O olayı açıklamama gerek yok.Her şey ortada zaten Fatih Terim'in aldığı cezadan sonra Tff ye gidip görüşüp (?) güya ceza kaldırılması için uğraşan sayın Aysal şampiyon olduğumuz sene bitiminden sonra Fatih Terim'e eleman muamelesi çekip sözleşme yenileme teklifi yapmayıp,sonra gidip bize üniversite okutacak hoca diye Mancini'yi getirip,devre arasında milyonları sokağa saçması ve hemen ardından 6 ay sonra kovması gayet romantik bence bilmem katılır mısın ?
Ben zaten alt yapılar için yorum atmıştım okumuşsundur sanırım onda hem fikirim zaten.Olayın başlangıcı o ama biraz gerçekçi olalım bu yabancı sınırlaması gelmezse büyük takımların hiçbiri Türk oynatmaz onu geçtim Anadolu kulüpleri bile yabancı çöplüğüne döner
Türkiye'de sistemli iş yapıldığını gördün mü ? En yakın örnek revizyon yaptığın hocayı kovmaya çalışan zihniyettir
Sen onu diyorsun ama gerçekten alakasız, hemde çok alakasız, bana göre. Açıklaman iyi oldu, çünkü iki resimden bunu çıkarmamı beklemen haksızlık olurdu. İki resmin arasında bir şey daha var ama ben onu göremiyorum, belki onun ne olduğunu göre bilsem anlardım.
Ünal Aysal'ın çok hatası oldu, Prandelli, Mancini bunlar hata idi ve ben şahsım adına bunu o zaman söyledim. Sadece bir düzeltme yapayım, Mancini bildiğim kadarı ile kovulmadı, kendi ayrıldı. Para harcayıp Teknik Direktör kovmak, bunu bir çok Başkan yaptı Aydın. Türkiye'de Başkanların en büyük silahı başarısızlık olduğunda Teknik Direktör kovmak. Canaydın, Polat hatta geçen sezon harcanan paralar sonrası Dursun, Aziz, bu sezon Trabzonun Başkanı. Ancak bunun Yabancı sınırı ile alakasını gerçekten çözemedim doğrusu.
Ben burada iyi olan Türk oyuncu sayısı iki elin parmaklarını geçmez diyorum, bu zaten Milli Takımın durumunda gizli diyorum. Türk oyuncu havuzu iyi demek romantizm benim için, buna karşı diğer konularda yapılan romantizmi argüman olarak göstermeyi anlamadım doğrusu.
Sen Türkiye'de daha Türk oyuncuları yetiştirmek için gerekli olan sistemi, kaliteli alt yapıyı kurmadan Takımlar kadroları yabancı ile doldurur diyorsun. Buda bir Türk mentalitesi, esas hataya çözüm bulmadan çözümü başka yerde aramak, hemde daha önce denenip işe yaramayan, zararı daha çok olan bir sistemde.
Bize gerekli olan sınır değil, Almanların alt yapı sistemi. Sen bunu kur, oyunculara bakın sınır ile kadroda size şu kadar yer garanti demekten vazgeç, o zaman iyi Türk oyuncuları çıkar.
Kendin bile itiraf ediyorsun, sistem yok. Sistem yok diye bu hatayı ortadan kaldıracağımıza daha zararlı bir sistemden ne bekliyoruz anlamıyorum doğrusu. Bunu yapmadan yabancı sınırının tek işlevi olur, kötü dahi olsalar Türk oyunculara oynama garantisi. Bu ne benim takımımın yararına nede Milli Takımın. Bunu daha önce gördük zaten, bunun tekrar tekrar altını çiziyorum.
Son noktaya değinmedim. Evet revizyon yaptı ama bu eleştirilemez anlamına gelmez. Sana hak verdiğim nokta ise bazı arkadaşlarımız bu konuda çok uç noktalara çıkıyorlar. Ama bu konuda daha önce dediğimi tekrarlamak istiyorum, kimi taraftar daha heyecanlı, kimisi daha soğuk kanlı. Sen herkesin aynı olmasını bekliyorsan hayal kırıklığına uğrarsın, insanız biz, tek tip robot değil.