Cengizhan Kaya
Ulubatlı Souness
- 23 Ocak 2010
- 34.197
- 24.227
- 3.093
Çorba olmuş.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Senden öncekiler daha beter onlarıda düsünmek lazımUlan boşuna mı 6 ay askerlik yaptık İzmir dağlarında?! Madem tek tip olacaktık.
Sorun yok tahminimce en geç sene sonuna doğru Alman vatandaşlığına geçişim tamamlanmış olacaktır
sent via GSC
Hiç bir bilgim yok ama olma ihtimali vardır diye tahmin ediyorum.diyelimki birini evlatlık aldın, o zaman o kişi vatandaş olabiliyor mu
TC Kimlik numaramı yolluyorum, işlemlere başlayalım derimHiç bir bilgim yok ama olma ihtimali vardır diye tahmin ediyorum.
sent via GSC
her isteyen değil tabiki, onda da mezun olduğun bölüm ve meslek önemli. Hatta belki sınav bile koyabilirler.Her lisans mezununu yedek subay yapacaklar mı acaba. Önceki sistemde kendileri seçiyordu astekleri, yeni sistemde her isteyen olacak galiba. 6 ay erlik yapmaktansa 6 ay daha dayanıp +50k ile dönmek daha mantıklı gibi. Sözde 3 aya düşecek diyorlardı
evlatlık olarak alabilmesi için aranızda 18 yaş veya üstü fark olmalı :/diyelimki birini evlatlık aldın, o zaman o kişi vatandaş olabiliyor mu
lisans ve üstü kısım icin kısa dönem 1 ay temel ve 3 ay er olarak 4 aya düşürülseydi bari ilkokul mezunu ile lisans mezunu kısa dönem yapmak isterse ikisi de 6 ay yapıyor bu sistemde bari okumanın değerini orada ufakta olsa gösterselerdi
ben önlisans mezunu ve lisans öğrencisi olarak bu uygulamayı doğru bulmuyorum. kaldıki sadece erkeklerin askere alınıp kadınların alınmamasını da doğru bulmuyorum. bu tür uygulamalar eşit vatandaşlkk ilkesine ters. lisans mezunları öyle bi muamele yapıyor ki internette okuduklarımıza göre, ilkokul ve lise mezunlarıyla aynı yerde mi askerlik yapacaz itle kopukla demişler. bir insan lise mezunu olunca it kopuk olmaz. bir insan lisans okudu diye de diğer bi insandan daha kısa askerlik yapmamalı.
askerlik tek tip olmalı ve vicdani ret hakkı tanınmalı. istemeyen gitmesin, gitmek isteyrnlere de para ödeyebilirler bu hizmet karşılığı. tüm bireyler kadın erkek lise mezunu üniversite mezhnu ayırt etmemek suretiyle askere açık olmalı, istemeyen de buna tabi tutulmamalı.
okumanın zaten yaşı yok adam belki 40 yaşından sonra okuyacak, her vatandaş eşittir ve biri diğerinden fazla zorunlu hizmete tabi tutulamaz. demokrasiye ters bu durum.
ha eğer zorunlu askerlik yapıyor ve vicdani retti tanımıyorsan o zaman her vatandaş zorunlu 1-2 aya ya da taş çatlasın 3 ay zorunlu hizmete tabi tutulmalı. zorunlu olarak erkek kadın ve diploma farketmeksizin kısa süreli askerliğini yapmalı. fakat bu durumda da bedelli askerlik diye bir uygulama asla yürürlüğe girmemeli.
türkiyede vatandaşlar eşit değil, özellikle erkekler açısından bu ülkede yaşamak daha zor.