Yeni Stadımızda Gördüğünüz Eksiklikleri Bize Yazın

Cevap: Yeni Stadımızda Gördüğünüz Eksiklikleri Bize Yazın

Dış cephe mevcut durumuyla kalacakmış...

Ebru Köksal bu durumla ilgili şunu söylemiş : "Begenmeyen var ama dis cephe orijinal projeye uygun; mimar Mete Arat'in modern mimari tarzi brut beton.."

Açıkçası hayal kırıklığına uğradım...

Mete Arat başlatmasın modern mimarisine nasıl bir göz zevki var bu herifin.

Aslantepe.biz de bir renktaşımız Ebru Köksal a sorulan soruları derlemiş onu paylaşmak istiyorum.

ebru köksal twitter'da taraftarın sorularını yanıtladı. kendimce derleyip buraya koyuyorum:

-ebru hanım.dogu trıbunu kombine sahibiyim pazar gunku macta stad otoparkından yararlanabilirmiyim ?

-evet cok az sayida otopark yeri mac gunu 30 tl ucretle satiiacak.

-iyi gunler ebru hanım .. kulubumuzun tribun aydinlatmasiyla ilgili dusuncesi var midir ?guzelim stadi karanliga hapsediyoruz
mutsuz.gif

-yaz doneminde ek aydinlatmalar konuldu, samsun macinda farkedilir umarim.

- iyi aksamlar.suana kadar samsun maci icin satilan bilet sayısı hususunda bilginiz varmi acaba.full olack insallah umidimz.

-12.000 bilet satildi.

-kombinelerle 32bin falan.hayal kırikligi oldu bu rakam.tsk iyi aksamlar.

-hayir 27.000 kombine ile beraber 39.000, daha maca 3 gun var, duyarli taraftarimiz stadi dolduracaktir merak etmeyin.

-yaya yolu ve ust gecit talebimiz aylardir karayollarinda onayda, uefa, tff, emniyet tum ilgili birimler bastiriyor

-bir şey sormak istiyorum :kadınlara ücretsiz bilet uygulaması bu hafta başlıyor mu? veya ne zaman başlıyor?

- hayir baslamiyor, tff henuz kuluplere uygulama detaylarini bildirmedi.

-GS store&nike açılınca çadır kapanacak mı acaba?

-cadiri cevahir civarina tasimayi dusunuyoruz.

-ebru hanım merhaba. stadın üstünü kapanmayacakmı ? senelerce bunun hayalini kurduk ? cevaplarsanız sevinirim. iyi akşamlar..

-2013 yazina kadar vaktimiz var.

-daha önceden soruldu mu bilmiyorum ama stadın dış cephesi varoş mahallelerindeki boyasız evlere benzio bi bi çalışma var mı

-begenmeyen var ama dis cephe orijinal projeye uygun mimar mete arat'in modern mimari tarzi brut beton..

bende bu soruyu sordum kendisine:

ebru hanım taraftarın stat konusundaki öncelikle beklentisi metro dışında alternatif üstgeçitler. her maç sonu izdiham oluyor

- karayollarina ust gecit ve yaya yolu icin aylarca once basvurduk, tff ve uefa raporlarini iletti, henuz bir sonuc yok.

-peki, bizlerin bu konuda başvurabileceği, talebimizi iletebileceğimiz makam var mı?

- karayollari genel mudurlugune basvurup talebinizi iletebilirsiniz.

son cümlesinden sonra şöyle birşey çıktı ortaya:

https://www.kgm.gov.tr/...isiSikayetFormu.aspx

ben aşağıdaki şikayet dilekçesini gönderdim. üstgeçit istiyorsak birileri taşın altına elini koymalı artık.

--- alıntı ---

merhaba,

biz Galatasaray taraftarı olarak seyrantepe'deki türk telekom arena stadımızın yanına üst geçit istiyoruz. stada giriş-çıkışlarda arabası olmayanlar için sadece metro yolu gösteriliyor. ancak bu durum her maç sonrası metro girişinde izdihama neden oluyor. metro sırasında 1 saatten fazla kuyrukta beklemek istemeyenler otoyolun kenarına atlıyorlar ve çok tehlikeli görüntüler ortaya çıkıyor.

insanlar orada her an ölebilirler ve devletin bu konuya bir önlem alması gerekiyor.

biz Galatasaray taraftarı olarak stadın önünden seyrantepe tarafına doğru sadece yayaların kullanabileceği bir üst geçit istiyoruz.

bu konuda hiç kimsenin burnu kanamadan yetkililerin harekete geçmesini talep ediyoruz.

ebru köksal - galatasaray sözlük

Arkadaşlar biz de Kaarayolları Genel Müdürlüğünü mail bombardımanına tutalım şu üst geçidi yapsınlar bir zahmet.

Herkes ilgi göstersin duyarsız kalmayalaım.

Bu stadın Fenerbahçe maçı haricinde dolmayacağını bir kez daha gördük. Özellikle eski futbol severler olarak tabir ettiğimiz ''Maraton'' tribünün boşlukları, stadı Kadir Has Stadı gibi gösteriyor ve çok can sıkıcı. Ayrıca merdiven boşlukları aşırı fazla olduğu gibi renkleri rezalet. Komple kırmızıya boyanırsa bu iş de halledilmiş olur.

Yönetimin stadı doldurması için bilet fiyatlarını %50 kırması gerekiyor. Bu dandik takımı izlemeye kimse 1200Tl, 800TL gibi rakamlar vermez. Verenlerin de sayısı fazla olmaz stad her maçta boş kalır rezil oluruz.

Bu sezon takımda yıldız oyuncu yok, 2-3 adamı çıkarsan normal futbolcu bile yok. O yüzden yönetim yönetim gibi davranmalı ve fiyatları indirmeli. Yoksa dediğim gibi bu stad hiç bir zaman full dolu oynamaz.

stadımızın içi karanlık, halledin artık şu sorunu ya. eskiden doğu bloku ülkelerinin stadları böyle olurdu, karanlık kasvetli. koyun şu tribünlere ışık, ışıl ışıl olsun ortalık, yakışmıyor bize, sanki elektrikten tasarruf ediyoruz gibi bi durum ortaya çıkıyor

Stadyumun hic bir zaman sehir gobegindeki doluluk noktasini yakalayamayacagini kabullenmek gerekiyor. Bu stada ozellikle gidilir , ama zaten orda oldugu icin ugranmaz. Sehir disindaki stadyumlarin kaderidir bu. Iki turlu duzelir bu , birincisi takilmalik mekanlardan buralara kisa surede ulasimi saglayarak , taksimden metro nasilsa , bunlarin cesitlendirilmesi ile . Ikincisi ve daha kesin cozum , sevinecegimiz bisi degil ama yan taraftaki ormanlar talan edilip yapilasma baslayip sehir o tarafa dogru buyudukce (ki hastane insaati ile bu garanti hale geldi benim bu konudaki deneyimlerim isiginda) ..

Otobus ulasimi saglanmali ,ki bunun icin alan da var stadyumun arkasinda. Cendere yolu olmazsa olmaz degil , cunku zaten arac trafigi olusmuyor , sorun toplu tasimanin cesitsizliginde.

O üst geçidi neden yapmadıklarını hepimiz biliyoruz, ayrıntısına girmeyeyim ama..

statdan sorumlu yönetici kimse bu işi bilmiyor kır biletlerin fiyatını yarı yarıya hem her maç 50000 kişi oyna hem de daha çok insan geleceği için daha çok para kazan.

Stade de France stadını örnek vererek başlayım. Dün oynanan Fransa maçını izlemelisiniz. Merdivenler lacivert ve sanki merdiven yok gibi çok güzel bir görüntü var. Bizim merdivenler ise sarı ve gri gibi saçma iki renk. İnşaat gibi duruyor stad. Merdivenler komple koltuklarla aynı ton kırmızı yapılmalı.

Arkadaşlar bütün eksiklik bildirimlerinizi okuyamadım, yani daha önce bahsedilmiş mi bilmiyorum ama en azından hatırlatma olur; şu stada biletsiz girme olayı nasıl çözülecek? Ben kombine kartımla yerime gidiyorum. Bir de ne göreyim adamın biri iki çocuğuna da almış içeri biri benim yerimde diğeri de başkasının yerinde, bir de hiç istifini bozmadan maçı izliyor. Hayır zaten oturma bölümleri dar, çocuk benim yerimde otururken ben onun önünde de duramıyorum ki ve bu bir kez karşılaştığım durum da değil. Hatta bir keresinde arkadaşımın VIP kombinesiyle maç izledim, orada bile üç çocuğunu birden getirmiş insanlar vardı. Tamam çocuklarımızı da getirelim, takımla olan bağlarını güçlendirelim, yalnız biz de yeğenlerimizi getirmeye kalkarsak, herkes bir kişi bile getirse o zaman nasıl maç izleyeceğiz? Zaten fiyatlar pahalı, belli bir konforu hak ediyoruz diye düşünürken, birçok farklı sıkıntıyı çekerken sizlerin de belirttiği, bu güvenliklerin beceriksizliğini de mi çekeceğiz. Sonuçta bu güvenlik görevlilerini çalıştıran firma da parasını alıyor. Acaba bizim bir topluluk olarak yönetime bu zafiyetlerini bildirip, güvenlik şirketine yaptırım uygulamasını sağlayabilir miyiz? Bu durumda şirket de çalışanlarını sıkıştırır ve onlar da işinden olmamak için daha sağlam çalışırlar, diye düşünüyorum.

Kamera platformu acilen İngiliz tipi şeklinde aşağı çekilmeli açı düzeltilmeli. Bu sekilde tribünler cok uzak duruyor sahaya. Aşağı çekilirse maçın içinde gibi oluruz. Bu sorun mutlaka halledilmeli. Bu sezon Espanyol'da yaptı bunu ve tribünler neredeyse dibinde gibi duruyor sahanın. Oysaki bizdekinden daha yakın değil.!

Kamera platformu acilen İngiliz tipi şeklinde aşağı çekilmeli açı düzeltilmeli. Bu sekilde tribünler cok uzak duruyor sahaya. Aşağı çekilirse maçın içinde gibi oluruz. Bu sorun mutlaka halledilmeli. Bu sezon Espanyol'da yaptı bunu ve tribünler neredeyse dibinde gibi duruyor sahanın. Oysaki bizdekinden daha yakın değil.!

aynen, bende espanyol stadını değiştirdi fela sanmıştım :D

Stattaki en büyük eksiklik benim. Beni gördünüz mü statta hiç :( Şaka bir yana kamera açısı konusuna bende katılıyorum. Taraftarın stada olan yakınlığını hissettirmek lazım ekranlardan.

gördüğüm en büyük eksıklık,stadın içi ve dısının halen kaba ınsaat gıbı görünmesı.

Kamera acisi cok yuksek, stadin icin hala cok karanlik, tribunler daha renklendirilmeli, sari kirmizi seritler ile tribunler daha guzel olur.

Bir tek ben eksiğim.

stat sarı-kırmızı şekilde renklendirilmeli ve kamera açısı da dediğiniz gibi olursa güzel olur gerçekten de

Çok fazla merdiven boşluğu var göze batıyor özellikle kale arkalarında çok kötü duruyor çoğunun üzerine koltuk yapılmalı yada toptan kırmızıya boyayacaksın

Koltukların üzerine kocaman demirler koymuşlar onlar kaldırılmalı

Stadta ısıtma sistemi var diye biliyordum fener maçında paltoyla bile dondum böyle bir soğuk yememiştim daha önce sonra kimse sarı kırmızı formasıyla oturamıyor tribünlere dikkat etmişsinizdir

Çıkış hala rezalet durumda orada 10 tane turnikeden 40 bin kişi geçiyor üşenenler çitlerin üzerinden atlıyor gözümün önünde adam kafasını patlatıyordu stadı 2 saatte boşaltamıyorsun 1 yıl olacak ama hala çözemediler şu işi

Dış cephe de değişmeli

Kamera açısı da kötü

daha aklıma gelmeyen birçok eksik var bilet fiyatları aşırı pahalı kimse anadolu takımı maçlarına 150-250-300 veremez böyle giderlerse derbi maçları hariç 35 bini geçmez stad

Geri
Üst Alt