Xavi mi Steven Gerrard mı ?

Cevap: Xavi mi Steven Gerrard mı ?

Vay vay vay.Neler olmuş burda ya:)İki aşık,almış sazı eline:DBeyler zaten anket sonuçları belli,ne gerek var:)

En iyi box-to-box anketinde de Xavi birinciydi. Ayrıca ne önemi var? Popülarite insanlar için niye bu kadar önemli kafam almıyor. Varsın 1 oy alsın...

Eeeee nedir yani?Yanlış mı söylediklerim?Ayağı iyi,iyi şut atan,iyi arapaslar atabilen mücadeleci tempolu ortasaha oyuncusu işte.İngiltere ezelden beri bu tür adamlar oynatmıştır ortasahalarında.PremierLig takımlarının kadrolarındaki çoğu orta saha oyuncusu bu işlevleri iy-kötü yapar.Gerrard'ın tek artısı onlara göre daha iyi yapması.Ama Xavi başka bir mantalitenin adamı.Dünyanın en zor uygulanan futbol sistemini en iyi uygulayan takımın bunu uygulamasındaki bir numaralı etken.Barcelona denen yapının beyni.Daha açıklayıcı oldu mu?:rolleyes:

Eeeee nedir yani?Yanlış mı söylediklerim?Ayağı iyi,iyi şut atan,iyi arapaslar atabilen mücadeleci tempolu ortasaha oyuncusu işte.İngiltere ezelden beri bu tür adamlar oynatmıştır ortasahalarında.PremierLig takımlarının kadrolarındaki çoğu orta saha oyuncusu bu işlevleri iy-kötü yapar.Gerrard'ın tek artısı onlara göre daha iyi yapması.Ama Xavi başka bir mantalitenin adamı.Dünyanın en zor uygulanan futbol sistemini en iyi uygulayan takımın bunu uygulamasındaki bir numaralı etken.Barcelona denen yapının beyni.Daha açıklayıcı oldu mu?:rolleyes:

Bir de ingilizlerin son yıllarda çok büyük bir yıldızı yok. Bunun ezikliği var biraz üzerlerinde. Rooney dediler, en iyi olamadı. Joe Cole dediler olmadı. Beckham'ın devri çabuk bitti. Owen silindi. Shaun-Wright lara, defoe lere falan kaldılar. Zaten uluslararası turnuvalarda da başarı yok. Doğal olarak şişirdiler bu adamı. Zaten iyiydi ama ilah yaptılar. Liverpool için de aynı şey geçerli. Koyun yoktu keçiyi abdurrahman çelebi yaptılar.

Xavi Barçanın futbolunun 1 numaralı etkeni değil kesinlikle.Onu Xavi yapan yanındaki İniasta ve diğer dünya yıldızlarıdır.Sen Gerrardı dünyanın hangi takımına koyarsan koy Gerrard gibi oynar.Ama Xavi yanındaki yıldızlar olmadan Xavi gibi oynayabilir mi?

Anket Açıklıyor herşeyi. Gerrard 1-2 yıllık yıldız değil bunuda anket gösteriyor. Bunu 3 yıl önce sorsanız Xavi diyen 10 kişi çıkmazdı. Yada Barcelona bukadar başarılı olmasaydı yine Xavi diyen az kişi çıkardı.

Ama Gerrard Liverpool nekadar başarı sağlayamasada Gerrard Gerrard'dır.

Anket Açıklıyor herşeyi. Gerrard 1-2 yıllık yıldız değil bunuda anket gösteriyor. Bunu 3 yıl önce sorsanız Xavi diyen 10 kişi çıkmazdı. Yada Barcelona bukadar başarılı olmasaydı yine Xavi diyen az kişi çıkardı.

Ama Gerrard Liverpool nekadar başarı sağlayamasada Gerrard Gerrard'dır.

Bu iş çift taraflı çalışır Yunus. 3 yıl sonra da Gerrard diyen çıkmayacak. Kariyerinde lig şampiyonluğu görmemiş-göremeyecek bir adam. Ş. Ligi de göremeyecek büyük ihtimalle. Ama Xavi olacak, görecek. O zaman herkes Xavi diyecek. Yani Popülarite çok nankördür. Benim için hiçbirşey ifade etmez. Bak Box-To-Box ta da Xavi birinci?:)

Bu iş çift taraflı çalışır Yunus. 3 yıl sonra da Gerrard diyen çıkmayacak. Kariyerinde lig şampiyonluğu görmemiş-göremeyecek bir adam. Ş. Ligi de göremeyecek büyük ihtimalle. Ama Xavi olacak, görecek. O zaman herkes Xavi diyecek. Yani Popülarite çok nankördür. Benim için hiçbirşey ifade etmez. Bak Box-To-Box ta da Xavi birinci?:)

Kulübü Krgyakos,İnsua,Riera gibi 5.adamlarla doldurup,Xabi Alonso'yu satıp yerine nerdeyse aynı fiyatta ancak iki gömlek altı oyuncu Aqullaini alınıyorsa şampiyon olamama Gerrard'ın suçu değil.He bu halde bile şampiyon mu yaptı?İşte o zaman üstüne efsane olmaz.

Xavi Barçanın futbolunun 1 numaralı etkeni değil kesinlikle.Onu Xavi yapan yanındaki İniasta ve diğer dünya yıldızlarıdır.Sen Gerrardı dünyanın hangi takımına koyarsan koy Gerrard gibi oynar.Ama Xavi yanındaki yıldızlar olmadan Xavi gibi oynayabilir mi?

Pas yapma yetisi olan her takımda bal gibi oynar Xavi.Yıldızlar topluluğu olan kupadan kupaya koşan bir Real Madrid vardı hatırlarsanız.O takımında bir beyni vardı.Zinedine Zidane.O zaman neden kimse çıkıp Zidane'yi Zidane yapan Beckham'dır,Ronaldo'dur,Figo'dur demedi?O zamanların Real'indeki Zidane ne ise Barca'nın Xavi'si de odur.Takımlar ne kadar yıldızla dolu olursa olsun o takımda oyunu yönlendirebilecek,hücumlarda en büyük etkiyi yaratabilecek,organizasyonların başında olabilecek bir adama ihtiyaç vardır.Onu Xavi yapanlar diğerleri demek Xavi'ye büyük haksızlıktır,ayıptır.Evet tekrar ediyorum ```Barca'nın bu futbolunda bir numaralı etken,bir numaralı oyuncu Xavier Hernandez Creus'tur``Siz ne kadar tersini iddia ederseniz edin.Barça maçlarını düzenli takip edenler söylediklerimi anlayacaktır.Bir iki maç topu takip etmeyi bırakın da sadece bu adamı izleyin.O dünya yıldızları sıkışınca gözleri Xavi'yi nasıl arıyor dikkat edin.

Kulübü Krgyakos,İnsua,Riera gibi 5.adamlarla doldurup,Xabi Alonso'yu satıp yerine nerdeyse aynı fiyatta ancak iki gömlek altı oyuncu Aqullaini alınıyorsa şampiyon olamama Gerrard'ın suçu değil.He bu halde bile şampiyon mu yaptı?İşte o zaman üstüne efsane olmaz.

Ben sadece anket sonucuna yönelik yorum yapanlar için söyledim. Sen-Ben bildikten sonra Gerrard'ı kupa alsa ne olur, almasa ne olur? Benim gözümde hep iyi futbolcudur, senin gözünde de efsanedir. Ama olaylar dediğim gibi gelişirse(Ki büyük ihtimalle öyle olacak), insanların bakış açısı değişiverir. Popüler olmanın geçiciliğini belirttim. Ve anlamsızlığını. Bu arada Liverpool'un bu yapısıyla ve borçlarıyla şampiyon olabileceğini sanmıyorum yakın gelecekte.

Pas yapma yetisi olan her takımda bal gibi oynar Xavi.Yıldızlar topluluğu olan kupadan kupaya koşan bir Real Madrid vardı hatırlarsanız.O takımında bir beyni vardı.Zinedine Zidane.O zaman neden kimse çıkıp Zidane'yi Zidane yapan Beckham'dır,Ronaldo'dur,Figo'dur demedi?O zamanların Real'indeki Zidane ne ise Barca'nın Xavi'si de odur.Takımlar ne kadar yıldızla dolu olursa olsun o takımda oyunu yönlendirebilecek,hücumlarda en büyük etkiyi yaratabilecek,organizasyonların başında olabilecek bir adama ihtiyaç vardır.Onu Xavi yapanlar diğerleri demek Xavi'ye büyük haksızlıktır,ayıptır.Evet tekrar ediyorum ```Barca'nın bu futbolunda bir numaralı etken,bir numaralı oyuncu Xavier Hernandez Creus'tur``Siz ne kadar tersini iddia ederseniz edin.Barça maçlarını düzenli takip edenler söylediklerimi anlayacaktır.Bir iki maç topu takip etmeyi bırakın da sadece bu adamı izleyin.O dünya yıldızları sıkışınca gözleri Xavi'yi nasıl arıyor dikkat edin.

En önemli nokta bu sanırım.

Hayır hayır hayır...Böyle bişey olmaz olamaz.Yani adam Ş ligi göremedi Lig şampiyonluğu göremedi diye onu silip atamayız.Gerrard bir efsanedir ve öyle kalacak.

aynı futbolcudan 10ar kişilik takımlar kurup, kalelerine de ortalama kaleciler koyma şansımız olsa, dünya üzerinde her takımı yenecek futbolcudur, takımdır.

Kaka tarafından gezegenin en modern orta saha oyuncusu olarak tanımlanmış olan ilah.

hemen hemen her futbolcunun bir çöküş dönemine girmiş kimi toparlanmış , kimisi karambole gelmiş ortadan kayıp olmuştur. steven gerrard'da tam tersi bir durum yaşanmıştır ne bu kıvama gelmiştir ne de çıkmasına sebeb olacak bir durum olmuştur. bildiğim kadarıyla bir tek kalecilik meziyeti yoktur ondan hariç nereye koysan sırıtmadan direk oynar. tek başına takım dedikleri oyuncu bu olsa gerek daha fazlası için araştırma yapmaya gerek bile yoktur. liverpool'la kontratını 2013 e kadar da uzatmıştır, ohh mis.

steven gerrard şu anda dünyadaki en iyi futbolcu değildir kendisi belki de dünya tarihine gelmiş en büyük futbolcudur. hafta sonları epl izlerken, galatasaray'ımın eskişehir'in ne yaptığını bana unutturan adamdır. her maç öncesi aynı heyecan ile ekrana bakılır. liverpool çıkarken soyunma odasından en önde onu görürsün. hiç bir şeyin o kadar da kötü gidemeyeceğini, giderse de düzelteceğini olmadı bu uğurda savaşırken yenileceğini hissedersin ilk anda. gerrard'ı sadece tv'den izlememek isterdim. her maçını izlemek, her golünden sonra köşe gönderine koşarken orada olmak isterdim. bir takım kuracak param olsaydı eğer, o takımı kurmaz liverpool'u satın alırdım çünkü o forma, o şarkı gerrard'ı gerrard yapıyor zaten.

orta sahanın az ilerisinden başlamak üzere önünde top sekti mi gözü dönen, rage'e giren yaradana sığınıp vuran ilah. gene aynı bölge ve ilerisinden itibaren kafasını kaldırıp kaleye baktığı an herhalde kaleci ve defans oyuncularının dizleri titriyordur. aktif olarak futbol yaşamını sürdüren en komple futbolcudur gözümde.

bolton maçında ayağına her top geldiğinde kendini ıslıklayan bolton taraftarına kapağı voleyle koymuş futbolcudur. zira daha sonra kulağını açıp tribünlere koşarken ses gelmemesi kapağın iyi oturduğunu göstermiştir.

:)

şu anda "takım kur, istediğin bütün adamları alma şansın var" deseler, ilk olarak hiç düşünmeden onu alırım. ne messi'yi, ne de cristiano ronaldo'yu...

sahanın heryerinde olan, çok iyi paslar atan, birçok forvetten çok gol atan büyük kaptan. kendisinin marsilya'ya attığı mükemmel gol için ;

YouTube - Gerrard Goal // Vs Marseille HQ

Sözlük tekiler güzel özetlemiş.

Ayrıca 1 golü varki izledikçe izleyesim geliyor :)

YouTube - Gerrard's Goal 4-1 vs Hull City

Oyun Zekasının yerine yeteneği tercih etmeme sebep olan tek bir adam var dünyada. Gerisi, yetenekmiş, şutmuş adam geçermiş... Bunlar hikaye, o zaman oyun zekası ön plana çıkar. Ama bu adam başka, ne messi ne ronaldinho ne cristiano... Böyle de tatlı bir şekilde bitirelim. Gözümüzün pası silinsin.

5:50 ve 3:10 daki hareketleri bir kaleci ve defans oyuncusuna yapılacak en büyük haakrettir sanırım.

YouTube - ronaldo amazing skills

Dünyanın en iyi futbolcusu Xavi Hernandez

Oyun Zekasının yerine yeteneği tercih etmeme sebep olan tek bir adam var dünyada. Gerisi, yetenekmiş, şutmuş adam geçermiş... Bunlar hikaye, o zaman oyun zekası ön plana çıkar. Ama bu adam başka, ne messi ne ronaldinho ne cristiano... Böyle de tatlı bir şekilde bitirelim. Gözümüzün pası silinsin.

5:50 ve 3:10 daki hareketleri bir kaleci ve defans oyuncusuna yapılacak en büyük haakrettir sanırım.

Bunu yazmasaydın keşke :)

Bunu yazmasaydın keşke :)

Müthiş bir gönül rahatlığıya yazdım inan. Ronaldo o genç yaşında çok uzun süreli sakatlıkları yaşamasaydı tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olacaktı. Sakatlıklar onu geriletti. Ama kendi adıma konuşayım, izlediğim en yetenekli, en iyi futbolcu. Bunu söyleyecek çok kişi biliyorum ben. En iyi golcü olduğu her açıdan kesin zaten. Adamın maç başına bir gol istatistiği var.

Müthiş bir gönül rahatlığıya yazdım inan. Ronaldo o genç yaşında çok uzun süreli sakatlıkları yaşamasaydı tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olacaktı. Sakatlıklar onu geriletti. Ama kendi adıma konuşayım, izlediğim en yetenekli, en iyi futbolcu. Bunu söyleyecek çok kişi biliyorum ben. En iyi golcü olduğu her açıdan kesin zaten. Adamın maç başına bir gol istatistiği var.

Ronaldo için demedim onun için söylediklerin doğru ama Messi de bundan 5 sene sonra Ronaldo kadar efsane olacaktır. :)

Geri
Üst Alt