- 26 Ağustos 2009
- 13.149
- 229
- 1.388
Yalniz cidden oturup dusunuyorum da bu 5+3 kuralinin bi aciklamasi olamaz ya. Hayir takimlar 1 turk oyuncu daha fazla oynattigi icin Turk milli takimi daha mi iyi duruma gelecek, Turkiye'den daha iyi oyuncular mi cikacak. Ben bi aciklama bulamiyorum, bu sinirlama Turk takimlarinin Avrupada basarisini engeller baska da bisey yapmaz. Ulan Bulgaristan'da bile Ludogorets 3 sene once 2 ligdeydi, adamlar ciktiktan sonra 3 sene arka arkaya sampion oldular bu senede UEFA'da Lazio'yu fln elediler. Ilk 11'de sade 3-4 bulgar oyunculari var gerisi yabanci. Yani bu sinirlamayi bir tek bizim tupcu kafa dusunebilir.
Ana amaç Galatasaray'ı durdurmak. Fbjk Avrupa'da olmadığından ve mali yapılarından yıldız oyuncuları kendisine Galatasaray kadar çekemiyor. Avrupa'da oynayabilecek duruma geldiklerinde,mali durumlarını düzelttiklerinde ve toparlandıklarında bu kural büyük ihtimal değişir...Ayrıyetten fahiş oyuncu fiyatlarıyla Anadolu kulüpleri canlandırılacak.Milli takımı falan düşündükleri yok yani...Kısa vadede amaç Galatasaray'ı Fbjk seviyesine çekmek. Zaten Fenerbahçe bu sene şampiyon olunca biraz esnekleşti.Bjk ise mali açıdan kötü ve şiddetle sınırlamanın arkasında durdu.
İşte Türkiye'deki rekabet anlayışı...