- 16 Haziran 2010
- 204.137
- 156.220
- 6.838
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
TAMAM ANLADIM.....
Bence bu ikili tartışma konusu da kapanmalı...
Hayirli isler bol günesler üstad.Mesajını inatla anlamıyor dostum Tamer. Algılama noksanlığı var sanki ne dersin![]()
Boş boş konuşma yav.zaten patates 2 lira, bide 2-3 lira için zahmete giremem dersen fiyatlar iki kat artmış diye dert yanmayacaksın. O fiatı katlayan senin yaşam tarzın, o zaman kabahatide kendine bulacaksın,,,,,,, fiatlara değil.
fekat, eksen eğimi olmasaydı güneşin dünyaya düşen ışınları hep aynı açıda geleceğinden saat uygulamasına gerek kalmazdı.
her kuşağın gündüz ve gece aralıkları sürekli aynı kalırdı
tamer tuna nın ilk yazdığına binaen söylüyorum sonra yazılanları okumadım
Simdi de ögretmenlige mi soyundun?Evet. Tek bir saat diliminde kalırdık. Doğrudur. Peki hangisinde +02.00 mi +03.00 mü?
Bence ettiniz Mahir bey.Sizin bu konuda fikriniz var mı Alper Bey? Tamer Bey'i yalnız başıma ikna edemedim.
24 saat dünyanın yatay oluşuyla alakalı değil
Tamer Bey'i yalnız başıma ikna edemedim.
oturup çalışmak lazım.kesin bir şey söylenemez.şu an da savunduğunuz tezlerde eksen eğikliği ile oluşan saat dilimleri üzerinden.Evet. Tek bir saat diliminde kalırdık. Doğrudur. Peki hangisinde +02.00 mi +03.00 mü?
üşengeçlikten patatesi iki misli fiata alıp aradaki fark önemli değil diyenin; fiat artışından şikayetçi olması ironisi...Boş boş konuşma yav.
Herkesin maddi durumu farklıdır, herkes alım gücüne göre harcama yapar. Eskiden aylık harcamam 2500 lira ise bugün 4000 liraya dayandı. Düşük gelirli birinin harcaması 500 lira ise 1000 liraya dayandı.
Mahir üstad, bosver takma kafana sen böyle zor durumlari.
Sen neresi daha uzun süre karanlik ise oraya tasin, böylece icmeye daha cok vaktin olur.
oturup çalışmak lazım.kesin bir şey söylenemez.şu an da savunduğunuz tezlerde eksen eğikliği ile oluşan saat dilimleri üzerinden.
eğer eksen eğikliği olmasaydı gündüzler kaç saat geceler kaç saat olacaktı bulmak lazım.
ondan sonra ona göre karar verilir
Çalışacak bir şey yok. Eksen eğikliği olmasaydı dünyanın her noktasında günler 12 saat gündüz, 12 saat gece olacaktı. Bu nettir. Bilimsel bir şeydir. Ülkelerin konumlarına göre yine saat dilimleri olacaktır +12.00 , -12.00 olmak üzere 24 saat dilimi olacaktır. Bütün konu, tartışma bu
Dik de olsa eğimli de olsa saat dilimleri olacaktı. Çok feci dallanıp budaklandı. Konuyla ilgili de son postum budur!