Vicdani Ret de mi geliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?

Bence askerlik zorunlu olsada olmasada hic fark etmez cünki savas ciktigi zaman is teknolojiye dayali olacak ve elinde 10 milyon askerin olsada pek bir isine yaramiyacak cünki o devirler gecti..

Boşuna tartışıyoruz

aklın yolu bir

Su uyur Düşman uyumaz

eğitim de şart askerlikte şart

her 2 side olmazsa olmaz

Profesyonel Ordularimiz var bizim. Savas ciktiginda o sizin dediginiz profesyonel olmayan askerler degil cok iyi egitim görmüs askerler gidiyor misal Bordo Bereliler. Yada gecende yaptigimiz Sinir ötesini o sizin dediginiz asker türlerimi yürüttü?

Ya arkadaşım 10 yaşındaysan git yat artık 21.30 değil mi sizin yatma vaktiniz? Şehit düşmek öyle kolay olmasın diyoruz var mı bordo berelilerden şehit?

Profesyonel Ordularimiz var bizim. Savas ciktiginda o sizin dediginiz profesyonel olmayan askerler degil cok iyi egitim görmüs askerler gidiyor misal Bordo Bereliler. Yada gecende yaptigimiz Sinir ötesini o sizin dediginiz asker türlerimi yürüttü?

Kaç tane bordo bereli var?

Kandırmayın kendinizi, savaş çıksın, bordo berelilerle birlikte onbinlerce piyade savaşacak. Profesyonel ordu demek, ordu içinde profesyonel birlikler olması demek değildir.

Vatan milet Sakarya ve ihmalkarliklarin ve vurdumduymazliklardan dolayi profesyonellesmedi. Birbirine bagli seyler. Sehit deyip olay bitmese sorgulamalar olsa mecbur profesyonellestirmek zorunda kalacaklardi. Son yillarda medyadir cagin gerekleridir vs. vs. aksi sesler cikmaya basladi ve yapmaya basladilar. Birbirine bagli seyler dediklerimin hepsi.

Tutmak istemiyorsa silah tutmak istemiyordur binlerce genc var tutmak isteyen gerci yasa cikinca gøruruz kaci kamu hizmetine gidecek kaci direk askere gidecek kahramanlik oranlarinda ne gibi degismeler olacak. Tercih meselesi ve hak ordaki birey ben ødemeyecegim demiyorki borcumu ( ki borc ve devlet vs. vs. cok farkli bir tartisma hic girmemek gerekir ) sadece diger sekilde ødemek istiyor yani birseyden kactigi yok sadece silah tutmak istemiyor.

Ki anlatilanlar uzerinden diyorum fazla bilmiyorum sadece bazi universiteli tanidiklarim gidenler anlatmisti mesala bir kimyaci ya da muhendis vs. vs. caycilik yapmasindan ya da surekli sayilmasindan daha iyi øder vatan borcunu kamu alaninda calisarak diger turlu.

Ben profesyonelleşmeme nedeninin insanlarda ki vatan millet sakarya duygusu olduguna inanmıyorum o kadar basit değil.

Mesela vatan için ölmek tartışıldı. (Şehitlik demiyorum hemen cennet din diyenler çıkıyor) Vatan için ölmek saygı duyulacak birşeydir ama mesela devlet açısından bakınca durum şöyle ; Mesela devlet için Çanakkale'de ya da Kurutuluş Savaşında ölen insanların olması büyük bir onurdur. Ama devlet için PKK'ya karşı bu kadar şehit vermiş olmak büyük bir rezilliktir. Aradaki anlatmak istediğim farkı anlamıştır herkes umarım. Bunlar da halkın milli duygularından değil çok başka şeylerden kaynaklanıyor. O başka şeyler bambaşka bir tartışma konusu zaten.

Ya arkadaşım 10 yaşındaysan git yat artık 21.30 değil mi sizin yatma vaktiniz? Şehit düşmek öyle kolay olmasın diyoruz var mı bordo berelilerden şehit?

Biraz agir ol bence..

Sinir ötesini egitimsiz askerlermi yürüttü?

Savas ciksa askerlerin savasmasina bile gerek kalmiyacak dogru düzgün bence cünki hersey teknolojiye dayali.

Profesyonel Ordu kurup, bunu yapanlar vicdani redde uygulamış demek taklittir iyi de. Ben bu coğrafyanın bu ülkenin koşullarını düşünüp tartışarak bir sistem geliştirilmesinden bahsediyorum. Neden biz kendimiz sistem geliştirmeye bu kadar karşıyız anlamadım arkadaş, illa örnek verilecek bir Avrupa ülkesi mi olmalı.

Gayet tabi profesyonel orduya geçip aynı zamanda zorunlu askerlikte yaptırabilirsin. Hiç Şahinle falan da alakası olmaz. Sadece bu zorunlu askerliği yontman gerekir, vicdani redcilere uygun bir hale getirmen gerekir mesela en basitinden, daha farklı birçok şekilde değiştiribelirsin hatta belki devlete yük olmayacak şekilde bile ayarlayabilirsin bunu ama vicdani red bu ülkenin geleneklerine ters siz de bunu anlayın. En azından birden bire bodoslama getirmek ters

En büyük gelenek, hür iradeyle verilmiş kararlarla işlenmiş gelenek. Sen kültürünü, geleneğini yaşa ama çağa da artık ayak uydur. Bu ülkeye gelecek olan profesyonel askerlik (tabi vicdani ret) ile birlikte her yönden ülke refaha kavuşacak.

Birincisi, isteyen gidecek. İşsiz kalmış, iş bulamayan bir adam belirli bir eğitim aldıktan sonra dolgun maaşla profesyonel olacak. Hem parasını kazanacak hem de gönülden askerlik yapacak. Bu durumda hem işsizlik büyük oranda çözülecek, hem düzen gelecek, hem de askerlik gönülden yapılacak. Bu da ordunun moralli olmasını sağlayacak ve dolayısıyla yapılan operasyonlarda başarı oranı artacak. Askerin üniformasından tut, bütün teçhizatları en konforlusundan seçilecek. Plan ve programla, sağlam stratejisyenlerle büyük ve güçlü bir orduya sahip olacağız.

Neden bunun hayalini kurmak varken, bu saçma sistemde vatandaşlarımızın daha fazla bir şekilde ölmesini savunursunuz ki?

işte sorun burda zaten

geçim derdine cahil insanlar çocuklarını okutmuyorlar çalıştırıyorlar

ondan sonra eğitimsiz bir nesil doğuyor

askerlik olacak ki böyleleri yola gelsin

toplum refahı sağlansın

Ya zaten okuma yazma bilmiyorsa ayri bir problem o zamana kadar øgretilememesi ekstra okuma yazma bilmekle de egitimli olunmuyor. Ayip artik bøyle seyler ciddiyim. Kac yilinda o zamana kadar okuma yazma øgretemediysen orda sorun farklidir yani okuma yazmayi askere gelmeden øgrenirse egitimli bir nesil olur orda øgrenirse egitimsiz nesiller devam eder.

Gencecik insanları 80'lerden kalma haritalarla mayınlı araziye,karakol inşaası için dağın tepesine,vadilere açık hedef olarak bilerek "komutanlar" insanlar oldukça karşıyım arkadaş askerlik olayına. edit:batıda görev yapan da ordaki rütbelinin uşaklığını yapmaya gidiyor,başka bi halt yok.

vatan elbette sağolsun da böyle değil.

Şehit: Kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kimse.

Sen ateist olabilirsin ama vatanını kutsal görürsün onun için ölür şehit olursun. İslami literatüre göre değilsindir ama.

SO

ben ölüp yok olduktan sonra vatan neymiş devlet kimmiş

kendi sınırlarını belirlediğim bi toprak parçasıyla,

daha rahat yaşamak için kurduğum devlet sistemi,

bir ölü için neyi ifade ederki

acaba ben vatanım için ölürüm diyen bir ateist var mıdır ?

Üfff internetten facebook yorumlarından kendini bilgili sananlar, facebook yorumlarıyla savaşa girenler fln cins cins yazıyorlar. Bordo Bereli denen asker sayısı kaç biliyor musunuz? Bir elin parmağını geçmez misal. Sat ve Sas komandoları yine aynı şekilde.

"O yeah vatan için öldü ve yok oldu", bundan teselli alıyoruz diyorlar.

Yahu nolucak tek teselli direk cennete cırt diye gidiyor tesellisi.

Bu senin düşüncenin ''çarpıklığı''...

Şurda söylenenlerle senin sürekli ortaya koyduğunun zerre alakası yok, bence dinle ilgili görüşlerini tatmin etmeye çalışma. Yeri değil şu an, belli oluyo ;)

Genelkurmay-hükümet bunlarla uğraşacağına,doğudaki bütün birlikleri prof askerlere emanet etsin,karakollarıda son teknolojiyle donatsın.Ondan sonra kimse karşı çıkmaz zaten.Kaç yıldır yapacağız diyorlar,hala bişey yapamadılar.Batıda o kadar komando okulları,özel harekatçılar vs var alayı yatıyor.Hepsinin doğuya kaydırılması lazım.

En büyük gelenek, hür iradeyle verilmiş kararlarla işlenmiş gelenek. Sen kültürünü, geleneğini yaşa ama çağa da artık ayak uydur. Bu ülkeye gelecek olan profesyonel askerlik (tabi vicdani ret) ile birlikte her yönden ülke refaha kavuşacak.

Birincisi, isteyen gidecek. İşsiz kalmış, iş bulamayan bir adam belirli bir eğitim aldıktan sonra dolgun maaşla profesyonel olacak. Hem parasını kazanacak hem de gönülden askerlik yapacak. Bu durumda hem işsizlik büyük oranda çözülecek, hem düzen gelecek, hem de askerlik gönülden yapılacak. Bu da ordunun moralli olmasını sağlayacak ve dolayısıyla yapılan operasyonlarda başarı oranı artacak. Askerin üniformasından tut, bütün teçhizatları en konforlusundan seçilecek. Plan ve programla, sağlam stratejisyenlerle büyük ve güçlü bir orduya sahip olacağız.

Neden bunun hayalini kurmak varken, bu saçma sistemde vatandaşlarımızın daha fazla bir şekilde ölmesini savunursunuz ki?

:D

Benim yazdıklarımı okumadan mı cevap verdin anlamadım ki :D

Üfff internetten facebook yorumlarından kendini bilgili sananlar, facebook yorumlarıyla savaşa girenler fln cins cins yazıyorlar. Bordo Bereli denen asker sayısı kaç biliyor musunuz? Bir elin parmağını geçmez misal. Sat ve Sas komandoları yine aynı şekilde.

Bir cümlenin sadece isinize gelen kismini yorumlaminiza hastayim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt