Yabancı Sınırlaması 5+3 Oldu

Yalniz cidden oturup dusunuyorum da bu 5+3 kuralinin bi aciklamasi olamaz ya. Hayir takimlar 1 turk oyuncu daha fazla oynattigi icin Turk milli takimi daha mi iyi duruma gelecek, Turkiye'den daha iyi oyuncular mi cikacak. Ben bi aciklama bulamiyorum, bu sinirlama Turk takimlarinin Avrupada basarisini engeller baska da bisey yapmaz. Ulan Bulgaristan'da bile Ludogorets 3 sene once 2 ligdeydi, adamlar ciktiktan sonra 3 sene arka arkaya sampion oldular bu senede UEFA'da Lazio'yu fln elediler. Ilk 11'de sade 3-4 bulgar oyunculari var gerisi yabanci. Yani bu sinirlamayi bir tek bizim tupcu kafa dusunebilir.

Ana amaç Galatasaray'ı durdurmak. Fbjk Avrupa'da olmadığından ve mali yapılarından yıldız oyuncuları kendisine Galatasaray kadar çekemiyor. Avrupa'da oynayabilecek duruma geldiklerinde,mali durumlarını düzelttiklerinde ve toparlandıklarında bu kural büyük ihtimal değişir...Ayrıyetten fahiş oyuncu fiyatlarıyla Anadolu kulüpleri canlandırılacak.Milli takımı falan düşündükleri yok yani...Kısa vadede amaç Galatasaray'ı Fbjk seviyesine çekmek. Zaten Fenerbahçe bu sene şampiyon olunca biraz esnekleşti.Bjk ise mali açıdan kötü ve şiddetle sınırlamanın arkasında durdu.

İşte Türkiye'deki rekabet anlayışı...

Şimdi ben bir taraftar olarak Galatasaray başkanından, yönetiminden bir eylem, bir hareket bekliyorum.

İki yolu var;

Birincisi kaliteli Türk pasaportlu futbolcuları basıp parayı transfer etmeliler ama öyle Veysel Sarı' lar, Salih Dursun' lar değil, Ömer Toprak' lar, Gökhan İnler' ler, Tarık Çamdal' lar olmalı bu isimler. Takıma koyup direk oynatacağın isimler olmalı. Ama geçen sene Alper Potuk transferinde olduğu gibi "Biz 5 veriyoruz, daha fazla vermeyiz, 6 verene hayırlı olsun" denilirse ya da "Pazarlığın dibine vuralım, ucuza alırız" denilirse o işler olmaz. Transfer süreci ne kadar uzarsa o işin olma ihtimali azalır. Bu oyunculara FB' nin de saldıracağını unutmamak gerekir.

İkinci yol eğer bu transferleri yapacak maddi gücümüz yoksa artık resmi sitemizden atarlanmayı bırakıp, TFF Olağanüsü Genel Kurulu' nun yapılması için imza toplanması işine öncülük etmeliyiz. Gerekirse Türkiye Kupası' na önümüzdeki sezon katılmayacağımızı açıklamalıyız, Süper Kupa maçına çıkmamaya kadar işi götürmeliyiz.

Ancak her iki yol için de maalesef umudum az. Gene resmi siteden eser gürleriz, 1 milyon eurolar için oyuncu kaptırırır takıma Veysel' leri, Salih' leri, Hajrovic' leri doldururuz. Sezon sonuna doğru da yeni gelen teknik direktörün biletini keseriz. Umarım yanılırım.

Şimdi ben bir taraftar olarak Galatasaray başkanından, yönetiminden bir eylem, bir hareket bekliyorum.

İki yolu var;

Birincisi kaliteli Türk pasaportlu futbolcuları basıp parayı transfer etmeliler ama öyle Veysel Sarı' lar, Salih Dursun' lar değil, Ömer Toprak' lar, Gökhan İnler' ler, Tarık Çamdal' lar olmalı bu isimler. Takıma koyup direk oynatacağın isimler olmalı. Ama geçen sene Alper Potuk transferinde olduğu gibi "Biz 5 veriyoruz, daha fazla vermeyiz, 6 verene hayırlı olsun" denilirse ya da "Pazarlığın dibine vuralım, ucuza alırız" denilirse o işler olmaz. Transfer süreci ne kadar uzarsa o işin olma ihtimali azalır. Bu oyunculara FB' nin de saldıracağını unutmamak gerekir.

İkinci yol eğer bu transferleri yapacak maddi gücümüz yoksa artık resmi sitemizden atarlanmayı bırakıp, TFF Olağanüsü Genel Kurulu' nun yapılması için imza toplanması işine öncülük etmeliyiz. Gerekirse Türkiye Kupası' na önümüzdeki sezon katılmayacağımızı açıklamalıyız, Süper Kupa maçına çıkmamaya kadar işi götürmeliyiz.

Ancak her iki yol için de maalesef umudum az. Gene resmi siteden eser gürleriz, 1 milyon eurolar için oyuncu kaptırırır takıma Veysel' leri, Salih' leri, Hajrovic' leri doldururuz. Sezon sonuna doğru da yeni gelen teknik direktörün biletini keseriz. Umarım yanılırım.

Büyük paralar harcayamayız artık zor biraz o durum. UEFA 2 yıl boyunca teftiş edecek. Gelir-gider dengesini gözetmek için sıkı bir mali disiplin uygulayacağız gibi. Büyük ihtimal bu karara fit olacağız.Dengeli bir kadro kursaydık iyi olacaktı ama kadroyu elek yapmamız ve yeni oyuncu almamız gerekirken şimdi de bu mali durum karşımıza çıktı...

Büyük paralar harcayamayız artık zor biraz o durum. UEFA 2 yıl boyunca teftiş edecek. Gelir-gider dengesini gözetmek için sıkı bir mali disiplin uygulayacağız gibi. Büyük ihtimal bu karara fit olacağız.Dengeli bir kadro kursaydık iyi olacaktı ama kadroyu elek yapmamız ve yeni oyuncu almamız gerekirken şimdi de bu mali durum karşımıza çıktı...

Maalesef öyle gözüküyor ama TFF' nin her kararının Galatasaray aleyhine olmasına artık ben tahammül edemiyorum.

Bu kulübü yönetenler resmi siteden açıklama yapmaktan başka bir şeyler yapsın, bir tepki göstersinler istiyorum.

Hiç yoktan iyidir.Sonuçta tüm yabancılardan faydalanabileceğiz.Gereksiz bir biçimde tribünde oturtma gereksizliğinden kurtulmuş olacağız...

Ne kaliteli yerli almaya ne de kaliteli yabanci almaya para oldugunu sanmiyorum. Eldeki cop yabancilardan kurtulup muslera telles chedjou melo sneijder bruma takimda tutulmali. Bunlarin uzerine 2 yabancı 2 de kaliteli yerli ekleyebilsek bana yeterli gelir. Devre arasi bosa giden paralari düşündükçe icim gidiyor. Keske Telles disindakileri almasaydik bile.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayro ve ontiveroya gereksiz 5.5m euro saçmasak ceza almazdık bu sene. Zaten 9 yabancın var, hadi drogba gidecek kalıyor yine 8... Bunun bruma,dany,amrabat ı gelecek, Hadi bakalım kimleri yollayacaz bu sene?

KALECİLER:

Muslera-Ufuk-Eray

DEFANS:

Semih-Koray-Chedjou-Tarık-Telles-Sabri-Balta

ORTASAHA;

Melo-Selçuk-Tolgay-Yekta-Sneijder-Bruma-Menez-Aras-Aydın

FORVET:

Burak-Gomis-Umut-Berk

23 kişi yeter de artar bu sıkışıklıkta sadece Tolgay-Tarık ve Aras' bonsevis verilir Menez ve Gomis bedavaya alınır bu tablo başka türlü düzelmez geri kalanları dan da ne kadar kazanabilirsek kar yarısı kiralık gider zaten :)

17 kulübün değil beşiktaşın dediği oldu Çadır devletinin çadır federasyonu tüpçü bu dünyada gereksizsin

Muslera

Sabri semih Astori telles

Hamit melo selcuk

Tore Burak Sneijder

Mancini kalacagina gore kadro boyle olabilir

Renkdaşlar bu ülkede en çok taraftar sayısı bizde şikeci fbjk enin toplamı bizim sayımıza ulaşıyor aslında biz güçlü kudretli bir topluluğuz iyi organize olursak başaramayacağımız hiç bir şey yok. Şimdi bir kampanya başlatalım lig tv almayalım olanlar geri versin 5 yabancılı ligi izlemiyorum bu kadar bakalım 5 yabancı da ne kadar ısrarlı olacaklar trabzon ,bursa taraftarıda bize destek verir moderetörler LÜTFEN başlatalım twitter kullananlar twitterda bunu yazzınlar birlikten ASLAN doğar

TÜRK FUTBOL EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTAN LİG TV GELİRLERİ ONUN GELİRLERİNE ZARAR VERİRSEN NE FENERASYON KALIR NE YABANCI SINIRI:tank:

hayro ve ontiveroya gereksiz 5.5m euro saçmasak ceza almazdık bu sene. Zaten 9 yabancın var, hadi drogba gidecek kalıyor yine 8... Bunun bruma,dany,amrabat ı gelecek, Hadi bakalım kimleri yollayacaz bu sene?

Amrabat

Dany

Ched

Onti (Kiralık)

Hajrovic

Eboue

Mancini kalacaksa bizim icin bir degeri yoktur. Zaten degisiklik yapmamakta inat ediyor adam.

Brumaya kadroda yer verenlere hayret ediyorum. Bruma bitmiştir. Geçmiş olsun.Zaten zor yer bulabilen bir oyuncunun boyle uzun süreli bir sakatlıktan döndükten sonra bizde verimli olma ihtimali yok denecek kadar azdır. İtiraz edenler olsa da zamanla bunu hepimiz görcez.

Bruma bize Fatih Terim'in kazığıdır. Biz ne real ne manchesteriz 10 milyon euroluk genç yetenek kulübede tutamayız. Hazır oyuncu almalıydık.

14 sözleşmeli yabancı futbolcumuz var.

muslera-telles-melo-sneijder-bruma kalacak.

chedjeu-dany-eboue-amrabat-hajrovic-ontivero 6 lısından 4 tanesi gönderilecek.

burdisso-drogba-elmander sözleşmeleri bitip gidiyorular.

1 tane forvet transfer edilecek.

Geri
Üst Alt