Yaz Saati Uygulaması Sürekli Hale Geldi!

Benim fikrim tüm dünya ortak bir karar alıp yazın 1 saat geri, kışın 1 saat ileri alsın. Yazın zaten hava geç kararıyor. Saat 9'da karardığı bile oluyor. O zaman 1 saat geri alsak 8'de bilemedin 7 buçukta kararacak. Kışın geri alınca da saat 5'te kararıyor. Halbuki ileri alsak 6 buçuk 7'de kararacak. Yani neredeyse her zaman aşağı yukarı aynı saatte kararmış olacak. Coğrafi açıdan olumsuz tarafı nedir bilmiyorum çok vakıf olduğum bir konu değil ama sanki öyle yapılsa daha mantıklı olur gibi geliyor..

Benim fikrim tüm dünya ortak bir karar alıp yazın 1 saat geri, kışın 1 saat ileri alsın. Yazın zaten hava geç kararıyor. Saat 9'da karardığı bile oluyor. O zaman 1 saat geri alsak 8'de bilemedin 7 buçukta kararacak. Kışın geri alınca da saat 5'te kararıyor. Halbuki ileri alsak 6 buçuk 7'de kararacak. Yani neredeyse her zaman aşağı yukarı aynı saatte kararmış olacak. Coğrafi açıdan olumsuz tarafı nedir bilmiyorum çok vakıf olduğum bir konu değil ama sanki öyle yapılsa daha mantıklı olur gibi geliyor..

Bu dediklerimi şöyle örneklendireyim. Mesela İngiltere Premier Liginde maçlar yerel saatle 3'te başlar. Aralık-Ocak döneminde havalar o kadar erken kararıyor ki adamlar 3'te başlayan maçları bile ikinci yarısını ışıklandırma altında oynuyor. Halbuki aynı İngiltere'de Nisan, Mayıs döneminde oynanan ve yerel saatle 19:45'te başlayan Şampiyonlar Ligi maçlarının başlarında hava aydınlık oluyor. Diğer ülkeler de benzer ama en çok İngiltere dikkat çekiyor bu konuda. İleri-geri alma olaylarını tam tersi yapsak kışın geç kararacak, yazın erken ve aşağı yukarı dengelenecek.

Geri
Üst Alt