Enes Dalmış
Ulubatlı Souness
- 29 Mayıs 2015
- 31.321
- 18.922
- 2.083
Brügge bizden iyi yönetiliyor olabilir reis, gençleri bizimkilerden daha yüksek piyasa değerine sahip olabilir ama Brügge kesinlikle bizim seviyemizde bir takım değilŞöyle anlatayım.
Brugge bizden iyi takım kadro ve yönetim olarak, hatta tüm Türk takımlarından iyi. Stadımız büyük, taraftarımız çok ve yüksek maaş bütçemiz var, ha tarihsel olarak da iyiyiz ama başka üstünlüğümüz yok.
Kadro yapılanmalarındaki sıkıntıların da tabiiki ŞL başarısızlıklarında etkisi var.
Bjk o dönem GG dışında doğru düzgün yerli oynatmıyordu ŞL maçlarında işte arada Cenk, Caner ve İnler katılıyordu.
Ki asıl problem şu, sen kısıt koymazsan doğal olarak iyi yerliler bazı takımlarda olacak ancak her takımda iyi 3-4 tane yerli olamaz, bunu sağlayamazsın özellikle 5 yerli çok çok zor ki Anadolu takımları için durum daha da zor. Üstteki takımlar önde olsun, Anadolu takımları yeri bilsin mantığı da rekabeti ortadan kaldırır yine suni bir süreç işler. Anadolu takımlarının gelişmesi her zaman büyüklere yaramıştır.
Olayı sadece arz-taleple değerlendirsek dahi, sürecin çok hatalı yönetildiğini söyleyebiliriz. Yapılanmaların sonuçları için en az 10 yıl beklemek lazım ki 5 yılda biz bu yapıda tarihte çıkaramadığımız kadar yerli oyuncu ihraç ettik, üstüne de bir ton yabancı satışı yaptık. Böyle bir dönem görmedik, yaşamadık geçmişte.
Kısıtla, sınırla, dayatmayla bu işler olmaz.
Benim de tam olarak söylemek istediğim olay bu işte makas açılırken Avrupa futbolunda biz sürekli geriye gittik birkaç yıl önce Real Madrid ile Çeyrek Final oynayan, Juve&Real'in olduğu gruptan çıkan Chelsea deplasmanına üst üste 2. çeyrek final için çıkan takım şimdi Brügge maçlarında iyi oynadık diyecek hale geldi 24 Şampiyonlar Ligi maçında 2 galibiyet alacak hale geldi
Ve bu 24 maç boyunca hiçbir yabancı sınırlaması yoktu, Şampiyonlar Liginde 1 gol atarak grup sonuncusu olurken yabancı sınırlaması yoktu. Bunun sebebi yabancı sınırlaması değil reis ne oldu da biz o seviyelerden bu seviyelere düştük onu konuşalım diyorum yabancı sınırını konuştuğumuz kadar. Sadece biz de değil Fenerbahçe aynı dönemde Avrupa'da ciddi ciddi Finale çıkıyordu nerdeyse şimdi küme düşmedik diye sevinir duruma geldi, dediğin gibi Beşiktaş bir Türk takımının yapamadığını yaptı namağlup şampiyonlar ligi gruplarından birincilik ile çıktı şimdi ne haldeler ?
Bence bu durum doğrudan Türk futbolunu yönetenler ile alakası var, yabancı sınırlaması benim zerre umrumda değil reis ister sınırsız olsun ister 8+ bilmem kaç olsun zerre umrumda değil yabancı sayısı kurtarmayacak Türk futbolunu önce ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı öğrenelim gelir-gider arasındaki uçurumu konuşalım her sene neden sıfırdan takım kuruyoruz bunu konuşalım dediğim gibi Avrupa'da neden bu kadar kötü duruma geldi Türk futbolu bunu konuşalım