Yayıncı Kuruluş: 2020-21 Sezonu İçin Kulüplere 1.7 Milyar TL Verebiliriz

Şöyle anlatayım.

Brugge bizden iyi takım kadro ve yönetim olarak, hatta tüm Türk takımlarından iyi. Stadımız büyük, taraftarımız çok ve yüksek maaş bütçemiz var, ha tarihsel olarak da iyiyiz ama başka üstünlüğümüz yok.

Kadro yapılanmalarındaki sıkıntıların da tabiiki ŞL başarısızlıklarında etkisi var.

Bjk o dönem GG dışında doğru düzgün yerli oynatmıyordu ŞL maçlarında işte arada Cenk, Caner ve İnler katılıyordu.

Ki asıl problem şu, sen kısıt koymazsan doğal olarak iyi yerliler bazı takımlarda olacak ancak her takımda iyi 3-4 tane yerli olamaz, bunu sağlayamazsın özellikle 5 yerli çok çok zor ki Anadolu takımları için durum daha da zor. Üstteki takımlar önde olsun, Anadolu takımları yeri bilsin mantığı da rekabeti ortadan kaldırır yine suni bir süreç işler. Anadolu takımlarının gelişmesi her zaman büyüklere yaramıştır.

Olayı sadece arz-taleple değerlendirsek dahi, sürecin çok hatalı yönetildiğini söyleyebiliriz. Yapılanmaların sonuçları için en az 10 yıl beklemek lazım ki 5 yılda biz bu yapıda tarihte çıkaramadığımız kadar yerli oyuncu ihraç ettik, üstüne de bir ton yabancı satışı yaptık. Böyle bir dönem görmedik, yaşamadık geçmişte.

Kısıtla, sınırla, dayatmayla bu işler olmaz.
Brügge bizden iyi yönetiliyor olabilir reis, gençleri bizimkilerden daha yüksek piyasa değerine sahip olabilir ama Brügge kesinlikle bizim seviyemizde bir takım değil

Benim de tam olarak söylemek istediğim olay bu işte makas açılırken Avrupa futbolunda biz sürekli geriye gittik birkaç yıl önce Real Madrid ile Çeyrek Final oynayan, Juve&Real'in olduğu gruptan çıkan Chelsea deplasmanına üst üste 2. çeyrek final için çıkan takım şimdi Brügge maçlarında iyi oynadık diyecek hale geldi 24 Şampiyonlar Ligi maçında 2 galibiyet alacak hale geldi

Ve bu 24 maç boyunca hiçbir yabancı sınırlaması yoktu, Şampiyonlar Liginde 1 gol atarak grup sonuncusu olurken yabancı sınırlaması yoktu. Bunun sebebi yabancı sınırlaması değil reis ne oldu da biz o seviyelerden bu seviyelere düştük onu konuşalım diyorum yabancı sınırını konuştuğumuz kadar. Sadece biz de değil Fenerbahçe aynı dönemde Avrupa'da ciddi ciddi Finale çıkıyordu nerdeyse şimdi küme düşmedik diye sevinir duruma geldi, dediğin gibi Beşiktaş bir Türk takımının yapamadığını yaptı namağlup şampiyonlar ligi gruplarından birincilik ile çıktı şimdi ne haldeler ?

Bence bu durum doğrudan Türk futbolunu yönetenler ile alakası var, yabancı sınırlaması benim zerre umrumda değil reis ister sınırsız olsun ister 8+ bilmem kaç olsun zerre umrumda değil yabancı sayısı kurtarmayacak Türk futbolunu önce ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı öğrenelim gelir-gider arasındaki uçurumu konuşalım her sene neden sıfırdan takım kuruyoruz bunu konuşalım dediğim gibi Avrupa'da neden bu kadar kötü duruma geldi Türk futbolu bunu konuşalım

Brügge bizden iyi yönetiliyor olabilir reis, gençleri bizimkilerden daha yüksek piyasa değerine sahip olabilir ama Brügge kesinlikle bizim seviyemizde bir takım değil

Benim de tam olarak söylemek istediğim olay bu işte makas açılırken Avrupa futbolunda biz sürekli geriye gittik birkaç yıl önce Real Madrid ile Çeyrek Final oynayan, Juve&Real'in olduğu gruptan çıkan Chelsea deplasmanına üst üste 2. çeyrek final için çıkan takım şimdi Brügge maçlarında iyi oynadık diyecek hale geldi 24 Şampiyonlar Ligi maçında 2 galibiyet alacak hale geldi

Ve bu 24 maç boyunca hiçbir yabancı sınırlaması yoktu, Şampiyonlar Liginde 1 gol atarak grup sonuncusu olurken yabancı sınırlaması yoktu. Bunun sebebi yabancı sınırlaması değil reis ne oldu da biz o seviyelerden bu seviyelere düştük onu konuşalım diyorum yabancı sınırını konuştuğumuz kadar. Sadece biz de değil Fenerbahçe aynı dönemde Avrupa'da ciddi ciddi Finale çıkıyordu nerdeyse şimdi küme düşmedik diye sevinir duruma geldi, dediğin gibi Beşiktaş bir Türk takımının yapamadığını yaptı namağlup şampiyonlar ligi gruplarından birincilik ile çıktı şimdi ne haldeler ?

Bence bu durum doğrudan Türk futbolunu yönetenler ile alakası var, yabancı sınırlaması benim zerre umrumda değil reis ister sınırsız olsun ister 8+ bilmem kaç olsun zerre umrumda değil yabancı sayısı kurtarmayacak Türk futbolunu önce ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı öğrenelim gelir-gider arasındaki uçurumu konuşalım her sene neden sıfırdan takım kuruyoruz bunu konuşalım dediğim gibi Avrupa'da neden bu kadar kötü duruma geldi Türk futbolu bunu konuşalım

Bugün yaşadıkların o dönem alınan kararların etkileriyle oluyor biraz.

Örneğin o dönem aldığın yerlilere, ne kadar bonservis ve maaş verdiğine bakarsan zaten bugün yaşanan finansal sorunların da temelinin orada başladığını görüyorsun. Bizim sadece yüksek maaş bütçelerini kullanıp, parlayamamış adamları kiralayarak millete kafa tutma şansımız yok. Bir yapılanmaya gidip her yıl onu geliştirerek başarılı olabiliriz.

Mesela Şampiyonlar liginde başarısız olsak dahi, belki de 100 milyon eurodan fazla oyuncu satışı yaptık yabancı sınırı düzenlendikten sonra, ee sen bu parayı yanlış kullandıysan sorun yabancı sınırı mıdır yoksa senin yöneticilerin midir?

Beşiktaş için de aynı durum geçerli, çok yaşlı bir takımları vardı ve onların da yönetimleri gelinen noktada cebini doldurmayı falan seçti.

Temel sıkıntı kulüplere katkı sağlamak için gelen ama popülarite geldikten sonra kulüpten para cukkalamayı düşünen ya da kendi çıkarlarını düşünen yöneticiler. 18 kulüp var, hangisinde Türk futbolunun içinden gelen bir sportif direktör ya da ceo var? Her kararı 3-4 kulübün kongre üyesi olan başkanlar, taraftarı oldukları takımın menfaatlerine göre falan veriyorlar.

Ortada bir sıkıntı varsa bu sıkıntının yabancı sınırı ile ilgisi yok, aksine dediğim gibi son 5 yılda daha çok artıları oldu.

Kulupleri her konuda suclayan ve bu sekilde istedigi karari kimseye danismadan, danistiginda da goruslerini umursamadan karar veren tff ve yancisi malum medya bunlara agzini acip bir kelime soyleyemiyor

Turkiye'de katarli olmak varmis

Size demir pamir bas diyecegim.

Daha beter olalım.

Nihat Özdemir’i ilk 11’e alacak duruma kadar düşeriz inşallah.

Izlediğimiz tiyatro zaten. Bir de onu izleriz.

Kaleye de Şenol Güneş geçer.

Allah belanızı versin.

Bende zamaninda yapilan anlasmanin gercek marka degerinin cok ustunde oldugunu dusunenlerdenim ama kulupler bu konuda son derece hakli, oyle her sene neyin pazarligi bu? O zaman 5 yillik sozlesme yapmasaydin? Surekli bir bahane ortaya suruyorlar simdide 'Pandemi' diyorlar. Iyi oyle diyorsun madem ama kulupler ayni sebepten dolayi futbolculara 'pandemi' deyince cogu indirime yanasmiyor. Kulupler bu konuda hic geri adim atmamasi lazim. Zaten 2 sene sonra bitiyor anlasma, madem pismanlar gitsinler baska bir ulkeye.

TRT alsın kurtulalım.

TRT bu parayı çok rahat verir.

Pasta kesmeye YETER!
Milyonları çöplere vermeye YETER!
Avrupa'da rezil olmaya YETER!
Basın toplantısında Ağlamaya YETER!

TRT alsın kurtulalım.

TRT bu parayı çok rahat verir.

Pasta kesmeye YETER!
Milyonları çöplere vermeye YETER!
Avrupa'da rezil olmaya YETER!
Basın toplantısında Ağlamaya YETER!
bizden aldığı vergiler 50 kere karşılar.

İbrahim Tatlıses'in Şarkıları Kadar Efsane Olan Kliplerinden 13 ...

Bunlar 200 milyon dolar verip geri cekilemiyormuydu? Onlarin yerine senede 200-250 milyon dolar verecek birini bulabilirlermi? O 200 milyonu ikiye bölsünler ve 2 sene boyu senede takimlara 300-350 milyon dolar dagitsinlar. Belki 2022 yilinda ekonomi biraz düzelir ve yabanci sinirini gene degistirler ve daha iyi teklif bulurlar.

Yani ben bile diyorum 10 senelk uyeydim gecen sene basinda kapattirdim yabanciyi tamamen serbest birakip bir kac klube yildiz oyuncu transferine yardim edip parayi arttiracaklarina icine sictilar simdi sivama zamani

Geri
Üst Alt