olumsuz oynadığını gösteren her türlü istatistiği tutulabilen bu adamların göz ardı edilmesini kabul edemiyorum.
- Baz alınacak konu yetenekse; Ronaldinho da benzer güzellikte hareketler yapabiliyordu ve o da Maradona gibi istikrarsız, çabuk biten bir kariyere imza attı.
- Baz alınacak konu Dünya Kupası kazanmaksa; Zidane da onun kadar etkileyici 1 Dünya Kupası kazandı, 1 final kaybetti.
- Baz alınacak konu küçük takımla Serie A şampiyonluğuysa; aynı dönem Verona ve Sampdoria gibi kulüpler de şampiyonluk yaşamıştı.
- Baz alınacak konu küçük takımla şampiyonluksa; Leicester City gibi gubidik bir takımla şampiyon olabilen Vardy ve Mahrez de var.
- Baz alınacak konu UEFA Kupası'ysa; bir Türk takımının hayal bile edemeyeceği şeyi başaran Hagi de var.
- Baz alınacak konu bir nesile etki etmekse; Pele, Cruyff, Brezilyalı Ronaldo gibiler de var.
Örnekler çoğaltılabilir..