Yağlı Sade Katmerin Yanında Ne Yenir?

yemek muhabbetlerınden baya anlıyorsun yoğun sekılde merakın var o yuzden sordum reıs
Öğrenme konusunun içinde sadece yemek değil; herşey var. Video siteleri eğitici öğretici videolarla dolu..
Tamam bir şeyi yapmayı bilmek yapabilmekle eş anlamlı değil ama, imkanların ölçüsünde bazı konularda el melekesi kazanmak yeni becerilerin kolay kazanılmasında büyük yardımcı oluyor.
Mutfakta bugün yemek yapmayı öğreniyorsun ertasi gün bazı zamanlama ve malzeme farklarıyla aynı yemeği yahniye döndürmenin farkını daha kolay ayırt edebiliyor ve kolayca yapabiliyosun.
Üzerinde durmak ve ilgilenmekle alakalı bi durum.
Aslında ne ile en fazla ilgilenirsen o konuda becerilerin ve pratiklerin gelişiyor .. Dağılıyo galiba konu..

Neyse sen zaten akıllı birine benziyon mevzuyu çakmışsındır çoktan.. ;D

Sakın bana alkol alırken rus salatası yada kebap yada peynir yemiyorum deme...o_O

Harbiden KT nin MK sı olursun bak demedi de deme...:love::cigara:

Saydığınız şeyler yağsız yenilebilir yiyecekler. Ayrıca katmerdeki yağ ile peynirdeki yağ aynı mıdır Tamer Bey!

BİLGİLENDİRME:
Konu başlığını açarken kullandığım yağlı katmer deyimi; yağın vıcık vıcık bol olduğu anlamında değil, kaymaklı katmer, şekerli katmer vs gibi katmer türleri arasında karışıklığa meydan vermemek için özellikle model, renk ve standart ayar bilgisi verilmiştir.

Aslında yağ sadece hamurun defalarca açılması sırasında kırılmadan yumuşak kalması için kullanılır.
Sadece extra olarak aroma isteyenler son pişimde yada ıstarak yerken dilerse biraz daha aroma için tereyağı kullanabilir.
Katmer başına yağ kullanımı normalde katmerin çapının büyüklüğüne bağlı olarak 1-3 kaşığı geçmez çoğu zaman. Sadece kışın yapılan katmerler köylerde biraz daha yağlı yapılır, soğuktan koruması için...

Maydonoslu beyaz peyniri içine dür yanına mis gibi çay oh afiyet olsun.

Gscimbom Mobile

İşte daha evvel ıccak ıccak katmer dürmüş intibası veren bir üyemiz..:hat:
Babannemin tandırı vardı Almanya'da.
Başucunda beklerdik.
Peynir maydonos karışımı hazır.
Uzun düz bir tahtası vardı uzatırdı katmerleri o tahtasıyla hemen dürüp gömerdik.
Dedemle siyah beyaz televizyondan Muhammed Ali'nin maçlarına bakardık.
Hayat bize güzeldi

Gscimbom Mobile

Geri
Üst Alt