Ben Alex kardeşimiz gibi kaslı değilim

ama bu konuda 1-2 ufak bilgim var paylaşmak istedim.. 3 ay kadar spor salonuna gitmiştim ve Tekin hoca vardı sahibi çok samimi olmuştuk..Salonu bıraktığımda bile sırf muhabbet olsun diye gidiyordum.. Epey faydalı bilgiler vermişti kendisi eski milli güreşçimiz.. Maddeler halinde yazmak istedim..
1. Türk halkı olarak yanlış bir inanışımız var..Son dönemde millet uyandı ama yine de belirteyim.Ooo sen de epey yağ var bunları yakarsan süper kas olur palavralarına inanmayın..Zayıf kişilerin vücudu tahmin ettiğinizden çok daha çabuk istenilen düzeye gelir..(Tabi burada kişinin genetik faktörleri de var..Aynı beslenme aynı çalışma yapan 2 kişinin kat kütlesi farklı büyür.) Geniş omuzlu ve zayıf bir insan kısa sürede istediği vücuda sahip olabilir..
2.Genelde salondakiler size protein almıyoruz derler ama protein almadan bu işin olması çok çok zor.. Özellikle Alex gibi kaslı vücut arıyorsanız imkansız diyebilirim.. Haaa proteinsiz düzgün bir vücudunuz olur ama o kasım şöyle olsun bu kasım böyle olsun derseniz o iş zor biraz..
3. Özellikle yağ oranı yüksek arkadaşlar kardiyo ve diyet sizin için temel kuraldır.. Her insanın karın kası mevcuttur mesele göbek ve beldeki yağları eritip bu kasların görünmesini sağlamakta..Yoksa o karın kası olan elemanlar günde 1000 mekik çektiği için olmuyor..Ben 2-3 ay boyunca up shaper gibi bir aletle günde 400 mekik çektim hafif sıkılaşma dışında en ufak birşey görmedim.. Ne yağ eriyor ne kas çıkıyor..
4. Bölgesel zayıflama palavrasına inanıyorrsanız derhal unutun..Yok öyle bir dünya yağ yakımı her bölgeden olur ama benim bildiğim önce bacaklar en son alt karın bölgesinde erime oluyor..
5. Özellikle beslenmenize çok dikkat etmelisiniz..Kas büyütmek isteyen arkadaşlar genelde hemen spor sonrası yağsız pirinç lapası-jelibon gibi karbonhidrat verecek besinler kullanır..Bunun amacı vücuda hızlı bir karbonhidrat yüklemesi yapıp kaslardan yıkım yapılmasını engellemek..Bolca vücud çalışıp-kardiyo yapıp beslenmesini eksin yapanlar için vücut geliştirmek hayal olur.. Spordan 1 -2 saat sonra ise protein ağırlıklı bir beslenme kas yapımına fayda sağlar..Özellikle çökelek suyu , kesik ayran hadi bunlar yoksa lor peyniri güzel protein kaynağıdır.. Bir de bizim hoca tavuk neredeyse hiç yemiyordu onun yerine et veya ton balığı tavsiye ediyordu.. Köy tavuğu bulursanız tavuk güzel bir protein kaynağı ama 40 günde büyütülmüş hormonlu tavukların vücudunuza zararı olacaktır..
6. Beslenme demişken gün içinde 2-3 öğün yiyeceğinize ara öğünlerle 7-8 öğün yiyin .. Vücudu uzun süre aç bırakırsanız vücut bu sefer besin alamayacağını düşünür ve metabolizma yavaşlar dolayısıyla yağ depolama yapar..
Eğer yanlış bir bilgilendirme yaptıysam bilen arkadaşların düzeltmesini rica ederim..