Yeni Yabancı Kuralına 6+2+2 Formülü

Bunlara hiç gerek yok iyi olan oynar zaten!

Sözde ülke futbolunun geleceğini düşünüyorlar ya. Bu şekilde bir teşvik taslağı hazırlasalar samimi olduklarını gösterirler bi nebze diyorum. Bu ne abi monarşik krallık kafasıyla başa geçen istediği gibi kuralları belirleyip cirit atıyor memlekette. Nasıl yöneticilik anlayışı bu? Serbest piyasadan, serbest rekabetten, dünyadan haberleri yok bunların. Ciddi tepki gelmesi gerek böyle bir düşünceleri varsa. Nasıl istediğiniz gibi birçok kulüp, birçok kişi istemiyorken herkesin planına, herkesin kararına karışırlar?

Taner Karaman: "Yabancı serbestliği sonrası 3 sezonda 7 farklı ülkeye bedel karşılığı 13 Türk transfer oldu. Ekipler bu isimlerden 75.4 milyon Euro kazanırken, kural öncesi 3 sezonda sadece 2 isim 4.8 milyon Euro'ya transfer olmuştu."

Dertleri belli:

Gelsin. Futbol ile ilişiğimi komple kesmek için bahane olur, zaten artık Galatasaray maçları haricinde zerre ilgimi çekmiyor komple kurtulmuş olurum futbol denen zaman öğütücüsünden.

Total yabancı sayısını kurcalamak yerine, en başta yaş olmak üzere başka kriterler getirilmeli. Mesela tedricen uygulanacak şekilde, 28+ en fazla 5-6 yabancı oyuncu bulundurulabilir gibi bir şey olabilir. Kulüpler de kadro planlamasını buna göre yapsın bir zahmet. Biz Marcao ve Luyindama transferleri ile bu adımı şimdiden atmış olduk, umarım devamı gelir...

Bakıyorum, filanca takımın bir mevkiinde 4 tane futbolcu var, 3 ü yabancı ve 30 yaşını devirmiş, CV sinde birçok lig ve takım bulunan adamlar. Tecrübelerinin de etkisiyle her birinin 1-2 aylık parlamaları (Güya) yetiyor, çaptan düşenin yerine bir başka 30+ oyuncu getiriliveriyor. Haliyle takımın oyunu bir şeye benzemiyor, kulüpler de ödedikleri geri dönüşü imkansız paralarla mali yönden battıkça batıyor. Hiç olmazsa bu kısır döngüden bir nebze uzaklaşılmış olur...

Son düzenleme:
Ne sosyal medyada şov yaptılar, ne gazeteci dövdüler, ne de parayı yatarak kazandılar! Hagi, Alex, Batalla, Kewell, Gomez, Yattara ve niceleri... Bu tip adamlar Türkiye Ligi'ne vizyon ve devrim getirmiştir! #YabancıSınırınaHayır -- alıntı FB_IMG_1552577214226.webp

E5303 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yazıp yazıp siliyorum vala bir insan milli takımdan bile soğur mu lan? evet ben bu haysiyetsizler yüzünden yıllardır milli maç bile izlemiyorum canımız kadar hiçbir menfaat olmadan bir takıma gönül verdik 35 senedir her maçını izliyorum. gülüyorum ağlıyorum seviniyorum üzülüyorum belkide 10 sene erken öleceğim stresten. Böyle bir karar gelirse ne kendim ne evladıma ne eşime futbolun f sinden bahsedersem namert olayım.

Ya bunlarin kafalari basmiyor heralde, yabanci sinirini serbest birakirsan türk futbolu daha ilerler, cünkü yerli futbolcu avrupaya kacacak buda demek oluyorki daha güclü bir milli takim ve yabanci sinir serbest oldu icin avrupada boy gösterecek daha güclü türk takimlari. WIN WIN olayi daha ne istiyorsunuz? Sen iyice kisitlama getirirsen sonu nereye varacak hepimiz biliyoruz yeni tarik camdallar ortaya cikacak.

Dandik yerli futbolcunun bonservisi bile, en kötü ihtmail 5 milyon euro olacak . Buda demek oluyorki, yerli takimlar transfere gereksiz sekilde harcadi para ile batmanin esine gelecek. Prof Türk Futbolu diye birsey kalmiyacak.

Pasoliglerimizi, biletleri, televizyon dekoderleri iptal edelim diyen arkadaslara..

Hicbirimiz bunu yapmayiz ve yapamayacagiz. Yapan olursa bu bir elin 10 parmagini gecmez ve yine ordan burdan ligi takip etmeye devam eder. Bunu herkes biliyor. Cunku biz duygusal milletiz. Gönlümüzü bu renklere kosulsuz kapatırmışız.

Boyle olacaksa bazi yabancilar gitmeli.

1. Onyekuru, kiralik zaten, bana gore yerli yasin oztekin.
2.muslera, yerine yerli bi kaleci olabilir. Eski Muslera degil ve aldigi maas ile oynadigi oyun arasinda fark var.
3.mariano, eski performansindan uzak.
4.linnes, kalmali. En azindan yedek kalsa sorun cikarmaz.
5.luyindama, 6 aylik icin 3.5m euro odedik, sezon sonu bonservisi aliriz.
6.marcao, kalmali
7.nagatomo, buyuk bir dususte ve yasli
8.ndiyaye, agir ve cok bencil. Enerjisi cok ve iyi pres yapiyor ama Galatasaray orta sahasini kaldiracak gucu yok.
9.fernando, hayal kirikligi ondan gitmeli
10.belhanda, iyi paraya satilmali. Katki verdigi kadar zararda veriyor.
11. Feghuili, kalmali. Topu iyi sakliyor, oyun bildigisi cok iyi ve skorada katkisi iyi.
12.mitroglu, mecburen kalacak 1 yili daha var.
13.diagne, 10m euro verdik ve ondan kalir.
14.donk, eger düsük bir maas alacaksa kalsin. Ekstra bir oyuncu ama asla ilk 11 oyuncusu degil.

1.linnes
2.luyindama
3.feghuili
4.marcao
5.mitroglu
6.diagne

Diger kalan 8 yabanci gidebilir.

Mitroglu ve linnes disinda diger 4 isim ilk 11de oynar ve 2 transfer lazim bize.

1.orta sahaya buyuk bir yildiz alinmali. Eski selcuk tarzinda.
2.melo tarzinda bir orta saha.

6 iyi yabanci oldumu, yerlinin pek bir onemi yok. Alt yapidan oynat gencleri. Zaten anadolu takimlari kapiyi 8m eurodan acacaktir.

Beni tek uzen konu Alanyadan keske melihi biz alsaydik

Eger ilk 11'deki sinir 8'e veya altina dusurulse cok net ligi izlemeyi birakirim, ozetlerden takip ederim. Benim artik tahammulum yok Sinan gibi, Eren gibi topculara. Su kadromuzda 3 tane yerli adam yazamazsin ilk 11'e. Bizim kadroyu birak tum ligden yazsana Luyindama, Marcao yerine bir tane yerli adam. Birileri yine duzen tutturmak istiyor, menajerler ve yerli futbolcular ac kaldi. Sinir 6 olsun sonra gelsin senelik 3M eurolar, yatislar, oh ne ala memleket. Ulkemizde her seyde oldugu gibi futbol da akilla mantikla degil para ekseninde yonetiliyor. Bu kadar enayi var neden hortumu kendimize baglamiyoruz. Benden kurus islemez.

Tek onerim altyapilar ile ilgili bir duzenleme yapilmasi. Mesela, her kulubun her sene altyapidan en az bir oyuncu cikarma zorunlulugu olmasi. Her mac 18 kisilik kadronda 21 yas altinda kendi altyapindan cikardigin en az 2-3 futbolcun olacak ve bunlar toplam 34 macin en az yarisinda veya 1/3'unde forma giyecekler. Hem yeni futbolcu kazanmis oluruz hem de bu patkanlar zengin olacagina biraz genclerin yuzu guler.

Önce en kötüsünü servis yaptırıp tepkiler nedir bakmak istediler..8+3 olacak herkes kabullenecek kesin.Bakın 8 yabancı iyi diye millete yutturacaklar 3 yerli leşi.

A haber yalamaya başlamış. Getirecekler bu kuralı. Nah izlerim sizin leş yerlilerinizi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

a spor da felaket bi yalama var .allah kahretsin gelecek bu kural.hemen diyo yok ali koc şubatta konusmasinda söyledi bilmem ne fener hazirligini yaptı fln sanki biz bu ülkenin takimi degiliz lanet olsun düzeninize.

Yav her seçim zamanı çıkan bir şey

Reis konuşmayı yapar dağılırlar

Göt korkusundan stadyum a gidemeyen bir dangalak tarafından yıllarca yönetildi ülke futbolu. Buna kimse şaşırmadı da şimdi niye isyanlarda herkes?

Başka ne bekliyordunuz ki? Sağlıklı, optimum, mantıklı, haklı gerekçeli bir karar almalarını mı?

Geçiniz..

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tabi canım 2 senede milli takım dünya kupasını alamadı demekki sınırsız yabancı bir işe yaramıyor.

Fenerin Türk oyuncuları toplamasından belliydi, Rıdvan sinsisi kamuoyu yapıp duruyordu. Yok milli marş söylenmiyormuş, milli takımın haliymiş. Sonunda açıkça dillendi. Tarık Çamdalların, 300 bin Euro etmeyecek oyuncuların sırf Türk diye 3 milyon euro maaş almalarının önü açılacak. Tam finansal fairplay ile düzlüğe çıkabilecekken, futbolcu maaşlarını indirmeye başlamışken karaborsa yaratıp kulüpleri tam batıracaklar.

Mevcut sistemde 11 Türk oyuncu ile çıkılabiliyorken neyin dayatması bu. Bu resmen karaborsacılıktır, rantçılıktır. Bu Türk futboluna yapılacak en büyük kötülüktür.

Arkadaşlar ben bu karar çıktığı an Beinsports üyeliğimi iptal ettireceğim. Aynı düşüncede olanlarla hemen bir konu açıp imza kampanyası başlatalım diyorum. Sonrasında Bein ile iletişime geçip karar alınmadan önce tavrımızı gösterelim.

Geri
Üst Alt