İkinci resmi göremiyorum.
Peki yabancı sınırı var iken farklı olan neydi? Beş, altı yerli oyuncu oynatmak zorunda idin, potansiyeli olan Türk oyunculara değerinin on katı para verip alıyordun. Sonuç olarak lokal başarı dışında pek bir başarı elde edemiyordun, buna Milli Takım dahil. Bu böyle değilmi idi? Daha şurda kaç sene önceden bahsediyoruz, yaşananlardan bahsediyoruz.

İkinci resmi şimdi gördüm ve evet gerçekten, Türk Futbolcular ile ilgisi nedir bunun tam olarak? Bu resimlerin alakası romantizm kelimesi mi? Eğer öyle ise, evet Mancini için, Prandelli için de yapıldı romantizm. Bu, şu anda Türk oyuncuların kötü olmasını, iyi olanların sayısının iki elin parmağını geçmeyeceği gerçeğini değiştirmez. Senin gerçeğin diye bilirsin, onada tamam derim ama Milli Takımın durumu bu gerçeğin aynısı. Düştüğümüz gruplara ve bu gruplarda düştüğümüz durumlar ortada, ben bunları uydurmuyorum sonuçta.

Türk futbolcularla ilgisi yok Türk mantalitesini anlatmaya çalıştım sadece(Anlayan anladı)

Zaten sana anlatmak istediğim şeye geliyorsun yavaş yavaş,pek fark yok sınır olsa da olmasa da

Bizim o Avrupa takımlarıyla yarış içinde olmamız çok zor.Bir kere finans skalası aşırı boyutlarda istersen hepsi yabancı olsun sonuç değişmeyecek.Ancak anlık başarı sağlayabiliriz,sürekli başarı imkansıza yakın

Türk futbolcularla ilgisi yok Türk mantalitesini anlatmaya çalıştım sadece(Anlayan anladı)

Zaten sana anlatmak istediğim şeye geliyorsun yavaş yavaş,pek fark yok sınır olsa da olmasa da

Bizim o Avrupa takımlarıyla yarış içinde olmamız çok zor.Bir kere finans skalası aşırı boyutlarda istersen hepsi yabancı olsun sonuç değişmeyecek.Ancak anlık başarı sağlayabiliriz,sürekli başarı imkansıza yakın
Hangi mentalite yahu? Yabancı hocaların daha çok sevilmesi mi? Açık açık yazar mısın lütfen, çünkü iki tane yabancı teknik direktörün resmi bana hiç bir şey anlatmadı. Kim anladı ise anladı, bana cevap olarak yazdığın bir şeyi ben anlamak istiyorum.

Peki daha şurada ikinci mi, üçüncü sezon mu bu yabancı kuralının devrede olduğu. Bak işte bu dediğin Türk mentalitesi, daha iki, üç senedir yürürlükte olan bir şey için olmuyor, bir faydası yok demek. Üstüne üstlük sen daha esas soruna, alt yapıya, gereken tedaviyi uygulamamıșsın. Daha önce yıllarca denenip hiç bir faydası olmayan, aksine değerinden on kat para verilen oyuncuların alınmak zorunda kalındığı, oyuncuların oynama garantisi sebebi ile kendilerini geliştirmedikleri bir sisteme dönmek için uğraşıyorsun. Bunu hep birlikte yaşadık ve gördük, üstelik lokal ligimizde bile maçları uyuklayarak izledik.

Evet bir çok takım ile aramızda maddi fark var ama misal Uefa kupasına bak, orada oynayan takımlara. Sen zaten kendi kendine maddi dezavantajın yanında sınır ile bir dezavantaj daha ekliyorsun, esas Problem olan alt yapıya tedavi uygulamayarak. Ayrıca, kulüpler bazında maddi farkı kabul ederim ama Milli Takım bazında etmiyorum doğrusu. Üstelik düştüğümüz son gruplar ortada.

Son düzenleme:
Hangi mentalite yahu? Yabancı hocaların daha çok sevilmesi mi? Açık açık yazar mısın lütfen, çünkü iki tane yabancı teknik direktörün resmi bana hiç bir şey anlatmadı. Kim anladı ise anladı, bana cevap olarak yazdığın bir şeyi ben anlamak istiyorum.

Peki daha şurada ikinci mi, üçüncü sezon mu bu yabancı kuralının devrede olduğu. Bak işte bu dediğin Türk mentalitesi, daha iki, üç senedir yürürlükte olan bir şey için olmuyor, bir faydası yok demek. Üstüne üstlük sen daha esas soruna, alt yapıya, gereken tedaviyi uygulamamıșsın. Daha önce yıllarca denenip hiç bir faydası olmayan, aksine değerinden on kat para verilen oyuncuların alınmak zorunda kalındığı, oyuncuların oynama garantisi sebebi ile kendilerini geliştirmedikleri bir sisteme dönmek için uğraşıyorsun. Bunu hep birlikte yaşadık ve gördük, üstelik lokal ligimizde bile maçları uyuklayarak izledik.

Evet bir çok takım ile aramızda maddi fark var ama misal Uefa kupasına bak, orada oynayan takımlara. Sen zaten kendi kendine maddi dezavantajın yanında sınır ile bir dezavantaj daha ekliyorsun sınır koyarak, esas Problem olan alt yapıya tedavi uygulamayarak. Ayrıca, kulüpler bazında maddi desteği kabul ederim ama Milli Takım bazında etmiyorum doğrusu. Üstelik düştüğümüz son gruplar ortada.

O olayı açıklamama gerek yok.Her şey ortada zaten Fatih Terim'in aldığı cezadan sonra Tff ye gidip görüşüp (?) güya ceza kaldırılması için uğraşan sayın Aysal şampiyon olduğumuz sene bitiminden sonra Fatih Terim'e eleman muamelesi çekip sözleşme yenileme teklifi yapmayıp,sonra gidip bize üniversite okutacak hoca diye Mancini'yi getirip,devre arasında milyonları sokağa saçması ve hemen ardından 6 ay sonra kovması gayet romantik bence bilmem katılır mısın ?

Ben zaten alt yapılar için yorum atmıştım okumuşsundur sanırım onda hem fikirim zaten.Olayın başlangıcı o ama biraz gerçekçi olalım bu yabancı sınırlaması gelmezse büyük takımların hiçbiri Türk oynatmaz onu geçtim Anadolu kulüpleri bile yabancı çöplüğüne döner

Türkiye'de sistemli iş yapıldığını gördün mü ? En yakın örnek revizyon yaptığın hocayı kovmaya çalışan zihniyettir

O olayı açıklamama gerek yok.Her şey ortada zaten Fatih Terim'in aldığı cezadan sonra Tff ye gidip görüşüp (?) güya ceza kaldırılması için uğraşan sayın Aysal şampiyon olduğumuz sene bitiminden sonra Fatih Terim'e eleman muamelesi çekip sözleşme yenileme teklifi yapmayıp,sonra gidip bize üniversite okutacak hoca diye Mancini'yi getirip,devre arasında milyonları sokağa saçması ve hemen ardından 6 ay sonra kovması gayet romantik bence bilmem katılır mısın ?

Ben zaten alt yapılar için yorum atmıştım okumuşsundur sanırım onda hem fikirim zaten.Olayın başlangıcı o ama biraz gerçekçi olalım bu yabancı sınırlaması gelmezse büyük takımların hiçbiri Türk oynatmaz onu geçtim Anadolu kulüpleri bile yabancı çöplüğüne döner

Türkiye'de sistemli iş yapıldığını gördün mü ? En yakın örnek revizyon yaptığın hocayı kovmaya çalışan zihniyettir

Sen onu diyorsun ama gerçekten alakasız, hemde çok alakasız, bana göre. Açıklaman iyi oldu, çünkü iki resimden bunu çıkarmamı beklemen haksızlık olurdu. İki resmin arasında bir şey daha var ama ben onu göremiyorum, belki onun ne olduğunu göre bilsem anlardım.

Ünal Aysal'ın çok hatası oldu, Prandelli, Mancini bunlar hata idi ve ben şahsım adına bunu o zaman söyledim. Sadece bir düzeltme yapayım, Mancini bildiğim kadarı ile kovulmadı, kendi ayrıldı. Para harcayıp Teknik Direktör kovmak, bunu bir çok Başkan yaptı Aydın. Türkiye'de Başkanların en büyük silahı başarısızlık olduğunda Teknik Direktör kovmak. Canaydın, Polat hatta geçen sezon harcanan paralar sonrası Dursun, Aziz, bu sezon Trabzonun Başkanı. Ancak bunun Yabancı sınırı ile alakasını gerçekten çözemedim doğrusu.

Ben burada iyi olan Türk oyuncu sayısı iki elin parmaklarını geçmez diyorum, bu zaten Milli Takımın durumunda gizli diyorum. Türk oyuncu havuzu iyi demek romantizm benim için, buna karşı diğer konularda yapılan romantizmi argüman olarak göstermeyi anlamadım doğrusu.

Sen Türkiye'de daha Türk oyuncuları yetiştirmek için gerekli olan sistemi, kaliteli alt yapıyı kurmadan Takımlar kadroları yabancı ile doldurur diyorsun. Buda bir Türk mentalitesi, esas hataya çözüm bulmadan çözümü başka yerde aramak, hemde daha önce denenip işe yaramayan, zararı daha çok olan bir sistemde.

Bize gerekli olan sınır değil, Almanların alt yapı sistemi. Sen bunu kur, oyunculara bakın sınır ile kadroda size şu kadar yer garanti demekten vazgeç, o zaman iyi Türk oyuncuları çıkar.

Kendin bile itiraf ediyorsun, sistem yok. Sistem yok diye bu hatayı ortadan kaldıracağımıza daha zararlı bir sistemden ne bekliyoruz anlamıyorum doğrusu. Bunu yapmadan yabancı sınırının tek işlevi olur, kötü dahi olsalar Türk oyunculara oynama garantisi. Bu ne benim takımımın yararına nede Milli Takımın. Bunu daha önce gördük zaten, bunun tekrar tekrar altını çiziyorum.

Son noktaya değinmedim. Evet revizyon yaptı ama bu eleştirilemez anlamına gelmez. Sana hak verdiğim nokta ise bazı arkadaşlarımız bu konuda çok uç noktalara çıkıyorlar. Ama bu konuda daha önce dediğimi tekrarlamak istiyorum, kimi taraftar daha heyecanlı, kimisi daha soğuk kanlı. Sen herkesin aynı olmasını bekliyorsan hayal kırıklığına uğrarsın, insanız biz, tek tip robot değil.

Son düzenleme:
Ümit Özat: "Türk futbolunun kurtuluşu sıfır yabancıdır. Hangi takım olursa olsun, 10 yıl Türk takımlarını Avrupa kupalarına göndermeyeceksin. Her şey düzelir.”

Ümit Özat: "Türk futbolunun kurtuluşu sıfır yabancıdır. Hangi takım olursa olsun, 10 yıl Türk takımlarını Avrupa kupalarına göndermeyeceksin. Her şey düzelir.”

rte-nin-tepesi-atarsa-israil-i-haritadan-siler_671028.jpg

Yahu takmışsınız bir Twitter'a, sanki Futbolcuların, Teknik Direktörlerin çok umrunda Twitter.

Ne Twittermıș arkadaş bu, her ay bir Futbolcuya Futbolu bıraktırıyor herhalde.

İyi bir takım oldukları için oynuyordu, yabancısı ile Türk oyuncusu ile kaliteli bir takım oldukları için iyi oynuyordu.

Ben şimdiden bahsediyorum, o dönemin oyuncuları Futbolu bıraktıktan sonra ki dönemden bahsediyorum. Biz bu romantizme devam ettikçe Türk oyunculara hiç bir faydamız olmayacak.

Peki şöyle yapalım, Sarper, Aydın, şu olan takımımızın kalitesinde 11 yerli oyuncudan oluşan bir takım kuralım birlikte. Ben sizin fikrinize açığım, buyrun beraber yapalım bunu.

Aydın'la twittercılar sayesinde sözleşme uzatılmadı,Niasse yine twittercılar sayesinde gelmedi.Hamza twittercıların baskısından dolayı kovuldu.Tudor keza twittercıların baskısıyla getirildi.Bu yılki kadro dahi taraftar baskısıyla kuruldu.Bir düşün o dönemi,1995 ve 1996'da 2 yıl üst üste ilk 2 dışında kalmış bir Galatasaray'a neler neler yapılırdı?Hele sonraki sezonda da Fb'den 4 yedik ligin başında evimizde.Alayını sattırırlardı kovdururlardı %100.

Geçen sene Cengiz bizde olsaydı oynar mıydı sence ?

Bence cevabı çok açık,bu kuralı savunmak istemiyorum ama 11 yabancı da çok fazla gerçekten
Cengiz
Visca doka napolyoni mossoro
Varken formayi kapti
Iyi oyuncu bir sekilde kendini belli eder
Istemesende forma vermek zorunda kalirsin.

Bu adam kim ki, ne başarısı olmuşta ortaya fikir koyuyor, eski bir futbolcu Türk futbolunun kaderini belirleyemez.:)

Aydın'la twittercılar sayesinde sözleşme uzatılmadı,Niasse yine twittercılar sayesinde gelmedi.Hamza twittercıların baskısından dolayı kovuldu.Bu yılki kadro dahi taraftar baskısıyla kuruldu.Bir düşün o dönemi,1995 ve 1996'da 2 yıl üst üste ilk 2 dışında kalmış bir Galatasaray'a neler neler yapılırdı?Hele sonraki sezonda da Fb'den 4 yedik ligin başında evimizde.Alayını sattırırlardı kovdururlardı %100.

Niasseyi kulüp alamadı kendi mallığından sonra taraftara attılar suçu , hamza malı kendi kaşındı twitter yüzünden değil taraftarla dalga geçmesi yüzünden kovuldu , bu kadroda taraftardan değil dursunun koltuk korkusundan + tudorun sd liği sayesinde kuruldu herşey ortada sarper sosyal medyanın etkisi yüzde 5 değil kulüp üzerinde.

Aydın'la twittercılar sayesinde sözleşme uzatılmadı,Niasse yine twittercılar sayesinde gelmedi.Hamza twittercıların baskısından dolayı kovuldu.Tudor keza twittercıların baskısıyla getirildi.Bu yılki kadro dahi taraftar baskısıyla kuruldu.Bir düşün o dönemi,1995 ve 1996'da 2 yıl üst üste ilk 2 dışında kalmış bir Galatasaray'a neler neler yapılırdı?Hele sonraki sezonda da Fb'den 4 yedik ligin başında evimizde.Alayını sattırırlardı kovdururlardı %100.
Twitterci dediklerin Taraftar, bu takim taraftar icin var.
Taraftar kombine alsin, forma alsin, maca gelsin, deplasmana gitsin, hepsine tamam ama taraftar tepki koydugu zaman tü kaka.
Hamza taraftar ile dalga gecer gibi davransin, faydasi olacak oyunculari veto edip faydasizlari takima doldursun, Taraftar tü kaka Hamzayi linc etti.
Yok ya, ben disimden tirnagimdan arttirdiklarim ile bu kulübe destek olucam, Aydin gibi faydasizlar ile sözlesme uzatilmasina tepki verdigim icin tü kaka edilicem. Niasse´den daha kaliteli oyuncu istedigim icin tü kaka edilicem. Hamza gibi taraftara saygisi olmayanlara ses cikarmiycam, hangi dünya o dünya söyleyinde bizde oraya yerleselim. Taratar Tudoru istiyor ise ve buna imkan varsa getirecek, bu kadar basit. Sonradan Tudor basarili olamiyor ise, taraftar tepki gösteriyor ise görevine son verecek. Hic birisi benim babamin oglu degiller, tek görevleri var bu takimi basarili yapmak.

Son düzenleme:

şu anda türk futbolunun içindekilerle dışındakilerin yer değiştirmesi yeter , 10 sene değil 10 dk'da çözülür...kapalı alanda ağzında sigara bacak bacak üstüne atmaya çalışmış spordan uzaklığı göbeğinin çapıyla orantılı bir şahsın bu konuda ahkam kesmesi zaten hali hazırda durumun beyanatıdır.

Cengiz
Visca doka napolyoni mossoro
Varken formayi kapti
Iyi oyuncu bir sekilde kendini belli eder
Istemesende forma vermek zorunda kalirsin.

Bir anda mı kaptı ? Apo o güveni vermeseydi oynayabilir miydi ?

Ben çok net hatırlıyorum Apo ara ara takımdan kesiyordu,Cengiz kardeşimizi bir anda zorlamak istemiyoruz tarzı açıklamaları vardı.Adam üstüne düştü oyuncunun bizde bu tarz adamlar yok mu ?

Sinan'ı neden kazanamıyoruz mesela atıyorum sana Apo'nun elinde bambaşka birşey olur Sinan.Bizde çarpık düzen var,taraftar baskısı var bunları yapmak öyle kolay iş değil

Tudor Sinan'ı kazanmak istedi sezon başı neler dendi neler

İşin ilginç yanı sevdiğim futbolcu ve yorumcuların hepsi sınır olmamasını savunurken ne kadar sevmediğim ve antipati duyduğum yorumcu ve topçu varsa hepsi gelmesini istiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

0 yabanci 6+4 8+3 gibi sacmaliklardan cok daha mantikli

Bir anda mı kaptı ? Apo o güveni vermeseydi oynayabilir miydi ?

Ben çok net hatırlıyorum Apo ara ara takımdan kesiyordu,Cengiz kardeşimizi bir anda zorlamak istemiyoruz tarzı açıklamaları vardı.Adam üstüne düştü oyuncunun bizde bu tarz adamlar yok mu ?

Sinan'ı neden kazanamıyoruz mesela atıyorum sana Apo'nun elinde bambaşka birşey olur Sinan.Bizde çarpık düzen var,taraftar baskısı var bunları yapmak öyle kolay iş değil

Tudor Sinan'ı kazanmak istedi sezon başı neler dendi neler
Evet tabi, yine taraftar suclu, cünkü taraftar dedi Sinana gitmek icin bir sürü Ali Cengiz oyunu yap diye.

Peki ne olacakti Aydin?
Acik acik soruyorum, taraftar bu takimda kalmamak icin bir ton Ali Cengiz oyunu yapan bir oyuncuya ne yapmali sence?

Sinanı geç yine tek tip düşünüyorsun

Ahmet Çalık üzerinden diyelim madem,bugün dese ki Tudor ben bu genç oyuncuyu kazanmak istiyorum o yüzden Serdar yerine onu oynatacağız

Tepkisi ne olur taraftarın ? Bir düşün bakalım..

Geri
Üst Alt